Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Преброяване на дивите "джендъри"
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:284 « Предишна Страница 10 от 15 8 9 10 11 12 Следваща »
deneb
26 Яну 2018 14:44
Мнения: 11,416
От: Bulgaria
Прав си, разбира се, подобни фейкове са напълно ненужни и контрапродуктивни.
Освен ако целта им не е точно това.

От една страна - безспорно е така.
От друга - спомням си, че в същата тема тук първоначално (и аз имах съмнения, признавам) бе приета за фейк и практиката на службата (по-късно ще си спомня името) в Норвегия.
Толкова нечовешки, чудовищно и абсурдно, поради това напълно неправдоподобно, ни звучаха отделните случаи.
Оказа се, че не е фейк.
Така че лично аз бих подходила към всяка такава информация не с априорно предубеждение, а индивидуално и с проучване на други източници.

SvSophia
26 Яну 2018 13:46
Мнения: 32,234
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: deneb
СС
26 Яну 2018 14:46
Мнения: 630
От: Bulgaria
Тезата за скритата гейщина на отявлените хомофоби е стара и амортизирана от употреба


Абе амортизирана, амортизирана, колко да е амортизирана, като си важи с пълна сила в един голям, да не кажа огромен процент от случаите Един истински уверен в себе си и в сексуалността си мъж никога няма да седне да истерясва този и онзи какво правят помежду си когато са насаме. А колкото пъти съм разнищвал малко по-обстойно темата с някой отявлен хомофоб си е проличавало че въобще не е, как да кажа, равнодушен към тези отношения, а нерядко директно си е признавал че в миналото е имал някакви хомо забежки. Факт, имам лична статистика и тя без да е представителна това показва, а не ми се мисли какво би показало едно представително и научно издържано изследване... Сигурно има такива, но не знам долколко коректни резултати могат да се получат предвид деликатността на темата Пък насилствено изследване с обективни психо тестове е малко трудно да се проведе, поне докато хомофобията не е углавно престъпление
тюфлекът
26 Яну 2018 14:47
Мнения: 576
От: Bulgaria
След като Негово превъзходителство ББ със задоволство констатира, че "И арменския поп подписа Конвенцията", то ние констатираме, че и нашият арменски доктор също е за нейното ратифициране. Но без каквото и да е затормозяване. Интересно, дали съществува такава фамилия Джендърян?
Сибила
26 Яну 2018 14:47
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
Още едно професорско мнение.
Препоръчвам.

Има съвпадение в тезите на професорите Кьосев, Дайнов и Янакиев относно това, което се случва в България по повод на Истанбулската конвенция.
То е страшно. Не трябва да допускаме да продължава.

В България по повод Истанбулската конвенция настъпва фашизъм.


https://offnews.bg/analizi-i-komentari/v-balgaria-nastapva-fashizam-po-povod-istanbulskata-konventcia-673575.html
Асол
26 Яну 2018 14:49
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
"И арменския поп подписа Конвенцията"

ТОЙ е имал предвид Мая Манолова
67
26 Яну 2018 14:57
Мнения: 7,197
От: Benin
Сократ-май 26 Яну 2018 09:59
Като рояк оси налетяха на Дорис. Рекоха - и го сториха.

Тук стана малко като с Истанбулската конвенция... Две неща се закачиха в едно и покрай сухото изгоря суровото.
Писъците дали е и защо не е разрешено да се критикува и оплюва Русия, са едно - разбира се, че следва да бъде спазван добрия тон, независимо, че става въпрос за несъгласие с определена политика. За това спор няма.
Но Овчаря беше пратен на вечна каторга в Сибир не за това, а за отговор на изключително неприятно формулирано "послание" на Дорис, минаващо далеч зад границите на добрия тон и определено личностно обидно. От уважение към нея и модератора не го цитирам, защото знам, че всеки има своите моменти на ярост, когато казва неща, минаващи зад чертата. Към овчаровия отговор се добавиха предишните му "грехове" и ... останалото е форумна история.
Сократ-май
26 Яну 2018 15:00
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Знам, 67, знам.
Но заканите бяха отпреди това. Тогава Дорис изобщо не беше налична, а заканите бяха заради преобладаването на "неправоверни" изказвания във форума.
67
26 Яну 2018 15:01
Мнения: 7,197
От: Benin
Сибила 26 Яну 2018 14:47
Още едно професорско мнение.
Препоръчвам.

Действително е за препоръчване - като стигнете до:
"На тази дискусия, която Народното събрание не е организирало добре, са били допуснати хора с байраци на колове, охраната си е тръгнала веднага, след като са си тръгнали депутатите и митрополитите и вътре е царяло невероятно напрежение. Това е грозна гледка."
се убеждавате, че вашите собствени очи са гледали друга пресконференция.
А професорът би следвало да е достатъчно изучен, че да знае как се казват тези "байраци на колове" на български. И какво значат.
APERSON
26 Яну 2018 15:02
Мнения: 17
От: Bulgaria
Сократе-май, моля, виж това, това е само върха на айсберга, мога да пиша и говоря с часове за джендърските извращения в тази държава

https://www.theguardian.com/world/2017/mar/21/new-zealand-school-abolishes-gendered-uniforms-offering-same-clothes-to-all

https://www.stuff.co.nz/business/better-business/70367260/farmers-department-stores-planning-gender-neutral-changing-rooms


http://www.otago.ac.nz/sgsw/staff/otago052477.html
Сократ-май
26 Яну 2018 15:11
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Бързам да се извиня.
Не бях прав.
Сибила
26 Яну 2018 15:12
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
ействително е за препоръчване - като стигнете до:
"На тази дискусия, която Народното събрание не е организирало добре, са били допуснати хора с байраци на колове, охраната си е тръгнала веднага, след като са си тръгнали депутатите и митрополитите и вътре е царяло невероятно напрежение. Това е грозна гледка."
се убеждавате, че вашите собствени очи са гледали друга пресконференция.
А професорът би следвало да е достатъчно изучен, че да знае как се казват тези "байраци на колове" на български. И какво значат


Аз я гледах. Точно така изглеждаше, както я описва професорът.

И Татяна Буруджиева вчера при Ризова го потвърди. Срам ме хвана, каза, от тази креслива демонстрация на някакви организирани не знам къде хора , каквато СУ, чиито аули не са пригодени да дават подслон на подобни грозни зрелища, отдавна / да не кажа изобщо/ не бе преживявал.

А Татяна Буруджиева беше депутат на БСП.
Асол
26 Яну 2018 15:14
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Любка Качакова, "Фейсбук"

Категорично ОТКАЗВАМ да споря по въпроса има ли домашно насилие !
ДА ! Има!


Само че, много моля да не се смесва темата насилие с темата "социален пол", джендър образование, свободен избор на пола и тнт !
За борбата с насилието ИМА ЗАКОНИ !


Истанбулската смесва двете теми по БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН ЗА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО НАЧИН !


Нещо повече ! Тя използва темата насилие като параван. Пълният имунитет на "проповедниците" и възможността им абсолютно безнаказано да шетат из страните е не само възмутителен. Той поставя много други въпроси.



Педофили, терористи, трафиканти, сводници спокойно могат да минават оттук под прикритието на Органа на Конвенцията и да действат БЕЗ КОПЧЕ ДА ИМ КАЖЕ НИКОЙ ОРГАН НА ВЛАСТТА.



Призовавам всички приятели да НЕ ВЛИЗАТ В СПОРОВЕТЕ Има ли или не насилие, защото това е КЛОПКА. Темата на ИК НЕ Е НАСИЛИЕТО. То е паравана.
SvSophia
26 Яну 2018 15:15
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
А, фашизмът настъпи по повеление на щуката, която снася хайвер под формата на грантове и други благинки:
Дайнов - "фашисти"
Янакиев - "фашисти"
Флагман - "българската Хитлер" (за Нинова).

Изключителна спонтанност и съвпадък на... спомоществователството
П.П. Тез, горните, като кажат "Добър ден", човек трябва да свери хилядолетието, столетието, годината, сезона, месеца и чак тогава часа от денонощието.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: SvSophia
APERSON
26 Яну 2018 15:16
Мнения: 17
От: Bulgaria
Това, което ще стане, е че децата ни ще бъдат "поощрявани" още от малки, да си изберат пол-роля, а всички родители с религиозни или консервативни разбирания, ще бъдат обявявани за тесногръди ретрогради, ще им се назначат социални работници в общуването с децата им, с цел създаване на конфликт в семействата и постепен морален разпад, превръщането ни в общество от "зомбита" с насочване и моделиране на животински инстинкти по начин, който напълно да откъсне индивида от някакъв морал или религия. Законът ще бъде единственото правило за поведени и способността на индивида да прави избори, ще бъде подпомаган от добре индоктриниран служител, нещо като в нацистка Германия, но без да изпращат мислещите хора в концлагер, само ще ги маргинализират, като ги обявят за "нуждаещи се от, но неприемащи помощ в общуването" демек безднадеждни, докато поколението на мислищите измре, след това идва зомбиленд - като в Нова Зеландия
SvSophia
26 Яну 2018 15:18
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Либерал-фашизмът да обявява другите за фашисти...
SvSophia
26 Яну 2018 15:20
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Аперсон, виждаш ли, ний с тебе сме фашисти, а ужасията, която си преживял, е върховна проява на свобода на личността и ненасилие.
Още малко ще ратифицират конвенция да ходим на главите си, за да не си насилваме краката.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: SvSophia
Ганий
26 Яну 2018 15:20
Мнения: 15,029
От: Bulgaria
Уморих се да го спускам... Днешният фашизъм, спрямо който предишният фашизъм е едно нищо, има няколко наименования - либерализъм, робовладелство, сатанизъм...

----
Ганий 23 Януари 2018 14:16

Ronald Reagan: Fascism is the Liberal Philosophy
https://www.youtube.com/watch?v=t5q4Vl-J3yk

----
Тук обръщам внимание върху една от грандиозните лъжи - вкл. идиотията на ЖЖ за фашизма и социализма/комунизма.

Всички уж са единодушни, че най-най-най-най-важното било основата - т.е. частната собственост върху средствата за производство - ако се изразим академично.
Т.е. ка-пи-та-ли-зъм.

А кое е най-характерното за соца!? Ми обществената собственост върху средствата за производство - в преобладаващата част.

Т.е. липсва каквато и да е връзка между фашизъм и социализъм в най-важното звено - базата!

Що се отнася до надстройката - тя произтичала от обществените отношения, свързани със средствата за производство.

Както правилно казва Рейгън (той цитира някакъв, но не чувам да споменава име), че всъщност фашизмът е частна собственост + тотален държавен контрол в идеологията (да се изразим така!), което в днешно време си има име - (нео)либерализъм!

Виждаме как всеки ден все повече и повече нормативни актове се приемат, а както е известно и на кандидатстващите за ясли - всеки закон налага някакви ограничения - иначе не би бил закон. С всеки ден все повече и повече се ограничават Правата и Свободите, т.к. се приемат все повече и повече закони (вж Моя Закон - колкото повече закони - толкоз по-малко правосъдие!)

Тук фашистките шпицкоманди за мокри политически поръчки, извивайки ръцете на демократично избраните (по дефиниция!) пряко изкривява т.нар. Народна Воля...

По същия начин се действа за изпълнение на мокри икономически поръчки - особено активни там са т.нар. зелени - как яростно протестират срещу нещо си, но срещу друго, не по-малко вредно или дори повече - не им чуваме гласчето.
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Ганий
67
26 Яну 2018 15:21
Мнения: 7,197
От: Benin
Сибила 26 Яну 2018 15:12
Аз я гледах. Точно така изглеждаше, както я описва професорът.

И Татяна Буруджиева вчера при Ризова го потвърди. Срам ме хвана, каза, от тази креслива демонстрация на някакви организирани не знам къде хора , каквато СУ, чиито аули не са пригодени да дават подслон на подобни грозни зрелища, отдавна / да не кажа изобщо/ не бе преживявал.

А Татяна Буруджиева беше депутат на БСП.


И аз я гледах. Затова не ми трябва Татяна Буруджиева при Ризова или някакъв не гледал професор да ми потвърждават какво съм видяла. Аз още помня що преживя СУ с вериги на вратите и ректора му гонен като бито псе по коридорите на някога славната българска Алма-Матер - къде бяха тогава тези провидци да отидат да обяснят на онези "протестъри", че Фердинанд, що бил държавен глава на България, не посмял да затвори университета, а те си позволиха. Не че беше толкова отдавна.
Сибила
26 Яну 2018 15:28
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
Дайнов много добре е описал с матрицата на Умберто Еко кои са признаците на фашизираното съзнание.
А! Каква изненада - съвпадение с постулатите на антижанровете.
Ку-Ку
26 Яну 2018 15:29
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
Тезата за скритата гейщина на отявлените хомофоби е стара и амортизирана от употреба, но ако ти харесва - ползвай.


Никаква теза не съм ползвал и за никаква скрита гейщина не намеквам. Просто сравних поведението на форумните антиджендъри с това на истерични кресливи гейчета, които обявяват края на света защото не им харесва една или друга формулировка в един съвсем стандартен и по брюкселски безличен текст. Да не говорим, че никой не е в състояние ясно да артикулира какво точно го бърка в използваните дефиниции. Вместо това - ревеове, сополи, тръшкания и споделяне на содомитски фантазми.

Между другото, смятам че при създалото се положение, конвенцията не бива да бъде ратифицирана. Достатъчно вътрешни проблеми си имаме, за да си създаваме нови от нищото.
Добави мнение   Мнения:284 « Предишна Страница 10 от 15 8 9 10 11 12 Следваща »