Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Не дали, не защо, а как трябва да се изучава Соцът
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:217 « Предишна Страница 9 от 11 7 8 9 10 11 Следваща
Дорис
28 Яну 2018 10:26
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Бачо Кольо кака Дорис и аз сме най-умните хора във форума. Само не разбрах тези ръчички дето ...


Ами поизчакай, до довечера ще разбереш!
Дорис
28 Яну 2018 10:36
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Чудно защо след като комунистическата идея беше толкова привлекателна се налагаше да се поддържа такъв репресивен апарат?


Че в УСА няма ли гигантски репресивен апарат?
hans1971
28 Яну 2018 10:44
Мнения: 206
От: Bulgaria
*
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
hans1971
28 Яну 2018 10:48
Мнения: 206
От: Bulgaria
В УСА имат гигантски репресивен апарат защото поддържат комунистическата идея.
Mrx++
28 Яну 2018 11:02
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Нека го наричаме така - "Соц". Даже ще го пишем с главна буква, но ще си знаем, че под "Соц" разбираме тоталитарния комунистически режим в България между 1944 и 1989, обхванатите от носталгия по него днес, както и всеки опит за възраждане на идеологията му. Именно неговото изучаване в 10-и клас стана една от водещите теми на отиващата си седмица.
бах маму, каква дефиниция. Без нея никой няма да се сети, кво е туй нящо Соц, с главна или малка буква.
Да оставим настрана ятаците и ястребинчетата, индустриализацията и електрификацията, отбора по вдигане на тежести, първия космонавт и полъха на Людмила Живкова в културата. Да оставим всичко това настрана и да видим какво е Соцът по същество, пък ако иска някой - нека го добави в учебната програма за 10-и клас.
Па що шъ го оставяме бе Сульо. Ти като махнеш най-основните пострижения, какво остава?
Соцът иска да подмени съборността с колективизъм,
Абе Сульо, какво лошо има в това? Ти нали си чиляк-христиенин, чел ли си евангелията и най-вече "Деянията на апостолите" от Новия завет. Там християнските общини са колективни, не се е допускала частна собственост. Прочел ли си за прегрешението на Ананий и Замфира, дето са скрили част от частната си собстеност и Господ ги наказал да унрат. Че комунистите само отнемаха едрата частна собственост, а виж Господ какво е правил.
да превърне естеството "човечество" от организъм в мравуняк, за да стъпче и обезличи отделния човек.
Че аз като животът ми е минал по време на комунизма съвсем не съм се чуствал обезличен. Ама сега всичките тези пенсионери, дето получават минимална пенсия са напълно обезличени. как да се чувстваш личност, като ката ден нагъваш хляб и кисело мляко, че и то поскъпна.
Соцът учи, че при капитализма човек за човека е вълк, докато при социализма е "брат, приятел и другар", което няма абсолютно нищо общо с действителността,
Е как да няма нищо общо с действителността, я виж какъв вълчи ламтеж за пари у новите чорбаджии, ами какво ще кажеш за тези вълчи убийства, които са все за пари.
защото Соцът поощрява доносниченето (докладването в милицията) даже между членовете на семейството. Това се нарича "нов морал" на "новия социалистически човек", защото има и "бивши хора", които трябва да бъдат сложени на мястото им.
Сульо, и в САЩ доносничеството се поощрява, да не говорим за следенето на телефони и IP адреси от САЩ. А демокрация в условията на Студената война не можеше да има, защото се вижда как действат САЩ, подкопават всяка неудобна демокрация със заплащане на определени групи от населението, използване на конфликти и след това поддържане на въоръжените действия на уж "борци за свобода"- справка Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Гватемала, Чили, Украйна. САЩ от своето съществуване, около 230 години, са водили 222 военни конфликти.
Любовта към Бог се заменя с любовта (по-скоро верността) към Партията, от което всякаква любов изчезва и моралът се обезсмисля.
Айдяяя, наш Сульо пак запържи попската яхния. Какво искаш "трай си за да си спасиш душата на оня свят", дето никой не знае Бог съществували, ил не. Ами защо сега, като я няма БКП не следвате Новия завет, където собствеността е обща и Христос казва "По-скоро камила ще мине през иглени уши, отколкото богат да отиде в рая".
За Соца човекът е маймуна, която е била принудена от тежките обективни условия да се труди и трудът я е облагородил, като е развил у нея разум, който според крайните вулгарни материалисти е секрет на жлезата мозък, а според по-адекватните - свойство на материята, наречено "отражение" и еволюирало до втора сигнална система.
Ха сега, нашто Сула изкара Дарвин социалист, както да речем Доукинг и много други. Почти цялата биология, 99% от учениет -биолози и на Запад и на Изток и на Север и на Юг, се опират на еволюционната теория. Ама наш Сула не се съгласен и бърка ли бърка ли попската яхния. Във Филаделфия аз ппосещавах едни книжарнижи. В отдела за биология имаше само една две книги за "интелигентния дизайн", всичко друго беше еволюционна теория.
Безсмъртието също по някакво карикатурно подобие на християнството е атрибут и на Соца. Само че то не се дава всекиму, а само на героите. Ако няма война или партизанско движение, героите са герои на труда (Гертруда) - тъкачки многомашиннички, миньори ударници и т.н. - и именно те се сподобяват с безсмъртие.
А пък сега герите и героините са чалга певици, плеймайтки, разни сбъркани политици, по принцип бая богати, олигарси, и цялата тази пасмина. Абе кво е туй плеймейтка, плей означава играя си, а мейт означава със, например състудент-studentmate, с какво си играят тези плейймейтки? Абе Сула, каква е тази Гетруда, дето си я мацнал в текста
То не е същинско безсмъртие на душата, защото социалистическият човек душа няма, а се осъществява в паметта на признателните поколения и се засвидетелства чрез пионерчета на почетна стража пред гранитни паметници.
Тук наш Сула съвсем си е изпуснал душата.
Соцът си има даже своите пророци и светци
Маркс и Енгелс са нещо, хайде да не е чак като Адам и Ева, но като старозаветните пророци. Ленин е месията (за някои месията е Мао Дзедун, но те са еретици). Всички държавни и партийни ръководители са ленински апостоли или епископи, приели благодатта му чрез ръкополагане. Някои от държавните и партийни ръководители възсияват като светци - Фидел Кастро, Уго Чавес, Хо Ши Мин, Ким Ир Сен, Джошуа Мкубуке Ньонголо Нкомо и др.
Абе, Сула Маркс се оказа философ на хилядолетието, според ВВС, ама ти се пишеш по-голям философ.
Соцът иска да разруши обществото (той и днес обича да руши - зелените съвсем наскоро издигнаха лозунга "Деструкцията е оръжието на масите!" и на негово място да създаде друго, почти същото общество, само че с обратен знак. Затова мнозина наричат Соца "религия на сатаната".
Ха сега, тук нашто Сула съвсем се е оплел, като пате в кълчища. Нерде зелени, нерде Соца, со голяма буква.
Частната собственост. Собствеността прави човека свободен, а Соцът не търпи това. Когато съществуването на човека не е поставено под въпрос и не зависи от някого извън него, то човекът дръзва да мисли за по-големи неща от оцеляването на семейството си и е готов да подложи на критика системата.
Чакай сега Сульо, нали беше чиляк христиенин, каква частна собственост. Ние вижадме как частната собственост прави човека свободен. Много хора ги освободиха от живота заради тази частна собственост. Ама ти викаш, че са отишли в Царството Божие, няма страшно. Между другото в момента междуфирмената задължняност е огромна, така, че частните собственици съвсем не се чувстват свободни.
Религията. Тя дава мерилото, морала, безсмъртието и перспективата към вечността. Тя прави човека истински свободен и неподвластен на нищо в този свят. Соцът е най-зъл към религията, защото ревнува човека от Бог.
Айдяяя. попската яхния съвсем завря. Сула, Бог е Дядо Мраз за възрастни като тебе. Според Американската асоция по психиатрия, прекалената религиозност, която ти проявяваш, е признак за mental disorder.
Патриотизмът. Социалистическият човек е интернационалист (или глобалист, както сега е модерно). В лицето на патриотизма Соцът мрази традицията като цяло. Ако ще рушим стария свят, не може да го обичаме и да се учим от него, нали така!
А сега какво да кажем за глобализма, и либерализма който отрича нациите, половете, и какво ли не присъщо на традициите. При социализмът имаше голяма доза и патротизъм. Сула ти на коя земя живееш, че пишеш такива простотии и фантасмагории. И защо вестник "Сега" продължава да пуска помиите на Сула, не е ясно.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mrx++
hans1971
28 Яну 2018 11:04
Мнения: 206
От: Bulgaria
*
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
Sine_metu
28 Яну 2018 11:06
Мнения: 2,158
От: Bulgaria
gluhar4e
27 Януари 2018 22:18
„Четири пети си бехме демократи„

Бехте, и представата ви за демокрация беше социалистическата демокрация.
Социалистическата демокрация, като неотменна част на развитото социалистическо общество.
Тук стана разминаването на понятията.
Някои и досега не могат да разберат, че представите, които имат за демокрация, това не е Демокрацията.

Почнал си с мои думи, но защо си продължил със собственото си неразбиране?

Досежно представите за демокрация - заповядай в темата ми.

Защо скочихме през 1989?
Социалистическа демокрация? Съчинявкваш си.
Писал съм няколко пъти, но ще повторя: и тогава, и сега съм убеден, че след социализма трябваше да тръгнем към това, което се нарича "Рейнски капитализъм". Най-пълно е формулиран от антикомуниста Лудвиг Ерхард. Чети!

Но за съжаление, и тогава, и сега вместо прогрес на обществото ни се натрапва средновековна ретроградност.
Angel Kandiloto
28 Яну 2018 11:08
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Титани ! На думите и на делата !
Angel Kandiloto
28 Яну 2018 11:10
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Задължително трябва да се изучават от 1-ви до 8-ми клас . След това в извънкласни и всякакви други форми .
Mrx++
28 Яну 2018 11:15
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
И кво викаш, сички раждаха деца щото не ги пускаха да бягат.
Баси за тебе няма подходящ емотикон !
Който искаше да бяга, бягаше. Имаше Виенска екскурзия. Обаче там го обявявах на Запад за политически, а не за икономически бежанец със всички ограничения. Така, че народът си остана близо 9 милиона. Когато си в Студена война и нямаше никакво договаряне, не можеш така свободно да се движиш от страна в страна. А той Щурчо си е един емотикон, самият.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mrx++
hans1971
28 Яну 2018 11:18
Мнения: 206
От: Bulgaria
Аз не искам да ходя на Венска екскурзия защото не ща да забременявам
Angel Kandiloto
28 Яну 2018 11:19
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Това Маркс , това Енгелс , това Благоев , това Ленин , това Сталин , това Димитров , това Тодор , това Мао , това Дън , това Кастро , това Че абе
с една дума всичко и мо- та - мо , без хър мър . На сън да ги бутнеш , да цитират Манифеста . Хайлази с хайлази .
Manrico
28 Яну 2018 11:25
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Основната причина да се изучава соц-ът е формулирана от Сантаяна - "Който забравя историята, е обречен да я повтаря."
hans1971
28 Яну 2018 11:29
Мнения: 206
От: Bulgaria
Аз веднъж си бях забравил историята на една пейка в градинката и после като отидох да си я взема я нямаше, ама кака ми купи нова. Само дето ме удари с нея по главата да не си я забравям друг път. Ама това беше като повтарях пети клас.
Mrx++
28 Яну 2018 11:37
Мнения: 20,876
От: Bulgaria

Manrico
28 Яну 2018 11:25
Мнения: 31,100
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Основната причина да се изучава соц-ът е формулирана от Сантаяна - "Който забравя историята, е обречен да я повтаря."
Бе Манрик, нали сега повтаряме историята от преди 1944г., със всичките и простотии. След това ще повторим историята между 1944 и 1989г., ама не същата.
Дорис
28 Яну 2018 11:38
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Дикенс for dummies


Ох, не казвай имена на интелектуалци и пр. писачи в присъствието на Щурчо! Дъмчето ни то.
Дорис
28 Яну 2018 11:47
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Абе Сула, каква е тази Гетруда, дето си я мацнал в текста


Не видях Гетруда, още по-малко ГеРтруда, къдя? Сула никъде не споменава и Хамлет или Клавдий. То само това му остава, всичко друго разкартагени!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Дорис
hans1971
28 Яну 2018 11:48
Мнения: 206
От: Bulgaria
*
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
hans1971
28 Яну 2018 11:49
Мнения: 206
От: Bulgaria
*
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
Дорис
28 Яну 2018 11:54
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Малко са ни Сгугньо и Щурчо, та сега и тоя Dummkopf Ханс!

ПП. А, той бил остроумко. Я ми кажи, на Ханс Касторп ли си кръстен? Познаваш ли Клавдия Шоша? И Пеперкорн?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Дорис
Добави мнение   Мнения:217 « Предишна Страница 9 от 11 7 8 9 10 11 Следваща