Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
За чалгата в историята
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:284 « Предишна Страница 14 от 15 12 13 14 15 Следваща
Грациан
12 Яну 2005 18:01
Мнения: 4,060
От: Canada
Параграфе, ами хубаво бе човек. Не виждам защо тогава постоянно се "риве за кифтетата" след като духовния живот е достатъчен. Ами кой пречи на някого да си живее възвишения духовен живот? Да си го живее и да пее там химни за светлите неща и да прославя своите кумири...да де, ама той не бил искал "само духовен живот" той искал и "кифтета" (което ако ме питаш мен...си е напълно естественно, разбира се).
Така че, ако искаш да си живееш НИРВАНАТА - живей си...ама искаш ли и кифтетата - трябва си бачкане и то такова, че да ти овъзможи да бъдеш конкурентноспособен на тази ми ти глобална сцена. Толкоз.
А тия с експлоатацията, принадената стойност
Simplified Solutions
12 Яну 2005 18:12
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Граци, там е работата, че форумът не е представителна извадка на българското общество, както не е представителна извадка на българската емиграция.
И въобще електронните форуми са интересен феномен - за мен най-вече с това, че добитото чрез тях впечатление, не отговаря на действителността ( нямам предвид възможността да се лъже безогледно ).
Това е причината да не се впрягам и обикновено да съм ухилена.
Примерно, смея да твърдя, че съм човек с много ... да ги наречем социални контакти, но за всичките си 50 години не съм срещала на живо ( и слава на бога! ) такова чудо като Феята на северното сияние, а и доста от другите, които си изброил.

Същевременно имам много близки хора, живеещи в Щатите, в Канада, в Западна Европа, но те не само че нямат нищо общо с впечатлението, което по-голяма част от форумците-емигранти създава, но и никога не биха си губили времето да пишат в електронни форуми.
В един момент някога, когато започнах да чета форума, си помислих, че обяснението е в това, че всеки от нас се движи в определена среда. Но сега съвсем не съм убедена. Защото, примерно, моите клиенти не са ми средата. Но тях като типажи не ги виждам във форума. А те са само един от примерите.
Пак по тази логика, ако всичко е така, както го четем във форума, то в България би трябвало да се трепем по улиците, а в кръчмите и кафенетата да не е останал здрав стол.
Та исках да ти кажа, че при теб информацията не е информация, а недостоверно впечатление, подхранвано от отдавнашни спомени за неща, които вече не са такива, каквито са били.
Сакън, точно сега не искам да те обидя. Пък и не ща да разстройвам един близък и на двама ни човек.

Редактирано от - Simplified Solutions на 12/1/2005 г/ 18:14:34

Грациан
12 Яну 2005 18:20
Мнения: 4,060
От: Canada
Параграфе, като казах последните столетия имах предвид тези в които именно Западната цивилизация дирижира концерта. Тъй де...ти ми привеждаш примери от величието на Другите цивилизации, които са процъфтявали докато из Европата са се клали като пилета и са купували индулгенции. ( нещо което аз самият дебело подчертавам в "Българоцентризъм" )
* * *
Бгтопидиоте,
принципно има няколко постижения дело на учените на СССР, но те като процент бяха толкова неефективни ( виж спомените на другаря Никита Сергеевич Хрушчов, относно поголовното крадене на технологии от "братски" и "не чак до там братски" страни...да не говорим пък за шарашките, където за някои хора изнамирането или барем усъвършенствуването на нещичко е било въпрос на живот или смърт...което съгласен съм е по-голям стимул дори и от финансовите облаги ) Припомни си семейство Розенберг, падналия самолет в Китай и милионите съветски учени, които по брой минаваха всичките учени от Запада взети заедно ( това само като предположение, де...мързи ме да търся статистика...но дори и като метафора е близко до истинските бройки, предполагам . Припомни си онези учени като Лисенко, Мичурин, Тимирязев и цялата онази плеяда от приложници на идеологията в науката.
Безспорно космическите и някои милитаристични постижения са налице, но толкова...освен транзисторът ВЕФ, часовникът "Заря" и фотоапарата "ФЕД", аз лично не съм притежавал никакъв друг уред дело на съветската техника. При първа възможност ( повярвай ми) ги замених с "Грундиг", "Ситизен" и "Коника" и в интерес на истината - не съжалявам за избора си.
Нищо против, разбира се против руснаците и рускините, разбира се. Имам десетки приятели руснаци, а пък да не говорим с колко десетки рускини съм обменял телесни течности. Хората са си хора, ама пък науката и прогресът са си наука и прогрес. А кажи ми ти, колко от твоите "битови помощници" са сделани в СССР ( или реципрочно в днешна Русия) и тогава ще продължим разговора.
bgtopidiot
12 Яну 2005 18:25
Мнения: 11,702
От: Bulgaria
От четири предложени държави баш тая, до която поскача жабока, избра

Не че не мога да поспоря, но ще стане като в дядя Степа, а у нас в заборе гвоздь, а у вас?

paragraph39
12 Яну 2005 18:27
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ФОРУМЪТ си е , чисто и просто, място за СОЦИАЛНИ КОНТАКТИ, но в по-модерен вариант! Както пушката е по-модерен вариант на стрелата и лъка!
Или, както едновремешните Седянки?! Или, както едновремешните Хоремаци?!? Или, както...
А може да се оприличи и на сцена на Театър, където Публиката е актьорите?! Важното е да има ШОУ и размяна на Информация, мнение , тези и АНТИтези! И да НЯМА лични нападки и обиди! За да е приятно и полезно за ВСИЧКИ участници Шоуто!!!
А може да се използва и с Медицинска цел- за ЗДРАВЕ , чрез Релакс на душата, мислите, тегобите и БЯГСТВО от враждебната навън околна среда?!?
НО Е ДОБРЕ, че го ИМА !!!

Грациан
12 Яну 2005 18:47
Мнения: 4,060
От: Canada
Аре, па ти сега, Ботке, шъ съ каръми...ут къф зор?
Виж за тълкуванията на форумните типажи не си права. Именно в обстановка на възможна анонимност човек ( който в реалния живот ще мимикрира адаптивно поведение) ще си покаже истинската същност. Мога с положителност да ти кажа, че мнозина откриват истинското си АЗ именно тук, тъй като в РЕАЛНИЯ ЖИВОТ или ги е срам да покажат тази си същност, или се опитват да не бъдат различни от "тълпата" или там спазват законите на реалното общество ( за да не би при опит да "правят на кълбета" и ако не са, разбира се Камен Влахов да бъдат окошарени).
Така че, доводите ти, нещо не гепят декиш при мен. Sorry.
* * *
Ами гледам скачаща жабка си поставил, та викам си: Ето къде е акцентът на постинга.
А иначе, Китай и Япония, Малайзия и Тайланд и цялото това ИЗТОЧНО ЧУДО предимно мултиплицира ефтинко произведения на Западната цивилизация. Не отричам, че го прави удачно, тъй като ако не го правеше тия неща нямаше да бъдат произвеждани там, ами в България, Румъния или Конго, да речем. Икономиката не търпи разни шикики-микики. След като някъде е най-удачно- то там се произвежда и туй то. Повярвай ми.
Поради тази причина едната ни кола е японска, а другата корейска, 90% от всичко което купувам е "Made somewhere in Asia". И не съм само аз...и не е само тук. Мислиш ли, че това е така, защото Западът не го бива да ги произвежда тия неща, а? Само питам, де...

Нели.
12 Яну 2005 19:36
Мнения: 609
От: Bulgaria
Смятам за проява на лош вкус на SS да напомня всекидневно позорния факт, че БАН не взе никакви мерки на гражданската жалба, че негов служител, от негови компютри, пускаше месеци наред, стотици на ден, порнографски и педофилски текстве във форума на Монитор с реални имена на форумци и на техните деца. Осланям се на вероятното й майчинско чувство да разбере, че тази тема ми е крайно неприятна.
*
А иначе сме оправни и (хм) уважавани, ще се справим с пианото.
Нели.
12 Яну 2005 19:40
Мнения: 609
От: Bulgaria
Че форумите “не били представителни” сме чували още преди четири години от една позната доцентка. Грацко е абсолютно прав за анонимността; българският съд приема алкохола за отгачаващо, а не за смекчаващо вината обстоятелство; аналогично и писаното на форума под прикритието на “анониността” е по-“представително” за пишещия отколкото казваното и писаното от собствено име. Като казваше, че форумите не били “представителни”, доцентката имаше предвид само, че нейното собствено “представяне” на форума не е това, което би искала да е; че в реалността тя – ехе-хе… като оня, дето бил правил големи скокове на о. Родос.
*
В действителност обаче за доцентката форума е компенсация на онова, което й липсва в реалността – да се престори на по-такава-онакава; не на последно място – да общуват отблизо с хора, до каквито иначе не би имала достъп. И да им тегли понякога по една, естествено, като нашенеца на Ален Делон в кръчмата. И да отрече, че те съществуват в действителността. Форумите “не са представителни” също, защото в тях идеите и обществените групи, с които доцентките се идентифицират, не изглеждат привлекателни.
*
Форумите всъщност са доста представителни – за виждащия, не само защото в тях има много най-различни хора, които се показват без маски, но и защото в тях общуването е необичайно концентрирано, драматизирано, изчистено от несъщественото, така че за седмици и месеци научаваш повече за някого, отколкото за години и десетилетия в реалността; и защото форумът е игра, обществена система, в която всички функционални “ъгълчета” се заемат от наличния човешки материал и постоянно се възпроизвеждат всичките аспекти на човещината. В частност на форума напипваме и психологическите основи на историческата чалга, които красноречиво описва Грацко.
Don
12 Яну 2005 19:45
Мнения: 19,057
От: Bulgaria
Ша падна.
kombat #5
12 Яну 2005 20:04
Мнения: 2,808
От: Bulgaria
Верно че са представителни. И откъм лицата и откъм задниците...
Simplified Solutions
12 Яну 2005 20:40
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Според други източници историята е съвсем различна, но доносите - съвсем истински.
Между другото да попитам вие от какви компютри пишете в работно време?
Колкото до форумите - единствено достоверно е, че форумите не могат да бъдат достоверни. Съжалявам.
Нели.
12 Яну 2005 21:26
Мнения: 609
От: Bulgaria
Не съм чувала за доносИ, но знам добре за, цифром и словом, една жалба до БАН, която цитираше текстве от форума на Монитор и молеше да проверка. При голямо настояване от твоя страна мога отново да я публикувам - жалбата, де. За престъпления от такъв характер (за мен словесната порнография и педофилия с реални хора и реалните им деца е престъпление) предполагам няма давност (поне морална).
*
Форумното ни поведение е огледало на душите ни. Тук човек може да бъде разбран не за 10 години, а за броени дни. Твоят случай е великолепен пример за това.
*
И още нещо - аз не коментирам твои постинг (не че има какво да се коментира), ти правиш това всекидневно с моите. Знаеш ли как се нарича това в психиатрията? Отгадай с трёх раз.
*
А да, пиша във форума от собствени компютри.
Don
12 Яну 2005 21:30
Мнения: 19,057
От: Bulgaria
Няма нужда, Нели.
Ние доноса го имаме, надлежно прошнурован и пронумерован. И с доказана автентичност.
Което го прави валидно доказателство.
другаря Тодар Живков
12 Яну 2005 21:39
Мнения: 1,042
От: Bulgaria
Грациан
[Златен]
от Canada
... Ние сме провели първата авиобомбандировка в света! Наш човек е повел първото антиробовладелско възстание в света! У нас е било първото антифеодално възстание в света! В България е и първото антифашистко възстание! (отново в световен мащаб). Ние сме открили компютъра! Изобщо, историята на света се пречупва през призмата на Колчо от Мездра ...

Маестро, похвално е, че си седнал да систематизираш некои български постижения. Списъкът е много по-голем, но нейсе. Другите ша го довръшат.

Допуснал си обаче едно единствено, но много сериозно пропущение в твоя списък. Искам на него да ти обърна специално внимание та други път никогиш да не смееш да го повториш.
Става въпрос за "първото антифашистко възстание!". В България не е имало нито пръво, нито второ "антифашистко въстание", т.к. никогиш не е имало "фашистки" и "национал-социалистически партии" на власт.
В България имаше обаче опит за комунистически държавен преврат и болшевизация на страната. За тая цел Коминтерна отпусна 8 милиарда сегашни долара за терористическа и подривна комунистическа дейност в Царството. С тия пари се плащаше не само на коминтерновските агенти-терористи, но и за промиване мозъка на Колчо от Мездра, та да не може да разбере на какъв комунистически геноцид е подложен руския и другите народи в Страната на съветите.
В момента мозъкът на Колчо от Мездра е изпратен в реанимацията и докторите се опитват да премахнат последствията от промивките и да му преподредят мозъчните гънки.
Понеже терапията още не е приключила, не се изненадвай, че Колчо чат пат “потрива ръчички като гледа как убиват американските войници в Ирак”.
Работата не връви много бързо, понеже некои другари отсам и отвъд океана с коминтерновско домашно възпитание непрекъснато врещят за “мракобесие и реставрация”, ама не на комунизъма, а на “фашизъма”, дето никога не го е имало у нас и правят Колчо разноглед.

С останалата част на пространното ти изложение съм в общи линии съгласен. Егоцентристите требе да се бият по кратуните и тука да нема свой чужд. За по-сигурно добре е човек да си изпита бухалката най-напред на собствената кратуна, та да си отработи удара.
Нема да допуснем да се руши Западната цивилизация, значи, щото тя е и наше творение, както, надевам се, си разбрал досега. Докато едни създаваха Източни, а други Западни цивилизации, ние българите участвахме и на двете места и за да се не избият взаимно, осъществявахме трансфера между тях, както му викат а ла франгите.
И сега в Ирак, Афганистан и Косово също браним и Източната и Западната цивилизация. Затова и американците на нас разчитат главно, понеже другите немат нашия опит.
г-н Олигофренски ти е пуснал по-горце нещо по въпроса. Понеже явно не си го видял ша ти го пусна пак. Ако го види Абрашев, тутак си ша напише некоя кантата, та побръзай.
UN TEMPO I BULGARI ERANO IL PIU GIUSTO TRA TUTTI I POPOLI E PER QUESTO LE CITTA E LE TRIBU SI UNIVANO A LORO SPONTANEAMENTE.
(Toparco della provincial di Gotia, Anonimo di Hase, fine del X secolo)

БЪЛГАРИТЕ БЯХА НЯКОГА НАЙ-СПРАВЕДЛИВИЯТ ОТ ВСИЧКИ НАРОДИ И ЗАТОВА ГРАДОВЕТЕ И ПЛЕМЕНАТА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАХА КЪМ ТЯХ ДОБРОВОЛНО.
(Топарх на провинция Готия, „Аноним на Хазе”, краят на Х век)


Недей се кахъри за тъпоцентризъма на Колчовци и на сквернословните български “градски елементи и културни типове”, както ги е нарекъл американският посланик Шумейкър, при заминаването си от България през 1931г. Явно не те са определяли облика на българите пред света:
“Намирайки се във Варна в очакване на парахода, който щеше да ме отнесе към моето отечество, през едно ветровито утро аз се отправих нагоре по хълма, за да отида да видя открития пазар и да получа едно последно впечатление от българските селяни - “ударните групи” на българската цивилизация... Всичките ми стари приятели бяха там, т.е. типовете, които познавах вече и които харесвах толкова много през почти четирите години, прекарани в тази балканска страна.Те бяха тук, с всичките си черти, от които съм се възхищавал най-много - тяхната сурова сила, тяхното непоколебимо спокойствие, търпение, безпристрастие, тяхната физическа хубост. Всяка страна, в която мнозинството от населението се състои от такива запазени хора, разполага с един фонд от безценно богатство. Една такава нация не може никога да пропадне. Докато по-културните групи, типовете, които обичат удоволствията, и чисто градските елементи, биват обхващани от паника и отчаяние при първите признаци на стопанска депресия, селянинът остава непокътнат, както е било преди хиляда години.
Нека си остане такъв и в годините, които ще дойдат - да го променим, би било същото като да заменим един здрав бял зъб с един изкуствен...
България е чудесна страна, една земя на романтизъм и драматична хубост, но за да бъде разбрана във всичкото й величие и здрава цена, повтарям, трябва да познавате нейните селяни, най-храбрите от храбрите.”


Не знам дали това изказване трябва да го припомняш на американците. Току виж те помислили за “храбър” прост селянин от “ударните групи” на българската цивилизация...”
Твоя си работа!Нели,
12 Яну 2005 22:41
Мнения: 27
От: Bulgaria
Тоя пък. Имали го прошнуровано и прономеровано. Кои сте вие, бре? ЧК-аго? КГБ-его? Или ДС?
*
А иначе все още държа да припомня текстта на жалбата относно порнографията и педофилията пускана в Мотирон от компютрите на БАН в работно време. Времето е подходящо - като гледам отвратителната истерия в чата и пускането на реални имена на форумци... И пак са намесени същите стари муцуни. Не разбраха, че това е форум, а не психолечебница.
kombat #5
13 Яну 2005 00:28
Мнения: 2,808
От: Bulgaria
Как'Неделке, ми как ша пишеш от собствен компютър 24 часа в денонощието ма?
Нали уж с Фичко обяснявахте че сте работили?
Или вече не работите пак?
Айде вече всички те знаем че си честна толкова че като отвориш уста - тротоара се види ама наглото лъготене се требе да има някакви съобразявания елементарни...
Ама па де памет у теб?!
**
А ако наивния консул в Ню Йорк е допуснал огромната грешка да ви допусне да се завъртите пак около 62 улица след като години наред не ви допускаха да припарите там - много скоро ще плаща за това.
Не че някой няма да му го каже - но да му го кажа и аз щото знам че чете форума.
Simplified Solutions
13 Яну 2005 00:39
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
С туй, че форумното ви поведение е огледало на душите ви, съм абсолютно съгласна.
Чичо Фичо.
13 Яну 2005 03:43
Мнения: 606
От: USA
Доминикански. Ами може да пишеш от свой компютър от работа ако например си съсобственик на фирмата. Народен капитализъм, диалектика на собственика и стопанина, stock options and the like.
Нели.
13 Яну 2005 04:19
Мнения: 609
От: Bulgaria
Разпети ми декемврийски петък , не си спомням някой някога да не ме е пускал в консулството или в мисията. Нямам спомени да съм прествала да ходя там по различни поводи и тържества. Това, разбира се, става, ако човек живее реално в Ню Йорк, а не виртуално като теб.

Редактирано от - Нели. на 13/1/2005 г/ 04:20:27

kombat #5
13 Яну 2005 07:32
Мнения: 2,808
От: Bulgaria
Фръдле,
Оти не писа че си направо собственик на фирма? Кво е това "съсобственик"?!
Дотук ли ти стига въопражението?!
Се едно си посран от главата до петите, за една пръдня ли си?!
Немой се напиня бе Фъцко, се едно - никой не ти вярва...Даже и тези дето са в България, камо ли пък аз, дето съм тук...
Добави мнение   Мнения:284 « Предишна Страница 14 от 15 12 13 14 15 Следваща