Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Либия поиска сигурна екзекуция на медиците
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:181 « Предишна Страница 6 от 9 4 5 6 7 8 Следваща »
Гн Фотон
16 Яну 2005 01:19
Мнения: 1,612
От: Finland
Бе, shake, да беше само ти с тази Вера, с мед да те намаже човек. Изгоряхме много с тези комунистически Вяра, Надежда и Любов! Та викам да минем към религиозните такива. Поне са стара болка...


Виделина вам!
Гн Фотон
16 Яну 2005 01:23
Мнения: 1,612
От: Finland
Има ли още кучета неразлаяни?!
Николай Скаличански
16 Яну 2005 01:33
Мнения: 4,135
От: Germany
gaijin1,
така де и аз това разправям, да излекуваме децата на Либия и да пуснат сестрите, ама те не щат. Не им трябват здрави деца, трябват им жертви.
Николай Скаличански
16 Яну 2005 02:23
Мнения: 4,135
От: Germany
до america1332002
Само няколко примера за дела на арабски и турски "честни" хора на територията на България, при това само от днешният брой на в.СЕГА.

Човек на "Сивите вълци" е замесен

в разбита нарколаборатория за амфетамин в Карлово. 52-годишният турчин с холандски паспорт Шереф Кахраман бил криминално проявен, лежал за наркотици в холандски затвор. Появил се у нас преди Нова година. Задържани са и двама български турци. Това е първата лаборатория за преработка на амфетамин в хитовия в момента наркотик "Спийд"



Двама сирийски граждани, опитали да източат милиони във валута с фалшиви чекове от две български банки, са задържани при акция на НСБОП и Агенцията за финансово разузнаване.
Chicho Dr.
16 Яну 2005 03:00
Мнения: 8,006
От: USA
Иди ми, дойде ми по арабски. Или звучащо така: "Ахта хванаХ, ахта'баХ". По принцип властите са разделени, но този принцип не важи за Либия. Най-важната власт там е Кадафи. Да се надяваме, че това е само опит за изнудване за пари. За съжаление случилото се е горчив урок за последствията от бавнодействащите правителства. Ако Костов-Надка бяха изтеглили нашите тогава, сега нямаше да имаме тези проблеми. Дори да имаха някаква вина (като често спекулираната такава, че са внасяли непроверена кръв от съмнителни Южноафрикански компании), те трябваше да бъдат съдени в България. Дано имаме поне поука и да избягаме от Ирак докато е време! Нещата са по-свързани, от колкото изглеждат на пръв поглед.
Botevist
16 Яну 2005 03:10
Мнения: 531
От: Bulgaria
Искам отговор на въпроса защо България не може да обяви несправедливите присъди за акт на война срещу България, ерго срещу НАТО? Докога ще търпим тоя миризлив смотаняк да разправя на света, че българите са убийци на деца?
partner
16 Яну 2005 03:19
Мнения: 600
От: Bulgaria
Chicho Dr.

А, Дано да стане така и в Ирак, както казваш , че са свързани !
Има огромна разлика между медицински работници и наемници с оръжие !
На мен не ми е жал за нашите наемници в Ирак, това, че политиците са малоумници, не може да ги оправдае.... Ще се накефя да ги арестуват всичките български наемници с оръжие в Ирак, ...... за мен те са престъпници.
partner
16 Яну 2005 03:25
Мнения: 600
От: Bulgaria
Botevist
Аз съм съгласен, че БГ трябва да обяви, че възприема този процес за ПОЛИТИЧЕСКИ, и да поиска от съюзниците ни в НАТО, защита както при война..... Иначе защо сме членове на НАТО ?
Bay Hasan
16 Яну 2005 05:06
Мнения: 8,555
От: United States
Мъка, мъка и ...много недоразумения щъкат из форума.
Най-културно се опитах да подскажа на уважаемите форумци, че ще се наложи България да опрости дълга на Либия, но се оказа, че патриотарчета(както винаги с качулка след дъжда)ни спат.
Братята Стругацки(един девол знай колко братлета са)се кефи, че съм малоумник, некъв си Гъмп праща поздрави на сестра ми(каквато немам), а Скакаличански(хубавеца Скакаличнски) с две ръки подкрепя dobi и гу пита в чия шапка да сберат париците(сал парици са това).
А сега сериозно:
Боли ме за България много повече от всички вас, събрани на куп, езикочешители.Та ако некой от вас твърди, че ще видим пукната пара от Гадафи и братски Ирак-нека се обади.
А за сестричките тоа път нищо нема да кажа.Гурбетлък е това и всеки гледа парици да вади.Нъл тъй, гусин Скакаличански?

nesnaecht
16 Яну 2005 09:18
Мнения: 15,180
От: France
Хенвейбине, нещо не съм казал или каквото и да е за или против и гавра със децата на който и да било . Вижда се че не виждаш , и го установих още лани че въобще е излишно да си казвам мнението след не виждаш по-далече от носа си . Вярно е че не съм пъпа на света , но ти още по-малко си център на света със твоите популистки глупости !
nesnaecht
16 Яну 2005 09:36
Мнения: 15,180
От: France
Гайжиин , прав си не съм ходил по арабските страни и незнам как е но знам какво е СУК знам че всичко се купува продава и пазари . Има ги във Париж два такива , и май не са по-различни от тамошните ! Друг е проблема дали трябва да се пазариш !?!?
Je peux bien vendre mon â me au diable,
Avec lui on peut s'arranger,
Puisque ici tout est né gociable, mais vous n'aurez pas,
Non vous n'aurez pas,
Ma liberté de penser.


Със това парче от текста на Флоран ПАНИ се казва всичко останало за което ми говориш .
Мога да си продам душата и на дявола ,
със него поне може да се разберем ,
защото тука всичко се търгува ,
но вие никога няма да имате
МОЯТА СВОБОДА ДА МИСЛЯ !

хунвейбин
16 Яну 2005 09:49
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Николай Скаличански-не знаех че СПИН лекуваш

СПИН е вирусно заболяване, увреждащо имунната система на човека. Причинява се вируса HIV (Human Immunodeficiency Virus).
СПИН сам по себе си не убива. Но когато защитните сили на организма са унищожени, дори най-безобидния грип може да е смъртоносен.
Как се предава?
HIV се предава чрез обмяна на определени телесни течности - кръв, вагинални секрети, сперма и кърма. В реалността се срещат три основни ситуации на заразяване - по полов път, чрез ползване на общи игли или предаване на вируса от майката на детето.
Има ли лечение?
Понастоящем сигурни медикаменти за лечение на СПИН не съществуват. Резултати са незначителни.

Виждаш.
Проста е работата.За тебе става.Почвай да лекуваш.


хунвейбин
16 Яну 2005 09:59
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
nesnaecht
Пробутваш внушения.
Пробутваш ги целенасочено.
Американците , Европа , Цара и nesnaecht.
Това е вселената.
Нито американците , нито Кадафи могат с магическа пръчка да променят огромното по мащабите си недоволство и омраза-което съществува в Либия.
Тотални внушения са мистериите за намиране на решение -което да не е взето от съда в Либия.
Останали са само парите като изход-и то не много сигурен.
Затова спри ги внушенията.
Sir_Lanselot
16 Яну 2005 10:27
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Заро,
Я ми обясни разликата между социалист и социалдемократ? Да не би демократическият социализъм да е нещо по-различно от социалната демокрация?
И как така в Социнтерна членуват ГСДП и БСП?
nesnaecht
16 Яну 2005 10:37
Мнения: 15,180
От: France
Здрасти Сър Ланчелот за днеска!
Хунвейбине , слез на земята и мисли като пишеш , не карай по навик ! Глупаво е . Във Франция имаше преди 5-6 години подобен процес за Спин , със банки заразена кръв . Само дето Французите веднага заведоха дело срещу институциите , не толкова срещу личности ! Така че споко , ако не разбираш питай но не казвай кой знае или не знае , и какво да казва ! Не е коректно казвал съм ти го миналата година , а тази нямам намерения да се разправям със глупости !
Miranda
16 Яну 2005 10:50
Мнения: 14,000
От: Bulgaria
Хунвейбин, да, и парите дори не са сигурен изход там,
където има такива силни емоции.
А се пропиля безценно време...
Muktadasaxkoburgidiotski
16 Яну 2005 10:54
Мнения: 14,528
От: Mali
Гайжин , Чичо Докторе , Сега да отговоря на въпроса на Ботевист. Който въпрос е много логичен и важен , но кой знае защо - наще упрауленци не го задават в общественото пространство. Значи , ние не искаме НАТО да притисне Либия по две причини.Първо -НАТО е формално образувание.В него членуват страни с доста различни външно политически ориентации . Сравнете САЩ и Франция. Сравнете Обединеното Кралство и Германия. Сравнете Испания и България. Май отликите в поведението им на международното политическо поле са твърде много... Така че НАТО трудно може да вземе консесусно решение по Либийския въпрос , камо ли в полза на страна с помиярска политика като България. Интересите на Средиземноморските страни са много по-големи спрямо Либия , отколкото спрямо България Второ - България беше вкарана в НАТО от САЩ /ито с "погнуса"/ .Целта беше да се осигурят бази за експанзия на Америка на изток -към Каспийския регион, Средният Изток.Толкова , нищо повече. На Португалия и на Холандия , например, изобщо не им дреме - в НАТО ли е България , или не е в НАТО. Почти всички европейски страни няма да си помръднат и малкия пръст в защита на българските сестри в Либия , рискувайки икономическите си интереси към петролните полета на Джамахирията. Не им слушайте дипломатическите локуми за съпричастие. Гледайте им действията. САЩ - естествено могат да решат въпроса. Щом не го правят , значи не ни броят и за дребен съюзник. Най-точното определение е - помияр. Пусни го да лае , да дразни съседите , щом го подпукат с тояги - можеш да го оставиш на враговете... Bottom price.
Sir_Lanselot
16 Яну 2005 10:57
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Просто либийците подхождат безкрайно коварно. Ясно е , че причината е вътрешноболнична инфекция. Но за тази цел, за борбата с ВБИ в цивилизования свят , във всяка една болница има епидемиолог, чиято задача е да изяснява произхода и начините за отстраняване на вътрешноболничните инфекции. Този епидемиолог се подпомага от цяла комисия ВБИ. Естествено, най-резултатни са превантивните мерки. Те се свеждат до разработване на писмени процедури за извършване на всяка една манипулация, чрез която се изключва влиянието на субективния фактор. Всяко действие, материал или оборудване трябва да бъдат "валидизирани", т.е. да е доказано, че те водят към желания резултат./ и без опасност за заразяване/ . В противен случай , както е станало в детската болница в Бенгази, опасността от заразяване е голяма. Например, антибиотици се подават при деца със системи за постигане на по-бърз ефект. За целта се поставя постоянен катетер. Тези катетри имат капачета. Дали тези капачета са били съхранявани в дезинфектант - заедно или поотделно има огромно значение . Защо болничният епидемиолог не е установил тези пропуски? Явно такава е организацията на здравеопазването , въведена от тяхното министерство на здравеопазването. Нашите са били само изпълнители на регламентираните от тях дейности.
Но ако властите признаят тези пропуски, това означава режимът да падне. Ясно е че Кадафи е в сложна ситуация и единственият изход е тихата дипломация.
nesnaecht
16 Яну 2005 11:07
Мнения: 15,180
От: France
Сър Ланчелот , точно така е . И както казах за случая тука , подгониха институциите и чак тогава се заеха със лична отговорност . Проблема във Либия е и ти го каза институцията там , а осъдените са само изпълнители на тези институции които са отговорни ! Бе ногу трябва да се обяснява докато се разбере че развалената риба мирише откъм главата !
Sir_Lanselot
16 Яну 2005 11:20
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Незнайко,
Радвам се че сме на едно мнение. Не бива да се хващаме на декларацията на Либийския парламент, защото както беше споменато , там са взели връх сили, които са против по-умерения подход на сина на Кадафи. България не трябва да изпуска нервите си и да се държи като европейска страна - с достойнство и самочувствие. Ако им отоговорим по техния начин, там ще се раздуха истерия и тогава каква ще бъде съдбата на хилядите наши сънародници, работещи в Либия?
Добави мнение   Мнения:181 « Предишна Страница 6 от 9 4 5 6 7 8 Следваща »