Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Този парламент се крепи на чантата ми
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:212 Предишна Страница 2 от 11 1 2 3 4 Следваща »
Eisblock
21 Май 2005 17:59
Мнения: 9,157
От: Iceland
Параграфе, въпреки уважението ми към теб заради добри и обективни твой постинги, този път си много, много далеч от това да си СПРАВЕДЛИВ!

- Не си справдлив към хората който кротко си теглят хомотя в България и се трудят, както и към тези отишли да си търсят късмета и да се реализират поп широкия свят.

- Не си прав да хвърляш в кюпа ВСИЧКИ, заради няколкото лузери или не, без такт и възпитание, в кюпа.

- Не е справедливо да не виждаш, как любимият похват на любимата ти партия от тогава, все още е неизтребим всред Публиката. А именно, че на калпавият ХХХ все вълната му пречи! Ако не са мириканците, то са другите, ако не са житните бегачи, то виновен е Енвер Ходжа.... Можеш сам да продължиш сравненията.

- Не си прав и да не виждаш, че причинителите за фиаското са твойте хора, култивирали именно тези, сега критикувани от теб, Лузери - с или без кавички - Непрокопсаници. Никой не е отишъл в чужбина, ако е сериозен човек, без да е знаел или да установи по-късно, че той/тя завинаги ТАМ, ще е/са НИКОЙ. Просто, щом човек не си е в къщи където може и да тропне на "масата" и където (може би) би му се чул гласа, това не става. Навънка, той/тя ще са завинаги чуждите и по презумция (според местните Лузери) виновен/а за всички беди сполетяли страната гостоприемник.

Не ми се ще да вярвам, че твоята начетеност в юрисдикцията, можа да ти продиктува подобна безмислица и ти да я твърдиш най-сериозно:

- Че емигрантите били "Дезертьори"?!

От къде са дезертирали те? Преди новият "Девети" - пардон "Десети", те бягаха от соц. раят. Дали само заради заблудата за мед и масло леещи се по улиците на запада или тръгнали заради диктата на войнстващите простаци? Забрави ли или не си спомняш - а може и да не си го забелязал (зависи от коя страна на барикадата си бил) как се 'управляваше" държавата? И защо същата, барабар с номенклатурните нейни яздачи се сгромоляса така тежко? И защо ни може и не може да дръпне и поне малко да се оправи, пак заради тех??

Или Тези - Дезертьорите след "Десети", са имали всички възможности да живеят нормално в МУТРОКРАЦИЯТА засадена, поливана и обгрижвана и до момента от ..... Ами пак ТЕ, твойте Кумири с неръкотворните си дела!

Никой честен човек не може да слага ВСИЧКИ, независимо от коя страна на Бариерата се намират, в измислени категорий. Не, че е изненада как ката ден се намират малоумници и от двата ВАШИ полюси, "леви" и "десни", ръсещи простотия след дивотия. И единственото което постигат е да им лъснат оцапаните четирибуквия. Колкото по-подскачат на високо, толква по им се виждат тези, .....

..... независимо от цветът Им!
Николай Скаличански
21 Май 2005 18:20
Мнения: 4,135
От: Germany
Малко популистко, но определено се солидаризирам с изказването, макар да признавам, че малко не подхожда на депутат от БСП, след като те до сега не намериха начин да си изкупят вината за моментното положение на България.
Николай Скаличански
21 Май 2005 18:34
Мнения: 4,135
От: Germany
Параграфе,
Още преди година ти заявих, да организираш фондация или фирма, която да направи конкурс в моята сфера на проект и тогава ми говори, за това, кой бил дезертьор! В България бизнеса не разбира от нови технологии, най-малко пък в областта на биотехнологиите. Нямам никакъв шанс сред хора, които не виждат смисъл в инвестиране в неща различни от бесни строежи на хотели. Така че не ми говори, кой кого е предал, моля!
Sta
21 Май 2005 20:32
Мнения: 5,780
От: United States
Ако емигрантите прочетат внимателно постинга на Параграфа и се абстрахират от незаслужената и обидна квалификация 'дезертьор' могат да намерят и да се съсредоточат върху някои верни моменти. Емигрантите или трябва да се отрекат от България или да бъдат Българи с цялото си сърце и във всичко. Не може да сме Българи когато Топалов бие на шах и същевременно пасивно да наблюдаваме и осъждаме отдалеч гърчовете и мафиотските изяви. В този смисъл постоянната негативната критика и високомерно отношение е изява най малкото на лош вкус. Тя звучи също толкова грозно, жалко и безсмислено колкото оптите на доста хора от България да ми обясняват в този форум колко е лошо в Америка и какви глупаци са Американците.
Колкото и да е високо качеството на емигрантъите, те не са създали западната цивилизация а само са се приспособили към съществуващата. Същевременно не можем искаме от тях да си стоят и бездействат в къщи само и само да са солидарни с хора които имат други интереси и разбирания.
С две думи, да се отнасяме със взаимно уважение. Изглежда че Параграфа не се отнася към нас по този начин и това е предизвикало негатовните отзиви. Или поне така си е подредил думите, че рационалния момент е оставен на заден план.
Пейчо Пеев
21 Май 2005 21:19
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
В кой век сме, нека пишат всички, че изчезват един след друг от форума, къде е Грациян, или предизборно, А ?
rozi4ka
21 Май 2005 23:17
Мнения: 50
От: Bulgaria
Гледах предаването с Иво Атанасов в Нова телевизия. Прави ми впечатление на почтен човек. В разговора с Гала той каза, че когато комунистите са го изключили от партията в целия град Кюстендил с него са говорили само двама души. Партията може да е преследвала един човек, но никога не му е отнемала хляба с който храни семейството си.
Точно това прави ДПС с турците, които не гласуват за тях. Уволнява ги, заплашва ги, отнема им възможността да правят бизнес и ги преследва до дупка цялата им рода. Правят неща, които българите не са правили на турците. Питайте хората от Местанград - Момчилград как живеят дали имат свобода и могат да говорят свободно и да гласуват свободно.
Българите създадоха мита за Доган и продължават да го обслужват. А турците като овце гласуват за Мангала Доган, който не ги уважава и не му пука за тях.
paragraph39
22 Май 2005 00:16
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
EISBLOCK,
За мен “дезертьор” е човек, който “СЕ СПАСЯВА ПОЕДИНИЧНО” при настъпване на Обща Беда- вместо да ОБЕДИНИ собствените си усилия с тези на другите, за да бъде преодоляна Бедата !
А ако “дезертьорът”, при това , има високи КАЧЕСТВА, но да отидат тези качества му в полза на НЕнеговия Народ- това е вече НЕпростимо от Обществена Гледна Точка!
Аз РАЗБИРАМ “дезертьорите” , но НЕ ги оправдавам! Още повече пък, когато те дават ДИСТАНЦИОННА помощ и дистанционни Съвети на сънародниците си, които са останали в Беда и се борят, на място тук, с Бедата!!!
В този смисъл, и воден от разбирането /и конституционното положение!/, че ГРАЖДАНСТВОТО означава НЕ само Граждански Права, но и Граждански Задължения ТУК, в България и към България и българите тук, аз НЯМАМ причини да благовея пред “дезертьорите” и пред явлението “Изтичане на Мозъци”, на КАЧЕСТВЕНИ български граждани, от България! По тази причина и съм ПРОТИВ Двойното Гражданство на българските емигранти!
И ще продължавам да ги наричам “дезертьори” ! Защото, според мен, те са тъкмо такива- ДЕЗЕРТЬОРИ!
КАЗАХ!
paragraph39
22 Май 2005 00:35
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Е 6,
Използвам "Казах!" НЕ в края на всеки мой постинг, а само когато искам да подчертая, че съм ДЪЛБОКО убеден в тезата ми и аргументите ми към нея, и НЯМА смисъл от опити да ме разубеждават тук с емоционални /НЕ/аргументи!!!
НЯМА де се откажа , заради теб или заради някой друг, от това "Казах!" !!! НИЩО ЛИЧНО- просто е вече Демокрация! И ако моето "Казах!" НЕ е забранено- значи е ПОЗВОЛЕНО !
Апропо, НЯМАМ нищо против "Глобалисткия Манталитет" и "Мобилността" на хората, които наричам тук "Дезертьори"- това си е техен личен Избор! Но ИМАМ против те да НЕ уважават достатъчно и да НЕ окуражават достатъчно хората, които са останали в Родината си/ но и Родината им на емигрантите, нали!/ въпреки НЕсгодите и Бедите ТУК !!! Това е вече нещо ЛИЧНО- тъй като и аз съм останал в България, но НЕ съм от хората, които са останали тук, защото им е по-добре, отколкото да бъдат ИКОНОМИЧЕСКИ или политически емигранти-"дезертьори" ! Върнете се, да се хванем ЗАЕДНО и да оправим България! А после, при ОПРАВЕНА България- тръгнете ПАК по Света! Тогава НЯМА да ви наричам вече "дезертьори" ! КАЗАХ!
paragraph39
22 Май 2005 00:40
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
НИКОЛАЙ СКАЛИЧАНСКИ,
"От мен-Идеите! От вас- бензина!"- беше лафът на Великия Комбинатор във връзка с бричката "Антилопа гну" /"Златният Телец"/!
Аз съм решил за себе си, че по` ме бива да давам Идеи, отколкото да ги осъществявам реално! Както и да контрирам Идеи! И да ДЕманипулирам, най-вече! И ти прави това, в което считаш, че по` те бива! Така ползата за Другите от теб и от мен ще е по-голяма!
Пейчо Пеев
22 Май 2005 00:50
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Параграф 39, тия ги разправяй на другарчето отгоре от беевшата ДС, който ми труполи всяка нощ, знаеш ли от колко години. Поканих ли др Петканов да търпим заедно ама не му държи, до сутринта е готов, аз търпим. Като си представя как над главата на всяко добро същество има тайно, злобно още едно.Сбогом ДС, хващайте гората, после ще е голема навалица, на убийци не се прощава Който верва, че спря ццццццццццц, тръгва си след 2, може би като не спим и IQ става милиционерско, падал успеха по математика, абе скоро и семе за фураж нема да има. Питам наячалника на полицията каква апаратура е разположена на Гребната, между реката и канала в сградата на...., и като слушате и ....секи цървул раз берач на култура, ах какъв финес, още? или ще се неутрализираме, аре цирка

Редактирано от - Пейчо Пеев на 22/5/2005 г/ 02:16:17

Oraсle
22 Май 2005 01:58
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Великият деманипулатор.
Пейчо Пеев
22 Май 2005 02:47
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Щото некои другари не са разбрале и спукаха апаратурката, не издържа 200% ве простьо, дупетати а, в първи отряд по местоживот, може и Европа, каня експерти от съда в Страсбург, тия местните ного евтинжос
Николай Скаличански
22 Май 2005 03:04
Мнения: 4,135
От: Germany
Параграфе,
В Германия хората например създават работни места за младите, или поне се опитват де. Може малко и да прилича на едно време - комунизма, но е така. В България това не е така, там никой от нищо не се интересува, там нито има държава, нито пък държавници, защото не виждам да има хора с визия, за това, какво да се гради в перспектива. България се е превърнала в един номадски табун, от който от време на време се откъсват малко по-яки индивидуалисти, а чардата продължава напред като профилактично се надъхва с вицове за велика и стара култура.
България не е имала никога устойчива и трайна култура, поне не през последните 1000 години. За това от една страна са ни все "помагали" разни чужди фактори, но и явно хормоналния баланс на българите като цяло не е опосредствувал едно колективно и разумно съжителстване на последните. Израз на това са склонностите да се пишем тарикати, да гледаме надменно на другите хора, да се изживяваме като перфекционисти и др. подобни пороци.
Ето и ти седиш и ми говориш за някакви дезертьори, добавяш и че ти си идейник, и даваш идеи тук, ами какви са ти идеите де? Ако страдаш за България и даваш идеи, те трябва да са съществени, а не да казваш само "работете за България!". Такива общи популистки изкзвания и царя ги може. Ама това си е то, освен да се изживяваме, като велики комбинатори за друго не ни бива. Ние не можем да градим държава. Това е тъжната истина.

Редактирано от - Николай Скаличански на 22/5/2005 г/ 03:45:10

Николай Скаличански
22 Май 2005 03:10
Мнения: 4,135
От: Germany
И престанете с това двойно гражданство!!! К'во го издигате тука като национален проблем? Аз нямам двойно гражданство и не ми е изобщо минавало през ум да кандидатствам за такова. Проблемите на България са изработването на визия за развитието на държавата, а не да спорим само, кой бил дезертьор и кой не. Дезертьор, е най-вече този, дето може и да хване мотиката днес, а се задоволява само, да вика на другите, да му дадат бензин, а идеите били от него. Като много знаеш - помагай, търси начин, как да вършиш дела, а не празни приказки!

Редактирано от - Николай Скаличански на 22/5/2005 г/ 03:41:38

Светло Пиво
22 Май 2005 03:45
Мнения: 2,124
От: Bulgaria
Това мoмче понякога ми харесва с приказките. Лошото е, че е само на приказки........
Пейчо Пеев
22 Май 2005 04:51
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Голем майтап са, те за това са ДС, иначе гладни ще мрат, а па на нивите на бащите им мъка, пот. Сега ми масажират китката, утре ръката ми ще е тройна, ама ако не спрат мога да пиша и с носа, пляс, пляс цървулите Усетите ли жестока болка в ухото-те са, ако е в темето-пак, подготвят ви, ако ви изчезват случайно вещи-пак, влизат и излизат, когато си щат, цирка е ако си вътре, те, тайните, на тейко си сладурите, споко ве от панделата се излиза-милиционерски бисер Е па може и да ви продам малко акъл-главен генерал 1, заместник генерали 500, резидент 2, в зелено, каш

Редактирано от - Пейчо Пеев на 22/5/2005 г/ 05:33:39

Cruella de Vil
22 Май 2005 09:53
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Параграфе,
В продължение на 20 години участвах в изграждането на България. Едно време този стаж беше достатъчен за пенсия. Маса жени и сега получават пенсии с такъв стаж (принос към държавата). Мисля, че след 20 години добри като опит, но без особен ефект върху материалното ми състояние съм в правото си да потърся нещо по-добро за себе си. Искам да изкарам и 20 години стаж където съм за да получавам достойна пенсия. А, между другото няма да получа пенсия в България, защото след като станем член на ЕС ще имам право само на една държавна пенсия - в страната, в коята живея. Ха познай от три пъти коя страна ще избера да получавам пенсия. Изработеното от мене отива "в ползу роду" дето се вика.
Мисля, че горното ми дава право:
1. Да гласувам
2. Да изказвам мнение по всички въпроси, касаещи държавата
Редактирано от - Cruella de Vil на 22/5/2005 г/ 12:01:06

america1332002
22 Май 2005 13:45
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
проблемат на България е че е била , е , и ще баде една от наи-бедните страни в европа. заради такива като тоя мухлйо 20 години в парламента без никакав трудов стаж. хранете си паразитите , но после не се оплакваите.
Dama
22 Май 2005 14:48
Мнения: 119
От: Bulgaria
Драги §39,
Българските емигранти внасят в България толкова, колкото почти са чуждите инвестиции и не само, че имат право на глас, но и е эадължително да го дадат!
scarlet storm
22 Май 2005 15:59
Мнения: 275
От: Bulgaria
Мамин Пейчо, наблюдавах те в една друга своя битност във форума. Наблюдавам те и сега. Ти малко чалнат ли си, та не се изразяваш нормално, като хората? Фразите ти се кълчавят като дърти уруспии. Вземи се за малко У ръце. Добре че те посъветваха да се пооддръпнеш от Антологията, защото беше додеял на всички ни. Чат-пат цитираше някое свястно стихотворение, но по правило ни пробутваше някакви демодирани, пошли сантименти. Ще ти го кажа направо: ти разбираш от поезия толкова, колкото аз от генно инженерство. И не се прави на оригинален. Такива амбиции не са по ръста ти.
Добави мнение   Мнения:212 Предишна Страница 2 от 11 1 2 3 4 Следваща »