Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Този парламент се крепи на чантата ми
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:212 Предишна Страница 3 от 11 1 2 3 4 5 Следваща »
Cruella de Vil
22 Май 2005 16:00
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
А, като заговорихме за стаж: Сергейко какъв стаж има (освен този в БСП-то), та се кани да управлява България?
Парадокс: Такива едва ли биха си намерили работа дори и като мениджъри от средна ръка в която и да е фирма в България (да не говорим за Запад!). На 39 години без никакъв мениджърски опит.
Пейчо Пеев
22 Май 2005 17:10
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Scarlet storm, виждам, че си разберач, отдавна ми е писнало тук, ако не се появят готините делегация, ще си останете само неполучили нобел кухари и поръчков ченгесариат. Ако искаш нови думи не зимам много илядарка и ще си почти световен Пляс, пляс, пиши си истинското име бе смелия, нали си гражданин. Копи-пейст
Тази представа на Запада за българина с копчетата (синьо и червено) някак си не се връзва с твърденията на същия този Запад, че нашите служби са били дясната ръка на Москва в извършването на едни от най-зловещите терористични актове. Изберете си, пишман-джентълмени - или сме тъпи и непохватни, или сме направо неотразими - и като пипе, и като професионализъм. Никой по света не праща глупаци да стрелят по царе, папи и патриарси. Ясно?

Редактирано от - Пейчо Пеев на 22/5/2005 г/ 20:04:33

scarlet storm
22 Май 2005 20:10
Мнения: 275
От: Bulgaria
М а м и н П е й ч о , а к о и с к а ш , щ е т и г о к а ж а п о -и н а ч е : н а ч и н ъ т т и н а и з р а з я в а н е в о д и к ъ м у с м и р и т е л н а т а р и з а и л и к ъ м к у п л е к а р с т в а , к о и т о с е д а в а т з а д ъ л ж и т е л н о , а м а з а д ъ л ж и т е л н о с р е ц е п т а .
scarlet storm
22 Май 2005 20:15
Мнения: 275
От: Bulgaria
Мамин Пейчо, заслужава си да повторя предупредителния си сигнал. Наминът ти на изразяване води към усмирителната риза или към куп лекарства, които се дават непременно, ама непременно с рецепта. Що се отнася до думите, аз ги владея до вълшебство. На фона на моите възможности ти си нещо като лили*****.
Пейчо Пеев
22 Май 2005 20:38
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Пак от поета с пагони
ГЛОБОИМПРЕСИЯ

Мона Лиза -

дръзка, дънкова, атипична,

дъвче дъвка

на Булеварда на залеза.

Дон Кихот хруска чипс.

И Америка е над всичко -

над герои и гении -

демодирана, скучна навалица.

Си Ен Ен.

Пред екраните - зяпнали зомбита.

Ъндърграунди,

тъпкани с бардове и пегаси.

А там горе в небето

се реят Ю Ес Ей-бомбите

като гълъби на Пабло ПикАсо.
Calina Malina
22 Май 2005 21:04
Мнения: 6,931
От: Bulgaria
Ако не ме лъже паметта, Иво Атанасов е бил депутат във всички парламенти от 1989г. Впечатленията ми от него са от публичните му изяви. Това, което винаги ме е впечатлявало е, че никога не бяга от неудобни въпроси. А повечето от тях не касаят него, а изказвания и действия на съпартийците му. Мисля, че е сред единиците, които не са използвали властта за лично облагодетелстване и продължава да живее в София във ведомствено жилище. Има запомнящо се присъствие, не бяга от битки и не дрънка клишета. Така, че според скромното ми мнение е един от малкото бивши депутати, които заслужават да бъдат избрани и в бъдещето НС.
Що се касае до "отплесването" на форумната раздумка по посока "дезертьори", не виждам причина за употребата на подобна военна терминология. Вярно е, че в предизборно време се настървяваме, все някаква гигантска битка водим , в която никой никого не убеждава. Но да се пренасят тия борби в полето на емигранти - живеещи в Бг ми се струва измислена кауза. Факт е, че имаме нужда едни от други. Каквито и да сме по политически убеждения и местоживеене...
paragraph39
22 Май 2005 21:11
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
НВИКОЛАЙ СКАЛИЧАНСКИ,
/:/ "...Ето и ти седиш и ми говориш за някакви дезертьори, добавяш и че ти си идейник, и даваш идеи тук, ами какви са ти идеите де? Ако страдаш за България и даваш идеи, те трябва да са съществени, а не да казваш само "работете за България!". Такива общи популистки изкзвания и царя ги може..."
..........
НЕКА да сме НАЯСНО!
Има/м/ идеи, които се дават/м/ БЕЗплатно!
А има/м/ Идеи, които СТРУВАТ ПАРИ
! Тях ги давам срещу Заплащане- все пак, Капитализъм е, де!!!
paragraph39
22 Май 2005 21:17
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
CRUELLA DE VIL,
/:/ "
...Искам да изкарам и 20 години стаж където съм за да получавам достойна пенсия. А, между другото няма да получа пенсия в България...
Мисля, че горното ми дава право:
1. Да гласувам
2. Да изказвам мнение по всички въпроси, касаещи държавата
......................................... ......................................... ..............
ТАКА Е! Права си!
Затова, ЕЛА си/прибери се обратно/ ТУК- за постоянно!- и ГЛАСУВАЙ за постоянния ти Живот тук, в България!!!

99
22 Май 2005 21:19
Мнения: 4,830
От: Eritria
алоо, емигрантчетата, кога че си платите здравните бе? и пари имате да давате, изнесохте българия
paragraph39
22 Май 2005 21:28
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
DAMA,
/:/ "...Драги §39,
Българските емигранти внасят в България толкова, колкото почти са чуждите инвестиции и не само, че имат право на глас, но и е эадължително да го дадат! "
...........
ПАРИТЕ на българските емигранти, които идват в България, НЕ ВЛИЗАТ в Бюджета на Държавата, а влизат в бюджета на роднините им тук! И , при това, тези пари създават тук ИНФЛАЦИЯ- която удря още по-силно тези, които НЕ получават пари от емигранти от чужбина!
НЕ изпращайте насам пари/джобни/, а изпращайте насам пари-КАПИТАЛИ/инвестиции/! Ясен си съм?!
Cruella de Vil
22 Май 2005 21:45
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Параграфе,
Представи си, че съм безработна, но живея в България. Това с какво променя нещата? Даже е по-лошо, защото бих получавала помощи от чуждите данъци.
Според мене моралното право се основава на това, с което си допривесъл, а не с това, че живееш или не в България.
Какво разбираш под инвестиции? Ако аз купя апартамент на морето или в Банско и го дам под наем за мене това е инвестиция. Ако върху наема плащам данъци от това печели държавата. Дори и само закупуването на собственост означава, че съм платила за работата на поне няколко работника. Наема ли си хора за ремонт - също.
Като гледам, май че искаш парите си да ги внасяме направо в държавния бюджет. Е, тази няма да стане!
PokerFace
22 Май 2005 21:46
Мнения: 1,882
От: Bulgaria
Параграфе-една лъжица лайно е достатъчна да развали една пълна каца с мед!От теб съм чел много смислени и ползотворни неща, но с нези идиотски определения като дезертьори и прочие...сложи не една лъжица а цял черпак екстременти в кацата!Излиза че останалите се борели , а тези отвън спрели да се борят По твоята логика трябва да гледат емигрантите равнодушно как пладнешки се раздава под масата за жълти стотинки държавата и да не се обаждат във форума даже?И как точно си представяш борбата с проблемите?Да грабнем вили и брадви и да погнем Церовски и сие?Да взривим хотелите на бр.Велчеви или да разливаме нощем старо моторно масло по раздадените за 20 години плажове на мутри и мафиоти?Ако и да си начетен и ерудиран , отдоло прозира една дребна и завислива душица, по начина който намекваш за (качествените)българи дето не били всъщност толкоз качествени!На запад драги!не искат характеристика от комс.организация или парт.секретар.Или имаш нещо под шапката и го показваш и доказваш всеки ден, или си вън от играта !
paragraph39
22 Май 2005 22:06
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
POKER FACE,
ЗАДРЪЖ!
Ха така!
СЕГА го дай по-спокойно! И ще разбереш, надявам се, основанието ми да наричам икономическите и политическите емигранти "дезертьори" ! А и съм го казал: НЕ може да има български гражданин само с Правата му ТАМ по българската Конституция и закони , но БЕЗ Задълженията му ТУК по българската Конституция и закони! Това - да имаш САМО права, но НЕ и задължения , де факто, си е ПРИВИЛЕГИЯ! А Привилегии НЕ се допускат по българската Конституция! НЕ може да НЕ плащаш данъци в Бюджета на Държавата/което е задължение за всеки български гражданин тук!/, а да искаш да имаш Правото да гласуваш, като български гражданин!
Освен това, освен български емигранти на Запад и северозапад, има и български емигранти на югоизток !!!
НЕ съм казал нещо, което по пътя на логиката да е означавало, че емигрантите трябвало БЕЗучастно да гледат ХАВРАТА и пладнешкото обиране на България ! НАПРОТИВ, казал съм го в прав текст: "Дезертьорите" да си дойдат в България и да УЧАСТВАТ лично и активно ТУК в оправянето на нещата в България! България ИМА нужда от "качествени български граждани" ТУК, а НЕ в чужбина!!! Ако се считат за "качествени български граждани" и ако наистина милеят за България - емигрантите да си идват ТУК час ПО-СКОРО! А ако НЕ се считат за "качествени български граждани"- по-добре да си стоят там, защото ТУК има достатъчно такива! КАЗАХ!
Cruella de Vil
22 Май 2005 22:13
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Параграфе,
Има и такива, които си ползват само правата - например Сергейко. Ползва правото да избира и бъде избиран в Парламента, току виж станал и министър-председател, но... задължението си да отбие редовна военна служба не е изпълнил.
Та хайде да не се задълбаваме толкова в права и задължения. Защото ще излезе, че много от живеещите в България не са много стриктни в задълженията си. И въпреки това според тебе те имат право на глас.
paragraph39
22 Май 2005 22:17
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
CRUELLA DE VIL,
Точно така! НЕ само къща , но и хотел или завод, дори, си гупи в България! Аз съм за БЪЛГАРИ-инвеститори, а НЕ за чужденци-приватизатори!!!
НЕ съм казвал да вкарваш парите си в Бюджета на Държавата/Родината ти!/ Българпия, а да вкарваш ДАНЪЦИ в Бюджета на България- както вкарваш данъци в Бюджета на държанвата, където живееш за постоянно, нали!
Човек е ГРАЖДАНИН на една Държава, когато е ДАНЪКОПЛАТЕЦ в тази държава- и САМО на това основание/че е данъкоплатец!/ той има ПРАВОТО да иска от Управляващите и Държавата, в която плаща данъци!!!
Manrico
22 Май 2005 22:20
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Параграфе, дколкото знам, според българската конституция няма задължение човек да живее в България. Така че или апелирай за спазване на законовите задължения, или за моралните - но пък за морал има различни понятия. А за данъците бих те подкрепил - и съм си го мислил и друг път - че бих искал право на глас да имат само тези, които плащат данъци и издържат държавата - независимо къде живеят. Но ти едва ли си имал предвид да лишиш от право на глас повечето пенсионери
scarlet storm
22 Май 2005 22:32
Мнения: 275
От: Bulgaria
[Пейчо, Ъндърграунд е американски генерал с леви убеждения.
Oraсle
22 Май 2005 23:03
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Ей че смешно.
Параграфчо, с тия аргументи всъщност настояваш безработните в България да не бъдат допускани да гласуват. Не знам дали се усещаш.
-
Гражданството не се определя в данъчното. Много чужденци плащат данъци в България, но нито са български граждани, нито имат право да гласуват. (Като ни приемат в ЕС глажданите на страни от ЕС ще могат да участват на местните избори.)
Много български граждани не плащат данъци, някои защото нямат доходи и собственост, други - защото се скатават. Това обаче не ги прави по-малко български граждани, а само нарушители на закона (за втората категория).

Идеята ти само данъкоплатците да гласуват всъщност не е съвсем за изхвърляне, но е изключително дясна. Що да не въведе "тежест" на вота на гражданите - според внесените от тях данъци за предходната финансова година? Нищо чудно да се получи доста добре, макар че на много хора няма да се види справедливо.Редактирано от - Oraсle на 22/5/2005 г/ 23:19:25

Пейчо Пеев
22 Май 2005 23:11
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Scarlet storm, последен отговор. Тресе ме, с разрушено биополе така става. Снощи не очаквах да осъмна, не е шубе, не го познавам, писах защото край гребната са двете елитни гимназии-МГ и Езиковата, а химна на Езиковата е- Кълнем се-всички са прегърнати и се гледат в очите
Eisblock
23 Май 2005 02:50
Мнения: 9,157
От: Iceland
Ей, много безмислици с тея "дезертьори", много нещо.

Ми, Параграфе, какво ще правим тогава със споразуменията и сЪс спогодбите за избягване на двойно данъчно облагане подписани като страна от Р. България? Остави комсомолският плам, признай, че се издъни или по-точно премного се надвеси от прозорчето ти...

... ще ти подадем ръка! Няма да те оставиме да паднеш с главата надолу, де!

Твой Айсблок: - НЕ ИМИГРАНТ и НЕ ДЕЗЕРТЬОР. По скоро ГЛУПАК - ДОБРОВОЛЕЦ!

(А, ще ме пусните ли да гласувам?)
Добави мнение   Мнения:212 Предишна Страница 3 от 11 1 2 3 4 5 Следваща »