Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Този парламент се крепи на чантата ми
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:212 « Предишна Страница 4 от 11 2 3 4 5 6 Следваща »
oIo
23 Май 2005 03:56
Мнения: 8,618
От: Bulgaria
Ахмака! Ахмака!



Другарю параграфе, донеси черпака!



Стихоплетец тук на Пейчо кляка. В мрака.



Тъпака! Тъпака!





Редактирано от - oIo на 23/5/2005 г/ 03:57:49

Пейчо Пеев
23 Май 2005 06:08
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Поезията е принадлежност към духовна общност, вродена сензитивност, липсва ли ти си смешен. Слушалките вкарват подслушани мисли и идеи в устата на 'некои' за да им градят PR, а се случва цирк.
Gasparini
23 Май 2005 06:33
Мнения: 4,425
От: Germany
Парграфче, и изневериха на Родината така също тез дезертйорите , майна...
Gasparini
23 Май 2005 10:14
Мнения: 4,425
От: Germany
Виц от времето га комунизъмът и Бай Тоша беа млади и беа заградили БГ с бодлива мрежа а параграфите се радуваха че беа окошарили раята да им бачка бадева.


Питали Гарабед какво ще направи ако отворят границата.
- Ми ще се кача на едно дърво да не ме смачкат- отговорил Гарабед.



Е нема вече балами да бачкат за параграфчета , червени нахалници и ДС бандити.
Па вие как искате ги наричайте, и колко си искате говорете за морал, доблест, гражданска отговорност, родолюбие, и т.н. все от" комунистическия наръчник на агитатора"

Га краднаха и Луканов раздаваше куфарчетата със зелено мислеха ли за морал и патриотизъм червените айдуци?
Или тези лозунги се отнасят за омайване на раята по пътя към светлото бъдеще.

Аре парграфче стига се сополиви ами бегай дроби зеле.

Казах!




Eisblock
23 Май 2005 11:17
Мнения: 9,157
От: Iceland
Ето и от мен едно вицче от "оно" време:

Подава Гарабед за пътуване в САЩ. Отказват му. Отива на приемен час да се жалва. (Жалбите бяха в голямата сграда на Лъвов мост - срещу пазаря и отсреща реката.) Влиза. Вади медицинско свидетелство, преведено и заверено надлежно.
Казва:
- Мойто братовчед много болно, трябва отида да го гледам в Америка. Няма никого друго. Само аз останал!

- Другарю Гарабед, нашата социалистическа Родина има всичко необходимо за всеки гражданин. Ето, ние имаме безплатно здравеопазване. Нека дойде Вашият братовчед тук. Ще се погрижим за него...

- Др. Началник, аз казал, че то е болно - не че е Лудо!
paragraph39
23 Май 2005 13:10
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
CRUELLA DE VIL,
EISBLOCK,
OLO,
gasparinЧО,

И , ВЪПРЕКИ ВСИЧКО, икономическите и политическите емигранти са си "ДЕЗЕРТЬОРИ" навсякъде по Света/НЕ само българските!/- сиреч, "качествени граждани", може би, които, заради по-високо качество на Живота им в Чужбина, напускат ОПУСТОШЕНАТА си Родина- вместо да се заемат, ЧРЕЗ КАЧЕСТВАТА/?!/ СИ, да й оправят Качеството на Родината си!!! Ако има друг подходящ синоним на това понятие- ползвайте него! На мен и така ми харесва!!!
НЯМА причини да бъдат лишени ПЕНСИОНЕРИТЕ тук от право на глас по причина, че НЕ плащали данъци?! Това, че те имат доходи ПОД облагаемия минимум НЕ е по тяхна воля и доброволно от тяхна страна- следователно, НЕ са "виновни" и НЕ подлежат на "Наказание", чрез ОТНЕМАНЕ на права- включително и на Право на Гласуване!!!
Ерго, НЯМАМ нищо против Правото на Човек да избира къде да живее! Имам против Правото на Човек да ИЗБИРА/да гласува/ там, където НЕ живее!!!КАЗАХ!
katana
23 Май 2005 13:34
Мнения: 923
От: Bulgaria
Има и националноотговорна емиграция, която наистина помага на БГ. Ама не е много. Направо си е малцинство. Аз понеже често пътувам зад граница, имам увереността че сам запознат с тоя проблем доста добре.
Каква долна имекярска сган сам виждал- просто се затруднявам как да я опиша, макар че речника ми съвсем не е беден!
Според мен Параграфа за такива говори и те наистина са много!

Редактирано от - katana на 29/7/2005 г/ 17:38:36

Пейчо Пеев
23 Май 2005 13:43
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Тъй, тъй, без гражданство, ако требе и без живот, ми кво-вътрешни работи, хаааа права на личността, абе много са търпеливи другарите бееееееееее, досиета да се отварят, да върнели мангиза, еееееееееее
Cruella de Vil
23 Май 2005 13:59
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
А-а-а, значи за едни може без да плащат данъци да гласуват, за за други не може? Ама другите могат и да имат повече принос от живеещите в България. Нали не броим само настоящия, но и миналия принос (имам предвид пенсионерите)? Къде слагаме безработните и живеещите на социални помощи? Значи, едните са "виновни", че вместо да живеят на помощи търсят препитание другаде, а другите са "невинни", защото предпочитат малко, но без напъване и риск? Какви са тези критерии, другарю Параграф?
Говорим за съпричастност с България. Аз съм съпричастна с близките си и това е достатъчно. Не виждам защо трябва да сам съпричастна с хора, които ме характеризират като родоотстъпник, дезертьор, предател и още какво ли не.
Oraсle
23 Май 2005 14:11
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Аааа, видя ли сега, трябва да си съпричастна с националнотоговорните патриоти и другари, какво тук значат някакви си близки?
-
Параграфе, какво става? Струва ми се че Д-Е-З-Е-Р-Т-И-Р-А от тази тема и отиде да деманипулираш под другите...
katana
23 Май 2005 14:21
Мнения: 923
От: Bulgaria
Cruella, ами то и при висшите примати (орангутан, горила, шимпанзе) се забелязва привързаност и съпричастност с индивидите с които съответната маймуна от стадото има роднински връзки.
Но нашият вид е еволюирал над висшите примати благодарение на малко по-друга съпричастност.
Oracle, пфу! Останал бях с впечатление че се занимаваш с наука, което определно изисква употребата на повече неврони (и на по-сложни връзки между тях!), от тази която демонстрираш в момента.
Oraсle
23 Май 2005 14:23
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Параграфчо, понеже не даваш ухо на никакви разумни аргументи, само въртиш деманипулатроската си латерната, ще опитам да ти обясня на твой език:
В любимата на цялото прогресивно човечество КНР, ръководена от мъдрата ККП, не само не плещят глупости за дезертьортво, ами поощряват гражданите си да работят в чужбина. Ей тука на десетина метра от мен седят двечки, едната работи много добре, другата я мързи и шефа няма да я задържа догодина. Тя обаче няма да се върне в Китай, вервай ми. Работа много, безработни германци - също.
Е, щом Великата ККП на драго сърце пуска китайските граждани навън, кой си ти че ще даваш акъл? При това имам предвид редовите граждани, не тия дето са пратени с бойна задача в мирно време. Таман има от кого да науча някои неща за Китай, не да ги чета от сайта на офицалното радио като теб.
КАЗАХ. [/b]
Oraсle
23 Май 2005 14:31
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Повечето от невроните ми, уважаеми Катана, все още са в рефрактерен период след титаничната мисъл за инфлацията, която изказахте наскоро.
Все-още се боря да свикна с мисълта че генерирам инфлация като се прибирам в България.
Cruella de Vil
23 Май 2005 14:45
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
"Но нашият вид е еволюирал над висшите примати благодарение на малко по-друга съпричастност."
Сигурно, но хомо сапиенс не демонстрира съпричастност към враждебно и агресивно настроени индивиди. Това противоречи на инстинкта му за самосъхранение.
Даже напротив, агресивността ражда нормално същите ответни реакции. При по-култивирани индивиди вместо това се наблюдава стремеж за избягване на всякакви преки и косвени контакти с такива индивиди.
Оракъл е по-вещ в материята, той може да даде и научни обяснения.

katana
23 Май 2005 14:49
Мнения: 923
От: Bulgaria
Oracle, успех в борбата! Предполагам че ще е дълга и епична.Макар че, съмнявам се да бъде успешна. А и някои неща по-лесно стават като ги изпиташ на собствен гръб.

Редактирано от - katana на 29/7/2005 г/ 17:40:00

99
23 Май 2005 15:17
Мнения: 4,830
От: Eritria
нема лошо, нека емигрирая като не са кадърни тука да изкарая некой лев. тука пица деливъри още не е развито достатъчно.
ама да си плата борчовете бе
katana
23 Май 2005 15:36
Мнения: 923
От: Bulgaria
Да Cruella. Не бих могъл да не се съглася с теб.
"......Отговори на доброто с добро и на злото със справедливост".
Та в тоя ред на мисли, и като реплика към една доста силна дискусия неодавна в този форум, ако имаш личен лекар тук в БГ и не си внасяла вноски към здравната каса, моля да се издължиш, ти и останалите като теб. На този лекар всеки месец се плаща по левче от вноските на всички останали, в това число и на безработни и бедни хора, които по закон също внасят вноски в БГ. Убеден съм че въпросната сума не би представлявала проблем за хора като теб.
Тук би следвало да оставим настрана ефективността на здравната каса и как е уреден въпроса с безработните и бедните в други страни. Аз също желая промяна на закона за здравно осигуряване но това не ми пречи да си внасям вноските.
В противен случай, към теб би следвало да се приложи втората част на горната мъдрост на Конфуции.

Редактирано от - katana на 23/5/2005 г/ 15:40:54

Cruella de Vil
23 Май 2005 16:08
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Катана,
Първо, записванията за личен лекар бяха не едно, а две. За кое от тях по-точно става дума? Как човек може да провери фигурира ли или не в някой от техните списъци?
Второ, нямам никаква вина за това, че касата е приела порочния метод да плаща на джипитата на калпак, а не за прегледани пациенти, т.е. за свършена работа. После, след като някой не плаща редното е той автоматихно да отпадне от всякакви списъци. Нали затова броиха милиони за софтуер. Ако това е аргумент, здраве му кажи!
Не ми е проблем да платя здравните осигуровки, но според мене тук са нарушени два принципа:
1. На солидарността - иска се от мене да съм солидарна само в плащането. Касата не ми покрива абсолютно нищо, ако ползвам здравни услуги другаде.
2. На двойното данъчно облагане - след като България е страна по такива спогодби, то тя трябва да ги спазва и да не облага гражданите си с двоен данък.
katana
23 Май 2005 17:08
Мнения: 923
От: Bulgaria
Cruella,
1. Не знам за какви две записвания говориш. Може би броиш и това за зъболекар?! Ако да, то в случая е без значение. Зъболечението поне за пълнолетни в БГ от почти самото начало на здравната каса е на парактика без нейното участие.
2. Компютърната система на отчитане влезе на по-късен етап.
3. Записванията за личен лекар в началния етап ставаха с попълнен и подписан от пациента формуляр. С такъв ставаше и смяната на личния лекар. Предполагам че тези формуляри се пазят в архив и може да се направи справка кой е подавал такъв формуляр и кой не. И ако постоянно пребиваващ извън БГ гражданин е подавал такъв формуляр, без намерението да ползва някога здравни услуги на територията на БГ, то остава въпроса защо е правил това.
4. Няма връзка с правилата за избягване на двойното данъчно облагане и здравните осигуровки в БГ, тъй като последните не са данък. Впрочем, убеден съм че последното ти е пределно ясно.
99
23 Май 2005 17:13
Мнения: 4,830
От: Eritria
защо - видеше им се аванта на времето, ама дойде време да си плата
Добави мнение   Мнения:212 « Предишна Страница 4 от 11 2 3 4 5 6 Следваща »