Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Този парламент се крепи на чантата ми
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:212 « Предишна Страница 6 от 11 4 5 6 7 8 Следваща »
katana
23 Май 2005 18:39
Мнения: 923
От: Bulgaria
99,
Не искам да ги лишавам от нищо.
Ама все си мисля че целия тоя спор около здравните вноски не ще да е основно заради принципа, както те твърдят и колко е лош закона. А и не е затова че не могат да платят.
За друго основно иде реч тука, така ми се струва.
Cruella de Vil
23 Май 2005 18:40
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Искаш да кажеш, че бюрокрацията в България не унижава гражданите. А стига бе! Представям си какво ме очаква като тръгна да се отписвам от касата. Ще се окаже, че никой не знае, не е чувал и други такива. Обаче ще ги гоня до дупка, ако ще и цялата отпуска да ми отиде за това!
Cruella de Vil
23 Май 2005 18:44
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Да, Катана, някои от емигрантите сигурно НЕ МОГАТ да платят. Не трябва ли и за тях да има някакво опрощение на вноските както за бедните граждани в България?
Повечето от тук пишещите НЕ ИСКАТ да платят, защото ги правят на канарчета.
katana
23 Май 2005 18:48
Мнения: 923
От: Bulgaria
Cruella, не искам да кажа това. В друго е въпроса ми. Това коя ли бюрокрация по света не го прави! Е, по целия свят не съм бил но имам някои впечатления от американската. Как се отнасят с емигранти, в това число и с българи. Но не съм забелязал такова "героично " поведение и отпор на нашенци в тези случаи, каквото наблюдавам в този форум.
Защо ли!!!?

Редактирано от - katana на 29/7/2005 г/ 17:45:33

katana
23 Май 2005 18:51
Мнения: 923
От: Bulgaria
Cruella, ами естествено че трябва да има. Това което отстоявам тук е че всички трябва да са равни пред закона. По права и задължения. Всички български граждани!
Клио
23 Май 2005 18:52
Мнения: 391
От: Belgium
Катана, айде по-полека с обобщенията, ако обичаш.
Последните 2-3 страници прочетох и се насладих на уменията ти да говориш ангро, защото си бил познавал емигранти. Къде, какви, колко, и достатъчно ли, за да оправдае менторския ти тон.
Предизвикваш ме да ти кажа следното, перефразирайки те: "Смея да твърдя, че г-н/г-жа Катана, ако беше емигрант, същата уста би отворил/а да вика срещу този закон, каквато сега е отворил/а да го защитава".
Ако те засегнах, извинявай. И бъди добър/а да ми се извиниш и ти.
Аман от големи приказвачи в тоя форум.
99
23 Май 2005 18:53
Мнения: 4,830
От: Eritria
верно само дрънкая, наместо да зема да си плата и да се приключи
katana
23 Май 2005 18:59
Мнения: 923
От: Bulgaria
Клио, нападаш лично, не даваш мнение по темата, задаваш персонални въпроси, искаш извинения....!!!?
Аз не си спомням да съм те обиждал. Ако е така, посочи кога и в какво, моля!
Клио
23 Май 2005 19:10
Мнения: 391
От: Belgium
За мен не важи нито едно от обобщенията, които си направил - измекяри, готови на всякакви унижения, престараващи се със законодателството в приемащите страни и т.н. Твърдя, че съм в категорията на емигрантите.
Казаното от теб не е общовалидно и звучи обидно. Това е, което имам да ти кажа.
Не отправям лични нападки към теб, казаното по твой адрес беше начин да те предизвикам, и съм го обяснила.
katana
23 Май 2005 19:16
Мнения: 923
От: Bulgaria
Клио, къде съм казал това което пишеш, че се отнася за ВСИЧКИ емигранти!!!?
Ами аз имам и приятели сред тях! Според мен не си чела внимателно.
99
23 Май 2005 19:21
Мнения: 4,830
От: Eritria
ма ти верно защо сега баш на клио ги говориш тиа работи. може и она да има офшорка като мене некаде по белгийските колонии и да нема проблеми с местните власти. они половината емигранти са така - кой у щато далавер, кой на каймановите, ама иначе немая пари за една мижава здравна
Simplified Solutions
23 Май 2005 19:25
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Мръсник. Мискинин. Кой знай къде ти зимува яхтата.
Клио
23 Май 2005 19:46
Мнения: 391
От: Belgium
99, иронията ти е неуместна. Не мога да й се възхитя, както е de bon ton, най-малкото заради необяснимата ти настървеност срещу емигрантите.
Всички тези схватки наши/ваши са ми адски неприятни, станаха много често явление тук и на всякаква основа. Но здраве да е.
99
23 Май 2005 20:02
Мнения: 4,830
От: Eritria
откаде па настрвеност? немам земане-даване с емигранти отдавна и не ми преча, стига да си плата
paragraph39
23 Май 2005 20:04
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
CRUELLA DE VIL,
/:/ "...Какви са тези критерии, другарю Параграф?"
......................................... ..................................
Първо, НИКОГА НЕ съм ти бил "другар"- защото ти никога НЕ си била "другарка", нали?!
Второ: толкова е проста и логична Тезата ми за "дезертьорите", че даже и да си била "другарка", би трябвало да я схванеш мигом!
А тезата ми, накратко е: НЕ МОЖЕ ДА СИ ЧЛЕН НА КЛУБ ИЛИ СДРУЖЕНИЕ , А ДА НЕ СИ ПЛАЩАШ ЧЛЕНСКИЯ ВНОС! Следва Изключване/автоматично/ !!!
"Членският Внос" на ГРАЖДАНИТЕ на една Държава са ЗАДЪЛЖЕНИЯТА им към тази Държава и другите граждани- включително и плащането на данъци! Но най-сериозното задължение е : да НЕ бягат от Държавата гражданите й, когато в тази Държава има Икономически или Политически ПРОБЛЕМИ ! Нека бягят, САМО когато там НЯМА икономически или политически проблеми! КАЗАХ!
Old Emigrant
23 Май 2005 20:06
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
"Един депутат от НДСВ казваше: "Сутрин, като тръгна на работа и перна жена си по задника, като се върна той още вибрира. Но не защото е голям, а такова ми е работното време!" И наистина пленарните заседания бяха по 9, по 15 минути. Ето и днес, пак няма кворум!"
*
Някои нещо да има да коментира? Защото аз нямам думи! И не толкова от несваршеното, а от рафинираната простащина на слугите народни.
*
Mejicano - аз не сам дисидент и никога няма да бада. А заявлението ти "Според мен всички емигранти от 1948 до 1986
са криминални, съвсем не политически !" просто издава че колкото и да се правиш на СДС-ар преди и НДСВ-ар днес, на практика си един пален гйотферен.
*
параграфка - "И наи-умният си е малко прост!" - беше казал Островски. То не че ти си кои знае колко умен, но тои и Островски не визира умните. И дезертьор не сам, но нямам претенциите да поучавам никого. Не сам толкова наивен да вярвам, че балгарските правителство, парламент и т.н. ще вземат ум назаем. А резултатите от тяхната деиност ги виждаме несамо ние, а цял свят. Само че докато света се смее от сарце на нашенската простотия и я използува както му е угодно - поне част от емигрантите сажаляват. Ако имах глас или вазможност да нарпавия нещо в БГ не бих емигрирал. Имах шанс - използувах го и едва ли ще сажалявам за това някога. Не очакваите емигрантите да ви оправият - всащност нали си доведохте едни барабар с негово величество... Спирам защото от тук нататак не се отнасия до теб.
*
Писна ми - И на мен ми писна от кретени. Емигрирах малко касно (през 1993) така че трудно мога да бада обвинен, че сам изнесал "златните запаси" на "Царство" Балгария дори по простата причина че други вече ги бяха изнесли.
*
Кам всички останали не-емигранти - с какво например един "бизнесмен" на 33 години (пост мортем) живеещ в БГ и каращ дйип Порше е допринесал повече за даржавата, отколкото един емигрант (все още жив), които няма претенции да се меси в балгарското блато и единствената му намеса е тази, че изпраща малко парици от време на време? И не се чудете, че руманци, албанци и сие имали лобита по света, а вашите емигранти ги нямало никакви - нали са дезертьори!

paragraph39
23 Май 2005 20:09
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ORACLE,
/:/ "...Параграфе, ...В любимата на цялото прогресивно човечество КНР, ръководена от мъдрата ККП, не само не плещят глупости за дезертьортво, ами поощряват гражданите си да работят в чужбина. "
......................................... ..................................
ТАКА Е!
Когато България отново стане НАРОДНА Република България/както Китай сега е НАРОДНА Република Китай/; когато отново на власт дойде БКП/като ЕДИНСТВЕНА партия в държавата/ ; когато българите станат повече от 1.3 милиарда; когато България стане 2-ра или 3-та иконовическа СИЛА на Света/каквато НАРОДНА Република Китай сега е/- ТОГАВА ще дойде времето и на българите/на "качествените" или на НЕкачествените?!/ да бъдат изпращани с радост по далечната Чужбина! В момента са на ход индийците и виетнамците!
ИМАЙ малко търпение, де!!!

Редактирано от - paragraph39 на 23/5/2005 г/ 20:15:19

paragraph39
23 Май 2005 20:34
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
OLD EMIGRANT,

НЕ е задължително човек да е умен, за да вижда ОЧЕВИДНОТО !
"Мозъците"/?!/ , "качествените"/?!/ и "перспективните"/?!/ хора на България ДЕЗЕРТИРАХА и продължават да дезертират в Чужбина! Значи, тук - в Българиь, остават ОСТАНАЛИТЕ хора- сиреч, БЕЗмозъчните, НЕкачествените, НЕперспективните, нали! Е, добре, тогава как с такива хора, каквито са останалите в България, България да дръпне НАПРЕД ?!?
Изходът е: "мозъчните", "качествените" и "перспективните"/ако всички тези са наистина такива?!/ български граждани ДА СЕ ВЪРНАТ час по скоро в България и да я ОПРАВЯТ! Ама, само да НЕ я оправят, като както я "оправиха"/в преносен смисъл/ за ченири години лондонските "великденчета" и "мадридският Мъдрец"/НЕ е доказано още, че е крадец/, МОЛЯ!!!
Зевзек
23 Май 2005 20:39
Мнения: 2,937
От: Bulgaria
НДСВ била дете на БСП и СДС, а пък СДС и БСП били деца на БКП, така че всички били в братовчедски отношения в резулат на този политически групов секс, в резултат от който не може да се развере точно кое дете чие е. А форумните праграфи наричат емигрантите дезерьори защо бягали презглава да не ги прекара някой по погрешка в мелето.......
Зевзек
23 Май 2005 20:45
Мнения: 2,937
От: Bulgaria
Защо ще се върнат емигрантите бе, Парагрфчо? За работят като нас без пари и да хранят глупаци като тебе? Умряха тия времена на славната БКП, която държеше хората, вързани като говеда на празна ясла. Сега ако искаш да се върнат тук при нас умните и кадърните ще се бръкнеш и ще им платиш. Ако не можеш да платиш трай си там и си смучи параграфа......
Добави мнение   Мнения:212 « Предишна Страница 6 от 11 4 5 6 7 8 Следваща »