Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Плесницата \"\"Атака\"\"
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:170 « Предишна Страница 7 от 9 5 6 7 8 9 Следваща
`Kaily
28 Юни 2005 13:18
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
Всъщност ти не си очаквал отговори, а се опитваше да предпоставиш отговора.
Затова си разочарован-не защото не получи отговори, което не е вярно, а защото не получи ТВОИТЕ отговори.
vs
28 Юни 2005 13:24
Мнения: 860
От: Bulgaria

Пак търсиш под вола теле.

Трябваха ми Някакви отговори, а не точно определени.

Друг е въпросът да не са общи лафове, но това все пак е форум и си е надценяване.

Липсата на отговорИ също е отговор - така че аз си начесах крастата
`Kaily
28 Юни 2005 13:32
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
Е аз смятам, че ти отговорих максимално конкретно, а после почнахме да спорим по общи въпроси и изместихме темата кой отговор е за теб отговор.
По тая тема пък хич не ми се дебатира.
Дрънди Хасанов
28 Юни 2005 14:29
Мнения: 614
От: Bulgaria
Цитирам една авторка, която освен мене е харесвана от Гаспарини, да речем:

Впрочем най-лаконичното обяснение за това какво се случи на последните избори може би даде най-възрастната жена у нас, която на въпрос защо не е гласувала простичко отговори: "Нямам ум."
peroto
28 Юни 2005 14:48
Мнения: 69
От: Bulgaria
chast ot edin text pisan predi dve godini:... Когато се появят, фантазните идеологии обикновено изглеждат много по-силни и непротиворечиви, отколкото са в действителност. Важна тяхна особеност е, че се градят на отрицанието, на бунта, на агресията. Те разчитат на емоциите и на гнева на хората, техният призив, тяхната идеологическа енергия е насочена винаги към онеправданите, към малцинствата или "народа" и това създава или трябва да създава погрешното впечатление, че каузата им е "благородна" (или "справедлива", а методите им оправдани. Фантазните идеологии се появяват обикновено по време на обществена криза и бързо мобилизират големи човешки маси. Ако след въздигането си въобще успеят да изградят някаква система или ред, то това винаги е една нестабилна конструкция, която в крайна сметка рухва под собствената си тежест и лъжа.

От фантазната идеология също има полза. Тя винаги е реакция на реда, налаган от някоя господстваща, но превърнала се или превръщаща се в празно лицемерие реална идеология. И е толкова по-силна, колкото по-слаба и неискрена е вярата в традиционните принципи и ценности. Толкова по-опасна и влиятелна е, колкото повече хора живеят със съзнанието, че са онеправдани... Целият текст: Натиснете тук
peroto
28 Юни 2005 14:55
Мнения: 69
От: Bulgaria
oshte ot sqshtia text: ...Обратно - лидерът, поклонник на фантазната идеология, е безпринципен верноподаник или шумен радикал. Той винаги е сред най-горещите защитници на принципите и справедливостта. Понякога се отличава със силни ораторски способности. Има отговор на всеки въпрос, хитро крие повърхностните си познания. Колкото по-малко знае, толкова по-шумен е. Ненадминат е в критиките си към другите и търси любовта на масите. Той първо манипулира чувствата, после разума. По този начин той бързо печели възхищение и доверие (както и бързо ги губи). Когато е в опозиция изглежда силен, във властта времето му бързо изтича. Когато е на власт решенията му са хаотични, позициите вече неясни...

Perkoles
28 Юни 2005 15:15
Мнения: 7,433
От: Australia
Добавка от същия текст, които ни е предоставил перото:
"Дали става въпрос за външна политика или за вътрешна, дали се отнася до нашия личен живот, ние трябва да бъдем внимателни. Да си задаваме въпроси и да търсим отговори. Иначе сме обречени на живот в свят на самозаблуди, фантазии и разочарования; живот, лишен от приятния вкус на великите идеи и техните идеолози."
(да помислим...
vs
28 Юни 2005 15:22
Мнения: 860
От: Bulgaria
перо ,

От същия текст (който е от септември 2004) една извадка, която показва какво НЕ са ВС, ПБ , РВ & Co:

"Реалният политик цени всяка своя дума и постъпка. Той рядко обещава. Той е искрен, дори някога да премълчава част от истината. Той винаги обяснява и не говори с лозунги и заучени фрази. Харизмата и силата на неговата риторика произтича изцяло от искрената му вяра, а не от способността му да осъжда и заклеймява."

Не че някой отговаря на определението, ама все пак....
peroto
28 Юни 2005 15:32
Мнения: 69
От: Bulgaria
da, i oshte neshto umesno, pak ot sqshtia text: ...От другата страна е групата на радикалните или "фантазните" идеологии. Пример за такива са всички радикални националистически, крайно-традиционалистки, комунистически, фашистки, анархистки и религиозни движения. Те се отличават по своята простота и фанатична самоувереност. Те се отличават с "авангарда" си, т.е. със силни и авторитарни водачи и със строгата си организация. Те не признават различията и са изключително лесни за разбиране, не толерират нищо извън себе си, нищо, което влиза в противоречие с тях; глухи са към рационалните доводи и презират умереното поведение, смятайки го за слабост....

Listopad
28 Юни 2005 15:32
Мнения: 42
От: Bulgaria
Стига сте словоблудствали. Вежди Рашидов ясно го каза вчера по БТВ - докато българите не гласуват ДПС ще печели все по-голям процент. А всъщност те имат около 7%, но са на 100% организирани. Аз не гласувах и вече съжалявам, но това трябва да го разберем всички.
Perkoles
28 Юни 2005 15:39
Мнения: 7,433
От: Australia
За листопад:
(препоствам се, но няма как) Тези, които са има ли ухо да слушат, моля да подминат. Благодаря:-)
"""""Наказвайки своя политически елит, българските граждани на практика направиха нещо, което едва ли са желали - наградиха Доган (тъй като неговият електорат е обособен не само политически, при ниската избирателна активност значимостта му естествено нарасна)."""""
П:
""До колко е точно едно такова твърдение:
А какво би станало ако тези, протестиращите чрез Негласуване, биха дали протестно своя глас за атака (повечето от негласувалите твърдят, че биха го направили). Т.е. със зора, които се даде да се гласува (при това по този глупав начин), "елита"(лицето на българската политика) наля гласове както на Доган, така и на Атака. Т.е. те деистваха като животните - инстинктивно. Подушиха някаква неизвестна опасност, но не разбраха от къде точно иде.""
И:
""С това не обвинявам гласувалите или не гласувалите (последните изтърпяха такъв тормоз в последно време от всеобщата димукрътичнъ обшнос, че думи нямам. Направо си беше изтезание. ама караи, димукръцийя е все пак)
То, нали виждаш напоследък от димукърти не можеш се отърва.""
...
Престанете да извивате ръцете на тези, които в същост ви спасиха!!!



Perkoles
28 Юни 2005 15:45
Мнения: 7,433
От: Australia
Понеже е трудно за някои да го възприемат* ще препоствам и Параграфа:
""ЕДНО социологическо проучване по телефона/НЯМА да правя реклава на агенцията/ показва, че АКО ИЗБОРИТЕ БЯХА ДНЕС, Коалиция "Атака" щеше да е ВТОРА по големина парламентарна група в Парламента- пред ДПС и пред НДСВ!!! Само два дни след Изборите?!?
А ако има ПРЕДСРОЧНИ избори през септември?!?""

(Даваи -> мислете...
novpisak
28 Юни 2005 15:54
Мнения: 186
От: Bulgaria
Снощи по "7 дни" проф.Николай Василев определи АТАКА като плод на петнадесетгодишен политически цинизъм. Този материал тук бележи напредък към отрезвяване. Особено: "Усещането, че някой е продал мача, накара хората да вкарат нов играч на терена"Хората имат това право! Но има явно предпоставено отношение сред тези, които купуват и продават мачовете.
Рано сутринта вчера Камов "издаде", че са се надумали в централата БСП "да реагират знаково" на появата на АТАКА - още преди изборите! Какво значи да се реагира знаково - "рапорт даден, рапорт приет." Е, кой каза "рапорт приет" по медиите?
Perkoles
28 Юни 2005 16:01
Мнения: 7,433
От: Australia
Е, кои може да е продал мача (да е предал) играчите. Основните?
А кои е водещият играч на играчите?
(глеи да не прегреете само ->мислене ...
`Kaily
28 Юни 2005 16:03
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
какво значи знаково ли?
сега штъ светна с препостване на мой постинг
От нощеска съм се замислила освен което....бе Станишката много пъти повтори, че могат се коалира с всяка една демократична партия.
Визирайки очевадно, че Атака не е такава.
Ха сега задачка за първо отделение-Кой нарича една избрана по законите на демокрацията и в съотвествие с конституцията парламентарна сила недемократична?
Е ли Станишев демократ и ако не-какъв е?

[/b]
Е тва значи знаково...
Основният принцип на Мао дзе Дун бил: Като врагът ти го вкара отзад, не мърдай, щото само му правиш повече кеф.





Мнението е редактирано поради

- излишни тагове

Натиснете тук


Редактирано от - bot на 28/6/2005 г/ 16:16:19

america1332002
28 Юни 2005 16:08
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
това този същият николаи василев ли е , син на партизанин, които стана от главен асистент професор само за 1 ност, с 6 публикации, и за заслуги към демокрацията?
Perkoles
28 Юни 2005 16:10
Мнения: 7,433
От: Australia
...ех, де само жените да ни беха врагове ...
(визирам казаното от Мао, не друго)
vs
28 Юни 2005 16:11
Мнения: 860
От: Bulgaria
Аз.
Хитлер дойде на власт чрез избори.
ОФ - също ( малко фалшифицирани, ама нейсе)

Т.е за дадена демократична партия е необходимо условие да е избрана, но не е достатъчно условие.

И за да не търсиш пак под вола теле - от горното не излиза автоматично, че АТАКА е национал-социалистическа партия ( все още поне), а за избирателите и въобще не говорим.
Armadillo
28 Юни 2005 16:11
Мнения: 1,464
От: Bulgaria
Божее, Боже...
Кайли, откога не са ти го... мерили кръвното?
Грациан
28 Юни 2005 16:16
Мнения: 4,060
От: Canada
Кайли, сещам се за една девойка (трябва и тя значи да е била ученичка на Мао), която явно беше внедрила неговите идеи и почини в битуването си. Седи си значи нашата горда и възвишена, чопли си семето и с надменен тон обяснява на заобиколилите я : Ми той мъ ибье 'начи, ъмъ пък аз съ пра'а чи ни зъбилязвъм. И си викаш на акъла: "Леле, леле, тая му разгонила фамилията на човека...тц, тц, тц...ама как се е сетила, а? А бе, гордото си е гордо и туй то.
А бе, разни хора - разни идеали.
Добави мнение   Мнения:170 « Предишна Страница 7 от 9 5 6 7 8 9 Следваща