Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
\"\"Ал Кайда\"\" окървави и Лондон
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:409 « Предишна Страница 7 от 21 5 6 7 8 9 Следваща »
OLDMAD
08 Юли 2005 09:02
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
През цялата "Студена война" и едните и другите поддържаха терористични организации, всеки за своите интереси. Сега им сърбат заедно попарата, и Москва и Запада! Просто късно си седнаха на задниците всички и късно им светна, че имат общ враг - тероризма, който сами си го "произведоха"!
Сега пак както винаги го отнасят обикновенните хорица... Някой знае ли какво е мнението на родителите, на обикновенния американски, руски, английски и... български рейнджъри, за тази каша ??? А кашата я забъркват винаги едни и същи !!!
Да не отплесваме темата и за беднотията в ислямските страни, пораждаща екстремистки настроения...
SedalginNeo
08 Юли 2005 09:03
Мнения: 2,295
От: Bulgaria
Здрасти Муктада! Чудя се дали няма скоро да почне да се залага на това кой е наред да бъде демократизиран - Сирия или Иран. Ще подразберем като се изпъчи нйкой хитрец пак в ООН-то с фотоалбума от сателитни снимки (тъй им викали на творенията на щатните фотографи на ЦРУ). Ако изобщо се занимават с подобен род упражнения. Може направо да я подкарат по превантивната процедура. А дето викаш за медийната импотентност, как тъй на никой не му направи впечатление въздържаността на руски, китайски, индийски и много други официални представители? Май и те не бързат да се обвързват с прекалено съчувствие, че да не ги изпързалят пак.
Вратаря
08 Юли 2005 09:06
Мнения: 3,083
От: Bulgaria
Много често бушистите се измъкват с популярната фраза а вие защу убивахте индианците -да ама не си отговарят , а това слоред мен е важно и симптоматично -да ние хпистияните унищожихме една цивилизация-в името на Христос , а да не забравим златото Е сега не правим ли същото пак с божието име на уста , в името на западните ценности , за петрола да не говорим Що се отнася до атентата на война , като на война, това е просто диверсия в тила на окупатора-или отричате правото на борба срещу незаконна агресия
Muktadasaxkoburgidiotski
08 Юли 2005 09:06
Мнения: 14,528
От: Mali
През Студената Война тероризмте бяха насочени срещу идеолгическия противник. Сега тероризмът е "впрегнат" за промяна на собствените общества.Управляване на обществените настроения , моделиране на външната политика. В крайна сметка -колосални печалби за малцина. Бомби и смърт за обикновения гражданин.
Vodolei
08 Юли 2005 09:07
Мнения: 842
От: Bulgaria
Олдмад, верно, ама тази връзка с бедните араби към Запада ли си я ориентирал? Щото Запада си плаща редовно и в брой.
Mrx++
08 Юли 2005 09:07
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Както атентатите в САЩ и Испания, така и този в Лондон показват кризата на световната либерална капиталистическа система. Де факто в момента се борят две десни политики - либералния капитализъм срещу ислямския фундаментализъм. И двете трябва да се самоунищожат за да дадат път на нешо ново.
След рухването на комунизма трябва да рухне и капитализма и да даде път на нещо ново, което ще се роди бавно и мъчително без предварителна идеологическа платформа, по пътя на опитите и грешките.
САЩ създадоха радикалния ислямизъм с намесата си в Афганистан, а сега в Ирак.
Той ще се окаже гробокопач на тяхната политическа система и на установената система понастоящем в света.
D-r Zvezdnikov
08 Юли 2005 09:07
Мнения: 1,522
От: USA
Се съм срещал луди, ама като тая муктаидиотска - не съм!
И ние се чудим защо арабели-парабели са без капка мозък? Те са оправдани донякъде, ами тия, дето са живяли в цивилизация; учили са в университети: какво да кажем за тях?!
Излиза че Света е целия за трепАнье!! Което и става. Това е само едно добро начало... Да се надяваме че тенденцията ще се стабилизира.
Коригирайте ме ако не съм прав (?)
Muktadasaxkoburgidiotski
08 Юли 2005 09:09
Мнения: 14,528
От: Mali
Диверсия , каеш... Мен живо ме вълнува кои са баш диверсантите
Muktadasaxkoburgidiotski
08 Юли 2005 09:11
Мнения: 14,528
От: Mali
Prognosis pessima . Не подлежиш на корекция. И махни това д-р отпред , че ставаш за смях.
Vodolei
08 Юли 2005 09:12
Мнения: 842
От: Bulgaria
Тъй, тъй, Марксе
И какво ще е туй "новото"- ни капитал, ни рушвет, ни джамии.. електричеството ще остане ли поне?

Редактирано от - Vodolei на 08/7/2005 г/ 09:15:34

OLDMAD
08 Юли 2005 09:16
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Нещо не схванах - християнство и ислямизъм отново на война???
Ми да почваме отново кръстоносните походи!!!
И да си лафим пак за и"ислямската дъга"...
yapayapa
08 Юли 2005 09:17
Мнения: 2,222
От: Belgium
Кaто си бил тaм сигурно си зaбелязaл, че Буш се е спaсил от срещaтa и смешките си ги е рaзпрaвял нa инбеднaтите мужурнaлисти нa терaсaтa (виж ти, товa - смешки нa терaсa -зaпочвa дa стaвa модно нaпоследък). И трябвa дa си зaбелязaл също зaтруднениятa при изрaботвaне нa общaтa деклaрaция, зaщото никой не е желaел дa зaстaне зaд неговото ние-те: ... us who care deeply about human rights and human liberty, and those who kill, those who've got such evil in their heart that they will take the lives of innocent folks... Тaкa де, човек, опитвaщ се дa си припише нещa, които хронически е спъвaл и зaтовa може би говори в трето лице и кaто че ли е нa пaртийнa конвенция, a не нa кaмернa сбиркa нa осем души:
... we got people here who are working to alleviate poverty and to help rid the world of the pandemic of AIDS and that are working on ways to have a clean environment.... Единственaтa искренa и неподпрaвенa фрaзa от трaнскриптa му (aз не бях тaм) е:
The show (пaрдон) war on terror goes on...

Не е добре дa приписвaш другиму треските си. Зa рaзликa от теб, не викaм зaщото не ме мъчи ни злобa, ни нескопосaно прикрит рaсизъм.

Интересувaт ме фaктите, толковa е просто. Англичaните знaехa много добре кaкво дa очaквaт и в кaкъв диaпaзон нa средствa. Ако случaйно Оня не чуе молитвите ти, товa може дa ти е от ползa:
Повече от две години Лондон се готви зa всякa евентуaлност, рaботят структури и инфрaструктурa, имaше няколко големи учения и широкa кaмпaния зa осъзнaвaне рискa и вдигaне бдителносттa. Но въпреки всички мерки, трaгедиятa стaнa. Вероятно, логикaтa нa aсиметричносттa. Тaкивa нещa сa били възможни дори в дaлеч по-пaрaноидните и нетолерaнтни временa и обществa нa нaцисткa Гермaния и стaлинския Съветски съюз.
- януaри 2003 - рaзкритa ислямскa групa, плaнирaщa химическa aтaкa в Лондон
- мaрт 2003 - нaхлувaнето в Ирaк
- aприл 2003 - Осaмa бин Лaден обяви "нa оръжие срещу Америкa и Бритaния"
- септ 2003 - бритaнски експерти по сигурносттa: aтaкa в Лондон не е изключенa и е по-скоро въпрос нa време
- октомври 2003 - бин Лaден обяви, че aл-Кaедa "си зaпaзвa прaвото дa поискa сметкa от Великобритaния, Австрaлия, Полшa, Испaния, Япония, Итaлия, които учaствaт в aгресиятa и/или в окупaциятa
- мaрт 2004 - aтентaтите в Мaдрид
- групaтa, която вчерa зaяви aвторство - някaквa "Тaйнa aл-Кaедa в Европa" - зaяви, че aтентaтите сa в отговор нa учaстието нa Великобритaния в Афгaнистaн и Ирaк
D-r Zvezdnikov
08 Юли 2005 09:20
Мнения: 1,522
От: USA
Пропуснал съм Марксо да включа? Грешка!
---> Не ми е жал за моята цивилизация че ще изчезне: ако с нея си отидат Мукта, Марксо + +... (попълни).
SedalginNeo
08 Юли 2005 09:22
Мнения: 2,295
От: Bulgaria
Звезда, ако си седнал докато пишеш, значи следва корекция. Ако пишеш прав, значи си прав.

Сега насериозно. Що да е за трепане света бе д'_ба? Нищо лошо на никой не съм сторил! Муктадата тоже! Искрено се надявам и ти да си с чисто свидетелство за съдимост. Има и още мног такива добри душици, дето не са си заслужили да ги гръмнат. По целио свет!
Muktadasaxkoburgidiotski
08 Юли 2005 09:29
Мнения: 14,528
От: Mali
дИмукрати с дИмукрати... Зашиеш му един словесен шамар , и вече иска да те прати в пещите Ми по тая логика , аз трябва да искам 1/3 от форума да се изтрепе...
Zomby
08 Юли 2005 09:29
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Страхотен анализ, Mrx+! Предполагам, че трябва да означава Маркс ревизиран) И аз откога разпрадвям, че слънчевите изригвания са причина за кризата със сметището в Суходол, ама не ме взимат сериозно! И за рухването на социализъма и на капитализъма съм съгласен!
Убеждавам всички около себе си, че трябва да си закрием всичките държавни институции като неработещи, да изхвърлим произведените от социалистическата и капиталистическа икономика покваряващи ни вещи, да се
оттеглим в горите на Витоша и от нас да израсте едно ново, по-културно човечество, а знаеш ли какво ми разправят тези изроди? "Ходи в Тора-бора, бе, Зомби скапан!" Е, с такива говори ли се?
OLDMAD
08 Юли 2005 09:31
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Ахъ.. пак търсим "врага с партиен билет".. хората едвам ги измъкнаха от метрото, а ний тука кляфкаме
Каррай, въздуха да се движи, речове да се държат... т'ва е важното
TULL
08 Юли 2005 09:31
Мнения: 324
От: Bulgaria
СИРАЧЕТАТА НА БЕРЛИНСКАТА СТЕНА


След падането на Стената, милиони хора изгубиха основната кауза на живота си. СССР изчезна, а с това и миражът на равенството, братството и борбата срещу американския империализъм.

Световната левица от десетки години негласно и гласно подкрепя болшевизма и комунизма. Да си спомним за западната интелигенция от 30-те, която в огромното си мнозинство беше сталинистка. Имена, които са стълбове на световната култура, уви, бяха сталинисти, или заблудени от Сталин - Пикасо, Анри Барбюс, Ромен Ролан, Пабло Неруда, Диего Ривера, Фрида Кало, Бърнард Шоу, Хърбърт Уелс, Стефан Цвайг, Лион Фойхтвангер и много други. За последните двама особено съжалявам, но нищо не мога да направя. Но има и изключения – Андре Жид, Артур Кьостлер, Фердинанд Селин, Кнут Хамсун.

*****


Мнението е редактирано поради

- препостване на дълъг текст вместо даване на линк към първоизточника

Натиснете тук




Редактирано от - bot на 08/7/2005 г/ 10:41:42

SedalginNeo
08 Юли 2005 09:32
Мнения: 2,295
От: Bulgaria
yapayapa, към всичките подготовки и тренировки добави още, че се случи по време на събиране на много държавни глави на едно място, което значи и екстремни мерки за сигурност, нищо че срещата не е в Лондон. Пък може и това да е била идеята - вниманието е насочено в друга посока и изведнъж:
Zomby
08 Юли 2005 09:34
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Християнство и ислямизъм - само символи на различни култури. И то на ислямистите. Те сега едва излизат от техния 14 век. И той си е точно като 14 век на католицизма. С една малка разлика: тогава християнството е мразило всичко, което е различно, което не разбира. Сега ислямистите мразят всичко, което не могат да постигнат сами. Даже и самолетите за атентатите ги откраднаха пак от американците. И сървърите, на които си хостват тъпите сайтове, не ги е измислил ходжата и не са ги произвели самогръмващи се малоумници. .
Добави мнение   Мнения:409 « Предишна Страница 7 от 21 5 6 7 8 9 Следваща »