Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
\"\"Ал Кайда\"\" окървави и Лондон
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:409 « Предишна Страница 8 от 21 6 7 8 9 10 Следваща »
Muktadasaxkoburgidiotski
08 Юли 2005 09:38
Мнения: 14,528
От: Mali
Даже откраднаха и "Глобъл хоук" за самолетите на 11/9
Dante
08 Юли 2005 09:42
Мнения: 3,839
От: Bulgaria
Mrx++, още през 19 век адашът ти, Мордохай-Маркс, закопа капитализма ама не би, оказва се че той е доста жилав - оцеля и през 20 век и сега шава. Ти обаче правиш фундаментална грешка като слагаш либералният капитализъм и ислямския фундаментализъм на една везна.
Не съм толкова толкова смел в прогнозите си за бъдещето на западната капиталистическа система като теб, но си прав в едно - провалът на САЩ е гарантиран, но се съмняван че ал-Каеда ще е причината за това. Има и ред други геополитически фактори...
Zomby
08 Юли 2005 09:45
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
А какво е това Глоубъл Хоук? Зомби самолет виждал само в букварчето!
В резерват няма! Ама знам пък един циганин, дето беше откраднал сървъра на ЖП бюрото и го беше закарал на вторични суровини!
Muktadasaxkoburgidiotski
08 Юли 2005 09:57
Мнения: 14,528
От: Mali
Зомби , мързи ме да ти давам линк , пък и е платено... Абе това е една такава техническа анджаклама , измислена of course, от братята хамериканци за тяхното ВВС. Елиминира практически нуждата от Мохамед Атта и прочие приказни герои за иначе толкова важната и отговорна мисия по хитването на скайскрепърите
цуцурко
08 Юли 2005 09:59
Мнения: 1,588
От: Bulgaria
... в смисъл, че насочва самолетите към целите им, докато "терористите" се излежават край някой плаж...
Amilcar
08 Юли 2005 10:00
Мнения: 1,907
От: Spain
Преобладаващите мнения във форума са в стил "око за око".
С какво сте пък по-различни вие от смахнатите атентатори?
Мислите и действате еднакво.
Все едно една майка ви е раждала. Да не казвам каква...
yapayapa
08 Юли 2005 10:04
Мнения: 2,222
От: Belgium
Възможно, SedalginNeo, ония - колкото и дa ги епитосвaт из форумa - сигурно не сa чaк тaкивa крaтуни и също плaнирaт, дори aко слушaш сaмите aмерикaнци, aнгличaни, немци - твърде издaлеч. Второто ми се струвa съвпaдение - хем имa голям повод, хем сигурносттa е зaвлеченa другaде.
Тa понеже в нaчaлото нa дискусиятa се обaдихa и любители нa теориятa нa зaговорите:

Кой печели ?
1. Едвa ли ислямистите (някой тук вече го рече товa съмнение). Или, поне, едвa ли някой освен тях може дa кaже.
2. И Буш и Блеър усещaт чергaтa дa гори. Не сaмо че и Армиятa, и ЦРУ в няколко доклaдa рaзнебитихa концепциятa и воденето кaкто нa войнaтa срещу тероризмa, тaкa и нa конфликтa в Ирaк. Същевременно зaпочнaхa дa се просмуквaт сведения зa някaкви "счетоводни" трикове нa Пентaгонa, с които жертвите сa съкрaтени почти пет пъти. А от двa месецa постояннa темa сa лондонските меморaндуми и тя се римувa все по-често със снемaне от длъжност. Зa тяхнaтa aвтентичност и недвусмисленост вече не се спори : когaто през 2002-2003 Буш уверявa стрaнaтa си и светa, че ще използвa всички възможни средствa и методи преди дa стигне до войнa, той вече е взел решението дa нaпaдне Ирaк и двaмaтa с Блеър мъдрувaт кaк дa изфaбрикувaт докaзaтелствa и създaт обосновкa зa товa. Нa всичкото отгоре двaмaтa пък се вързaхa нaпоследък в непреодолимо противоречие. Блеър нaмери кaто нaчин нa измъквaне дa използвa Г8 и специaлно темaтa зa промянaтa нa климaтa - нещо, към което Буш, кaто продукт и фуния нa големия петрол, по никaкъв нaчин не може дa се присъедини.

Друго случaйно съвпaдение?
1. Ако някой се е интересувaл, може дa е зaбелязaл знaчителнaтa темперaтурнa флуктуaция в действиятa нa бритaнскaтa полиция във връзкa със срещaтa нa Г8. Първонaчaлно истинскa ПР кaмпaния - ние желaем сaмо успех нa срещaтa, вaжно дa се чуят всички мнения и особено критиките и искaниятa по тaкивa вaжни проблеми и кaним всички желaещи дa протестирaт, стигa дa стaвa с ред и без нaсилие.
2. След товa три дни полициятa прилaгa буквaлно aнтитерористичното зaконодaтелство (включително aрест зa откaз дa си кaжеш името) и използвa твърде силови методи (кaто, нaпример, събaряне нa земятa и обездвижвaне, зa дa зaдaде въпросa). Тaктикaтa успя и нa няколко пъти имaше яростни сблъсъци - извън и освен подвизите нa появявaщите се безгрешно в тaкивa случaи трошaчи и подпaлвaчи. Кaпaкът бе зaбрaнa нa обявения, подготвен и съглaсувaн голям протестен мaрш в деня нa откривaнето нa Г8.
3.В нaвечертието нa срещaтa нaй-неочaквaно и без никaкви обяснения полициятa вдигнa зaбрaнaтa. Нa следвaщия ден сутринтa стaнaхa експлозиите. В първите си съобщения Sky News и някои интернетни публикaции се нaсилихa дa търсят и пробутaт някaквa мръчкaвa връзкa с aнтимодиaлистите.
патриарх Никифор
08 Юли 2005 10:07
Мнения: 3,571
От: Vatican City
Още ли има неразбрали, че войните в Афганистан и войната в Ирак не бяха заради кулите, а кулите бяха заради войните.

Ей такива идиотщини най-много обичам сутрин към 10 часа с кафето.
Ислямският фундаментализъм, известен още като радикален ислям, е болестно състояние на една иначе достойна религия. И колкото по-рано самите ходжи, аятоласи и прочие се справят със собствените си фанатици, толкова по-добре за тях самите и техните народи. А невинните жертви по улиците на европейските градове единствено ще дадат сериозен аргумент на хардлайнерите и радетелите на активната война с тероризма. Впрочем с всеки убит при атентат от подобен род "каузата" на радикалния ислям все повече ми заприличва на кауза , която бързо трябва да се ликвидира.
Amilcar
08 Юли 2005 10:10
Мнения: 1,907
От: Spain
Форка, а това не е ли също толкова вярно?
А невинните жертви по улиците на иракските градове единствено ще дадат сериозен аргумент на хардлайнерите и радетелите на активния тероризъм срещу САЩ и съюзниците им.
Muktadasaxkoburgidiotski
08 Юли 2005 10:11
Мнения: 14,528
От: Mali
Цуцурко - yes-s-s !
Cruella de Vil
08 Юли 2005 10:11
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Бог да прости убитите. Нищо не оправдава тероризма, пък бил той фундаменталистки, чеченски, на ЕТА или на ИРА.
Това, което ми направи впечатление е липсата на паника в репортажите, липсата на омраза към мюсюлманите и човешкото съчувствие към пострадалите.
Западът определено трябва да преразгледа прекалено либералното си отношение към правата и свободите на малцинствата. Под прикритието на религиозните свободи в много мюсюлмански общности неприкрито се призовава към тероризъм. Имаше и предавания по телевизията, заснети със скрита камера. Въпросът беше не дали ще има въобще терористични актове, а кога. Нищо чудно те да се окажат дело на местни мюсюлмани, родени във Великобритания, с британски паспорти. Държавата е дала на тях и техните семейства възможността да се измъкнат от мизерията и като благодарност те стават терористи и убиват невинни хора.
Разберете, Ирак е само повод, а не причина както изтъкват местните коментатори. Каква беше причината за 11.09? САЩ не водеха никаква война срещу арабите. Рано или късно този фундаментализъм щеше да избие като цирей и ако някой досега не е разбрал, че това е война на цивилизациите, значи нищо не е разбрал.
Та като говорим за Ирак, колко местни хора станаха жертва на кървави атентати? Много повече от убитите при военни операции.
Amilcar
08 Юли 2005 10:12
Мнения: 1,907
От: Spain
Нито на терористите, нито на Буш или Блеър им пука за невинните жертви.
OLDMAD
08 Юли 2005 10:13
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
"Атентаторите" не са смахнати! Те са много добре подготвени! И теоретически и практически - знаят къде, кога и как да ударят...
Друг е въпросът кой, кога и къде ги е подготвил и продължава да ги подготвя !?! И най-важното, с чии средства!!!
Калки
08 Юли 2005 10:15
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
TULL,

Прекалил си с проамериканската пропаганда. особено тази дивотия "
антиамериканците са символ на непромяната, споменът за БКП"...

Кой не скача е червен, нали така ? А който си позволява да не обича големия бял брат е мръсен комуняга ?

Знаеш ли, това крайно реакционно, ултрадясно мислене е в оновата на всички онези политически действия, които накрая пораждат тероризма. Бих казал, че хора с твоето мислене са същинските виновници за събитията в Лондон
Muktadasaxkoburgidiotski
08 Юли 2005 10:17
Мнения: 14,528
От: Mali
С Круелка не сме с общи възгледи , но един дълъг пасаж от нейното е направо 100% отнесен и към родната действителност .Само трябва да се сменят географските имена България определено трябва да преразгледа прекалено либералното си отношение към правата и свободите на малцинствата. Под прикритието на религиозните свободи в много мюсюлмански общности неприкрито се призовава към тероризъм... Въпросът беше не дали ще има въобще терористични актове, а кога. Нищо чудно те да се окажат дело на местни мюсюлмани, родени във България, с български паспорти. Държавата е дала на тях и техните семейства възможността да се измъкнат от мизерията и като благодарност те стават терористи и убиват невинни хора.
Amilcar
08 Юли 2005 10:17
Мнения: 1,907
От: Spain
Круела, за атентатите от 11.09 Ал Кайда посочва 3 причини.
Цитирам по памет - за едната от тях не съм толкова сигурен
1. Подкрепата на САЩ за Израел.
2. Присъствието на американски войски в Саудитска Арабия
3. Войната в залива.
Както виждаш - поводи не им липсват...
Калки
08 Юли 2005 10:18
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Круела,

казваш,
Каква беше причината за 11.09? САЩ не водеха никаква война срещу арабите. ? А войната от 91-а ? И последвалото десетгодишно ембарго ?
патриарх Никифор
08 Юли 2005 10:18
Мнения: 3,571
От: Vatican City
Форка, а това не е ли също толкова вярно?

Не. По улиците на Ирак се гърмят шиити и сунити. Само не ми казвай, че лошите американци надъхват атентаторите да се взривяват по улиците.
След година като се изтеглят от там другарите наши ще видиш колко бързо шиитите ще решат целия проблем...
Освен това да сложиш под един знаменател невинните жертви сред цивилните и терористите е несериозно.
Amilcar
08 Юли 2005 10:21
Мнения: 1,907
От: Spain
Ама ти да не би сериозно да вярваш, че няма невинни жертви на американски войници в Ирак? Или когато американски войник убие невинен - може...
патриарх Никифор
08 Юли 2005 10:22
Мнения: 3,571
От: Vatican City
Ама ти да не би сериозно да вярваш, че няма невинни жертви на американски войници в Ирак?

Не. Невинни жертви винаги има. Точно затова избиването на цивилни е много лоша идея.
А ти сериозно ли вярваш, че взривовете по улиците в Ирак ги организират американците?
Добави мнение   Мнения:409 « Предишна Страница 8 от 21 6 7 8 9 10 Следваща »