Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
\"\"Ал Кайда\"\" окървави и Лондон
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:409 « Предишна Страница 5 от 21 3 4 5 6 7 Следваща »
nesnaecht
08 Юли 2005 05:06
Мнения: 15,180
От: France
Япаяпа - едва ли ?!? Они не могат и кафе на секретарките си да предложат за да искарат един креват , ти им придлагаш заеби не ми се мисли ?!?
yapayapa
08 Юли 2005 05:10
Мнения: 2,222
От: Belgium
Съглaсен, aмa трябвa все пaк дa знaят зa кого викaт, зaщото, хaйде, aтентaти не се случвaт ей тaкa щото някому е кеф или зaщото стрaдa от теромaния. Тaкивa случaи сa много редки и имaме нaистинa нещaстието неколцинa дa сa в нaшето съвремие.
Нa фонa нa поголовнaтa сеч тук, кой знaе зaщо, в рaзделa Терор, под стaтиятa "Г-8 осъди варварските атаки" http://www.segabg.com/08072005/p0020002.a sp
никой не се е рaзписaл, мaкaр че стaвa думa зa неколцинaтa, които (освен ситнaтa плявa зa вътрешнa консумaция) нaй-често рaзлaйвaт форумa. Тaм също реaгирaт нa събитието.
Интересно, някой ще се сети ли зaщо СЕГА не цитирa ДжореТъпото. Предполaгaм, не зaщото е сложил синя връзкa нa кaфяв костюм. Всъщност, цялaтa междунaроднa пресa, включително и водещите aмерикaнски издaния се чудят кaк дa го изредaктирaт, поикономисaт и смекчaт. Зaщото пaк прaви кaрикaтурa от себе си и, едвa ли не, приветствa случилото се.
anacephal
08 Юли 2005 05:12
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
По времето на Тато този въпрос се формулираше така: " А вие защо биете негрите?". И все пак ще ти отговоря, макар и да не разбрах къде точно "считам" това, което твърдиш че считам :
Правя каквото мога, но "не се гаси туй що не гасне"..
Zmi
08 Юли 2005 05:18
Мнения: 95
От: USA
Фонди-Монди-Дунди-Пек, това да не ти е Хамбургерикания (за придвижването на смотаняците с метро имам предвид). ..В Европа градския транспорт е каде-каде по-добре организиран и всички хора си се придвижват с него, не по финансови причини. А колкото до автомобилизирана Хамбургерикания - метрото там е каде-каде по-скъпо (ако го има изобщо) отколкото бензина.
anacephal
08 Юли 2005 05:19
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
Хайде пак "невинни жертви"! Абе вие не забелязахте ли че преди две години и нещо президентът Буш официално обяви война на терористите (GWOT) в която, пак според него, не важат Женевските конвенции, и че Тони Блеър му е пръв съюзник в нея?! Какво са ви криви арабелите че са го взели насериозно?
nesnaecht
08 Юли 2005 05:21
Мнения: 15,180
От: France
Правя каквото мога, но "не се гаси туй що не гасне"..



Анацефал и как да угасне кат не е запалено ?!!

Редактирано от - nesnaecht на 08/7/2005 г/ 05:23:44

bill
08 Юли 2005 05:30
Мнения: 535
От: USA
ЯПАЕУЕА: Ако се изтеглят УСА И УК от Ираq и ако ираqчаните продължават да се избиват и убиват техните си деца безпричинно, ще поспреш ли да обвиняваш УСА И УК?.Второ, ако се изтеглят УСА и УК и продължат терористичните атаки, какво смяташ, че трябва да предприеме съответната страна?Просто е хубаво всеки да има мнение, но то трябва да бъде базирано на фактите.Просто си далече от политическото виждане и разбиране на събитията.Не мога да разбера как може някои въобще да оправдае терористичен акт? Ама имало воина? Има, и ако си толкова ербап отиваш и се биеш, а не нападаш невинни хора.Ако не можеш да победиш се съобразяваш с победителя.Това е толкова просто.Ако искаш да го победиш не означава да увеличиш омразата срещу себе си, а напротив търсиш по-голяма подръжка. Е, сега англичаните ще застанат 100% зад Тонъ Блаир. Ако преди е имало някакви колебания относно воината в Ираq, то вече няма да има.
Бог да прости жертвите. Буш и Блаир продължаваите срещу чумата на 21 век -фанатизма. А някъкав написал, че докато има бедни и богати ще има тероризъм.Винаги ще има бедни и богати, а другото е уотопия. Това не означава, че трябва да избиваш хората, които са по-успешни от тебе.
Е, за това България ще си остане в тинята.Търсят сметки на имотите на Симеон от завист и незачитане на своята история.Чакаите някои да уважава българите след това.
nesnaecht
08 Юли 2005 05:41
Мнения: 15,180
От: France
Били , в десятката
ма за да се отворят очите на другарите ще трябва време . А аз нямам време да губя ?!?! Ясно накъсо и точно !
Чичо Фичо
08 Юли 2005 05:41
Мнения: 24,838
От: United States
Зми не е запознат - в Ню Йорк месечната карта за цялата градска мрежа (метро и автобус) е 76 долара, по-малко от застраховката за евтина кола в града, да не говорим за бензин, паркиране, евентуални глоби и цената на самата кола. Метрото е с близо 500 станции на близо 30 линии, най-дългото е в света и вози над 7 милиона пътника на ден. Вагоните и автобусите са с климатик. Всички класи и раси ползват градския транспорт. Банкерите от Уол стрийт сутрин чакат опашки по Пето авеню пред апартментите си за автобусите за Мидтаун и Даунтаун, с които от Харлем пък пристигат черни бабки на доктор в кабинетите в партера на банкерските билдинги. Миналата година в Ню Йоркър имаше интересна статия за Лондонското метро, чийто директор беше американец, бивш шеф на Нюйоркското и Бостънското метро, пазарен от кмета Ливингстън, и първия му успех бил да осуети приватизацията му на части, искана от Блеър и Браун. НЙ метро е държавно, Metropolitan Transit Authority. Там пишеше, че в Лондон тунелите били по-тесни и затова не можело да се слагат климатици на вагоните. НЙ метро е доста по-ново - от 1904.
Chicho Dr.
08 Юли 2005 05:49
Мнения: 8,006
От: USA
Темата е тревожна и за това има толкова много коментари. Нямам време да чета всички мнения за това предварително се извинявам на тези, чиито идеи ще повторя:
1. Нищо не оправдава убиването на невинни хора. Да бяха гръмнали Блеър, добре; да бяха пречукали Буш, отлично; ако чеченците видят сметката на Путин, защо не? Но не убийства на беззащитини хора. Нищо чудно между жертвите да има хора, които са против войната в Ирак. Както и мюсюлмани. Кметът на Лондон, който е върл враг на Иракската инвазия и преди време беше заявил, че "Буш е Н: 1. враг на човечеството", сега се изправя рамо до рамо с Тони Блеър срещу престъпниците. Аз лично си спомням как масово намразихме турците, след безумните им на техните терористи атентати в пътническия влак (Гара Буйново) и другаде. От тяхни симпатизанти, кавито бяхме по-голямата част от народа, се превърнахме в тяхни врагове. На един турчин тогава му разправях " А бе аркадаш, защо не ликвадирахте бай Тошо бе серсем, да ви каже човек машалла'х, а избивата невинни деца?" Защото ефенди не ви стиска. Друго си е да поставиш бомби на неохраняеми обекти, т.н. меки цели, съвсем друго си е да нападнеш охраняеми личности и обекти, където раздават шамари. В общи линии, терористите, това са страхливи кучета, които нямат куража да застанат срещу врага си очи в очи, мъж срешру мъж, мачо ту мачо. Не се заблуждавайте - самоубийството е проява на страх да продължиш с трудноостите в живота. Когато убиват американски войниици в Ирак, аз като родител на точно толкова млади хора се притеснявам, но все пак знам, че е война, че никой не го е пращал този войник на сила там в Ирак. Виж, все още не мога да забравя тази жестока сцена давана по нашата телевизия (американските телевизии, никога не биха показали такава жестокост, противно на установеното мнение), когато гадният чеченец отряза главата на русначето като на пиле. Русначето едва ли е искало да ходи в Чечня, но при тях армията все още е задължителна.
2. Има и тъпанари, които се кефят, че това е станало в Англия. Тъпанарино, безумецо, утре, не дай си Боже, ще чуеш гръм и последното нещо, което ще видиш ще бъде отделящото се от раменете ти тяло. Или още по-жестока може да бъде съдбата ти: да видиш майка си, детето си, жена си, приятелката си/приятеля си целите в кръв, със забити стъкла в очите, с кървява пяна, течаща от устата им, хлипащи за помощ, с напускащ телата им живот. Не се кефи простако, защото всичко това може да ти се случи/да се случи на близките ти, да ги пази Бог! Повярвайте ми, такива кървави сцени съм виждал както в България, така и в Америка. Чудиш се от къде, с кого да започнеш. Набързо сортираш в главата си тези, които изглеждат по имат шанс да оживеят и започваш от тях. Единствената разлика е, че поне знаеш, че става въпрос за производствени аварии, а не за тероризъм, при който не си сигурен дали в линейката няма да поставена следващата бомба.
3. Та някои се радват поради глупашката българска проява на ненужна омраза. "А как им го натриха носа на капиталистите!" А всъщност последните са далеч от достига на тероуродите. Но когато утре чеченците хвърлят във въздуха едно 50-60 човека в Москва, тогава същите тези, политически малоумници ще има да говорят с дни колко лоши са чеченците, убили невинни руснаци. И ще бъдат прави макар, и лицемерни. Но тогава пък другите техни братя по духовно оръжие, само, че "десни", всъщност мозъчно тесни, те пък ще се кефят, че са пострадали руснаци. Тероризмът няма националност, няма и оправдание.
4. Политическият ефект е обратен. Акциите на Буш и Блеър се дигнаха. Та чак човек да заподозре конспирация. Но да гледаме фактите каквито са известни. Сегашният ефект ще бъде отрицателен за терористите и заради това, че ДЖИ-8 са се събрали във Великобритания за да решават проблемите на континента, който дава бая хляб за тероризма - Африка. Това за Оломпийските игри е само за декор.
5. Какво да прави България:
а) Напускане на Ирак - веднага. Може и НАТО.
б) Засилване на наблюдението над всички криминални престъпници, екстремисти от малцинствата и чужденци, най-вече тези от близкия изток.
в) Засилване охраната над детски градини, болници и други меки обекти. Може да се привлекат и народни опълчения по райони докато попремине опасността.
г) Политически международен неутралитет. Защо не статута на Швейцария?
д) Засилване на икономическата интеграция със страните от ЕС.
е) ако до ден-два не се сформира правителство, да дадат властта на армията. Без Свинаров в нея разбира се.
Zomby
08 Юли 2005 05:53
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Ако не се лъжа, и войната в Афганистан, и войната в Ирак бяха след Кулите, а не преди това. Първата война в Ирак беше срлед Кувейт. За "загиналите в Ирак 1000 деца" - е, при Садам и химическите му атаки трябва да са били по-малко. И сега, при взривовете на колите-бомби не загиват деца, а бащите им. Така че Тия от метрото нямат оправдание. Страшна логика е!
Не знам дали могат да се правят аналогии с Атака и Сидеров, но с нашенските цигани определено могат. Ония там знаят английски и разбират от компютри и са учили 12+ 5 години, и им дават хубава работа, и не ги гонят от нея на третия ден за мързел от кражби, а ние тук, ромите, тънем в мизерия, защото не щат да ни интегрират. И са ни ограбили. Те имат, а на нас не дават! Не искат да ни осиновят! Виновни са! Мамка им! Ние пък ще ги окрадем, ще провокираме скандал и ще се изсипем цяла тълпа отгоре им, за да ги пребием, ще изнасилим някоя, ако я хванем сама, ще попилеем и серем всичко около себе си, ако ни хванат, че крадем и просим в чужбина, ще ревем с цяло гърло, че сме Българи... Протест, тъй да се каже. Ограбените и доведени до мизерия и отчаяние от всички нас цигани просто си връщат. Каквото повикало, такова се обадило. Защо жалите само бедните арабски, а не и бедните цигански деца?
Deal-a
08 Юли 2005 05:54
Мнения: 549
От: 0
bill, как да им обясниш, че там е разликата. 100% от британците ще застанат зад Блеър, за разлика от испанците дето подвиха опашки при първия по-сериозен проблем. Е това прави великите НАЦИИ такива. Готови са да се защитават. А ние тука го бориме тирана по кръчми и гаражни кафета.
nesnaecht
08 Юли 2005 06:02
Мнения: 15,180
От: France
Деал-ф , не казвай големи думи ! Българина излязъл веднъж от кочината той се оправя при всички случаи и без да се оплаква ! И това са все пак големите БЪЛГАРИ ! От които наш пейзаноглу СИДЕРОФФФ иска да се отърве ! Знае много добре какво че стане ако се върнем 2007 ! А ние не прощаваме !

Редактирано от - nesnaecht на 08/7/2005 г/ 06:04:34

ole-le
08 Юли 2005 06:03
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Е, сега англичаните ще застанат 100% зад Тонъ Блаир. Ако преди е имало някакви колебания относно воината в Ираq, то вече няма да има.

bil,
точно затова по-горе казах че арабите нямат интерес от този терористичен акт и съвсем не е ясно кой и защо го е поръчал.
Zomby
08 Юли 2005 06:06
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Освен интерес, арабите нямат и логика. Рък и "араби" е събирателно. За религиозни маниаци и маргинали "интересът" се осмисля по друг начин.
ole-le
08 Юли 2005 06:12
Мнения: 5,620
От: Bulgaria
Zomby,
може и да си прав, но атентатите ще се прояснят едва след като бъде установено, как е била възможна такава мащабна едновремена акция при повишените мерки за сигурност след 11 септември...
yapayapa
08 Юли 2005 06:50
Мнения: 2,222
От: Belgium
Хa, глей ти, имaм честтa. Зa съжaление, безaпелaтивно чaстно мнение лично зa мен ме интересувa сaмо когaто идвa от нaй-близките приятели или от нaй-добрите ми врaгове. Мнението нa един aбсолютен непознaт, при товa aнонимен, ме вълнувa колкото лaнскaтa шумa зaщото също толковa и струвa. Тaкa че, можеш дa си го зaдържиш и държиш където му е мястото. Тия дето ги рaзпрaвяш сa уяви прикaзки - зaщото, щом си тaм, трябвa дa знaеш тaкъв популярен изрaз и зaщото цялaтa геометрия ти е под носa, стигa дa го откъснеш от официaлнaтa проповед. Понякогa се чудя колко събеседници ще сa нужни дa зaвъртят крушкaтa. Товa вече си имa имa - синдром "нaли ви кaзвaме, че имa оемпетa". Сегa ковaт нов мит - "aко се мaхнем - грaждaнскa войнa". Прaв си зa фaктите. И зaтовa си дръж емоциите. Преди нaшествието Ирaк е имaл терористи колкото е имaл ОМПтa - сегa имa немaлко; окупaциятa не предотврaтявa, a преизвиквa поляризaциятa и нaсилието - чети рaзрaботките нa рaзузнaвaнето и aрмиятa нa стрaнaтa, в която претендирaш, че се нaмирaш. Виждaм някой друг преди мен е дaл немaлко и добри отговори кaто че ли точно нa теб и под повечето от които могa дa се подпишa, тaкa че - престaвaм дa дотягaм нa другите - не зa товa се срещaме тук. Бъди здрaв, Били.
Zomby
08 Юли 2005 06:52
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Е, съмнението за провокация остава винаги.
Аз просто не съм по теориите за конспирацията.
цуцурко
08 Юли 2005 07:09
Мнения: 1,588
От: Bulgaria
Бог да прости жертвите.
И да съди виновните.


Обявиха номинациите на наградите за тъпота
US-президентът Джордж Буш се класира в три категории

Натиснете тук
Gasparini
08 Юли 2005 07:15
Мнения: 4,425
От: Germany
Бе докато американците не изпепелят некоя арапска джамахирия тия нема да мирясат.
Добави мнение   Мнения:409 « Предишна Страница 5 от 21 3 4 5 6 7 Следваща »