Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Бизнесът поиска от левия премиер ултрадесни мерки
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:204 « Предишна Страница 4 от 11 2 3 4 5 6 Следваща »
`Kaily
14 Сеп 2005 11:49
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
Това е разумно, че и оттатък -В началото на седмицата БСК предложи държавата да намали осигуровките от 42.7 на 21%
А за останалото-ми въшките се напиха с кръв и излязоха на челото. Въшка се трепе - газ и мас.
maugli
14 Сеп 2005 11:56
Мнения: 114
От: Bulgaria
SultanBg. има приятелю. Как мислиш са унаследили соственоста в/у бизнеса?!?
Виж кой - кого представява. АИК примерно и В.Велев - БСП в съдружие е Младен Михалев. Държат повечето бивши заводи от ДС - Хидралика. Как се трупа стартов капитал тук ти кажи
Просвета
14 Сеп 2005 11:57
Мнения: 2,958
От: United States
..ако може и без лубриканти, щото са скъпи
polar
14 Сеп 2005 12:00
Мнения: 137
От: Bulgaria
Каили не знам дали разбираш, но такова драстично намалението на вноските означава само че тези пари ще се вземат от друго място най-вероятно от увеличени данъци, - пенсиите трудно ще се намалят наполовина. В момента по-голямата част от осигуровката се плаща от работодателя, и едно намаление на процента едва ли ще се отрази в повишение на заплатите, в същото време искат и премахване на данъка върху печалбата, което автоматично води че тежестта от намалените осигуровки се прехвърля от работодатели към наети, но няма нищо лошо всеки си гледа интереса
Просвета
14 Сеп 2005 12:03
Мнения: 2,958
От: United States
...комунягите се делят на 2: едната част са "бизнес-работодатели", а другата част са загрижени за спасението на душите на пролетарийте..Има и подържащи роли, дето го играят дЕсна опозиция
XYZxyz
14 Сеп 2005 12:06
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Мисленето на тези "работодатели" е като произхода им - разни бивши бармани, обикновени престъпници, бивши спортисти - все особено инТЕЛЕгентни люде. Това, което ги обединява е думичката мафия, защото им позволихме да ни се качат на главата и да ни управляват, а ние имаме правото да ги избираме и преизбираме.
Calina Malina
14 Сеп 2005 12:07
Мнения: 6,931
От: Bulgaria
Много "интересна" логика е това - да се премахнат надбавките за вреден труд, щото ЕС изисква премахване на вредните условия на труд. Ще рече, ще изпълним европ. изисквания, ако парите за надбавки инвестираме в подобряване на условията. Мдаааам, интересно, докато подобрят условията, ще остане ли работна ръка в Бг. Сигурно разчитат на внос. А иначе исканията са напълно в духа на бг работодател. Лично познавам един такъв. Като се съберем, слушам само колко са неблагодарни тъпите работници - хем им даваш хляба, хем плюят в шепата, която им го подава. За машините си определено са по-загрижени, отколкото за работниците си.
Pavlik Morozov
14 Сеп 2005 12:12
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
такова чудо като минимална заплата няма, има минимална часова ставка. а вреден и опасен труд-това пък е съвсем непознато понятие.

????????????????????????????????????????? ????
америка1332002, ти отново изби рибата, остана само хамсията. минимална часова е ставка е американския вариант на минималната заплата, защото почасовото отчитане на труда там е повсевместно, дори за хора които по-принцип са на заплата, защото така се следи работодателя да не злоупотребява (прекалено) с тях като ги скъсва от overtime. за това че нямало вреден и опасен труд - булшит. просто там си е калкулирано в hourly rate-а на опасните и вредни професии. америка1332002, не може със соц-съзнание като твоето да се проумее американската система, така че моля -, продължи да я разясняваш, за да има повече смях по форума.

OLDMAD
14 Сеп 2005 12:16
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Като добавим и присъствието на Емил Кюлев на срещата, всичко си идва на място
Pavlik Morozov
14 Сеп 2005 12:21
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
Много "интересна" логика е това - да се премахнат надбавките за вреден труд, щото ЕС изисква премахване на вредните условия на труд. Ще рече, ще изпълним европ. изисквания, ако парите за надбавки инвестираме в подобряване на условията.

Калина Малина
да, ама не - БГ логиката е че щом няма надбавки за вреден труд, значи няма и труд във вредни условия в страната. заячертаваш го, значи от платежните политики, и то самичко се зачертава от реалността.

манибегай
14 Сеп 2005 12:22
Мнения: 81
От: Bulgaria
В момента когато разбраха, че са осигурявани на истинските си заплати, че имат допълнителен пенсионен фонд, моите работници повишиха производителността си със 45%!?!Помислете върху това работодатели, които за разлика от мен сте почнали с милионите от БКП!
Pavlik Morozov
14 Сеп 2005 12:23
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
мисля че трябва добавките за вреден труд не да изчезнат, а да се увеличат, и тогава работодателите наистина ще направят нещо по въпроса. ако не ги биеш по джоба не ги боли и пръста не си мръдват. ако надбавките (които много от тях и сега не плащат или плащат в малък размер) просто проблема ще престане да съществува за тях, защото нищо не им струва.

Cruella de Vil
14 Сеп 2005 12:30
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Не може работодателят да си измива ръцете с това, че плаща на работника за увреждане на здравето му. Не бива да се заставя работник да работи при такива условия. Иначе какво - плащат се вредни, а хората я изкарали 45 години, я не.
Тук трябва задължително да се прилагат европейските критерии за опазването на здравето и живота на наетите работници.
VladiSD
14 Сеп 2005 12:33
Мнения: 498
От: Bulgaria
Защо минималното заплащане на едно място се изразява в няколко стотин хляба, а на друго място в само десетина? Очевидно бюрократите сами изпадат в сериозно противоречие, узаконявайки на едно място нещо, което на друго място е незаконно, пак според тях.
Pavlik Morozov
14 Сеп 2005 12:42
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
някои от предложенията направени от работодателите, разбира се са разумни, но аз искам да обърна внимание на 2 неща:
1. работодателите никога не се свенят да ползват държавата за да притискат работниците си, така че е справедливо държавата да полага и някакви усилия да защитава интереса на трудещите се, иначе става крепена от държавата експлоататорска система
2. същите тия работодатели, дето все циврят че работниците им са мързеливи и некадърни са до голяма степен самите те виновни в това им твърдение да има истина. с олигофренската си кадрова политика да наемат хора на мизерни заплати и да тормозят работниците си с шефски прищявки (повечето от тях нямат елементарно мениджърско образование и идея си нямат как се води фирма и как се работи с подчинени) тези хора убедиха българина че в БГ връзка между квалификация и заплащане почти няма. затова много българи спряха да се квалифицират, а много от вече квалифицираните пък духнаха зад граница, където работят каквото хванат, но вземат повече пари. над 10 години работодателите си търсиха съучастници, компаньони и подмазвачи. сега се сетиха да се занимават със сериозен бизнес, но е късно - човешкия капитал на БГ е дегенерирал и се разбяга, училищата западнаха, така че скоро масово подобрение не може да има. спасяването ще е поединично. ще се строи от нула, дори от отрицателни стойности, защото трябва да се изкоренят порочни практики и навици, и ще се строи дълго и трудно.

`Kaily
14 Сеп 2005 12:44
Мнения: 4,963
От: Bulgaria
Каили не знам дали разбираш, но такова драстично намалението на вноските означава само че тези пари ще се вземат от друго място най-вероятно от увеличени данъци, - пенсиите трудно ще се намалят наполовина. В момента по-голямата част от осигуровката се плаща от работодателя, и едно намаление на процента едва ли ще се отрази в повишение на заплатите, в същото време искат и премахване на данъка върху печалбата, което автоматично води че тежестта от намалените осигуровки се прехвърля от работодатели към наети, но няма нищо лошо всеки си гледа интереса

Ти не знам дали разбираш, но това е предложено от БСК, не от Сулю Пулев, сигурно си е направила сметките преди това. БСК не е синдикат, нито червена бабичка, а в крайна сметка именно съюз на работодателите.
Логиката ти е хоризонтална, не търси еднаквост на приходите, а търси намаляване на разходите. войната в Ирак примерно.
Известно е, че една държава си е стъпвала на крака и просперирала при ниски данъци и това е било навсякъде по света и винаги.
Защо почти няма икономист, у нас, който да го разбира-е това ми е интересно-много са местата, от които се взимат и липсващите приходи-примерно:
1. Сивата икономика при ниски данъци излиза на сметло.
2. Повече свободни пари у бизнеса-повече работни места, повече възможност за инвестиции.;
3. Повече своодни пари у населението-повече платежоспособно търсене - повече производство - повече ДДС.
america1332002
14 Сеп 2005 12:46
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
въобще няма такова правно понятие като минимална работна заплата. нито пък работодателят е задължен да ти прави пенсйонни, здравни или животоосигурящи вноски. само наи богатите частни дирми и държавните учреждения го правят. можеш да работиш на половин работен ден, може на цял, може на зaплата, може на комисйонна, а пролетарятът работи на часова ставка , без някои да е длъжен да му осигури 8 часа работа всеки ден. с подробности не съм запознат тъи като съм далеч от пролетарската деиност, никога не съм бил работник през живота си. това което е изискването на закона е обаче, че за час работа получаваш минимум 5 долара, може и повече може и по малко , аз откъде да знам.
защо не си вземеш драги мотиката и да ходиш да копаш в колхоза, ами си седнал да ровиш в американското трудово законодателство.
paragraph39
14 Сеп 2005 12:47
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
CHICHO DR.,
/:/ "...Всичките изброени лица от тези бизнесмени са КОМУНИСТИ..."
......................................... ......................................... ...............................
АБЕ, какви "комунисти" са, щом са "Работодатели", бе?!
КОМУНИСТИТЕ са ПРОТИВ съществуването на ЧАСТНА Собственост върху Средствата за Производство и са ПРОТИВ тези, които са собствениците им!!!
Може да са били БИВШИ "комунисти"?! А може да са били "комунисти" само по ЧЛЕНСТВО /в БКП/БСП/, заради личен келепир, но НЕ и по политико-идеологически УБЕЖДЕНИЯ ! Сиреч, да са били "комунисти" НАУЖКИМ ?!?
Но, при всичики случаи, СЕГА, като Работодатели/"бизнесмени"/ те НЯМАТ нищо общо с Комунистическата Идеология- НАПРОТИВ, Комунистическата Идеология, както и истинските КОМУНИСТИ вече са им КЛАСОВИ ВРАГОВЕ !!! КАЗАХ!
socialdemokrat
14 Сеп 2005 12:48
Мнения: 784
От: Bulgaria
Хи, хи, хи... Родените, отгледани и порастени от БКП/БСП "работодатели" заглозгали костите, пардон "социалната" политика на Партията. Това се вика "храни куче, да те лае"
socialdemokrat
14 Сеп 2005 12:49
Мнения: 784
От: Bulgaria
Параграфе, късно те прочетох, ама да го кажа в прав текст - НЕ СЕ ПРАВИ НА УЛАВ!
Добави мнение   Мнения:204 « Предишна Страница 4 от 11 2 3 4 5 6 Следваща »