Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Пиетизъм по пътя към цивилизацията
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:67 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща
риж
17 Сеп 2005 18:29
Мнения: 2,075
От: Bulgaria
За Грациян
Виж, ти! Не очаквах, че сред толкова дървени философствания, ще се появи едно наистина състоятелно мнение

Но те моля, наложи си малко ...как да кажа... не цензура, може би "пуризъм" в текста. Ругатните го отслабват, не го подсилват.
Ще си позволя да те допълня, че освен принципа "всички имат равни права и задължения", ще ни се наложи да проведем целенасочена държавна политика спрямо огромни маси от циганския етнос. На принципа на моркова и тоягата/законовата, разбира се/. Кой го беше казал, Андрей Ляпчев ли: "Со кротце, со благо и со малко кютек"
america1332002
17 Сеп 2005 19:08
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
ами баба илиица православна ли е или протестантка?
Боздуганов
17 Сеп 2005 19:12
Мнения: 162
От: Bulgaria
Къф си ти бе, гуджовсин? Не си нашенец, мяза ми. Да не си от ония с масурите? Щото те проповядват циганолюбие и възпитават чрез янките нормалните хора с бомби и ракети. Около бай Сорос май се грееш...
Омразата не се появява само от омраза, пораждат я много други причини. Ние не живеем цаедно с циганите, нито те живеят заедно с нас. Не искат и няма да поискат, семката им е такава. Затова предците на днешните западните морализатори през 16 век са ги натираили най-законодателно с жестоки репресии вън от земите си, а бай сган са и изпозаклали, изпообесили и изпотъпкали. Ще паразитират тук манговците докато ония с масурите ползват яткиге за трепало, но скоро и това ще се промени, вече се променя в Щатите. Там скоро ще тръгне такъв расизъм и юдофобия, каквито светът не е виждал. Че и на разните помийрстващи бивши българчета ще наврат по два-три метални масура в дупетиите и ще ги натирят обратно при циганите, с които сега ни съветват да живеем дружно. Що не стояхте тук да им се радвате, ами нас сте взели да наставлявате да ги залюбим, въпреки наглите им свинщини и мародерства?
Въобще прочетете какво е рекъл за вас оня Мето в постинга на Грациян и много ви здраве от нас дебелоглавите! Промитите ви мозъчета не могат да включат, че целият ни народ с всички мрази циганите, а не някакво изолирано откачено расистко малцинство, както си мислите. Българите са извървяли своята част от пътя, циганите не щат. И трябва да ги постигне залужената рапрасия според законите на страната, според изискванията на човешкия морал. А пък от лицемерните ви назидания само ни се повръща, отрепки скапани.
gudjonsen
17 Сеп 2005 19:20
Мнения: 885
От: Bulgaria
Боздуганов, Гуджо от постинзите на Грациан е традиционен негов събирателен образ, не е мисля за мен. Аз съм фен на Челси, оттам ми е ника. Не, не се храня от Сорос. Към комунисти, фашаги, антиглобалисти, расисти и подобни не изпитват добри чувства. Смятам, че на човек е присъщо и прилично да е милостив и свободен, а те не са. Това е.
Мурко
17 Сеп 2005 19:31
Мнения: 225
От: Bulgaria
В статията не виждам нищо, което е насочено срещу циганите.Авторът, според мен, изразява тревогата си от наличието и задълбочаването на гетото, а оттам и на гетоизацията на част от обществото. Съвсем не е задължително това да бъдат само циганите. "Естествената репресия" се появява с описаната причинно-следствена връзка. Днеска са циганите, утре могат да бъдат безнадеждно болните.
риж
17 Сеп 2005 20:27
Мнения: 2,075
От: Bulgaria
А вдругиден - мислещите различно, след седмица - мислещите въобще и т.н.Това сме го гледали вече! Боздугана за едно е прав - трябва санкция, само че не му е ясно каква и как. Нито пък му е ясно, че това, което се развихря и ще се развихри в щатите и другаде, няма да е неговият "расизъм".То и правописът не му е ясен, но нейсе, запуши я...
риж
17 Сеп 2005 20:33
Мнения: 2,075
От: Bulgaria
Апропо, Боздуганов!
Ти нали живееш тук, в България? Нали се сещаш чий задник ще пръснат първо арабеските и прочие "мюсюлмански братя"? Уверявам те - твоят ще е, щото евреите знаят да се бранят, а ти си тръгнал на гол г.з да туряш чифте водни пищови. Че се и репчиш!
Да те светна - не съм юдомасон, нито само юдо, нито само масон. Чисто българче съм. И все ми се струва, че точно такива герои като тебе са ревали "Ура!" и "Да живей!" в кръчмарски патриотизъм, пък в четите и на фронта ги е нямало...
ФОРЕСТ ГЪМП-СИН
17 Сеп 2005 20:44
Мнения: 1,915
От: 0
Дип че е далеч Брамптън. Иначе като се изсипят един автобус Злънчовци..ще викат канадската конна полиция. И ще я вика лично дръвения филозоф.
Минавам от тук
17 Сеп 2005 21:28
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Граци прав си от там и за Денчев и за циганите, ама ние тук си живеем и с единия и с другите
Прощавай никакъв не е този живот
Поздрави
D-r Zvezdnikov
17 Сеп 2005 21:41
Мнения: 1,522
От: USA
Смятам, че този израз, ще стане класически - защото е много верен и на място за България:
>>-+->-+->> ФАНТАЗИИТЕ ~ НА ~ БОЛНОТО ~ ОБЩЕСТВО
Васуки
17 Сеп 2005 21:44
Мнения: 3,605
От: India
Рижавината е дегенеративен белег. Среща се често сред едни, на които им били обетовали разни неща, ама обетоващия никой не го е виждал или чувал.
Грациан
17 Сеп 2005 21:52
Мнения: 4,060
От: Canada
Дима, забелязвам от тук ( както знаеш играта има съвсем друг облик за кибика. При него липсва онази "трябва да победя!" замъгляваща погледа емоционалност. Понякога емоционалността е афродизиак, но пък понякога спъва) прекалено сериозно се акцентира в България на много маловажни неща, докато пък на други от витална важност се гледа през пръсти.
Поздрави с най-новата ми песен "Леле-мале":
Натиснете тук
риж
17 Сеп 2005 22:22
Мнения: 2,075
От: Bulgaria
Васуки, змей велики, използван главно и предимно в качеството си на връв, не се ври нито в психиатрията, нито в генетиката. Не е за теб!
Тая история с отровата и Шива съвсем те е размътила...
Васуки
17 Сеп 2005 23:24
Мнения: 3,605
От: India
Васуки е пружина, спирала. Ти ходиш на пръсти, отвисоко да гледаш, да пренебрегваш. Далеч не се стига на пръсти, умора.
Captain Buddy
17 Сеп 2005 23:53
Мнения: 3,294
От: Bulgaria
Граци,
дали си убеден, че си наясно със значението на думата афродизиак* (aphrodisiac - от Афродита)?
-------
* афродизиак - средство за възбуждане на полово желание

Редактирано от - Captain Buddy на 17/9/2005 г/ 23:57:26

NEM
18 Сеп 2005 00:57
Мнения: 289
От: USA
"Затова според Кант сме длъжни да постъпваме с другите така, както бихме искали да се постъпва с нас, но само ако не сме в естествени възпитателни отношения..."
.
Така нареченото Златно Правило, не принадлежи на Кант, а на Исус Христос:
"И тъй, всичко, което искате да правят вам човеците, същото правете и вие на тях; защото това е същината на закона и пророците." (Матей 7:12)
Христос не поставя никакви ограничения. Уважвам Кант като философ и вярващ християнин, но ако наистина е добавил тези "естествени възпитателни отношения" е изкривил същината на оригинала. Няма "но"-та! Точка.
Зую
18 Сеп 2005 02:44
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Как самарянската ги е наредил Грациан! "Свиквайте с циганите"! Съвет, даден от далечна Канада на живеещите в близост до гетото. Колко ли ще им е от полза?
Според Грациан вариантите са два- или свикваш с циганите и циганиите им, или ги правиш на сапун. Последното може да се замени с качване на Сатурн. При такъв избор, как няма да се разчувстват душичките на онези, които нямат вземане-даване с цигани. Сакън, да си слагат такъв грях на душата- да въртят лопатата на казана за сапун и вътре врат да цигани. Ужас! Такива междинни варианти, като натиск върху държавата и със силата на държавната принуда да се ограничи циганската престъпност, както и да се спрат масовите побои над полицаи. Натиск върху властта за премахване на държавните аванти за циганите- безплатен ток, помощи на калпак без някакви задължения от страна на подпомаганите и др. Създаване на обществени структури, които да подпомагат държавата в борбата й с масовата престъпност, която почти изцяло се формира от циганското население. Такива междинни варианти според Грациан не се предвиждат. Скачай в казана без да се обясняваш и толкова.
Грациане, Грациане! Само с миризмата им не можеш свикна, братле. Нямаш идея за какво става въпрос.
Нели
18 Сеп 2005 05:18
Мнения: 5,661
От: United States
Граци, проблемът с Денков и изказването му

"започнат ли да пречат (циганите - б.р.), навлизайки в нашата, трябва да се изместят или унищожат...Поводи има - вече тук и там си спомнят за половата просвета и доброволната стерилизация като изпитано средство за цивилизовано решаване на проблема"

е далеч по-сериозен. Той не е Гуджо от твоя разказ, не е български хил-били, не е дори Волен Сидеров, който не успял да завърши каквото и да е висше. Той е зам-декан на Философски факултет на СУ, преподавател не само там, но и в Нов български университет ( с лекции по предмети като "Философия на Просвещението", "Философията на Хегел", "Въведение във феноменологията", Екзистенциалната философия (Ясперс, Хайдегер, Сартр) и т.н. Според биографията му специализирал в Лайпциг, Загреб, Виена и Берлин. Кандидат на философските науки от 1986 с "Мартин Хайдегер. Онтология на трагичното", хабилитация по история на философията през 1992. Автор и съавтор на 4 книги, 3 учебника, 3 антологии и множество статии на български, немски, английски, руски и френски, превел е основни трудове на Хегел, Маркс, Хайдегер, Гадамер и др. Под негова редакция са "Тъй рече Заратустра" на Ницше, "История на Западната философия" на Ръсел, "Ерос и цивилизация" на Маркузе, "Тотем и табу" на Фройд, съчинения на Валтер Бенямин и др. Член на редколегиите на "Критика и хуманизъм" и "Ново време".

Та значи този човек, под чието влияние в момента са стотици български студенти, има наглостта да напише горното заключение на статията си.

Сега, аз от Денков не ще искам да ми се извини за това, че ми губеше времето на упражненията си преди 20 години, но определено държа да се извини на мен и на читателите тук за недопустимо си расисткото изказване. Ситуацията в България е такава, че ако Денковци започнат да подкокорисват с подобни неща Гуджовците и да обосновава теоретически бълнуванията на Воленовци, България я чака тежко бъдеще. Омразата наистина ражда омраза. Какъв е смисълът Денков да прибира хонорарите си от водене на темата "Хуманитарната образованост" (Списание "Критика и хуманизъм", книга 8, брой 1/2000) когато де факто той води расистка пропаганда от страниците на четен български всекидневник? А може би и от катедрата си в университетите в които преподава, всекидневно, пред студентите, които утре ще управляват стрaната ни?


Предричам му от следващия брой овации от форумните атакистчета. Те за Канта и Гегеля не четат. На тях им дай последните му 2-3 изречения. Ще се тълпят да го потупват един-през друг по рамото. А може би това му трябва, знам ли?

Редактирано от - Нели на 18/9/2005 г/ 05:23:39

Чичо Фичо
18 Сеп 2005 06:25
Мнения: 24,838
От: United States
Поздравявам Грацко и (не се чудете) Геновева за изказванията им. Митко Денков пише хубави статии (не тая) и казват бил водещ наш философ (на упражненията ни 1984-85 още не личеше, но оттгава много вода е изтекла), но по малцинствения въпрос има битови, допотопни хасковски възгледи, неминали през стъргалото на философията му.
*
Архимане, стъписа ме братче, с тоя твой масон Кант (не съм чувал да е бил наистина, той бил скромен човечец и никога не напускал затънтения Кьонигсберг, който по едно време бил в пределите на Русия при Екатерина, та й писал писмо с подпис: ваш верен раб Иммануил Кант). Ами Моцарт бил масон, във "Вълшебната флейта" възпява масонството. По тяхно време масонството било другото име на рационализма, просветения антиклерикализъм и републиканството. Създателите на САЩ също били все масони и почитатели на Лок.
*
Зую, галиба не си чул за философи-политици като Ленин (автор на философския трактат Материализъм и емпириокритицизъм), каквито имало впрочем още от древността - философа Платон искал да си осъществи идеалната държава в живо дело с помощта на един свой познат тиран в Сицилия. Други философи като казания Лок и Русо пък записали на бяла книга политическите идеи, които тогава и без тях си се носели из въздуха, и сега носят тяхното клеймо.

Редактирано от - Чичо Фичо на 18/9/2005 г/ 06:27:14

Чичо Фичо
18 Сеп 2005 06:43
Мнения: 24,838
От: United States
И не знам как е в Брамптън, но във Вашингтон, ДС примерно 80% от населението са черни, в Ню Орлийнс - видяхме, че бяха 68%. От учениците в държавните учлища в Ню Йорк 75% са черни и хиспаник, което се оказва че е много малък процент, понеже в Чикаго е 87%, в столицата - 95%. Но"говоренето" за расовите проблеми в САЩ е на светлинни години пред нашето. Да си представим за момент: известен американски философ пише публицистична статия в национален всекидневник, например USA Today, завършва с намеци за доброволна стерилизация на черните. Ха-ха, нали? Такова няма да видиш и на сайта на Ку-Клукс-Клан.
*
Вярно, Хайдегер известно време споделял нещо от нацизма и даже бил член на НСДАП една година и наци ректор. Интересен паралел: всички известни немски позитивисти плюс франкфуртците напуснали Германия и Австрия и заминали по Англия, САЩ и чак Нова Зеландия.
Добави мнение   Мнения:67 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща