Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Сакс-Кобург-Гота. Прескуранти
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:129 « Предишна Страница 5 от 7 3 4 5 6 7 Следваща
Сибила
28 Сеп 2005 18:16
Мнения: 15,613
От: Bulgaria


За голямо съжаление - така е, Ваше Светейшество


Като изтървахме питомното, ся гоним дивото, оттук та отвъд Европата.
помнещ
28 Сеп 2005 18:23
Мнения: 3,112
От: Bulgaria
Категоричността е присъща на фанатиците, не на патриарсите. Щяло то лошото да се случи без самомнителния поручик, да ама не, както казваше един голям журналист. Аман от аристократи вмирисани на чесън и вкиснато.
__angie__
28 Сеп 2005 18:29
Мнения: 4
От: Bulgaria
още утре ще я питам...само едно нещо ме притеснява - като й знам умствения потенциал, дали няма да ме пита това пък какво е (десятъка, де)
Олег Офренов
28 Сеп 2005 18:29
Мнения: 961
От: Bulgaria
А бе кой ще ти въведе 10% плосък корпоративен данък? Изпотрябвали са ни сега нови "бунтове за десятък" баш преди да станем европейци.
gudjonsen
28 Сеп 2005 18:37
Мнения: 885
От: Bulgaria
Др. Живков, един въпрос от лаик - кат сме рода с готите, що така наште сънародници не слушат хеви метъл, ами праскат яко чалга? С което и подигат всеопщо у мен възмущение.
Неверния Тома
28 Сеп 2005 18:47
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Че как няма да ни забелязва Европа! Цар - министър-председател на република! Това го има само в Саудитска Арабия, ама те са монархия, а м-р председател е престолонаследника.
Don
28 Сеп 2005 19:04
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Понякога несподелената любов към несъстояли се величества е способна да ни постави в доста комични ситуации.
Amilcar
28 Сеп 2005 19:04
Мнения: 1,907
От: Spain
А сърбите десетина години пълниха новините. И?
Сибила
28 Сеп 2005 19:22
Мнения: 15,613
От: Bulgaria


Анонимен 100,
от линковете, които си дал, разбрах, че Димитри днес не е прав.
За първи път ми се случва, поне аз никога не подлагам на съмнение фактите в неговата колонка в сряда, която много обичам и очаквам с нетърпение.
it is I
28 Сеп 2005 19:34
Мнения: 1,254
От: Bulgaria
Не знам дали съм разшифровал, но who the fuck is Симеон!

Неговите приватизацийки го издигнаха до челно място в списъка ми с любими хора. Който между другото е изключително кратък
другаря Тодар Живков
28 Сеп 2005 19:38
Мнения: 1,042
От: Bulgaria
gudjonsen
[Златен]
от Bulgaria
... кат сме рода с готите, що така наште сънародници не слушат хеви метъл, ами праскат яко чалга? С което и подигат всеопщо у мен възмущение.

Като хора с позитивно мислене, требе да потръсим и положителното в чалгата, а не само да я отфръгаме високомерно.

Чалгизацията на българското общество беше дръжавна политика по времето на прехода от развития социализъм към упадъчния капитализъм.
За да бъде прехода по-мек, той требваше да се забави доволно дълго време.

Като пръва стъпка дръжавата насърчи повсеместното навлизане в българските кръчми на гръцка "народна музика" от гръцкия народен певец Микис Теодоракис. Както е известно, гръците ша са последните на Балканите, които ша изтрезнеят политически и затва най-дълго ша ни възспират по пътя на нормализацията.

На следващия етап дръжавата даде приоритет на сръбската кафанско-циганска чалга и сръбите беха обявени за пръви "исторически" приятели на българите, като се разчиташе, че сръбите ша са непробиваем бастион на "православната славянска дъга" и че у нас са измрели достатъчно поколения, та вече никой не помни сръбските зулумлуци по отношение на българската нация, в т.ч. и в Македония. По българските кина и талевизии започнаха да се лансират като най-висше изкуство циганските простотии на Емил Костурица и Горан Брегович, които представяха по света балканските народи като некакви формени пияници и простаци.
Беше изобретена нова българска дума "заедност", с която требваше да кажем на света, че в простотията ни ша си останем вечно и заедно. Въвеждането й в употреба у журналистките беше узаконено в "Шоуто на Слави" в присъствието лично на Ахмед Доган.

В тоя критически за българската нация момент се задейства автоматично нейната имунна система. Като противоотрова на дръжавната политика за гръцизация, сръбизация и посткомунизация възникна като феникс българската чалга. Тя единствено, а не симфониите и операта, можеха да справат с тая чуждоземска "православно-славянска" напаст.
Естествено е, че на пръво време българската чалга требваше да бъде на просташкото ниво на гръцката и сръбската, та да може да ги измести.
Естествено беше на пръво време наще чалгаджийки да са недоделани и да са прават на kypви, без да са такива за разлика от германките напр., които макар и да са kypви, са прават на изискани дами.

Това беше пръвия благотворен ефект на чалгата върху българското "гражданско" общество.
Имаше обаче и един неочакван вторичен ефект:
По-дрътите сигурно си спомнят как преди триесе четириесе години българските мъже завистливо гледаха убавите бели румънки и сръбкини като са кълчат на сцената. Даже се рапространяваха и вицове, че "българките били на 65-то място в света по хубост, а българите на 3-то".
Сага, чак когато наще чалгаджийки зеха вече да са поошлайфат, вече сите българе говорат в един глас, че от наще жени по-убави нема.

Така че чалгата ша я бъде, додека трае прехода към упадъчния капитализъм и не требва да се оспорва нейната историческа роля за запазване на българското самосъзнание в тия размирни времена.

Пейчо Пеев
28 Сеп 2005 19:44
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Perkoles, никой няма на тия линкове? може и при мен да е проблема, отгоре има един милиционер от ДС, уж адвокат, уж бизнесмент, и нет ту има, ту никак
Perkoles
28 Сеп 2005 19:49
Мнения: 7,433
От: Australia
При мен е проблемът, но не знам, точно къде :-)
(пусти защити:-)
Това е темата: "Позитано. Души в окови" на ДИ, от миналата седмица, 21.09.
чел си го
:-)
moment
28 Сеп 2005 19:53
Мнения: 1,085
От: Bulgaria
Вместо да се самонапомпваме със славната история на нашия народ, нека знаем, че народ, който не може да се надсмее над своето минало, може да плаче над своето бъдеще.
_________________________________________ _______________________
Димитри, удоволствието е общо, а и всеобщо(следиш форума, зная). Брилянтно поднесена тема, но ще признаеш (предполагам) - закъсняла във времето.
Пейчо Пеев
28 Сеп 2005 19:58
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Да, ама честно, забравих кво беше. А майтапа при мен е истински-наведа се напред има, назад няма нет, цирк, феерия, миличките ми
Perkoles
28 Сеп 2005 20:05
Мнения: 7,433
От: Australia
Той, линка не беше за тебе, Пейчо :-) .
(не знам, може би не съм прав, но все ми се струва, че нещо липсваше миналия път, бе Цвър :-)))
Пейчо Пеев
28 Сеп 2005 20:20
Мнения: 9,854
От: Bulgaria
Perkoles, е, чета те....издава ли шум падащо в гората дърво, ако няма кой да го чуе ? Някога имало закон Lex talionis за справедливост
Perkoles
28 Сеп 2005 20:38
Мнения: 7,433
От: Australia
Справедливостта не може да е само закон
(който ходи в гората-чува:-)
Old Emigrant
28 Сеп 2005 20:41
Мнения: 1,646
От: Bulgaria
Аз па мисла, другару Тодаре, че ако требе да сме демократи люде, пръво требе, значи да си ответиме на основнйо вапроз: "Кво ни грее назе, че дедо симо или деда му (дето бил или не бил подпоручик?!) имал синя кръф(!?), бил унука на баба си (па дори тя също да е имала синя кръф и да е била унука на баба си, хеле па на деда си), назнаивал незнам колко си язика, па си бил кръстил домочадието с български имена се на князе и княгини (щот, казват бил голем родолибец), ама мнооогу бил ентелегентен (даже го направиле доктор онорис кауза на Булйонскию университе, па и още по-важно и на Варненскю Слободен такоф), ама щел да опраи БГ-то?
след като
*
Не е завършил даже и сержантско училище, не може да каже две думи на кръст на български език, а това което каже често няма смисъл на никакъв език, домочадието му се сеща за БГ наи-вече по имуществено-приватизацйонни въпроси и маи болшинството още не е стъпвало в БГ, колко струва една университетска титла дарена някому, които няма и средно образование, а че опраи БГ-то две съмнения няма - е можеше да гепи и повече... *
*
И няма обяснение за логиката на разни пишман монархисти, които ще донесат от десет кладенеца вода, ще се позоват на Хегеля и Канта само и само да докажат безмислената си теза за нуждата от монархия и овчар със синя кръв. Ами тои и другара Живков беше монарх бе, празноглавци!

* Горните точки не са подредени по важност тъи като автора не вярва (дори и в наи-оптимистичните си надежди), че може да промени мисленето на гореупоменатата група комплексари лумпени (пишман монархисти).
Дрънди Хасанов
28 Сеп 2005 21:21
Мнения: 614
От: Bulgaria
Бих казал още по-лошо, старий емигранте:
1. Този кобург не пожела да каже истината за:
- за образованието си
- за гражданството, което е имал преди българското
т.е. замълча като мижитурка
2. Кой НОРМАЛЕН благородник, който е и престолонаследник е станал политик (партиен лидер) и чиновник (дори и премиер)
3. С което се е изплюл върху и подиграл по най-гнусен начин с ВЕЛИЧИЕТО на титилата ЦАР на българите
И още ..., не нищо, просто кобург. Пфууу
Добави мнение   Мнения:129 « Предишна Страница 5 от 7 3 4 5 6 7 Следваща