Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Един лозунг
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:194 « Предишна Страница 5 от 10 3 4 5 6 7 Следваща »
Shakty
05 Ное 2005 19:14
Мнения: 103
От: Bulgaria
Kaily , ЧЕСТИТ КМЕТ на София !!!
Генерална промяна -
бат` Бойко печели с 67%
/според МBMD / !
Чичо Фичо
05 Ное 2005 19:17
Мнения: 24,838
От: United States
Н. Гюрова пише, че "Път към Европа" бил дело на А. Райчев по внушение на Луканов, а тогава работата беше представена като инициатива на П.-Е. Митев, той водеше събранието, а Райчев, Д. Деянов и И. Кръстев стояха отзад. Декември 1989, пак в 65 запа, навън бушуваха два митинга на миньори от ОКЗНИ, десетки автобуси с кърджалийски номера бяха строени около Ал. Невски. Ходих при тях и един изпит беззъб човек ми каза, "едно хубаво нещо направи Тодорака, смени им имената". Митев беше уплашен от тях, каза в залата "ако някой не е наясно какво ни заплашва, да иде да види двата националистически митинга отвън". Лично винаги съм бил уверен, че мога да се справя (разбера) с тези хора с думи прости, стига, разбира се, болни лидеровци да не им мътят мозъка. Лидеровщините на разни "полуграмотни казаци" от службите, за съжаление, правят в началото "опасно впечатление" на ума на простия човек, както великолепно отбелязва Пушкин в Капитанската дъщеря.
Сибила
05 Ное 2005 19:19
Мнения: 15,613
От: Bulgaria

Ама наистина трябва да си много задръстен, за да слагаш думи в устата на човек, завършил френска филология, па и чел трите тома на Иполит Тен - "История на великата френска революция", че някакви си комунисти били отрязали главата на Антоан Лоран дьо Лавоазие.

И да се подкрепяш с думи не на въпросния човек, а на Незнайко.
Такова скудоумие и маниащина не се лекуват.

Редактирано от - Сибила на 05/11/2005 г/ 19:19:56

nesnaecht
05 Ное 2005 19:27
Мнения: 15,180
От: France
Сиби ами не му се връзвай нъл виждаш че нищо не отбира бе момиче ! Той даже не знае че думата комуна излиза точно по времето на френската революция ! Ма остави се , не си струва да се потиш !
хунвейбин
05 Ное 2005 19:33
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
Това го е писала милата гранд дама.Преди да и се направи бележка да не пише глупости?
--------------------
Благородниците, френската революция. Пиша за нея в темата на проф. Исак Паси. В момента.
Виждаш ли, що за равенство, братство и свобода са тия, заради които се търкулнала красивата и умна глава на Лавоазие?
Нямам отговор.
------------------
Така е, мон ами, не харесвам хората-клишета и хората-етикети.
Това са, общо взето, хората фанатици.
Проф. Исак Паси е бил някаква вътрешна партийна опозиция в ония тежки времена, когато философския факултет на СУ е бил един от най-идеолгическите, и строго набюдаван за спазване на правата партийна линия.
Ноооо, фанатиците какво ли не правят. Даже отсекли с гилотината главата на бащата на модерната химия - Антоан Лоран дьо Лавоазие.
Всеки ден ги гледам и тук във форума, и ми става тъжно. Много тъжно
.
------------------
Фанатикът е един и същ във всички времена.

------------
И това ако не са глупости изречени от една фанатизирана дама , аз незнам каквоса.
И в тези текстове тя ако не пише за комунистите , резнали главата на Ловоазие , аз не знам за какво пише?
TELESHOP.
05 Ное 2005 19:34
Мнения: 452
От: Bulgaria
Сова 3 съобщи, че Бат Бойко печели с 68, 3% според проучването на гласувалите.
Не е новина, че над 90% от гласувалите преди за кандидатите на СДС/ОДС и НДСВ сега са гласували за Бойко Борисов.
Новината е, че около 3/4 от гласувалите за кандидата на ДСБ сега също са подкрепили Царския преторианец.
Не е също новина, че около 2/3 от циганите и около 1/4 от ДСБ са подкрепили Татяна.


Редактирано от - TELESHOP. на 05/11/2005 г/ 21:21:24

kombat #5
05 Ное 2005 19:38
Мнения: 2,808
От: Bulgaria
Това стана безпощадно ясно още след първата пресконференция когато поведението и изразните средства на батБойко бяха безпощадно осмяни от форума...От едното описание картинката ми стана ясна, мисля че казах че процента му се е покачил вече...
Не знам кога умните хора в България (към които причислявам една голяма част от форумците тук) ще се научат да разбират реалностите и да се съобразяват с тях?!
TELESHOP.
05 Ное 2005 19:43
Мнения: 452
От: Bulgaria
В момента, по Канала, Ивайло Дичев обяснява научно на "простите" българи недостатъците на Бойко Борисов, заради които са го избрали.

Редактирано от - TELESHOP. на 05/11/2005 г/ 19:44:29

Сибила
05 Ное 2005 19:45
Мнения: 15,613
От: Bulgaria

Може би имаш предвид правителството на Парижката комуна - 1871 г., мон ами.

Но по-точната дума е комунар /communard/, а не комунист, струва ми се.
Фрида
05 Ное 2005 20:34
Мнения: 971
От: Bulgaria

Решително бих предпочела Чоран пред Паси! Виже на стр. Разтуха и се разтушете Не можах да се сдържа да не ви пейстна нещо мъничко:
Ако на света нямаше бедни хора, идеята за гражданството би била безсмислена - просто не би имало нужда от граждани и от общество. Анемията на бедняците храни държавата. Техните надежди са вените на обществото, а отчаянието им - кръвта на Историята". И още едно чоранче: "Собствениците и просяците са паразитите на Вечната бедност."
Най-вече го препоръчвам на Круелка, Калинка малинка и др. п. загрижени за форумния морален ред.
Cruella de Vil
05 Ное 2005 20:43
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
В допълнение на казаното от Сиби - обаче Фуше е оцелял! И изпратил Робеспиер на гилотината.
Лавоазие е имал нещастието освен велик химик да изпълнява и длъжността на главен бирник на монархията (демек, завеждащ събирането на данъци). Марат го е бройнал на лична основа - Лавоазие с насмешка е бил отхвърлил преди време някакво негово "научно откритие". Отмъщението - смърт на гилотината.
И аз като Сиби нещо не ги долюбвам тези френски революционери.
Shakty
05 Ное 2005 20:45
Мнения: 103
От: Bulgaria
Ха , ха , ха !
Zomby , по телевизия "Европа" показаха тяхно разследване за купуване на гласове , и знаеш ли какви инструкции са получили "сичкото сигане" - "гласувай за ЖЕНАТА" !!!/ Не за Дончева , не за кандидата на БСП-то , а за жената , щото другия кандидат е МЪЖ ! /
П.П. След като /БКП/БСП имат традиции за купуване на гласове , няма ли кой да подучи ЧЕРВЕНИТЕ бабички/въобще пенсионери/ да се поомърлят , да си боядисат физиономиите с малко вакса и да минат пред партйините функционери за роми ?!?Тези хорица и без това гласуват партийно като зомбирани за БСП /нищо лично / , поне да намажат нещо - я 10лв. , я торта , я дръвца ...
Calina Malina
05 Ное 2005 20:52
Мнения: 6,931
От: Bulgaria
А какво ще кажете за несъстоялата се пресконференция Май лозунгът е друг вече...
Cruella de Vil
05 Ное 2005 20:52
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
За Фрида:
Зависи за какво общество става дума. Ако говорим за Западна Европа, по думите на един тукашен журналист: "Нашите бедни въобще не са бедни по критериите на ООН. Имат жилища и достатъчно пари за храна и други насъщни нужди..." Та същите бедни ако искат да са по-добре могат да размърдат задниците си и да се хванат на работа.
Виж, за България съм съгласна. Много хора в България са незаслужено бедни... Ама изходът не е в равенството на мизерните доходи, а в свободата (и на бизнеса). Китайците го разбраха 25 години преди нас...
paragraph39
05 Ное 2005 20:54
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
SHAKTY,
И аз приемам ПОЗДРАВЛЕНИЯ по случай БЕЗАПЕЛАТИВНАТА победа на ген. Б.Борисов над кандидатката за кмет на София- Т. Дончева!
ПОЛАГАТ ми се поздравленията, понеже бях един от ПЪРВИТЕ тук / и НЕ само тук!/ , който предсказа КАТЕГОРИЧНО, че Бат` Бойко ще е бъдещият кмет на София- предсказах го още ПРЕДИ започването на ПЪРВИЯ Тур / всъщност, още в деня, в който ген. Б. Борисов ОБЯВИ, че ще се кандидатира за кмет на София, а кандидатът на Партия "Атака" НЕ бе регистриран в ОИК!/.
Генерал Б. Борисов и "ГЕНЕРАЛна Промяна" са, всъщност, ИНДИВИДУАЛНО ПРОЯВЛЕНИЕ на феномена "Атака"- ПРОТЕСТЕН ВОТ на Избирателя срещу ДОСЕГАШНОТО и ДОСЕГАШНИТЕ в София!!! КАЗАХ!
paragraph39
05 Ное 2005 21:02
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
CRUELLA DE VIL,
/:/ "...Много хора в България са незаслужено бедни... Ама изходът не е в равенството на мизерните доходи, а в свободата (и на бизнеса). Китайците го разбраха 25 години преди нас... "
......................................... ..........
ТТАКА Е!
Китайците НЕ си унищожиха- чрез Приватизация-ПРИМЪКтизация!- държавния сектор в икономикана им и НЕ следваха съвети на Ричард Ран и сие!!!
nesnaecht
05 Ное 2005 21:03
Мнения: 15,180
От: France
Сиби ами аз съм го написал и той даже го копира за да ти опонира . написал съм че комуняьгите не са френската революция( а защо си го приписват? те видите ли ние направихме френската революция?!?) и да не ми казват същите комуняги кат него днешните че щом е въстание срещу нещо та то е непременно тяхно деяние . И му посочих същото за въстанието на Ивайло ! Ма то момчето трябва да се научи да чете а оно още срича !
А за Комунарите от 1871 съществуват още и на около 500 метра им е клуба ! Имат нещо общо със левите но те са повечето за комуната ПАРИЖ . "Политик дьо ла вил " ги интересува повече а не барикадите . Те ги ръчкат сите кои са на власт нема лев десен и незнам си какъв "Париж е по-важен "! А и не са партия!
Фрида
05 Ное 2005 21:06
Мнения: 971
От: Bulgaria
Круела,
Нека оставим лозунгите...видяхме, че са несъстоятелни...
Съгласна съм с Параграфа!
Фрида
05 Ное 2005 21:11
Мнения: 971
От: Bulgaria
Чуйте това! Как доре пасва на темата за френската революция... и др. революции също.

"Когато тълпата прегърне един мит, очаквайте клане или нещо още по-лошо - нова идеология." /Чоран/
paragraph39
05 Ное 2005 21:32
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Щях да забравя:
При това, китайците си запазиха ЕДНОПАРТИЙНАТА система- с КОМУНИСТИЧЕСКА партия, при това!!!
Впрочем, интересен "феномен" е, че при пълна ЗАБРАНА на партии и партиен ПЛУРАЛИЗЪМ, икономиките на съответните страни бележат ВЪЗХОДЯЩО развитие- например, в България след 1934 г, в Чили, в Гърция, в Турция!? Изглежда, Пазарната Икономика НЕ изисква, непременно, Партиен Плурализъм/сиреч, Демокрация/ ?! ВЪПРЕКИ лозунгите за обратното!!!
Добави мнение   Мнения:194 « Предишна Страница 5 от 10 3 4 5 6 7 Следваща »