Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Заупокойно за средната класа
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:228 « Предишна Страница 5 от 12 3 4 5 6 7 Следваща »
Gan(ю)гоТрий
26 Фев 2005 21:55
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
..бе и аз те мислех за най-обикновен лумпен прапоршчик Климов, ма що пускаш димки?
paragraph39
26 Фев 2005 21:55
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
MANRICO,
Ти и други ПРОПУСКАТЕ най-важното: за да са ОБОСОБЕНИ една група хора, те трябва да имат ОБЩ/и/ ИНТЕРЕС/и/, който да НЕ съвпада с този на друга група хора в Обществото!!! Ако приемем РАЗМЕРЪТ на Имането за критерий- тогава КОЙ/кое/ е Общият интерес на хората от една Класа с еднакъв или приблизително еднакъв Размер на Имуществото?! И с какво ТОВА е различно от същото на хората от другите Класи?!?
Аз казвам: Наемните Работници имат ОБЩИ интереси- например, да работят по-малко , а да получават повече; да имат по-дълги годишни отпуски; да получават по-добри и по-безопасни условия на трус и т.н. А Работодателите, например, имат интерес да плащат по-малко за повече труд, за да им остава повече Печалба; да дават по-малко годишна отпуска; да не харчат пари за по-добри и по-безопасни условия на труд на наемните им работници и т.н.!
Иначе, ВСИЧКИ- и Наемните работници/Нисшата Класа/ и Работодателите/Висшата Класа/ и хората от Свободните професии и подобните им/Средната класа/ имат ЕДНАКЪВ интерес по отношение на Размера на Имането- то да е колкото е възможно ПО-ГОЛЯМО! Но, по отношение на НАЧИНА на ПРИДОБИВАНЕТО му- всички имат различни, а и противоположни интереси: ако щеш, дори и това, че Работодателят НЕ иска да бъде Наемен Работник, а на Наемният работник му се ИСКА да бъде работодател!
Ерго, РАЗМЕРЪТ на Придобитото Имане е СЛЕДСТВИЕ от , а НЕ ПРИЧИНА за принадлежността на Човек към дадена Класа!!! С някои изключения/които потвърждават правилото/ да които и ти споменаваш- високоплатените мениджъри! Но и те се подписват в трудовия договор там, където пише НАЕТ, а НЕ там, където пише НАЕМАЩ !!! А това са две отделни "Страни" по договора, нали?! ИСТИНА ТИ КАЗВАМ!
Sir_Lanselot
26 Фев 2005 21:58
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Ганьо,
Тоя език не мяза на един български инженер от средната класа , среден на ръст.
kaily
26 Фев 2005 22:03
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
На мен ми се струва, че кучето е заровено другаде.
Има наемни работници, капиталисти така наречени и хора, които не са нито наемници, нито експлоатират чужд труд.
Така да се каже-относително свободни.
Ако последните изчезнат, ще остане 1% експлоататори, които наемат чужд труд, и 99% наемници.
А това никак не ми харесва.
Свободният предприемач е своего рода и творец на живота си.
Наемникът е робот, винтче в часовников механизъм.
Пълно и окончателно зомбиране.
paragraph39
26 Фев 2005 22:07
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
SIR LANSELOT,
Т.нар. "Номенклатура" /още от римско време!/ , докато е работила за Заплата- била си е "Нисша Класа". Когато е "заграбила" /ако- както твърдиш?!/ 20 милрд. - ами , зависи...?!
Ако "нОМЕНКЛАТУРАТА" ги е правърнала тези пари в Капитал/т.е., вложила ги е тези 20 милиарда в Капиталистическо Производство- за Печалба!/, а себе си е превърнала в Работодатели-Капиталисти- значи вече е "Висша Класа" ! А тези, които им работят СЕГА- те са си останали и са си "Нисша Класа" !
А ако "Номенклатурата" НЕ е преобразувала тези милиарди/за които ти говориш!/ в Капитал, а само ги харчи- значи е "Харчеща Класа"/по моята формула, "НИЧИЯ Класа"/ !!! ИСТИНА ТИ КАЗВАМ!
Нели.
26 Фев 2005 22:08
Мнения: 609
От: Bulgaria
Напротив, Съре, беше верен единствено на Стамболийски и мразеше комунистите. Смяташе ги, и с право, за развейпрах и криминали.

В къщи, на тази тема, имаше доста горещи спорове между него и снаха му, майка ми. Тя пък беше убеден комунист и много чист човек, помагаше безкористно на мнозина. Да би било по-друго време щеше да бъде отлична протестантка. Баща й, този с 3-те войни, е помагал съвсем искрено на Средногорския отряд (част от тях били от рода му), а чичо й е бил негов командир или зам-командир, не помня. Убили го в Унгария - тръгнал с целия отряд да гони немците, докато Живков оправял властта в София Дядо ми отказал всякакви привилегии след 1944, казал, че го правил от роднински чувства, а не от политически убеждения, но децата на майчиния ми чичо ползавха правата на "Борци против фашизма". Единият беше свястно момче, стана полковник, учеше се отлично, преподаваше дълги години във Военната Академия, но брат му беше най-пропадналата твар, която съм виждала в живота си. Ленив, пияница, мръсник, болен от привилегии човек. Ужасен пример за семейството какво може да направи от един слаб човек многото партийни привилегии.
Sir_Lanselot
26 Фев 2005 22:10
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Параграфе,
Този път съм доволен. Мненията ни съвпадат.
Sir_Lanselot
26 Фев 2005 22:13
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Нели,
Ами що не е напуснал БЗНС, ами е останал с тези криминали?
Sir_Lanselot
26 Фев 2005 22:20
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Кайли,
Но ти изпускаш немалката армия на "белите якички" - те са доста състоятелни и не се вписват в старите представи за хората на наемния труд. Никак не са бедни и онеправдани, макар че са на заплата.
Gan(ю)гоТрий
26 Фев 2005 22:23
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Казах ли ви, че Недялка ще се осъзнае. За съра не се отнася..
А отговорът наистина е другаде, out off there. Тайната на оцеляването, което е най-ценното което са ни оставили бабите и дядовците. И дедо Симо не успя да ни ликвидира и ще се изниже тихо и ниско по чорапи.
paragraph39
26 Фев 2005 22:25
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
KAILY,
И мен ме ВЛЕЧЕ към "Свободното Предприемачество" ! Но Свободният Предприемач НЕ струва и пукната пара, ако НЕ наема НЕсвободни Наемни Работници! Ти чувала ли се за някой Милионер или Милиардер, който да е станал богат ЕДИНСТВЕНО чрез и със собствен труд/тук изключвам изобретатели, хората от "свободните професии", наследници, рентиерите и др. подобни/, БЕЗ да наема ЧУЖД труд ?!? Аз досега НЕ съм чул и НЕ знам за такъв Богат Човек!!!
Впрочем, тези, които са фенове на Теорията за "Многобройна Средна Класа" НЕ казват и НЕ сочат: колко процента от хората "Средна Класа" в държавата, според тях, ще е олицетворение на Мечтата им?! Колко % да е Средната Класа от общия брой хора в Обществото- 10%, 20%, 51%... Колко?! И като ги приспаднем- тогава по колко Наемни Работника ще трябва да се падат на един Работодател-Капиталист?! По 2-3-10...?! Може ли при такова съотношение и "концентрация" на наемен труд да се развива Развито Индустриално Общество?! Че то , дори, и Развито Селско Стопанство НЕ може с 2-3-5 ратаи! ТИНТИРИ-МИНТИРИТА!
Sir_Lanselot
26 Фев 2005 22:29
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Ганьо, ти нали видя как бесепето се усукват на Симеон? Сигурно го правят заради оцеляването.
Нели.
26 Фев 2005 22:35
Мнения: 609
От: Bulgaria
Ти май имаш проблеми с разбирането на писани текстове, Съре. Написах, че за него "криминали" бяха комунистите (за мен, BTW, също), а единственият свестен държавен ръководител на България е бил (пак за него) Стамболийски. За последното можеше да спореш с него часове наред, и, естествено, да не го убедиш в нещо по-различно.

Ако говорим исторически, Стамболийски наистина е направил много крайно необходими промени в българското земеделие. За грешките му няма смисъл да говорим. Фактът си е факт, той и след смъртта си имаше своите верни поддържници. Какво мислиш, че се говореше на тези всекимесечни многочасови разговори на сладка ракия?.

Редактирано от - Нели. на 26/2/2005 г/ 22:36:42

Монтен 1
26 Фев 2005 22:41
Мнения: 3,218
От: Bulgaria
Нели,
Стамболийски е бил "велик политик" колкото Тато.
Селянин с ограничена инатлива воля.
Тесен хоризонт и средняшки "постижения", които подържат, но не модернизират нацията.
Нищо повече.
България винаги се е нуждаела от модерни хора - като Ататюрк, като Масарик - които бързо да вкарат селска България в световното темпо.
Минавам от тук
26 Фев 2005 22:43
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Ех спомени спомени
Кой и какво спомня тук
Чуждите блянове и собствените си срамове
Издребня темата
УсреднилаСЬ
paragraph39
26 Фев 2005 22:44
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
SIR LANSELOT,
Според мен, голяма ГРЕШКА на "демократите"/ и на д-р Дертлиев, тоже!/ след 1989 г. беше, че развяваха "Картата с черепите"! Тази карта и "Долу!", "Смърт на комунягите!", "Съд- до дупка!" и др. подобни ИЗГОНИХА зад граница тези 20 милиарда, за които ти говориш! И сега тези пари там- извън България!- са Капитал и аотварят работни места, създават материални блага и прочие! Те и затова "западнярите" и до ден-днешен се ослушват и НЕ правят нищо , за да върнат тези пари /ако има такива, де?!/- защото им е добре тези парли да са там, а НЕ да са тук!!! Но пък НИЕ, българите, ги изгонихме тези пари, нали! Вместо да приемем МЪДРО и с НАВЕДЕНИ ГЛАВИ, че щом ще е Капитализъм/сиреч, Демокрация!?/- ще трябва да има и Капиталисти! А Капиталисти ще са тези, у които са парите-бъдещ Капитал!
Ама, НЕ ! Всички българи ТАЙНО за дебе си решиха/ манипулирани и хипнотизирани!/, че всеки от тях ще е Капиталист-Работодател, а другите ще мву работят! ДА, ама НЕ!!! Явно са били чели "Капиталът" на Маркс само, за да получат оценка в тефтера, а НЕ са го разбрали!!! Хак им е СЕГА ! Щото, оказа се, че "Номенклатурата" добре е чела "Кариталът" и добре го е разбрала!
Та, песничката ми беше:
ПУСТИТЕ МУ КОМУНИСТИ- СТАНАХА КАПИТАЛИСТИ!
А ПЪК ПРОЛЕТАРИАТА- ЖИВЕЙ ЖИВОТ КАТ` НА РАЯТА!
И продължава Пролетариятът да си мечтае да е "Средна Класа" ! Добре, поне, че Мечтите са все още БЕЗплатни ! ЗАСЕГА ! Ама..., да НЕ чуй Господ, или новите собственици на "Булгартабак", или БТК !!! ХА-ХА-ХА !!!
kaily
26 Фев 2005 22:46
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Аз говоря за човека със свободен дух, за човека, де звучал гордо.
Белите якички не ги пиша човеци, на, убийте ме.
Човекът със свободен дух какви вариации на тема има?
Снощи загледах биология една, за бионамсикво.
И съжителството между видовете с вариациите му. Ма както и винаги не запомних кое как се викаше.
Много ми стана интересно-разглеждат варианти, когато и двата вида печелят, и двата губят, не им пука един за друг, единият печели, другият губи.
Последният вариант е или хищничество, или паразитизъм.
И натуряли там минуси и плюсчета.
++
--
+-
-+
.....та кое ми беше най-интересното. Единственият вариант с два минуса се вика...конкуренция.
Никой не печелел от нея, щото тя изтощавала и двата борещи се екземпляра и им вземала енергията...
Аз отдавна се замислям, че има нещо гнило в тоя непрестанен бяг и тая конкуренция, де изтисква и последните ти сили...
Бе въобще много мисла ме е обзела така за смисъла, целта и перспективите на човека като вид.
Sir_Lanselot
26 Фев 2005 22:55
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Нели,
Ти нещо ми бягаш от директния отговор. Въпросът е следният:
Защо дядо ти е останал член на БЗНС, който след 9.09.1944г. беше в братски съюз с БКП? С тези криминали? Николапетковистите не членуваха в БЗНС.
paragraph39
26 Фев 2005 23:04
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Две момчета - на 17 и 22 г., са задържани за убийството на американския педофил
26 февруари 2005 | 22:59
Агенция "Фокус"



София. За убийството на американския педофил, чието тяло беше намерено тази вечер в кладенец между гара Яна и Кремиковци в близост до автомагистрала “Хемус”, са задържани две момчета - на 17 години, а другото – на 22 години, съобщи за Агенция “Фокус” главният секретар на МВР ген.-лейтенант Бойко Борисов. Те са потърпевши от действията на педофила. Убийството е извършено по особено жесток начин - американецът с инициали Д.У. е бил пребит с тръби, с дървета и даже той е бил още жив, когато са го хвърлили в кладенеца, обясни ген. Борисов. Двете момчета са направили самопризнания и сами са показали мястото, където тялото му е било захвърлено.
Убийството е станало преди няколко дни, но тялото е открито едва днес.
По същия случай се издирва и 22-годишния Ангел Пламенов Ангелов от София. Умоляват се гражданите, които имат информация за него, да се обадят на телефоните 982-06-19, 982-06-20 или 166.
Калки
26 Фев 2005 23:06
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Белите якички не ги пиша човеци, на, убийте ме.


Че кои са човеци тогава, драга ? Ония, вапцаровите, с грубите мазолести ръце ?
Лениновите готвачки, всяка от които може да управлява държавата ?

Или наследниците на потомствени титли и имения ?

А може би някакви носители на "висш разум" (как беше в твоя случай - ошо или сциентология , извинявай, забравих)


Кои сте вие, човеците ? (не допускам да мислиш себе си за "не-човек", нали?)
Добави мнение   Мнения:228 « Предишна Страница 5 от 12 3 4 5 6 7 Следваща »