Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Отмъщението на 52 прабългарски рода
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:239 « Предишна Страница 5 от 12 3 4 5 6 7 Следваща »
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
29 Май 2008 12:23
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
..др.Brightman, тофа ние ного топре го снаем
и то досежно факта, дето не скитаме по клинични пътеки.. споменато надлежно ей там по-отгоре
мдааа.... опитай с раздвоение на личността... така нема се объркваш
Д-р Перемянов
29 Май 2008 12:33
Мнения: 3,425
От: Bulgaria
Тоя Брихтман бил по-голема Tапа, отколкото съм си мислел досега

*

Другарю, !
Федаин
29 Май 2008 12:47
Мнения: 4,803
От: Bulgaria
Религиите съответстват на определени нива на еволюция на човешкото съзнание.Човечеството е преживявало няколко такива трансформации - от вяра във Великата майка, после идва великия Зевс, после монотеистичните религии, после религията наречена атеизъм, сега тече друга трансформация и така...Е тия процеси не текат гладко.Във великия поток си има и яко брауново движение но както казват римляните - желаещия съдбата му помага нежелаещия го влачи...Та покръстването не може да се разглежда просто като хрумване на тоя или оня, политическа целесъобразност или персонална гениалност.Най - мрачни и трагични фигури в нашата история са не Борис ами тия на Шишмановци.Лично Борис е бил на висотата на историческите предизвикателства.Сторил е това което е длъжен да направи един владетел за народа и държавата си.Шишмановци -не.
чорбаджи Мичо Байзадето
29 Май 2008 12:52
Мнения: 388
От: Bulgaria
Чичо Фичо
За титлата княз и за думите "славянски" и "български" много пъти сме повтаряли вече, но чорбаджият все казва, че е руско-австрийски фалшификат. В приписката на Тодор Доксов, плененника на Борис, например пише:

"Тия благочестиви книги... преведе по поръка на нашия български княз (княза нашего блъарьска) Симеон на славянски език ....


Фичо,
Аз все казвам, ама ти все забравяш. "Като ми пееш, Пенке ле, кой ли те слуша".
Целите и механизмът на фалшификация на българската история трябва непрекъснато да се разясняват, докато всички ги разберат. Значи, поне 40 години, докато си отидат увредените поколения както са написали нашите съратници в Стария завет.

Фичо, хайде да не се заблуждаваме:

ПРИПИСКА НА ТОДОР ДОКСОВ
Намира се в старобългарския превод на „Четири слова против арианите” от византийския църковен деец и писател Атанасий Александрийски (293/ 298-373) и е известна от 4 пълни и един частичен препис от XV в., от два преписа от XVI и един от XVII в., всички руски. Най-старият от тях е писан през 1489 г. в Новгород, по нареждане на дякон Герасим Поповка от брат му Митя, и в него изрично се съобщава, че е преписан „от стари български книги” (ръкописът се намира в Руската Национална библиотека в Санкт Петербург).
................
Създадено: 07.3.2008 г. 07:50:28


Фичо, упорството ти е направо смешно.
Прочете ли внимателно червения текст по-горе. Пак ти го пускам.
...известна от 4 пълни и един частичен препис от XV в., от два преписа от XVI и един от XVII в., всички руски. Най-старият от тях е писан през 1489 г. в Новгород...
Кога най-после ще разбереш това, което и децата вече знаят. Ти не четеш български съчинения от 9-ти век, а руски и др. преписи на тези съчинения след 14-ти век, надлежно манипулирани от по-малко или повече грамотни хора.
Ами те изчегъртали името на Цар Симеон от " Цар Симеоновият Съборник" и написали там името на киевския каган Святослав Ярославевич, бе човек.
........................
Създадено: 07.3.2008 г. 23:48:50


Темата е разгледана "по-научно", така да се каже, ТУК.
borowan
29 Май 2008 13:02
Мнения: 1,891
От: Bulgaria




Методологията на автора е изтъкана върху демагогия и профанизаторска манипулация. Смешни са примерите с Якоруда и о-в Свети Иван. Те не са били в пределите на Българската държава до началото на Х век! А защо в Източната римска империя е имало занемарени храмове е съвсем друг въпрос. Просто не става за аргументация от типа "ама нямало е християни, защото в съседната държава е имало порутени църкви".
Обърнете внимание на този откъс:
Някои тенденции за предатиране на известни отдавна открити археологически паметници (Ст. Ангелова и колектив) засягат само няколко паметника (некрополите в Абланица и Туховище, Гоцеделчевско, и некропола в Черниче-Крупник, южно от Благоевград), които не могат да повлияят на общата картина. Същото важи и за няколко новооткрити некропола като разкрития миналата година некропол до Добринище (разкопки на Ю. Божинова).

Никаква аргументация не е натрупването на "няколко", съчетано с "не могат да повлияят". Дори обратното - един, два, три /колко са няколко - 5, 10?/ некропола са вече ДОКАЗАТЕЛСТВО за обратните на Петрински твърдения.
Обаче, вижте тук:
От особена важност са изключително многобройните данни, които показват наличието на ясно изразено взаимодействие, и може би, субординация между отделните князе, което пък е свидетелство за единен център на управление. Търсенето му е важна научна задача за бъдещето.

Това е отпреди две седмици. Аргументация, почиваща на "изклzчително многобройни данни" /какви? чии? къде са?/, "може би"/?/, "бъдещето" /като доказателство за изказана ВЕЧЕ теза. Авторът е същият.
Значи - в единия случаи имаме "няколко" аргумента, но те не важат. В другия - имаме предположения, градени на "може би" и "бъдеще евентуално" и тези предположения се приемат като абсолютна истина.
Защо повече да обсъждаме тезата днес? Знам! За да може повече провокирани хора да ни кажат неща, които не знаем. Има полза - но не за автора.
Гозамбо-
Молба - къде мога да намеря книгата на Ганчо Ценов? Дайте линк.
Meto ot Interneto
29 Май 2008 13:13
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
29 Май 3308 вестник "Сабахлем", София
Статия "Отмъщението на Атака" от историка Хасан Петриноглу (откъс):
"...Ай сикимини бабанъ сищимини, година 2008 кадия Велчоглу осъдил и падишах Седефчоглу Първи заклал пезевенк Сидеров и още 52 гяура дето искали мандърсъз неверници да остават... Аллах акбар"
Manrico
29 Май 2008 13:16
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Добре де, българите са били християни много преди Борис - може би дори отпреди Христа Това разбрах. И че писменост си имали отпреди няколко века, също. Тогава каква ще да е заслугата на Борис? И ако са толкова стари християни, що се налага Борис да пита Фотий и Николай за неща, които трябва отдавна да са били известни на българите?

_______________________
And if I spend somebody else’s money on somebody else, I’m not concerned about how much it is, and I’m not concerned about what I get. And that’s government.
Milton Friedman, Fox News interview (May 2004)
Др. Перемянов
29 Май 2008 13:19
Мнения: 615
От: Bulgaria
Др. Brightman, а, бе, пич, ти упорито продължаваш да демонстрираш невежеството си. Тангризмът е примитивен монотеизъм, защото има куп разни демиурзи покрай него, но въпреки това е приет за такъв. И е на светлинни години отстояние от християнството като монотеистична религия - с Единия Бог Творец. А Троицата не е политеизъм, а отново проявено невежество от твоя страна, защото не си отворил да прочетеш нищичко по въпроса, а твърдиш за някакви външни белези на християнски етикет, който с матросовска готовност го лепваш на българина. Толкоз външно си запознат и ти.
После, България никога не е била протекторат на Византия. Била е под иго, но не и протекторат. Пак не си си отворил книжките, а тази теза поне е елементарна.
И накрая - за панславянството и ционизма, жалко, че няма къде да го прочетеш официално, Гугъла няма да ти помогне с нищо, ще трябва много да се ровиш. Идеята на Херцел, бащата на ционозма, е било Хазарското царство, а хазарите са в Русия. Те са някакви ренегати, приели някога, много отдавна, юдаизма. От Ленинското политбюро само Микоян - арменец, и Сталин - грузинец, и още един са били неевреи.
Не знам и аз защо се занимавам с теб, не съм някакъв учител, ама защото гледам, че устата ти е голяма като каросерията на ЗИЛ, та рачих малце да те разтоварим.
Карамфилов
29 Май 2008 13:20
Мнения: 2,535
От: Bulgaria
Хе-хе, Брайтман, изглежда, изпаднал в кръгова отбрана, бързаш да отвърнеш на огиня и нямаш време да вникнеш в прочетеното. Като гледам в каква ситуация си и как са те подпукали, няма да те затруднявам с обяснения
(поправих си повторенията )

Редактирано от - Карамфилов на 29/5/2008 г/ 13:42:49

borowan
29 Май 2008 13:22
Мнения: 1,891
От: Bulgaria




Манрико, не е проблемът точно кога са християнизирани българите. Не е станало на 21 август в 11, 00 по цялата българска земя да забият камбани. Мисля, че целта е друга. Постепенно налагане на нихилистично отношение към историята ни. Нямало е Първа българска империя /Стивън Рънсиман нищо не разбира/, християнството е лошо нещо, българите нищо свястно не са извършили на тоя свят.
Ние може много да спорим за миналото, но тук направо ти казват: нямаш такова! Срамувай се, ти си потомък на някакви мелези, на братоубийци, на предатели и страхливци, на преписвачи и слагачи.
Според мен - това е целта на поредицата на Петрински. Ако някой вижда в нея обективност, анализ, дискусия - нека каже. И покаже.
Д-р Перемянов
29 Май 2008 13:24
Мнения: 3,425
От: Bulgaria
Др. Брихтман се оказа твърде полезен за форума!
Hugin
29 Май 2008 13:45
Мнения: 8,461
От: Bulgaria
"що се налага Борис да пита Фотий и Николай за неща, които трябва отдавна да са били известни на българите"

Ми прочети и ще разбереш веднага( Натиснете тук). Става дума НЕ за християнството като такова, а за прилагането му като държавен "закон" - т.е. за въвеждането му като държавна религия-закон задължителна за всички.
Например:
Ромеите са убеждавали българския владетел да забрани със "закон" на българите да се къпят в сряда и петък. Папата обяснил, че това не е така и вярата в Христос не пречи на къпането в срядя, петък или неделя. (въпрос 6). И т.н.
borowan
29 Май 2008 13:50
Мнения: 1,891
От: Bulgaria





Брихтман, усука ги.
византийската концепция за властта
А съгласно папската има един духовен заместник на Христос, който стои И над светските владетели /папа, разбира се/ и един светски господар, ръкополаган от духовния. Но не византийския, а римския /Свещена римска империя на германския народ/. Така че - вече две християнски концепции не съвпадат. Да не говорим за китайската, японската и т.н., поставящи ТЕХНИЯ господар начело на света.
Цар Борис е приел кръщението от император Михаил. Но не е приел подвластие. И синът му Симеон ненапразно се именува цар и император /еднакви по значение титли/. Нито един сръбски или влашки владетел не е посмял да се назове "цар". Да не говорим за унгарски, полски, чешки. Просто е имало субординация и в международен мащаб.
Бях потресен, когато видях истинското заглавие на труда на сър Стивън Рънсиман - "История на Първата българска империя". Англичанинът ясно, точно и с факти обяснява защо България не е била каквато и да е държава, а империя.
Така че - да, попада ли сме под властта на Източната римска империя. Но не и под официалната й юрисдикция. Дори при владетели марионетки като Стефан Шишман, Иван Асен III, Борис II. При внука на Симеон държавата е обявена за ликвидирана, но не и за подвластна на Константинопол.
хунвейбин
29 Май 2008 13:52
Мнения: 9,895
От: Bulgaria
, , Ние може много да спорим за миналото, но тук направо ти казват: нямаш такова! Срамувай се, ти си потомък на някакви мелези, на братоубийци, на предатели и страхливци, на преписвачи и слагачи.
Според мен - това е целта на поредицата на Петрински. Ако някой вижда в нея обективност, анализ, дискусия - нека каже. И покаже.
Казва borowan и продължава да фантазира?
Ми виждам , как да не виждам?
Като ги гледам новите резултати на новият кръстоносен поход , светил маслото на българите с над 1 500 000 души , за толкова малко години от 9 000 000 с 1 5000 000 , като гледам как други над 1 000 000 се спасяват от Блатото , като гледам как настъпват времена , народа с една риба да се нахрани , с една свещ да си свети и на един огън да се грее , като гледам как туземци ще го подменят , си казвам , трябва да остане да просъществува религията , нали тъмните векове са завърнаха , нали има ТАПИ и borowan , и всички останали са идиоти?
Каква голяма истина са изричали водачите на кръстоносните походи.Убивай-Бог ще избере своите.
А този е направо технолог на бъдещите криминални общества и криминални диктатури?
"Какво друго, ако не изключителен и безценен шанс за спасение, дължащ се само на Бога, е фактът, че Всемогъщият благоволява да допусне до Своята служба насилници, прелюбодейци, клетвопрестъпници и извършители на всякакви други грехове, като че ли те са невинни?"
Така се прави Блато"И на небесата повече радост ще има за един каещ се грешник, нежели за деветдесет и девет праведници, които нямат нужда от покаяние" ( Лука, 15, 7).
Важно е да си престъпник и да се покаеш-някога , останалото е конгрегация, КОН-грегация.


simo
29 Май 2008 13:52
Мнения: 8,455
От: Jamaica
пичове, "историческа истина" е оксиморон, точно както и "историческа наука". но тва не бива да ви спира. дерзайте.

borowan
29 Май 2008 13:53
Мнения: 1,891
От: Bulgaria





Брихтман, според мен аргументи от рода на "виж какъв е българина", "той е страхвлив", "крадец", "тъп" и т.н. са доста неудобни за изреклия ги. Защото означават едно - самофръцкане. Аз ги критикувам, значи не съм като тях! Ууууу, всичките в лайна, аз в бяло!
Избягвай ги. Не са аргумент, а заклинание и оправдание.
Manrico
29 Май 2008 13:56
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Ми прочети и ще разбереш веднага

Прочетох и разбрах веднага:
Now then, you have told us about how you received the Christian religion by divine clemency and made your entire people be baptized


_______________________
And if I spend somebody else’s money on somebody else, I’m not concerned about how much it is, and I’m not concerned about what I get. And that’s government.
Milton Friedman, Fox News interview (May 2004)
borowan
29 Май 2008 13:57
Мнения: 1,891
От: Bulgaria



Хунвейбин,
понякога си мисля, че не си сам. Не, не - не ме разбирай правилно. Просто без преводач до теб надали и ти би разбрал смисъла на написаното. Дерзайте и двамата! От частична към държавна шизофрения! Хунът - президент, премиер, спикер и чистачка едновременно! Ура, другари!
С което за пръв път отговарям на досадния таварищ и започвам да подритвам постингите му. Някмам време да го чета, не пиша и дисертация за проблемите на човека с много си личности.
Др. Перемянов
29 Май 2008 13:59
Мнения: 615
От: Bulgaria
Абе, пич, др. Брайхтман, ти знаеш ли, че езикът ти е толкоз еклектичен, че все едно ми говори някоя маршрутка от софийските потайности. Ти гледаш ли се какво пишеш, изобщо? Какво е това "византийска концепция за властта", бе, пич? Имало е патриарх, имало е владетел, имало е християнска религия. Какви брътвежи на четвъртокилометродиспансерник ми снасяш тук? И статията засяга именно въпроса за християнтвото и въвода му във владение в България, затова и дискусията е на тая плоскост. И понеже питаш за отношението на монотеизма към тази дискусия, ти казвам, защото вече си доказано невеж, че това е била идеалната концепция за управление, спазвайки в същото време морала и нормите на времето. А не като сега, дето не можеш да направиш разлика между парно и порно, защото и от Електрото вече те ебават, както си искат.
timbuktu
29 Май 2008 13:59
Мнения: 3,986
От: Greece
Госпада за какво е тоя спор от пусто в празно. Верно че автора обича да провокира но в статията му няма нищо ново. Християнството навсякьде е вьведено с насилие така че едва ли Борис е виновен за това. По бьлгарските земи християнството е сьществувало сьщо преди Борис и предполагам че теориите по онова време за организиране на царство са изисквали намирането на дьржавна религия. Сега за 52 мата - по всяка вероятност историята е вярна - не се сменя току така религия и не се дават без бой привилегий на управляваща класа. Дали са били 52 или 520 няма значение - все тая. На Борис естествено по право му се полагат исторически заслуги защото той е променил дьржавата - военните победи по принцип никога не са решаващи - винаги идват загуби. Но да сплотиш прабьлгари и каквито други е имало по тези земи и да направиш едно царство - си е историческа заслуга.
Добави мнение   Мнения:239 « Предишна Страница 5 от 12 3 4 5 6 7 Следваща »