Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Македония отнася еврошамар заради антибългаризъм
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:646 « Предишна Страница 5 от 33 3 4 5 6 7 Следваща »
Rumeli
10 Мар 2012 13:19
Мнения: 381
От: Bulgaria
Македония защитавайки името си знае как да отстоява ентересите си.
В Македони демокрацията е мноого по напред от България. Там има Турска Демократична Партия и две Албански.
А тук в България има ли Македонска или Турска Партия. Демек българите в Македония вместо да хленчат, да си създадат българска партия.
Не само демокрацията е по добра но и икономиката им е по добра, както и демографията както и във фудбола и баскедбола са по добри от България.
И за това Турция прави по вече инвестиции в Македония и Румъния.

Mrx++
10 Мар 2012 14:42
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
С какви глупости се занимава Европейския парламент. Не им я знам на бракята македонци ква точно им е митологията, но тя принципно по нищо не се отличава от митологията на другите балкански нации. Просто образуването на македонската нация е по прясно и затова го виждаме по ясно.
Brightman, с писане глупости май се занимавш ти. Те могат да се мислят каквато си искат нация, могат да искат да се наричат патагонци и какво ли не, но историята не трябва да се преиначава, защото техните деди не са се мислели македонци, а българи, някои гърци и т.н. Виждаш ли на фотото триумфалната арка? За какви победи на великата несъществуваща македонска войска е издигната. Сигурно за освобождението от фашизма. Да ама не, защото Македония беше освободена от българската армия, разбира в състава на съветската армия. В Югославия, а и на Запад това не се признава, защото Чърчил, заслепен от омразта си към България, е забранил на ВВС да дава каквато и да е информация за победите на нашата армия.
axsbf67
10 Мар 2012 14:54
Мнения: 1,052
От: Bulgaria
Rogatia
10 Мар 2012 02:03

Рогати - възхищавай се на рогата си и не се занимавай с неща, които не разбираш, понятно? разумеш, tu comprends? ъндърстендиш ли, cuckold
axsbf67
10 Мар 2012 14:58
Мнения: 1,052
От: Bulgaria
Brightman
10 Мар 2012 02:39

Ти образованието от You Tube ли го добиваш .... а-а-а-а, ясно ... като че ли отдавна ... СЗО определи компютърната зависимост и кисненето в безсмислени сайтове и видео като болестно състояние.
Има ли наблизо болница около теб или да ти викна от "бързата" ни "Бърза помощ"
Не виждам смисъла да водя какъвто и да е диалог с теб, все пак не успя да отговориш на нито един въпрос сериозно и аргументирано.
А иначе може да си ровиш в нета ... за удоволствие, но там няма да намериш знанието и образованието си Вероятно изпуснати години за теб, може би докато си стоял "мирно" пред "мокрите"
Mrx++
10 Мар 2012 15:01
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Брайтман престани да пишеш глупости. Австро-Унгария е създадена след 1849г. Дотогава е била Австрийска империя, а преди 1806г. център на Свещенната Римска империя на Германската нация. Пайсий е от македонски произход. 1/3 от нашите възрожденци, както и политици след Освобождението са от македонски произход. Всички знаем, че македонската нация е изкуствено създадена през 1945г. Истината е, че в Македония се намесват много интереси и следствия грубата грешка на Фердинанд тя не може да бъде присъединена лесно към България. Затова се поражда идеята за отделна Македони. Тук говорят, че това е политика на Коминтерна, но това не е само тяхна политика. ВМРО на Тодор Александров и ген. Протогеров също са били за това. През май 1926г. (ако не греша годината - не ми се проверява) във Виена се провежда среща на Протогеристите и Коминтерна и се взема това решение. След войната ние сме победена страна и единственият ни шанс е да направим Балканска федерация, в която Македония да е отделна държава инак цялата Македоноя, барабар с Пиринска отивше в Югославия. За наше малко щастие Сталин се скара с Тито и ние също се скарахме с Тито и така Пиринска Македония остана у нас. Веднага след това, накедонците в Пиринска Македония бяха обявени за българи и българските им паспорти върнати. Така, че в Пиринска Македония всички се чувства българи. Във Вардарска Македония, обаче беше създадена македонската нация и България нямаше никакъв начин да противодества.
Mrx++
10 Мар 2012 15:09
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Съвсем естествено е да я потърси в територията и в произхода на населението си, който в 30 % е антично македонски.
Брайти, хилядо пъти ти обяснихме, че нацията не е биологичен, а културно обществен феномен. И като такъв македонците са славянска нация от културния ареал на България.
axsbf67
10 Мар 2012 15:12
Мнения: 1,052
От: Bulgaria
А той е автохтонен

така и не можа да кажеш нищо за автохтонността на македонците. само разтягаш локуми. ама и те се късат

В античната епоха на Балканите, вследствие на няколко вълни преселения на земеделци през по няколко хилядолетия се е оформила културна общност от сродни племена, но политически разпокъсани. Такива са гръцките, тракийските, илирийските, македонските племена.

Бъркаш доста нещата, което показва само мерак за типичната за подофицерите "неотстъпчивост" ( ). Не бъркай племенна организация с политика. или пак ще ми обясняваш с клипчета от You Tube, че политиката са я измислили македонците?

Не харесвам Божидар Димитров, но преди 15 -на години официално обяви, че дава 1 милион германски марки на този, който първи му покаже, докаже или изнамери "македонски" като надпис, като исторически паметник, като някакъв артефакт от преди XV в. Наградата още чака. И няма кой да намери барем едно павенце, на което да пише "македонски". Изключая Македония на Филип и Александър. С която странно и учудващо сегашните македонци се родеят. Просто плоски опити и мераци за печелене на автентичност, евтина популярност и неграмотно написване на историята им.
Брайтмън, към неговата награда добавям още 1 милион евро по същата тема.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: axsbf67
axsbf67
10 Мар 2012 15:21
Мнения: 1,052
От: Bulgaria
В Югославия, а и на Запад това не се признава, защото Чърчил, заслепен от омразта си към България, е забранил на ВВС да дава каквато и да е информация за победите на нашата армия.

Маркс:
Има и още една причина - хърватският капрал Йосип Броз изключително е настоял пред руснаците при навлизането им на югославска територия, че във всеки един освободен от фашизма град първата колона, която ще влиза, да е на неговите отряди и партизани. Затова и на практика българската войска и съветските формирования изнасят на плещите си кютека с немците, а "победителите" на Тито влизат първи в населените места.
И още един мит - за голямото съпротивително движение в Югославия. За около 1 млн. жертви, нанесени от немците и т.н.
Понеже съм се ровил доста в югославски документи, излязоха странни неща наяве:
На практика немците са нанесли поражение на югославската армия при прегазването на Югославия за 6-7 дни, където има няколко десетки хиляди убити и ранени. Оттам нататък нещата влизат в руслото на вътрешните междуособици. От една страна роялистите (четниците), от друга усташите (хърватските националсоциалисти) и от трета титовските партизани.
Та .... почти милион жертви се получават от нечовешката касапница, която си устройват тези три основни групировки, а не от немците. Само че това за който и да е бивш югославски историк не е било удобно да се споменява. Защото се губи митът за великите битки на хърватския капрал, за нечовешките усилия да защити всички етноси в Югославия и т.н. "Валтер брани Сараево" може да е хубав филм като художествено произведение, но няма нищо общо с действителността.
В това отношение доста прилича на една американска боза за залавянето на немска подводница през ВСВ, от която "неотразимите" американци" залавят кодиращата им машина за кореспонденция - Енигма (забравих обаче името на филма).
Поздрави!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: axsbf67
E6
10 Мар 2012 16:58
Мнения: 29,550
От: 0
Д-р Славян Стоилов - Член на експедицията "Тангра":
- Обориха се три основни тези, които сме ги учили в училище - първо че българския народ е изключително генетично разнообразен т.е. една мозайка в която всеки е оставил от нашествениците по нещо, оказва се че това не е така. Второто - в нито едно изследваните до момента българи не са открити азиатски гени и третото много интересно нещо - ние стоим много далеч от славяните.
Това според учените за сетен път говори, че хунския произход на българите от Сибир и Алтай е приет от официалната история съвсем хипотетично, без доказателства. Разбира се, генетичните изследвания от Памир са ориентировъчни. За да получат абсолютна категоричност са нужни по-мащабни проучвания.

Натисни тук
StrikeEagle
10 Мар 2012 17:30
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
В това отношение доста прилича на една американска боза за залавянето на немска подводница през ВСВ, от която "неотразимите" американци" залавят кодиращата им машина за кореспонденция - Енигма (забравих обаче името на филма).

U-571
Британците изреваха на умрело -
все пак ТЕ са дали енигмата на американците.
И одеските филмаджии се поизвиниха по одески...
axsbf67
10 Мар 2012 17:33
Мнения: 1,052
От: Bulgaria
StrikeEagle
10 Мар 2012 17:30

Мерси
Всъщност британците успяват да пробият почти на 80% кода на немците, но наистина залавянето на една такава машина им дава останалото.
но пък ... американският слон е като в един стар соц виц - най-големият и най-добрият слон в света
StrikeEagle
10 Мар 2012 17:35
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Веднага след това, накедонците в Пиринска Македония бяха обявени за българи и българските им паспорти върнати.

А ПРЕДИ това бити, интернирани и затваряни от една антибългарска терористична организация
и насила писани накедонци.
***
Да допълниме люксенбургските писаници, понеже
не става ясно как петрични са станали накедонци.
letec55
10 Мар 2012 17:42
Мнения: 10,701
От: Bulgaria
...определено казармата ти е оформила мисленето...
Мисленето на Брайтмена е оформено от Отвореното общество. С тези дълги, пространствени, нямащи нищо общо нито с историческата наука, нито с историческите процеси и факти, ДОКУМЕНТИРАНИ с безброй исторически извори, сътворени не само от политици, а от обикновените хора, той се мъчи да докаже, че съвременните нации са резултат на държавна политическа воля. Респективно ако няма държава, няма нация, няма общностна кауза, която обединява едни хора, живеещи на една територия. Или ако има, то тя е само на религиозна, а не на някаква друга, основа. Така той "аргументира" и създаването на съвременната македонска нация. Той признава, че процесът на нейното формиране е започнал през 1945 год. на територията на Съюзна Република Македония, съставна част на Югославия, но според тезата му дотогава населението в тези земи е било аморфно, не е имало оформено национално съзнание. Това е откровена гавра с паметта на дедите и прадедите ни. Това е "македонизъм" в чист вид, формулиран от проф. Стоян Новакович през 1893 год. - след като не можем да ги направим събри, защото се съпротивляват и не искат, да им порпречим да бъдат българи. Да почнем да твърдим, че са аморфна маса, която не знае каква е. Ето това прави Брайтмена днес. И се кани да пише новите учебници по история. Интересно как ще включи в тях един Хрисофор Джефарович и другите дамаскинари, например. Как ще включи и как ще обясни един Паисийи неговия въпрос за сраменето? Софроний Врачански? Родените именно в Македония Йоаким Кършовски и Кирил Пейчинович? Писали на "простейший язик болгарски"...Поне два пъти съм го пращал в Централен държавен архив да прочете автентични документи от фонда на Екзархията - за просветното дело, за църковното дело в Македония. Да научи какви са се чувствали тогава хората, живеещи по тези земи в онези времена. Когато не е имало още българска държава. И когато генетиката не е била толкова развита наука...
Aranita
10 Мар 2012 17:46
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
и отговорите ти приличат повече на търкалянето на топче в рулетка - ту тук, ту там, ту на друго място. Бягаш от директни въпроси.


Ми това си е той наш Брайти. Акси, ти го попитай нещо друго - защо при османското иго църквите са вкопани. Отговорът му е култов. Заради космическия прах, който ги вкопава навътре в земята.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Aranita
генек
10 Мар 2012 17:56
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
За декодиращата машина - първата е предадена на англичаните от поляците от Второ бюро. Те я получават от добре платен свой агент в Германия.
Южен редник,
защо си губиш времето с хора, които се хвалят как са били диседенти /изключени заради неграмотност в училище/ и всичките им знания са от тубата, бокса и уикито? Типичен комунистически манталитет. Ненапразно е бил депутат на бесепарите.
А Македония...За съжаление, имам усещането, че скоро време ще бъде поредния балкански куриоз - исторически. "Имало едно време..."
---------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек
генек
10 Мар 2012 17:58
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Малей, каква грешка - дисЕдент...
Но може да е вярна за гореказания обект. Той си е дисЕдент...
-------------------------------------------------------------
Блогът на Генек
Гладиатор
10 Мар 2012 18:08
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Brightman 10 Март 2012 10:37
Така в началото на 19 век се появяват първите нации - сръбската и гръцката и респективно техните държави. Тези нации още не са зрели и достигнали потенциала си на интеграция на неориентираните "елементи", но чрез средствата на образованието и книжнината усилено работят и се разширяват формирайки национално самосъзнание на нови територии.
-
След гърците и сърбите, Русия се заема с българите. По същата схема. В резултат до следата на 19 век в северна България и подбалкана има вече здраво формирана българска нация. Не така плътно стои въпроса в Тракия и Македония. В Тракия, вероятно, поради по-централното й място нещата вървят по-бързо и лесно.

Мисля че, най-меко казано, се оливаш....
Aranita
10 Мар 2012 18:10
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Мисленето на Брайтмена е оформено от Отвореното общество. С тези дълги, пространствени, нямащи нищо общо нито с историческата наука, нито с историческите процеси и факти,



Много на място казано. Продължавам да мисля, че е вреден майцепродавец.
axsbf67
10 Мар 2012 18:12
Мнения: 1,052
От: Bulgaria
За декодиращата машина - първата е предадена на англичаните от поляците от Второ бюро.

мерси, прав си, с едно уточнение. Поляците пробиват кодовете на първия модел Енигма още в началото на 30-те на ХХ в. после по пробива в алгоритмите успяват да създадат машина, която да е като копие на Енигма. така че дават точно това копие на британците. А последните пък пробиват кодовете на вече усъвършенствания вариант на Енигма, който се ползва от началото на 40-те само във военните действия. после идва и докопването до образец на машината
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: axsbf67
axsbf67
10 Мар 2012 18:13
Мнения: 1,052
От: Bulgaria
Мисля че, най-меко казано, се оливаш....

не се олива, но пропуските във фактите са огромни. Формиране на нация в средата на 19 в и дъра-бъра глупости ги има само в пропагандата на югославската историография, респективно и в македонските учебници по история.
Добави мнение   Мнения:646 « Предишна Страница 5 от 33 3 4 5 6 7 Следваща »