Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Хайде в Европа със Сидеров на ревера
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:133 « Предишна Страница 5 от 7 3 4 5 6 7 Следваща
ohubohu
26 Окт 2013 11:15
Мнения: 4,837
От: Bulgaria
Излизане от ЕС и НАТО, военен преврат...
Военен преврат се прави с армия!
Гладиатор
26 Окт 2013 11:17
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Лесен 26 Октомври 2013 10:58
Излизане от ЕС и НАТО, военен преврат
Това са глупости. Не трябва да излизаш от никъде, а да ги използваш и да съжителстваш с тях достойно, а не да се държиш като влечуго, което трябва да бъде поучавано и назидавано.
А военен преврат защо ? Той няма как да стане -- армията е слаба. А и да е силна -- преврат се прави с як гръб зад тебе. Пък и не е нужно. Революциите и превратите носят повече зло. Тези неща трябва да станат със съгласие и разум от самото общество. Но със свой, трезв разум. Не като сега -- общество зомбирано от вредоностни за държавата идеи чрез медии и неправителствени организации, общество объркано и бъркащо кое е добро и кое зло.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гладиатор
Eisblock
26 Окт 2013 11:25
Мнения: 9,157
От: Iceland
Много и много сериозни мнения. Открояват се няколкото силни ника, а този път и ЗеМария -

Все още някои не разбират, че дори със сегашното законодателство, промъкналите се не ЕС-"бизнесмени" да експлоатират земята чрез подставени лица във фирми и пр. са силно уязвими. За една седмица могат да се разследват и да се обявят за незаконни!! Но за подобно нещо, ако потрябва, управляващите трябва да имат "топки", да не са отвратителни лигльовци, предатели и нищоправци! За подобна сган има само едно класическо лекарство - конопена вратовързка и ритнато столче с последвало самопроизволно изпущане!

PS А това, че някой фен или прислуга на сатанистите паразити ми пуснал палче надолу - благодаря най-сърдечно. Точно от такива "отличието" си е направо похвала!
valbi
26 Окт 2013 11:35
Мнения: 1,444
От: Bulgaria
Българите ще станат европейци, когато европейците станат аборигени. И преди съм го казвал - промяната започва от всеки един човек, след това от семейството и на края политици, държава. Докато позволяваме да ни излагат - все ще сме босото, мърляво, невъзпитано дете на Европа.
дън
26 Окт 2013 11:44
Мнения: 951
От: Bangladesh
OLDMAD
Тъй де, тъй...
А защо г-н Терзиев забрави за Унгария?
От скромност ли?

То да беше само Унгария и предизвикващия делириум от омраза и гняв Виктор Орбан в Берлин и Брюксел, който, представете си, си позволява да защитава персоналния и националния интерес на унгарците, да ограничава печалбите и дейността на евро-германските концерни и банкстери, и то в интерес на унгарския среден и дребен бизнес !!! Но Терзиев "срамежливо" пропуска и Исландия, още по-"срамежливо" "забравя" да спомене историческите решения на конституционните съдии в Испания и Португалия, които отхвърлят правото на Брюксел/Берлин да се месят в националните им законодателства, а и подобните британски и чешки законодателни и парламентарни решения. Забравя, че най-бедното и мизерстващо колониално гау е на практика нетен донор на германския ЕСсср(бюджетната ни вноска силно надвишава жалките евро-подаяния подхвърлени по абсурдно-пародийните анти-пазарни евро-програми) и реално си плаща да бъде все по-бедно и по-мизерстващо, което е откровена форма на евро-германски нео-колониален обир над България. Да не говорим за дейността на анти-българските нео-колониални германски фондациии „Конрад Аденауер”, “Бертелсман” , "Ханс Зайдел", „Фридрих Науман” и т.н.,(чиято дейност покрива доста текстове от Наказателния кодекс, раздел "Престъпления срещу Републиката", които пробутват на туземните български des Untermenschen все нови и нови анти-български политически "проекти", които да гарантират, че балканските туземци ще продължат да плащат с бедност, мизерия и унижения, жизнения стандарт на немците и на колониалните германски чиновници в Брюксел. Изобщо Терзиев се оказва голям "забраван" и доста несръчен манипулатор, който нахално игнорира всички факти несъвместими с евро/агит-пропагандната му теза. Но както се казва, за единия НПО-хонорар на какви ли унижения не е готов да се подложи платения автор...
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: дън
Неверния Тома
26 Окт 2013 11:45
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Волен и Атака ми стават все по-симпатични. За това спомага и тази статия.
дън
26 Окт 2013 12:13
Мнения: 951
От: Bangladesh
В.Каменов
.................................
А през това време компетентните органи в ЕС е редно да ревизират за какво отидоха парите от ЕС – по предназначение или за вили в чужбина на разни селски кметове ....

Това няма да се случи никога, по много прозаичната причина, че евро-подаянията по абсурдните анти-пазарни евро-програми, са целево плащане на Берлин и Брюксел към местната криминализирана парт-олигархия, като законно възнаграждение затова, че тази политико-икономическа олигополия държи в страх и подчинение много гневните бедни и мизерстващи туземци и гарантира на Берлин и Брюксел, че балканските унтерменши ще продължат да плащат с бедност си, мизерията си и унижения си, жизнения стандарт на евро-германските бюргери и на колониалните евро-чиновници в Брюксел, обслужващи единствено и само германския колониален интерес и германския олигополен обир над Европа...
Редактирано: 6 пъти. Последна промяна от: дън
Begemot
26 Окт 2013 14:35
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
Въпросът с Европейското ни членство не е толкова прост и еднозначен. Г-н Терзиев, за съжаление, го разглежда крайно едноплново - всичко, свързано с еврочленството ни е добро, а евросквптицизмът е лош. Още повече, евроскептицизмът политически е представен само от Атака, която е много удобна мишена, за личността Сидеров да не говорим.Позволявам си да повторя мнението си по въпроса. Никога не е имало трезва дискусия за или против влизането ни в ЕС. Такава дискусия не ни беше позволена, в най добрите традиции на Оруел 1984. Ето защо, според мен:
ЕС е било винаги представяно като обетованата земя, присъединяването ни - като влизане в клуба на богатите и благоденствуващите.
Дяволът е в подробностите. В клуба влязохме, но като прислуга, главно сервитьори и леки жени.А и самия клуб се оказа доста западнал и проблематичен.
В момента ние сме нетен консуматор на пари от ЕС, под формата на фондове и програми, като това ни се представя като постижение и спасение ( зер, единствените свежи пари в родината),а не каквато е истината - подаяния срещу слугинаж. Центата на влизането е огромна - Бг се деиндустриализира, срина се в третия свят, вкл. в културно и ценностно отношение. Не е само затварянето на реакторите. По принцип БГ промишлеността, а и селското стопанство, бяха създадени за руския пазар и са неконкурентноспособни в ЕС. Руския пазар го изоставихме, под натиска на новите си големи братя, като част от "цивилизационния избор", макар че Запада като цяло веднага се намести там, без да се притеснява от пишман идеологии. Затова БГ икономически беше обречена да няма производство, а впоследсвие и кадри, още преди приватизацията. Последвалата приватизация е оглозгване на трупа.
Подобна беше стартовата позиция и н а останалите бивши соц страни, тръгнали от съпоставимо с нас ниво Но Западът за някои се оказа повече майка, за други - мащеха; На Полша и Чехия, например, им беше позволено да преориентират част от производстата си и да се включат по-равностойно в новата интеграция, на нас - не.
На фона на цената, която платихме, сегашните еврофондове са наистина подаяния, а те и обслужват основно малобройния ни елит, който и парите , и децата си е изнесъл на Запад.
Интересно е, че ЕС също няма особен келепир от нас или, например, Румъния. Защо тогава всичко стана така? Ами защото, ако си спомяте, влизането в ЕС беше , непонятно как, пресдтавено като неделимо от влизането в НАТО. А последното е много по-важна от БГ част от геополитическата игра, преместването на границите на блока на изток, базите на САЩ у нас и в другите неофитски страни и т.н. Фактически на нас САЩ ни "платиха" с чужда пита - членство в ЕС, което трябваше да бъде представено като краино привлекателно и желано, решение на всичките ни проблеми сега и вбъдеще. Затова и не е имало и няма да има дискусия. Истината е, че нас ни ограбиха и разрушиха, след което ни показха къде ни е мястото - в кухнята и в задния двор.
deadweight
26 Окт 2013 15:35
Мнения: 648
От: Antarctica
Преди, всички социалистически държави бяха добре, здрави и цветущи (100 % успеваемост), обвинявани в мъглявото "липса на свободи и демокрация"Гладиатор, като те чета си правя извод, че требе да си някоя много голяма клечка по времето на социализЪма, щото икономически и политически го познаваш по-добре от другаря Т. Живков. Според последния, сициализЪма е едно "недоносче", за теб обаче е добре нахранено китайско момченце.

Към всички фенове на удължения мораториум имам следния въпрос.
С какво 01.01.2020 ще се отличава от 01.01.2014? Мислите, че скъсаните ви джеби дотогава ще са закърпени и пълни с каймета?? Та ще сте конкурентни на катарските инвеститори? Или и тогава ще шикалкавите и ще искате ново удължаване до 01.01.2033?
Firmin
26 Окт 2013 16:19
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
И тая работа е като всяка наша друга, така и ще свърши - 99 оки сол, 99 тояги на голо плюс оная работа, и тя на голо. Така било е, така и ще бъде. И не политиците са виновни, честни бъдете! Скапаният материал не знае каквоэ иска. Хак му е!
Гладиатор
26 Окт 2013 16:24
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
deadweigh, от 15:35, грешен извод си правиш. Мисленето е даденост, не само за "големи клечки" а за всеки човек. Справка -- бай Платон в произведението Фаедон е писал разни неща по въпроса. Проблема на такива като тебе е че не мислите със своя си а ги поемате всякакви , глупости каквито ви надрънкат. Славословите не своя ум и преценка, а разни Капацитети, Авторитети и Величия. Преди бяха набедили за величие СССР. Сега за величие имате ЕСсср. От такива с твоя ум и предишните славословци на предишното величие, разлика няма. Вие ще си останете роби, без да се усещате. Немислещи роби, отхвърлили своята мисъл и приели за кумир мисълта на набедени от тях Капацитети, Авторитети и Величия. Натисни тук
А това което е казал Тодор Живков си е негова работа. Ти виж как Китай, вместо да се самозаколи, усъвършенства системата. И сега е първа сила в света -- факт. Той прави каквото си знае. А целия запад и тая част от света който е уйдисал на щуротиите на запада да си разпродава възловите отрасли на общественото стопанство и да дава други да му ги управляват и движат парите е в разруха -- неизплатими и вечни дългове, нарастваща безработица, упадък на нравите, ниска разждаемеост, джамии и преселници.
С какво 01.01.2020 ще се отличава от 01.01.2014?, питаш. Ако я караме по западните ти ценности ще затъваме все повече.
И вместо да питаш, прочети всички мнения на форумците. Там са ти казали всичко. И мисли. Много мисли. Единствено със своя си, а не по казаното от телевизора и от Авторитети.
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
VOCI
26 Окт 2013 16:36
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Па вие като мислихте виж се докъде се докарахте .
бонго-бонго
26 Окт 2013 16:50
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Споко бе, бонго, никой няма да ти слага жълти значки. Не сме такива, такива неща не са ни по душа

Отде да знам? На времето покойният д-р Иван Георгиев, който беше един от малкото читави националисти, искаше да ми мери черепа, за да види дали се вмествам в българския антропологичен тип. Не ми повярва за родословието и това си е. Викаше "Всеки може да каже, тоя е баща ми, оня е дядо ми, а еето онзи е мой син". СЕГА гледам част от бившите му последователи станали атакаджии. Сигурно се върти в гроба.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: бонго-бонго
Гладиатор
26 Окт 2013 17:34
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
VOCI 26 Октомври 2013 16:36
Па вие като мислихте виж се докъде се докарахте
Кои ние ? Ти да не си и ти от Избраните ? Като гледам радостта ти, че сме се докарали в беда и истеричния ти смях...
Ние, хората в България, се докарахме до тук, точно щото повечето не мислят със своя си. А клъвнаха, без да мислят, на западни ценности и идеи -- лековерно и лекоумно. Преди ни натресоха социализъм, но той се оказа много по добър от капитализъма, мутирал във финансизъм.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гладиатор
Tussato
26 Окт 2013 19:01
Мнения: 241
От: France
Тоя пък - Воцьо, си мисли ,че я докарал до висини....
Да се благодари на тьощя си, че иначе днес щеше да лови гарги във Враца .
Бая пяна оттече след 10-ти и това е за добре за БГ.
Остана сега да намерим българския Орбан.
Няма да е лесно, НПО-тата и фондациите ще се опитват да ни подставят поредния кирякстефчов - бил юпи, рейтинг, напарфюмиран през ЕС чрез продажни медии и кво ли не .
Но БГ ще се изправи , започна да ферментира .
Гаранция за това е все по-силното квичене на еничариата , в т.ч.и в този форум.
Гладиатор
26 Окт 2013 19:24
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
бонго-бонго 26 Октомври 2013 16:50
Споко бе, бонго, никой няма да ти слага жълти значки. Не сме такива, такива неща не са ни по душа

Отде да знам? На времето покойният д-р Иван Георгиев, който беше един от малкото читави националисти, искаше да ми мери черепа, за да види дали се вмествам в българския антропологичен тип
Не знам какво му е читаво на тоя. Ив. Георгиев. Човек със сичкия си не може да мери черепи. Въобще хората не се делят по религии и цвят. Хората се делят на два основни вида -- добри и лоши. Каква файда че е висок, рус, със сини очи, обаче е гад. Или краде и редом с него не се живее. Точно затова, например, циганите не ги искат а не заради друго, с както се мъчат соросчетата да ни дамгосват.
Нормалните хора си живеят и добруват, като малко им пука кой какъв е. Аз искам съседът ми да е добър. По възможност българин, но ако трябва да избирам между лош българин, примерно и добър, ако ще танганаец, ще избера него. Бедата става, когато се намесят политиците и почват да ръчкат хората и да им пълнят главите с глупости. Затова е добре да има единение около родно, обединяващо учение, идея, която никакви външни вредоностни идеи не могат да сломят. Такова учение няма -- ни за обществото, ни за държавността, ни за човека, т.е. няма възпитание в образованието, което го обесмисля. Полза от обучен, но невъзпитан човек, като въпросния ти Ив. Георгиев, няма. И затова обществото и отделния човек са податливи на всякакви тъпни, от всякакви тъпанари, които целенасочено медиите и неправителствени организации пробутват за Авторитети показвйки мутрите им навсякъде.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гладиатор
deadweight
26 Окт 2013 19:38
Мнения: 648
От: Antarctica
Ти виж как Китай, вместо да се самозаколи, усъвършенства системата. И сега е първа сила в света -- факт.


Гладиатор,
Китай стана първа сила първо с .уй, след това евентуално ще стане първа и с труд. Не търси реципрочност.

Познавам отлично хората с твоя мироглед и няма да влизам в задълбочена дискусия... Няма, защото каквити и словестни ексвилибристики да правиш, няма как да ме убедиш, че днес живея по-зле от преди 1989.. Оставям ви да си мечтаете за светлото комунистическо бъдеще и не забравяй, че ако ти идва твърде в повече неолиберализъм, Китай и Северна Корея ще те приемат с отоворени обятия. Нарамвай кирката и лопатата и бегай да строиш..
Mitev
26 Окт 2013 20:09
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
От статията:

Гражданите, които са подложени на психоатака, че след два месеца ще дойдат чужденците и ще заграбят земята им, трябва да си зададат само един въпрос: от кого бяха ограбени през последните 23 години - от чужди или от свои?


И от чужди, и от свои, с благоволението на своите. 2 в 1.

kosatka
26 Окт 2013 20:11
Мнения: 4,332
От: Bulgaria
Няколко въпроса към Терзиев, да се позамисли.
След като той и останалите загрижени за правото на чужденци да купуват българска земя
казват, че и сега тази забрана се заобикаля с възможността всеки кандидат купувач да си
регистрира търговско дружество по нашия закон, ЗАЩО тогава е този вой срещу мораториума.
Ние не сме затворили възможността за чужденци да купуват земя, само отлагаме.
И сега чужденците могат срещу 2 лева уставен капитал да си купят колкото искат земя.
Къде тогава е проблемът, господин Терзиев?

Какъв е този вой срещу Атака?
ДПС, БСП, СДС, ГЕРБ, НДСВ управляваха и управляват България много преди да я има АТАКА.
Кой тогава е закачен на ревера на Брюксел, Вашингтон,Москва, Анакара, Тел Авив?
АТАКА причина ли е за състоянието на България или логичното следствие от това състояние.
АТАКА ли е вирусът, който разболя България или необходимото лекарство за излекуването й.
Все въпроси, господа политици, журналисти, политцоциолози, нпо-соросоиди, които
вие умело избягвате.
Няма и смисъл да им отговаряте.
Защото те са риторични.
Защото престъпленията на цялата управляваща класа досега са записани и прошнумеровани.
Кой разпарчетоса земята 1992. Кой създаде мутрите. Кой затри армията. Кой затвори АЕЦ-блоковете.
Кой продаде предприятията за жълти стотинки.
Помните ли са колко бе продадена Булбанк - 200 и няколко милиона. Само сградите на тази банка струват
толкова. Кой продаде Балкан за цената на един апартамент. Кой продаде Нефтохима за 100 млн.долара.
И то на руснаци. Сидеров ли о продаде, господа? Или видният атлантик Костов.
За колко бе продадена БТК. За колко бяха продадени ЕРП-та. Не просто монополисти, а стратегически
предприятия.
Дотам ни докараха, единствените ни външни приходи да идват от еврофондове. За които ние си плащаме
съответните вноски и чинно изпълняваме всяка брюкселска приумица.
БСП, ДПС, ГЕРБ, моноблоци са партиите, които заслужава Народът, така ли?
Продължавайте да гласувате за тях и да ни ги навирате в очите и ушите, всеки народ заслужава
управниците си. А управниците Доган, Станишев, Боко, Плевню носят единствено просперитет и
евроатлантически благини. Истински патриоти са те, не като Волен лудия, ксенофоба, нациста, фашиста,
антиевропееца, българското и световно зло.
Mitev
26 Окт 2013 20:19
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
Познавам отлично хората с твоя мироглед и няма да влизам в задълбочена дискусия... Няма, защото каквити и словестни ексвилибристики да правиш, няма как да ме убедиш, че днес живея по-зле от преди 1989.. Оставям ви да си мечтаете за светлото комунистическо бъдеще и не забравяй, че ако ти идва твърде в повече неолиберализъм, Китай и Северна Корея ще те приемат с отоворени обятия. Нарамвай кирката и лопатата и бегай да строиш..


Дедвейт,
а интересува ли те това, че по много показатели, в крайна сметка като цяло, повече от половината българи, които са живели и преди 1989 г., днес живеят по-зле?
Добави мнение   Мнения:133 « Предишна Страница 5 от 7 3 4 5 6 7 Следваща