Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Хайде в Европа със Сидеров на ревера
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:133 « Предишна Страница 6 от 7 4 5 6 7 Следваща
deadweight
26 Окт 2013 20:51
Мнения: 648
От: Antarctica
Mitev,
Интересува ме, но не очаквам нещо да се промяни, ако левият избирател не поумнее. С кофти хора е невъзможно да изградиш хубава държава.
Виня предишната система, че създаде ужасно мързеливи, непредприемчиви, статични, вечно мрънкащи, с ужасно стеснен мироглед хора. Очакваш от тях да разпознават "правилните" политици? Очакваш от такива хора да се "бият" за повече социална справедливост?
Bulgarian and Proud of It
26 Окт 2013 21:27
Мнения: 529
От: USA
Гладиатор: Разграждаш се като спориш с псевдоинтелигентни радиоточки. A и - цензорът не банва, а закриля новоизлюпените "демокраДци" и "антикомунисти"(!?).
бонго-бонго
26 Окт 2013 21:33
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Дедвейт,
а интересува ли те това, че по много показатели, в крайна сметка като цяло, повече от половината българи, които са живели и преди 1989 г., днес живеят по-зле?


... при БВП два пъти по-висок от този 1989 г.
Но, като говорим за това (оставяйки огромния сегмент от пенсионери настрана), на теб прави ли ти впечатление колко голям процент от българите искат увеличение на минималната рааботна заплата? Какво ознаава това според теб?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: бонго-бонго
Гладиатор
26 Окт 2013 21:42
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
deadweight 26 Октомври 2013 19:38
Гладиатор,
Китай стана първа сила първо с .уй, след това евентуално ще стане първа и с труд. Не търси реципрочност.
То .уй има на много места. Ма първична е мисълта, а не .уя.
Познавам отлично хората с твоя мироглед и няма да влизам в задълбочена дискусия...
Познавш с мярата на твоя акъл в твоите рамки.
Няма, защото каквити и словестни ексвилибристики да правиш,

"Словестни еквилибристики". Човек, какъвто му е манталитетът такива му и разсъжденията.
няма как да ме убедиш, че днес живея по-зле от преди 1989..
Що реши че някой те убеждава. Всеки си има мнение. Мнението на повечето е че живеят по зле. А ние сме един народ. И всеки трябва да мисли освен за собствения си г_з, и за своите сънародници, затова сме народ.
Оставям ви да си мечтаете за светлото комунистическо бъдеще
Мечтаем си за здрава и благоденстваща държава, която да се води от честни хора, мислещи за народа си, а не от самовлюбени глупаци, налагани от неправителствени организации и медии, само и само да налагат чуждоземни вредоносни идеи.
Но ти едва ли можеш разбра това. По твоята мяра, важното е ти да си добре.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гладиатор
Гладиатор
26 Окт 2013 21:59
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Bulgarian and Proud of It 26 Октомври 2013 21:27
Гладиатор: Разграждаш се като спориш с псевдоинтелигентни радиоточки
Горди, важното е да става обмен на идеи. А дали някой ще се принизи или не ...
Тайната на хората е че всеки се стреми да си придава важност и значимост. Наблюдавай ги внимателно и по това ще разбереш почти всичките им постъпки. Малко са блажените, които не си придават важност и значимост -- мъдрост велика е това и трудна за проумяване.
Така мисля, като по млад бях инакъв и може би щях да те послушам. Но майната и на значимостта и важността. Тя е зло. А от злото е по-добре да се бяга.
Тука из форума си общуваме. Най ценното е че никой не знае кой е отсреща му -- професор или с основно, богат или беден. Ценна е единствено мисълта, идеята и мярата с която се мери за нещата. Ако знаеше че дадено мнение е от професор Х, а другото от клошара У ... иначе ще гледаш на писанията им, мярата трудно е ще е безпристрастна. Професорът задава калъп в повечето умове и те според това съдят.
А тук споделяме и обменяме помежду си и показваме вредните за страната ни и народа ни идеи, идеи не според Авторитета, а според полезността и истинността им.
Т_Живков
26 Окт 2013 22:18
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
Навремето, Русия продала Aляска на Америка за 100 долара. Звучи абсурдно, но е вярно. Така след време ще звучи и днешната продажба на българска земя!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Т_Живков
Гладиатор
26 Окт 2013 22:48
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
deadweight 26 Октомври 2013 20:51
Mitev,
... С кофти хора е невъзможно да изградиш хубава държава.
Виня предишната система, че създаде ужасно мързеливи, непредприемчиви, статични, вечно мрънкащи, с ужасно стеснен мироглед хора.
Айде пак кофти хора и други хора голям'та работа. Е те тва ако не е фашизъм.... Пак народът виновен. Все едно да виниш народа на Америка за кризата от 1929 г.
Тези мързеливи, неприедпремчиви ... хора за около 20 години асфалтираха почти цялата страна, създадоха заводи и предприятия, язовири и напоителни ситеми, добра промишленост, селското им стопанство хранеше цялата страна и за други страни изнасяше много. Осигуриха за кратко време поминък на всички хора (100 %), когато отиваха на лекар не плащаха нищо. Нямаше умни деца, които да не могат да учат защото нямат пари. Имаше постижения в спорта и науката и културата. Създаоха силна армия и служби, които бяха уважавани в цял свят. Народна Република България бе яка държава. Натисни тук
След 100 години, когато историята прави отчет и опис на държавите, и промитите ви от пропагандата на студената война мозъци гният в земята, историците ще ползват две графи за отчет -- графа силна държава и графа слаба държава. Графа слаба и демократично разпродадена държава няма да има. Княжество България, Царство България и Народна Република България ще бъдат в графа силна държава. Република България ще бъде в графа слаба държава.
Редактирано: 6 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
deadweight
26 Окт 2013 23:06
Мнения: 648
От: Antarctica
Гладиатор,

Предишните ви пропиляха младините, но те не са виновни. Виновни са сегашните, че ви пропиляват старините???
Постиженията в спорта бяха част от пропагандата, както са сега НПО-тата.

Казваш за 20 год асфалтирахме държавата? Това може да го дискутираш с другарите от Северна Корея и Източна Германия. Мерси казвам аз.
Гладиатор
26 Окт 2013 23:22
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Ти на кое викаш пропилени младини ?? Такива имаше малко, преди.
Наркотрафиканти имаше много малко, само в големите градове. Сега бъкат навсякъде и пропиляха хиляди младини. Държавата и съда преди се грижиха за правата на жертвите на престъпления, а не като сега -- отвън ви набиват у промитите глави, че по-важни са правата на престъпниците, и никой не му пука за правата на жертвите. Ти сега можеш ли остави вратата отключена. В малките населени а и в по-големите, почти никой не заключваше. Безработицата изгони хиляди навънка, повечето на вън са с пропилян живот, и да не си го признават. От бедност доста мъже не се женят. Ти на това осъществени младини ли викаш ?
Постиженията в спорта не са пропаганда -- те са си постижения -- действителни. Северна Корея и Източна Германия ... ??? Какво да обсъждам с тях ? А и защо ?
На български се казва благодаря. Но се казва от сърце, за асфалта, поне. Него не успяхте да разрушите и да разпродадете
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
paragraph39
27 Окт 2013 00:06
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
"ДА СЕ ЧУЕ И ДРУГАТА СТРАНА!..."(древноримска юрдическа сентенция)
Волен Сидеров: Политици и коментатори, не сте ли жалки? Милиони казаха: “Браво за земята! Ура за България!”, вие – не
25 октомври 2013
...Другото интересно е, че сред блокарите има и земеделска партия, но тя е „за“ разграбването на българската земеделска земя и остро осъжда решението на АТАКА, грасувано със 171 гласа, тази земя да се запази.
Очаквам следващите протести на деформаторите да бъдат против: покачването: на пенсиите, на минималната заплата, на майчинските и на коледните надбавки. Както и против повишаването на стандарта на българите и растежа на БВП у нас. Така де, такива усилия положиха костовистите да превърнат България в колониална провинция, да разкостят 3000 структуроопределящи предприятия и да доведат доходите у нас до под африканските, сега някой искал обратното. Не, не и не! Такива искания са антиевропейски, антиамерикански, антисемитски и антианадолски.
„Да запазим мизерията, до която ни докара Костов в нейния автентичен вид! Никакви посегателства върху колониалното робство! По-висок стандарт за българина, равно на фашизъм и антисемитизъм! Нито декар земя за нетолерантния българин! Да счупим атакистките ксенофобски прегради пред катарските, саудитски, израелски и турски братя-фермери, които се нуждаят от нашата земя“ – ето само няколко примерни лозунга за предстоящите шествия на посинели и позеленели българофобчета и на техните координатори от Отворено общество и артистичните гейсреди. Заредени с тези огнени слова, иветките и найовците могат да започват да шият костюми и да лепят маски. А лъжепатриотите – скатаджии, които им припяваха през седмицата и се включиха в антибългарския маскарад, да признаят, че с фирмата си за имоти "Скатинвест" вече разпродадоха доста парцели на чужденци и сега реват, защото решението на АТАКА може да е полезно за България, но им вреди на бизнеса...
.......................................
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК: Натисни тук
cisco
27 Окт 2013 00:20
Мнения: 7,737
От: Italy
Далеч съм от идеите на Сидеров, а и не виждам никакъв проблем в продажбите на земя,но заради реакцията казвам браво на Сидеров, макар и с глупав мораториум постигна много добър резултат
Nebol
27 Окт 2013 03:01
Мнения: 1,671
От: United States
Гладиатор,
С много неща съм съгласен с теб, но едно не можеш да отречеш - проблемът на България са българите. Каквито и конспирации да описваме, те не станаха без участието на корумпираните продажници - политиците на прехода. И те не са нито евреи, нито турци, нито американци. Всички им знаем имената. Яд ме е, че излязохме много слаба нация, с много хилава интелигенция и абсолютно липса на лидери с визия. Разбира се, не отричам и това, че насреща си имахме обиграни играчи, които знаейки какво правят, първо премахнаха ДС и то без никаква съпротива с помощта на факира Филип Д. и "убедения" антикомунист Иван Костов. След това всичко беше лесно...Само се чудя, каква беше тази ДС която не можа да гъкне?!? Какво накара тази огромна сила да се оттегли от целите си?!? Е, тези въпроси си ги задавах преди 20 години. Сега е ясно, че са им обещали безпроблемно съществуване. За да продадат България. Няма що - големи патриоти! Сега се чудя друго - няма ли в България 2ма души поне, които да се съберат и да помислят, какво да се направи, така че България да не изчезне един ден. За съжаление, май вица за четниците е в сила все още.
Каквото и да е, поздрави с тази стара песен. Хората един ден ще се осъзнаят и ще се случи това в песента:

Натисни тук

All you zombies hide your faces
All you people in the street
All you sittin' in high places
The pieces gonna fall on you
ablepsia
27 Окт 2013 05:03
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
По "казуса" със земята ще е най-разумно да се обединим с Румъния, Унгария и други членки като посочените по-горе Испания и т. н. Ясно е, че съзнателно беше "фалиран" европейският юг, за да бъде заграбен, "окупиран", изкупен от когото трябва. Принудиха Гърция да си разпродава островите например. ЕК и ЕС и ЕП няма да са в състояние да "изключат" половин Европа от своя ЕСССР, щото ние им трябваме на тях, а не те на нас (нещо, което Доган заяви в навечерието на аншлуса, т. е. "присъединяването", като призова да се пазарим за цената на влизането и даде за пример Полша, но всичките ни "политици" дружно и гузно си замълчаха тогава). Не е случайно, че с помощта на тогавашния ни президент Седефчов ни беше отказано правото на референдум за приемането ни в ЕС - евроскептицизмът беше вече завладял мислещата част от нацията и изходът от подобно демократично упражнение като референдум не беше вързан в кърпа. Тъй че "по-достойно за душата" ще е малкото останали умни и кадърни журналисти като дълбоко уважавания г-н Терзиев, вместо да плашат гаргите, да заемат достойна и национално отговорна позиция по въпроса със свещената земя на нашите деди. Щото така наистина се получава не ограничен, а самоограничен суверенитет в името на съмнителната (скъпо)ценност да членуваме във вече очевидно вреден за нас (що се отнася до целите му) сбироток от орли, раци и щуки (акули).
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ablepsia
ivo kunchev
27 Окт 2013 05:07
Мнения: 5,363
От: United States
Айде пак кофти хора и други хора голям'та работа. Е те тва ако не е фашизъм.... Пак народът виновен. Все едно да виниш народа на Америка за кризата от 1929 г.
Тези мързеливи, неприедпремчиви ... хора за около 20 години асфалтираха почти цялата страна, създадоха заводи и предприятия, язовири и напоителни ситеми, добра промишленост, селското им стопанство хранеше цялата страна и за други страни изнасяше много. Осигуриха за кратко време поминък на всички хора (100 %), когато отиваха на лекар не плащаха нищо. Нямаше умни деца, които да не могат да учат защото нямат пари. Имаше постижения в спорта и науката и културата. Създаоха силна армия и служби, които бяха уважавани в цял свят. Народна Република България бе яка държава. Натисни тук
След 100 години, когато историята прави отчет и опис на държавите, и промитите ви от пропагандата на студената война мозъци гният в земята, историците ще ползват две графи за отчет -- графа силна държава и графа слаба държава. Графа слаба и демократично разпродадена държава няма да има. Княжество България, Царство България и Народна Република България ще бъдат в графа силна държава. Република България ще бъде в графа слаба държава.


с писанията си уважаемият Градиатор ми напомня за един друг, също толкова бавно загряваш другар-форумник, който точно като радиатора плещеше едни и същи, омръзнали на всички уводни статии досущ копирани от крилатия "Работническо дело". Аман! Край нямате! КАКВИ АСФАЛТИ, КАКВО СЕЛСКО СТОПАНСТВО, КАКВА ПРОМИШЛЕНОСТ бе, драги?? То от дупки асфалт не се виждаше, по пянтовите рафтове на "Плод и зеленчук"-а освен табелата "Лук и пипер НЯМА!" друго хептен нямаше...Заводи! Хайде да не навлизам в тази сфера, че страшно ще стане. А за любителите на чистата природа ще напомня за едно интересно химикалче наречено ДДТ. С което, по инструкция на великата съветска рус, нашите, обучени в "яка България" агрономи пръскаха наволя плодородните нивя. щото имало мишки които подяждали производството и петгодишния план куцал... За образованието: Къде са тези умни деца, които не могат да учат защото нямат пари?? И къде не могат да учат? За здравеопазването: Кой в българия плаща за лекарски преглед? Както в НРБ така и сега в РБ има здравно осигуряване, драги ми незнайко.
И последното най-смехотворното: Имало в НРБ-то силна армия и "уважавани в цял свят служби"!! Е, те това беше връо! Дръпни малко кранчето, приятелю, цялата ти пара отиде за свирката...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ivo kunchev
ivo kunchev
27 Окт 2013 05:16
Мнения: 5,363
От: United States
ablepsia:
да заемат достойна и национално отговорна позиция по въпроса със свещената земя на нашите деди.


ЧАК СЕ ПРОСЪЛЗИХ!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ivo kunchev
ivo kunchev
27 Окт 2013 05:19
Мнения: 5,363
От: United States
Уважаеми господин Терзиев, винаги съм ви приемал като един изключително образован и умен човек.
ablepsia
27 Окт 2013 05:57
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
ЧАК СЕ ПРОСЪЛЗИХ!


До ще време с истински сълзи да плачете не, ами да виете, ако се случи да живеете тъдява.
По-добре със Сидеров "на ревера", отколкото с буля Сталина, Ку-кунева и видиотеното от комсомолстване без шапка на минус 35 и дрямка по паркинзи расимче, снасящо колумбови яйца, щом друг избор не ни е даден.
Редактирано: 6 пъти. Последна промяна от: ablepsia
инсп.Мегре
27 Окт 2013 09:17
Мнения: 2,810
От: Bulgaria
Кой е казал, че да ни "Напъдят от Европа" е нещо лошо? Лошото е, че няма да го направят. По-скоро ще вкарат окупационни войски. Е, ще им викат по друг начин де... "Стабилизационни сили" например. А текущото (което е тогава) правителство ще им каже "данке".
Неверния Тома
27 Окт 2013 10:17
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
ivo kunchev
27 Окт 2013 05:07


Пропусна проблема с бананите!
Не знам дали на младежка наивност или на старческа деменция се дължи писанието ти.
Факт е че при соца системата Семашко в здравеопазването работеше по-добре от днешната система "лекар-едноличен търговец".
Факт е че тогава също се строеха пътища и за пръв път се асфалтираха.
Факт е че тогава изнасяхме домати, а сега внасяме.
Едно лично наблюдение: Къщата на баба ми в ГРАД Лом се електрифицира 1946г! Не помня някой да е имал проблеми с таксата за ток.Ще кажеш "имаше режим на тока". Имаше, защото в един момент индустриализацията ИЗПРЕВАРИ енергетиката. Сега е обратното - при липса на индустрия енергетиката стана излишна.
Дорис
27 Окт 2013 10:30
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Уважаеми Тома, от години все се каня да ви поздравявам за много от постингите ви, пък някак не се наканвам. Ние се знаем с вас - повърхностно, бегло - от първия голям форумен купон в София. Здравейте!
Добави мнение   Мнения:133 « Предишна Страница 6 от 7 4 5 6 7 Следваща