Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
БЕЗУСЛОВЕН БАЗОВ ДОХОД
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:1361 « Предишна Страница 57 от 68 55 56 57 58 59 Следваща »
kаily
11 Яну 2017 19:25
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Ся, никога не трябва да се забравя, че за производството основният фактор е потреблението, ама некои може да не са го забравили, щото никога не са го запомнили..
Патагонец
11 Яну 2017 19:33
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Така че €560 не са никак малко в държава където има безплатна храна и дрехи.

Ми щом има безплатна храна и дрехи, осигуряват на нуждаещите се и подслон (то и сега има приюти за бедни) и ББД въобще не им трябва...
Така трябва да бъде: на бедните да се дава в натура, някакви пари на ръка - само срещу обучение и квалификация.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Патагонец
Неверния Тома
11 Яну 2017 20:20
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
kаily
11 Яну 2017 19:25Мнения: 738
От: BulgariaСкрий: Име,IP
Ся, никога не трябва да се забравя, че за производството основният фактор е потреблението, ама некои може да не са го забравили, щото никога не са го запомнили
Ньъ! ПЕЧАЛБАТА!
kаily
11 Яну 2017 22:20
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
ПЕЧАЛБАТА

е да де, ама за да има печалба, нящото требе се купи, значи пак опираме до потреблението - нема потребление-нема печалба
Engels
12 Яну 2017 03:57
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Безусловният базов доход е решение в свят с безработни и роботи, смята експерт
500 млн. души по света остават без работа, ако автономните коли станат масови.
Робот сглобява автомобил в завод в Полша.

Безусловният базов доход изглежда като едно от най-лесните решения в свят с много безработни и малко собственици на роботите. Когато дойдат технологиите, човечеството трябва да е готово за тази промяна. Това препоръча експертът по роботика Кирил Митов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.
"В индустрията, но най-вече в транспорта, роботиката навлиза най-бързо. При логистиката в транспорта вече се премахва човешкият фактор. Такъв проект се прилага в Естония, в столицата Талин, където машини доставят продукти по домовете и хората реагират добре", посочи Митов. "Ако автономните коли станат масови, 500 млн. души по света ще останат без работа."
По думите му „този процес ще е много трудно да бъде регулиран, тъй като законът не действа проактивно, а реактивно, т.е. след като вече се случило”.
Митов е на мнение, че ако „решенията се състоят години след тези събития, то ще има големи проблеми”.
Според него появата на развит, човекоподобен изкуствен интелект, е неизбежна.
Въпросът е как да се задават задачите му и какво да прави той, че „човечеството да е щастливо".
"Няма лошо, ако машината генерира богатство, но въпросът е как то ще се разпределя. С изкуствения интелект човечеството ще си реши проблемите“, убеден е Митов.
kаily
15 Яну 2017 18:16
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Евродепутатът Мади Делво-Стер е представила проект за доклад, в който се говори за необходимостта „сериозно да се помисли“ за въвеждането на концепцията за безусловен базов доход. Необходимостта от това, според нея, се дължи на предстоящата вълна от масова безработица, която ще бъде предизвикана от роботизацията на производството, пише The Independent.

Авторът на проекта посочва, че е необходимо да се разработи система за отчитане на въздействието на роботите върху финансовите резултати на компаниите. На нейна основа в бъдеще ще стане възможно да се вземе решение за промяна на данъчните и осигурителни вноски на гражданите.

Документът е бил одобрен предварително и ще бъде внесен за разглеждане в Европейския парламент през февруари. The Independent обаче не уточнява каква сума може да бъде изплащана като безусловен основен доход.
Engels
17 Яну 2017 09:12
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Ще има ли безусловен базов доход за всички в ЕС?
Страните от общността трябва да се подготвят за бъдещата технологична революция, пише в доклад на ЕП.


Идеята за безусловния базов доход винаги предизвиква сериозни дискусии, но темата много скоро може да се окаже сериозно предизвикателство за правителствата в ЕС. Причината този път са роботите, става ясно от доклад на Европейския парламент.
Става дума за новото поколение роботи, които все повече и повече ще имат възможността да се самообучават, обяснява европейският депутат Мади Делво, цитирана от пресцентъра на институцията. Сред тях са автономните автомобили, индустриални дронове, роботи в индустрията и селското стопанство и т.н.
Данните на депутата показват, че над 1,7 млн. робота съществуват в световен мащаб, а това поле на дейност няма ясна регулация.
Растящият брой на тези машини поставят различни въпроси на масата - от идентичността на роботите до проблемите, които ще предизвикат те на пазара на труда. Разбира се, казусът ще бъде актуален не днес, а след около 10-15 години, но това ще е най-голямото предизвикателство за обществото и образователните системи, признава още европейският депутат.
За нея роботите няма как да заменят изцяло човешкия труд, но те ще работят в много тесни връзки с хората.
В своя доклад Мади Девло препоръчва страните от ЕС да се подготвят за предстоящата технологична революция. Документът ще бъде официално обсъден в пленарната зала на ЕП през февруари, допълва Independent. Той съдържа препоръката страните от ЕС да обмислят идеята за безусловен базов доход, свързан с роботите и работните места, които те ще заемат.
Към Европейската комисия искането е да бъде оценено какви дейности и умения ще могат да бъдат заменени от роботи в бъдеще. "Трябва ни дискусия относно нуждата от промяна на социалнооистурителните системи", отбелязва още докладчикът по темата, Мади Девло.
Темата идва в момент, в който експерименти с безусловен базов доход се извършват на много места в Европа. В началото на месеца Финландия съобщи, че започва да плаща базисен доход на безработни граждани в размер на 560 евро на месец.
Engels
17 Яну 2017 09:26
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Нищо общо няма между ББД и роботите и технологиите, ББД е средство за балансиране на икономиката и създаване на инфлация там където тя липсва. Т.е. това е средство за преборване на икономическата депресия и еминиране на пари които се дават само назаем от ЦБ. В момемента в паричната политика и система е заложено тя да създаде дефлационен капан в който постепенно да попаднат всички икономики - като най първо попаднат най слабите незащитени държави и икономики в които икономиката и политиката се диктуват отвън както България. Пари назаем не може да се връщат без да има инфлация създадена с емитиране на нови пари които да попаднат във финансовата система и да не представляват ЗАЕМ. Единственния път по който ЦБ емитират такива пари които не дават в заем са ЛИХВИТЕ, при ниски и много ниски лихви а да не говорим за отрицателни е ясно какво се случва - замите не могат да се връщат. Затова ЦБ трябва да емитират пари които да се разпростараняват и по друг път и този път е ББД.



Проблемът с лошото разпределение на производството води до потисната икономика. Технологичната производителност на икономиките е много по-висока от финансовата им. Идиотско е да има огромна бедност и неработещи мощности поради липса на поръчки. Идиотско е да има гладуващи хора, докато се изхвърля излишна храна. Базовият доход е точно компенсаторния механизъм, който ще докара ефективността на икономиката до технологичната. Да, част от хората ще трябва да не работят или да се занимават с разни обществено полезни дейности, като например отглеждане на деца или болните си роднини. За това пък редица производства ще трябва да престанат да разчитат на подценен човешки труд и ще бъдат принудени да инвестират в автоматизация.


Кейнс го казва около 1939год. ,че поради технологичният напредък работното време трябва да е 3-4 часа за да няма безработица
Другият вариант е като Англия преди столетие - хората почват да чупят машините за да има работа за всички
За мен най-доброто е 3-4 часа раб.време за да има за всички работа и защото ''през периода между 1979 г. и 2007 г. доходите на средните 60% са се покачили с по-малко от 40% докато инфлацията е била 186%''- http://ekipbg.com/kak-centralnite-banki-prichinyavat/
- средн.почас.възнаграждение от 1975 до 2010 г. е пораснало 10 пъти по-малко от производителността тоест трябва да се работи по 1 час


Общо взето тоталитарния елит които ще управлява света в близко бъдеще ще бъде изправен пред две възможности.
Първа възможност - въвеждане на ББД ,и то на глобално ниво за да се предотврати последвалата миграция в случай на локално въвеждане. (ББД ще спомогне и за запазване на статуквото и минимизиране на риска от пролетарски революции които в крайна сметка могат да затрият глобалните вождове)
Втора Възможност - започване на трета световна война с цел да изтребване на минимум 90% от населението на земята.
----------------
Второто е много по вероятно защото е по лесно и по практично за изпълнение.
Има човек — има проблем, няма човек — няма проблем........
Тоталитарните диктатори винаги така са мислили а знаем че историята постоянно се повтаря.
Има и още една възможност - да се създат буферни зони (концлагери?) в които да бъде натикана цялата тази нарастваща безработна бедна класа. Тоест всички бедни да бъдат изолирани от богатия свят. (както всъщност е сега де)


В Европа ББД трябва да се въведе от ЕЦБ, не от правителствата и политиците - това дори не е тема за размисъл за тях. И не е въпроса дали а кога ще стане това.
А как ще се отрази на трудовия пазар не е тема за размисъл -много добре ще се отрази. Ще се отрази и на джобовете на богатите, нама да могат да инвестират мудно и преди да си изнасят капиталите от Европа много добре ще си помислят. В момента вече ситуацията е парадоксална - стойността на валутата ще се срути защото имаме прекалено ниска инфлация прекалено дълго време. Наистина ще катастрофираме ако не се вземат спешни мерки. Ниските лихви означават много ниски реални парични емисии на истински пари които да се движат в икономиката, защото парите в заем които се емитират не вършат работа отдавна. В крайна сметка инфлацията е един и може би единственния справедлив данък, който се плаща с много по голяма тежест от богатите.


Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Engels
Engels
20 Яну 2017 00:43
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Левите гласоподаватели подкрепят идеята - някои дори казват, че сумата е прекалено малка, докато десните избиратели виждат риск от незаинтересованост
Само за един час работа Юха Ярвинен трябваше да попълни купища книжа, а помощите му за безработица бяха орязани. Той обаче се надява на ново начало благодарение на пробното въвеждане във Финландия на безусловен основен доход.

От първи януари започна двугодишен експеримент, в който 2000 безработни финландци получават безусловно по 560 евро (590 долара) месечно. Ако тестът е успешен, планът ще се приложи в национален мащаб, макар че точните суми и условията на този етап остават все още неясни, пише в анализ за AFP Анне Кауранен.

Финландското десноцентристко правителство, което подкрепя мерките за икономии, иска да провери дали гарантираният доход, може би въпреки очакванията, ще накара безработният да се размърда и да си намери работа.

Ярвинен, който е на 37 години и е баща на шест деца, ще получава парите безусловно плюс месечните помощи за деца на стойност 800 евро.
Голямата разлика в сравнение с помощите при безработица е, че ако си намери работа, той може да печели колкото пари иска, като това няма да се отрази на безусловния му базов доход.

Финландският институт за социално осигуряване твърди, че никой от участниците в експеримента няма да понесе финансови загуби.

Ярвинен е ентусиаст, който е убеден, че гарантираният доход ще промени ситуацията. "Преди пет години компанията ми фалира и оттогава се опитвам отново да бъде предприемач", казва той пред AFP.

Всеки път обаче, когато е изкушен да се захване с някоя почасова или по-зле платена работа, за да припечели допълнително, вижда, че няма стимули, които да го подтикват да работи, тъй като помощта му за безработица ще бъде намалена със същата сума, която заработи.

Описвайки периода след фалита си като "унизителен", Ярвинен стига до там, че отказва предложения за по-незначителна работа, настоявайки за работа на пълно работно време със съответната заплата.

Семейството му трябва да преживява със заплатата на съпругата му, която е личен асистент, скромните му помощи като безработен и детските помощи. Налага им се да се откажат от доста неща в страна, което има една от най-щедрите социални системи от раждането до смъртта, но където разходите за живот са високи.

Експериментът с универсалния базов доход, замислен като стимул, който да помогне на безработните да се върнат отново на пазара на труда, получи широка подкрепа във финландския политически спектър.

Обществото обаче е по-разделено в мнението си. Левите гласоподаватели подкрепят идеята - някои дори казват, че сумата е прекалено малка, докато десните избиратели виждат риск от незаинтересованост.

Националната конфедерация на профсъюзите SAK казва, че се опасява от подценяване на труда.

"Не подкрепяме трудов пазар, на който не се плащат достойни заплати и заплащането на служителите отчасти е финансирано от социалното осигуряване. На практика това би било субсидиране на компаниите," казва председателят на SAK Ярко Елоранта.

Финландия, която е член на еврозоната, бавно се възстановява от тригодишна рецесия, приключила през 2015 година, но равнище й на безработица все още е сравнително високо - 8,7%, а още по-притеснително е, че всеки трети безработен е без работа над година.

Докато правителството на премиера Юха Сипиле рекламира проекта като начин за стимулиране на заетостта, неговите противници твърдят, че той има "задни" бюджетни мотиви.

Те казват, че крайният резултат, ако проектът се приложи в национален мащаб, ще бъде намаляване на държавните плащания за социални помощи.

Сипиле настоява, че целта му е да върне безработните отново на пазара на труда.

"Правителството ни натовари да установим как базовият доход би могъл да преодолее капаните в социалната защита на хората, как може да ги накара да приемат по-лесно предложения за работа и да се намали бюрокрацията," казва Оли Кангас, който ръководи експеримента във Финландския институт за социално осигуряване.

Схемата за безусловния базов доход означава, че безработните хора няма да трябва да докладват за всеки свой приход на бюрото за безработица, като така ще се намали бюрокрацията.

Ако схемата бъде въведена в национален мащаб, всеки финландец ще получи автоматично безусловен базов доход, но за хората, печелещи истински заплати, по всяка вероятност гарантираният доход ще бъде с цената на повишаване на данъците.

Експериментът е ограничен, като обхваща само хората на възраст между 25 и 58 години, които получават минималните помощи при безработица, като са изключени други групи с ниски доходи - пенсионери и студенти.

Кангас и екипът му от изследователи съжаляват, че политиците, опасяващи се от прекалени разходи, не са приели експериментът да обхваща 10 000 финландци, което би довело до по-научно обосновани резултати.

Въпреки дефектите си финландският експеримент е първи в Европа, макар че Шотландия и канадската провинция Онтарио също замислят свои проекти със схемата за гарантирания минимален доход.
Engels
20 Яну 2017 00:59
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Както и преди съм писал, този ББД звучи добре, но зад него стои - КАПАН! А капана е в това, че ако решат да го приложат в национален и световен мащаб, то това ще е при едно условие - оФцете да се откажат от кеша!! Това е глобалната цел - елиминиране на кеша! И понеже, чрез "ръчно изтегляне" това това много трудно ще стане (революции и бунтове ще има на оФцете), са решили да го приложат, чрез хитрата примамка "ББД". Веднъж изчезне ли кеша - всичко за оФцете Приключва и Новият Ред ще е факт, а белите якички ще гърмят шампанското!!

Капанът се нарича Техноментализъм.
И понеже е неизбежен, по добре с ББД, отколкото без него.
kаily
29 Яну 2017 23:15
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Скандално изтрито ВИДЕО от 23.09.2012 на починалият бивш външен министър на България Стоян Ганев. Изгледайте го и ще разберете защо това видео е премахнато от всичките ни "свободни" медии, а телевизия ТV7, която излъчи видеото бе спряна. И не забравяйте - в интервюто говори външен министър на България, не някакъв фен на конспирациите.

В България има пари не само за гарантиран базов доход на всеки българин, но и за поддържане на стандарт равен с този на Швеция или Дания. Но тези пари отиват за облагодетелстване на шепа хора отвъд океана, докато ние оставаме най-бедната държава в Европа...

Месеци по-късно, на 1 юли 2013 г, Стоян Ганев е починал в болницата в Гринич, Кънеткикът, където е бил за лечение

Германий е рядък елемент и много скъп! – 1 920 000 $ за тон! „Дънди прешъс металс“ са добили само от мина „Челопеч“ за 2011 г. и 2012 г. 146,8 тона германий! (!!!) това количество е почти равно на добива на германий за целият свят, който е към 85 тона годишно! А „Дънди прешъс металс“ добива цялото това количество само в мина „Челопеч“ без да платят нито стотинка на държавата(!!!!!!!). Това се крие зад неизгодната концесия за добив на злато! Освен безумно ниската цена на концесията за злато и неплатения германий там се добиват и още 18 скъпи елемента!

Ето повече за това http://bultimes.com/v-balgariya-ima-zlato-za-1-trilion-100…/

https://www.facebook.com/groups/bbd.bg/?multi_permalinks=1244629952282669&notif_t=group_activity&notif_id=1485723626215916
Hateras
30 Яну 2017 17:41
Мнения: 1,777
От: Bulgaria
1 920 000 $ за тон!

$1920000/тон == $1.92/g

„Дънди прешъс металс“ са добили само от мина „Челопеч“ за 2011 г. и 2012 г. 146,8 тона германий! (!!!) това количество е почти равно на добива на германий за целият свят, който е към 85 тона годишно!

Ъхъ, и един шоколад завива станиол в мармот.
---
Внисаш от bultimes?! Никфа хигиена нямаш, моме!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Hateras
Engels
30 Яну 2017 19:06
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Скандално изтрито ВИДЕО от 23.09.2012 на починалият бивш външен министър на България Стоян Ганев.

На 27 септември 2013 Атака също повдигна този въпрос.
Ето какво бяха написали.


„Дънди“ отказва да добива германий на стойност 1 млрд. долара

Ако предположим, че за 15 години, откакто „Дънди прешъс метълс“ експлоатират находището Челопеч се добиват по 50 000 тона концентрат на година, а не както е сега по 70 000 тона. В този случай отказът на чужденците да добиват германий калкулира загуби на стойност 472.5 млн. долара. Половин милиард долара загуба заради отказа на „Челопеч Майнинг“ да добива германий от находище Челопеч. При това този половин милиард е доста условен, защото от тогава досега количеството на концентрата се е покачило. А цената на 1 кг германий днес е 1900 щатски долара за килограм. Или това прави 1.9 млн. долара за 1 тон. 110 % повишение на цената от 1997 г. Или общо 982 500 000 долара приходи от добив на германий само от находище Челопеч при положение, че количеството на добивания концентрат не е мръднало за 15 години.

Аурубис

Доц.д-р Васил Атанасов от Минно-геоложкия университет в София твърди, че стойността на съдържащия се в рудите на Челопеч германий е почти, колкото на медта и златото взети заедно.
Според таблицата на основните, второстепенните и редките метални и неметални компоненти в медно-златния концентрат от находище Челопеч, които имат пазарна стойност по цени към 1997 г., са изброени много химични елемента: мед, олово, цинк, кадмий, арсен, антимон….общо 29. В един тон от челопешкия концентрат се съдържат 700 г германий. През далечната 1997 г. в Челопеч се произвеждат 50 000 тона концентрат. В тях има между 30 и 35 тона германий. Световният годишен добив на германий през 97-ма година е 85-90 тона. Или с други думи казано същото: само от едно находище в малка България са добивани 1/3 от световните запаси на германий. Цената на 1 тон германий на Лондонската борса през 1997 г. се е търгувал срещу 900 000 щатски долара. Стойността на 35 тона германий в 50 000 тона концентрат от Челопеч на година възлиза на 31.5 млн. щатски долара годишен приход за Челопеч през 1997 г. През 2010 г. в Челопеч се произвеждат 70 000 тона концентрат. Съответно и количеството германий е повече. Дали се добива обаче?
Според отчетите на „Дънди прешъс метълс“ в периода 2000 -2011, този метал не се добива. В продължение на 15 години количеството на концентрата се повишава постоянно; количеството на мед, злато и сребро също се покачва, но за този химичен елемент – германий, никъде не се споменава нищо.

Губим още 1,2 млрд. долара заради капризите на „Дънди“

Рудата, добивана в Челопеч се е преработвала в Пирдоп. Преди да бъде приватизирано предприятието в Челопеч всички тези химични елементи, за които стана дума, са регистрирани и отчетени като количества и цени. Новите собственици обаче решават да добиват само медно-златен концентрат, който спира да се преработва в Пирдоп, а отива директно за износ. Огромното съдържание на германий в челопешката руда не е отчетено от новите собственици. Очевидно и в Министерство на икономиката са си затворили очите. Те не биха го направили без разпореждане на МС. Значи и те са в кюпа. Нещо повече. Българската страна започва да плаща глоби за съдържание на вредни примеси в медно-златния концентрат. Кои са вредните примеси? Това са всички елементи, които новите собственици отказват да добиват арсен, цинк, кадмий, бисмут и много други елементи. Новите собственици ги интересуват единствено медта, златото и среброто. Това поне е изводът от официалните отчети. В тях чуждестранната фирма отчита само мед, злато и сребро. Останалите 26 елемента са пазарени като вредни примеси. Тези вредни примеси възлизат на 80 милиона долара всяка година. Още една сметка ще направя. Ако 15 години чуждестранната фирма е добивала всички елементи, вместо да ги обявява за вредни примеси, сега щеше да е реализирала приходи на обща стойност 1 200 милиона долара. Това е поредният милиард, който България можеше да има. Нали един милиард търсеше премиерът Орешарски преди няколко дни, за да запълва дупките в бюджета. Ето го. Даже 1 млрд. и 200 млн. При това не лева, а долара.
Цялата изчислена пазарна стойност на извлекаемите компоненти в рудата от Челопеч възлиза на около 5 млрд. щатски долара към 1997 г. Това явно не е направило впечатление през 1998 г. на министрите от кабинета Костов и те го продават за по-малко от 5 млн. долара. Не стига това, ами новите собственици отказват да добиват всички химични елементи, които за целия период на експлоатация до сега възлизат на няколко милиарда. Абсурдът вече е във факта, че българската държава плаща глоби за това, че находището е богато на най-различни химични елементи, някои от тях редки и много ценни.

Хвоста на Аурубис е находище на германий от световен мащаб

През 1998 г. е приватизиран и комбинатът в Пирдоп. Единственото предприятие за преработка на златно-меден концентрат в България е продаден за няколко милиона на белгийската фирма „Юнион Миниер“ срещу обещанието за влизане в ЕС. Защо точно тази компания купува комбината в Пирдоп? Тази компания е най-големият производител на германий в света. В този комбинат преди това не е имало технология за обработване на германий и той се е складирал в хвостохранилището на МДК Пирдоп. В продължение на 40 години в хвостохранилището на комбината е изхвърлян германий. Това прави от хвостохранилището на МДК Пирдоп техногенно находище на германий от световен мащаб, чието количество надвишава няколко пъти обема на съвкупното годишно производство на този метал с цена 1900 долара за килограм. Очевидно е, че ирландската фирма „Наван“ и белгийската Юнион Миниер са знаели какво купуват през далечната 1997 -1998 г. Едва ли обаче управляващите са знаели какво продават. Както пише доц. д-р Васил Атанасов от МГУ, в случаите с Челопеч и МДК ние сме продали на битпазар старото си палто, без да знаем, че в джобовете му сме забравили кесия с пари.

Engels
30 Яну 2017 19:07
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
sluncho6
30 Яну 2017 21:51
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
Автоматизация и безусловен доход - дрън - дрън! Като кой кого ще корумпира тогава. Как се живее в свят без дефицит, рушвет и типс?! Без гаратиси и перкс... Как да корумпираме автомат или робот? - С машинно масло и допълнителна батерия? Ресто, не струва! Не! - на такъв свят! Искаме си хора за подпис и печат, хора уважавани и достолепни...
Чие притежание са средствата за пороизводство, че забравих?
kаily
20 Фев 2017 15:10
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Elon Musk says Universal Basic Income is “going to be necessary.”

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=e6HPdNBicM8
Engels
20 Фев 2017 15:43
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Мы должны хорошо подумать о том, не будет ли более целесообразно
для национальных правительств гарантировать каждому минимальный доход
и отказаться от огромного числа программ «Войны с бедностью», которые
лишь выполняют роль повязок, призванных замедлить кровотечение.

Филип Котлер
Всемирно признанный гуру маркетинга Филип Котлер изучил капитализм с разных аспектов человеческой жизни: зарабатывания денег, политики, времени, экологии. Богатый опыт маркетолога и знания, полученные у лауреатов Нобелевской премии по экономике, позволяют ему увидеть скрытые от обыкновенных наблюдателей недостатки рыночной системы и пути их устранения.
http://www.segabg.com/replies.php?id=288270&v=6668245#id_6668245
Engels
22 Фев 2017 01:33
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Онтарио планира да се включи към експеримента с безусловния базов доход
От всички идеи как хората да бъдат изкарани от бедността, една от най-спорните е и една от най-простите: правителствата да раздават месечни суми на бедните, без допълнителни условия, коментира Quartz.

Именно това планира да направи канадската провинция Онтарио, с което вече предизвика шумотевица. Либералната партия, която в момента контролира местното правителство, цели да стартира пробно програма за „безусловен базов доход“ в три града през пролетта на 2017 г. Макар че тепърва ще идентифицира три „опитни зайчета“, намеци за това как ще изглежда системата могат да бъдат открити в доклад от миналия август от Хю Сийгал, бивш член на канадския Сенат, сега ръководител на Massey College към университета в Торонто.

Той препоръчва сумата да е в размер на поне три четвърти от официалната линия на бедността в Канада. На това ниво пълнолетно лице би получавало годишен базов доход от 16 989 долара, което е двойно повече от максималното плащане от 8472 долара съгласно сегашната социална програма на провинцията.

Над 1,7 млн. души в Онтарио живеят с доходи под линията на бедността, която е на ниво от 20 676 за един човек годишно, или 41 351 долара за домакинство от четирима, сочат данни от 2011 г. на канадската статистическа служба. Много от бедните в провинцията са били съкратени между 2000 и 2007 г. след упадъка на автомобилната индустрия и други производствени сектори.

Онтарио като цяло формира около 40% от общото производство на Канада. Централно място в икономическата политика на либералите заема замяната на традиционното производство с нови „базирани на знанията“ работни места в области като медицински изследвания и финансова технология.

Много икономисти смятат, че безусловният базов доход може да помогне за тази промяна. „Време е да започнем да обмисляме такъв вид базов доход заради променящия се характер на работата вследствие на автоматизацията“, казва Крис Балард, министърът, отговорен за инициативата с базовия доход.

„Ако се направи както трябва и е универсално достъпна, тя може да предостави възможности на хората да проучат предприемачеството, защото няма да се тревожат за основните си нужди, които са покрити, поне за кратък период от време, докато в същото време разработват бизнес идея“, казва Бен Ърл, социален планьор към организацията Durham Workforce Authority. “По подобен начин тя може да бъде ползвана в подкрепа на хора, които искат да се върнат в училище. Някои може да реши да си вземе почивка от работата, за да се върне към образованието и да развие уменията си“.

В момента Индия сериозно обмисля въвеждането на базов доход в цялата страна, след като три експеримента са показали положително влияние върху здравето и заетостта, от което са спечелили основно момичета, жени и инвалиди. Финландия също започна пилотна програма на 9 януари, в която през следващите две години 2000 избрани на случаен принцип безработни финландци ще получават по 560 евро на месец вместо социални помощи. Те не се задължени да си търсят работа, но ако го направят, ще продължат да получават сумата.
Патагонец
22 Фев 2017 09:15
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
„Ако се направи както трябва и е универсално достъпна, тя може да предостави възможности на хората да проучат предприемачеството, защото няма да се тревожат за основните си нужди, които са покрити, поне за кратък период от време, докато в същото време разработват бизнес идея“

Досега няма никакви индикации да се мисли, че живеещите на социал стават генератори на бизнес идеи, повишават квалификацията си или се отдават на творчество. Виж, алкохолизмът, наркоманията и престъпността са с най-висок процент именно в тези квартали.
kаily
22 Фев 2017 10:31
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
Досега няма никакви индикации да се мисли

Кое си е верно, верно си е. Нема никакви индикации да се мисли.
Добави мнение   Мнения:1361 « Предишна Страница 57 от 68 55 56 57 58 59 Следваща »