Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
In Technology We Trust
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:699 « Предишна Страница 25 от 35 23 24 25 26 27 Следваща »
sim4o
09 Дек 2017 00:26
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Engels 06 Дек 2017 22:57 Първите лондонски електрически таксита поеха по улиците
Около 9000 такива таксита ще бъдат пуснати в употреба до 2021 г., което представлява половината от сегашния автопарк... в 2007 году Manganese Bronze Holdings в лице своего подразделения London Taxis International (LTI) заключает с компанией Geely соглашение о совместном производстве в Китае «таксикэбов», а в 2008 году там уже выпускается первый экземпляр TX4, но уже под собственным брендом Englon.

Угадаете, какой посыл несет в себе слово «englon»? Это буквально отсылка к истокам – сочетание слов «England» и «London». Очень трогательное брендирование. А в 2011 году Geely представила на автосалоне в Шанхае свой концепт Englon SC7-RV, с которого потом дизайнеры Bentley «бессовестно» срисовали свой EXP 9 F. Но в целом дела у самой Manganeze Bronze идут не так успешно, как хотелось бы. В 2010 году название меняется на London Taxi Company ...
... в 2013 году китайские партнеры подставили LTC свое крепкое плечо и выкупили все ее активы, назвав новообразованное предприятие Geely UK Ltd и продолжив выпуск классических кэбов в Ковентри. Без их поддержки английская компания не смогла бы сохранить производство легендарных машин из-за ужесточения экологических норм, которые, скорее всего, потребуют использования гибридных технологий.

Зато теперь у LTC есть все шансы на второе рождение: с такой финансовой опорой все по плечу. На днях Geely объявила о планах по строительству нового предприятия по созданию и выпуску кэбов нового поколения, в которое планируется инвестировать около 250 миллионов фунтов стерлингов. Цель – наладить производство принципиально новых моделей с гибридной силовой установкой, а объемы должны составить до 36 тысяч автомобилей в год..
Engels
10 Дек 2017 16:10
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Китай пусна на вода първия електрически товарен кораб в света
Китай вече е горд собственик на първия изцяло електрически товарен кораб в света – и вече го използва активно. Корабът е пуснат на вода при град Гуанджоу миналия месец и се движи във вътрешността на Перлената река.

Изграден от корабостроителницата Guangzhou Shipyard International Company Ltd, корабът може да пътува 80 километра, след като бъде зареден за два часа. Както бе отбелязано от Clean Techica, два часа са приблизително времето, необходимо за разтоварване на товара на кораба, докато е на док. Другите статистически данни за товарния кораб включват дължина от 70,5 метра, капацитет на акумулаторите от 2400 кВтч и скорост на движение 12,8 километра в час.

„Тъй като корабът е изцяло електрифициран, той не създава опасност за околната среда“, каза Хуан Джиалин, генерален мениджър на Hangzhou Modern Ship Design & Research Co – компанията, проектирала кораба. „Технологията вероятно скоро ще бъде … използвана в пътнически кораби“.

И макар че товарният електрически кораб е поредният един знак за промените, които настъпват в отношенията на човеците с изкопаемите горива, товарът му показва, че все още сме далеч от пълната промяна: по ирония на съдбата първият изцяло електрически товарен кораб в света в момента се използва за превозване на… въглища.
Engels
13 Дек 2017 00:27
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
До 3 години половината електромобили ще са в Китай
Според изследване на американската консултантска компания AlixPartners бъдещето на електромобилите зависи от Китай, а положението ще стане впечатляващо още преди края на това десетилетие – очаква се до 2020 г. половината от електромобилите в световен мащаб да се движат по пътната мрежа на комунистическия гигант.

Тази прогноза беше допълнена още една – пак до 2020 г. почти половината от plug-in хибридите, планирани за производство, ще бъдат дело на китайски компании. Тук има известна условност, тъй като става въпрос за компании, които вече произвеждат хибриди или поне разполагат със смислен бизнес план или са си осигурили инвестиции. По-точно 49 от 103 проверени производители на хибриди са или ще са китайски компании.

И трето – до 2021 г. Китай ще доминира в производството на литиево-йонни батерии, като ще отговаря за две трети от това производство, което пък е изключително важно за развитието на електромобилите. В момента 96% от plug-in хибридите, които се продават в Китай, се произвеждат там, което не е изненада, като се има предвид, че чуждестранните екологични возила просто не получават държавна субсидия и отстъпки.

Според резултатите от изследването на AlixPartners може да се очаква, че през 2025 г. на световния пазар ще настъпи паритет между електрическите автомобили и тези с двигатели с вътрешно горене.

И накрая – още една прогноза, която също обещава интересни времена – очаква се сериозна консолидация на китайските компании, произвеждащи хибриди и електромобили, тъй като е трудно да се очаква, че над 50 такива компании ще оцелеят на един пазар. А и държавната власт в Китай вече започна да подсказва, че точно консолидацията на пазара ще е следващата стъпка, но преди това трябва да се постигнат определени квоти на електромобили и хибриди, които да присъстват на местния пазар.
Engels
13 Дек 2017 23:00
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Шведски семейства тестват автопилота на Volvo ХС90
Две шведски семейства първи ще тестват системата за автономно шофиране на Volvo VХС90 в рамките на програмата Drive Me, съобщиха от автомобилната компания.
Иновативните коли на Volvo Cars ще бъдат тествани по обществените пътища на Гьотеборг, а участниците в проекта ще споделят впечатленията си с инженерите на компанията и по-конкретно – как ползват колата, шофирайки на път за работа, до училището на децата или когато пазаруват.

Семействата Хейн и Симоновски от Гьотеборг вече получиха луксозните SUV автомобили Volvo XC90, с които ще участват в проекта Drive Me. Още три семейства ще ги последват в началото на 2018 г., а през следващите четири години до 100 човека ще бъдат включени в проекта.
Volvo планира да разполага с напълно автономна кола до 2021 г. и данните от проекта Drive Me ще изиграят решаваща роля в проектирането й, посочиха от компанията. Drive me ще включва реални потребители, които тестват различните нива на асистенция на водача по време на управление и евентуално на изцяло автономно шофиране.
Тестовите автомобили XC90 са оборудвани с последната Volvo технология за подпомагане на водача при шофиране, както и с набор от камери и сензори, които ще наблюдават поведението им на пътя и ще снабдяват колите с информация за случващото се покрай тях.
На първия етап от проекта семействата ще държат ръцете си на волана и ще контролират управлението през цялото време, докато използват автомобилите. С течение на времето, те ще получат достъп до по-модерни автомобили, с по-развити автономни технологии, след като преминат специално обучение.
Но дори тогава, тестването на автомобилите първоначално ще се извършва в контролирана среда и под надзора на експерти от Volvo Cars. Нито една нова технология няма да бъде въведена в експлоатация, ако съществува и най-малкото съмнение относно нейната безопасност, уверяват от компанията.
Engels
15 Дек 2017 00:10
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Скоро може да има само електрически Mini-та
Много е вероятно в близко бъдеще Mini да се превърне в марка, която ще произвежда само електромобили, но решението за това ще се вземе в началото на следващото десетилетие, предава Automedia.bg.

Мениджърите на марката и техните началници от BMW Group ще изкачат да видят как ще мине лансирането на електрическото Mini, планирано за 2019 г. Това обяви Томас Фелбермайр, вицепрезидент на Mini Америка, на изложението в Лос Анжелис.

Новият модел Mini EV, който е базиран на концепта Mini Electric, показан през септември във Франкфурт, ще се присъедини към вече продавания plug-in хибрид Countryman.

Ако пазарите приемат добре Mini EV, това ще даде началото на бързо електрифициране на гамата на марката.

Фелбермайр потвърди, че продажбите на хибридния Countryman вървят добре, като в САЩ дори се чака за доставката на този автомобил.
Engels
15 Дек 2017 00:22
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Toyota и Panasonic обмислят да правят заедно батерии за електромобили
Panasonic е основният доставчик на батерии за американския производител на луксозни електромобили Tesla. Освен това фирмата държи 29% от пазара за батерии, използвани за зареждащи се хибриди и за електромобили, сочат данни на Nomura Research за първата половина на 2017 г.

Най-близкият конкурент на Panasonic е LG Chem, която притежава 13% пазарен дял, следвана от китайската BYD с 10% и Contemporary Amperex Technology с 9%.

Батериите са централна част от плана на Panasonic да удвои приходите от автомобилния си бизнес до 2,5 трлн. йени (22,05 млрд. долара) до края на фискалната година, завършваща през март 2022. Ето защо разширява производството си на батерии в цял свят.

По-рано тази година тя започна производството на батерийни клетки в „Gigafactory” на Tesla в Невада и планира да продължи експанзията си с нов завод в Китай. Освен това се планира добавянето на нови производствени линии в Япония.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Engels
sim4o
15 Дек 2017 15:37
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Engels
13 Дек 2017 23:00
Мнения: 7,853
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Шведски семейства тестват автопилота на Volvo ХС90
Две шведски семейства първи ще тестват системата за автономно шофиране на Volvo VХС90 в рамките на програмата Drive Me, съобщиха от автомобилната компания.
Еще в середине мая этого года Яндекс.Такси провело испытания беспилотного автомобиля. Сначала на закрытой территории недалеко от их главного офиса в Москве. Испытания показали, что прототипы успешно справляются с задачами. Теперь их хотят опробовать на дорогах общего пользования, и этот этап запланирован на 2018 год.

Беспилотные автомобили в России разрабатывает не только Яндекс, создана целая ассоциация по развитию автономного, подключенного и электрического транспорта - «Автонет». В ней уже пять участников, включая «КАМАЗ», который тоже создал и испытывает собственные прототипы грузовиков-беспилотников, а также институт НАМИ, создавший беспилотный электробус ШАТЛ.
Engels
15 Дек 2017 15:54
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
E-отпадъци за 55 млрд. евро изхвърляме годишно
Теглото на електрическите и електронните отпадъци през 2016 г. е еквивалентно на 4500 Айфелови кули.
Engels
15 Дек 2017 17:30
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Хроника на една предизвестена смърт.

От половин век петролът невъзмутимо надживява всички мрачни прогнози за бъдещето му. Но сега настъпва време на промени.
МАЕ посочва, че няколко фактора ще променят облика на глобалните енергийни системи: ръстът на добива на нефт и газ в САЩ, резкият спад на разходите при възобновяемите енергийни източници, нарастващата електрификация и все по-чистият и разнообразен енергиен микс в Китай.
„През следващите 25 години на растящите енергийни нужди на планетата ще отговорят на първо място ВЕИ и природният газ, тъй като по-ниските разходи ще превърнат слънчевата енергия в най-евтиния източник на електричество“, прогнозира докладът на агенцията.
Изглежда, и петролните гиганти вече се готвят за бъдеще с по-чиста енергия. Те са удвоили броя на придобиванията, инвестициите в проекти или дялове в рисков капитал през 2016 г. (до 44, при 21 през 2015 г.). Данните са от проучване на Bloomberg New Energy Finance от края на октомври.

През последните 15 години тези корпорации похарчиха 6.2 млрд. долара за за дялове в компании за чиста енергия. Секторът на чистата енергия е привлякъл близо 290 млрд. долара през 2016 - внушителна сума, но все още нищожна на фона на инвестициите в петрол.

Какво е бъдещето на петролния пазар? Залез ли виждаме на хоризонта или временно заоблачаване? Трудно е да се отговори при толкова неизвестни: усилията на ОПЕК и Русия да балансират пазара, развитието на електромобилите, както и непредвидимата политика на Доналд Тръмп най-вече към климата.
Engels
18 Дек 2017 02:50
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Може ли Tesla Roadster да спази обещанията си?
Скептицизмът обзема повечето хора, когато Илон Мъск твърди, че новият Tesla Roadster ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди и ще изминава 1000 км с едно зареждане. А също така и ще вдига 400 км/ч. Всичко това изглежда невъзможно. Какво обаче мислят експертите?
Към момента в света няма сериен автомобил, който да вдига 100 км/ч от място за по-малко от 2 секунди. Tesla Model S прави това за 2,4 секунди, което е съвсем близо до обявените 1,9 секунди за Roadster. Но преодоляването на тази разлика от половин секунда е доста сложна задача.

В същото време все пак има автомобили, които да изпълняват това. Едни от тях са рали-болидите. Джейсън Фенске, експерт в предаването Engineering Explained, посочва, че за това са нужни няколко неща – двигател с 600 к.с., умни диференциали с повишено триене, които са част от система за задвижване на четирите колела, специални гуми и тегло до 1350 кг.

Tesla Roadster отговаря на всички тези условия. Машината има електромотори, задвижващи четирите колела. Те контролират тягата с максимална точност, като в същото време разполагат с повече от посочените вече 600 к.с., предлагани от 2,0-литровия турбомотор на рали-болид.

Един от експертите, които са наясно с цялата тази материя, е инженер-механикът от института „Карнеги Мелон” Венкат Вишванатан, който е част от екип, участващ в програмата „Електрически иновации”. Той изучава технологията на най-новите акумулатори и е на мнение, че ускорение от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди е напълно възможно.

„Когато става дума за мощност на двигателя и за ускорение, всичко зависи от големината на акумулаторите и най-вече от броя на неговите клетки. При Tesla Roadster те са с капацитет 200 кВт/ч и така са два пъти по-големи от тези на Tesla Model S P100D (който между другото развива 760 к.с.). Това означава само едно – предлаганата от тях мощност не е чак толкова безумна, колкото изглежда”, обяснява Вишванатан, цитиран от Automedia.bg.
Engels
19 Дек 2017 19:06
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
BMW успя да продаде 100 000 електрически коли

През 2017 г. BMW успя да изпълни предварително заложената цел и да продаде 100 000 автомобила с пълно или частично електрическо задвижване. Новината бе потвърдена от главния изпълнителен директор Харалд Крюгер.

В чест на постижението щабквартирата на компанията в Мюнхен - прословутата сграда "Четирите цилиндъра" - бе така осветена, че цилиндрите да изглеждат като батерии.

"Не само обещахме, но и изпълнихме", коментира Крюгер. "100 хиляди продадени електрифицирани автомобила за една година са важен крайъгълен камък и въпреки това са само началото за нас".
Engels
20 Дек 2017 17:07
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Нов доклад на анализаторската компания IDC очертава ключови тенденции на пазара за информационни технологии през 2018-а и следващите години, свързани с цифровата трансформация на бизнеса.
Прогнозата сочи, че до 2021 г. не по-малко от 50% от световния брутен вътрешен продукт (БВП) ще бъде свързан с цифровите технологии. Инвестиционната привлекателност на компаниите ще зависи в голяма степен от внедряването на платформи и екосистеми, ценността на данните и степента на ангажираност на клиентите.
Към 2019 г. около 40% от проектите за цифрова трансформация и 75% от корпоративните приложения ще използват услуги с изкуствен интелект (AI). Над 90% от потребителите ще общуват с чат-ботове, а над 50% от промишлените роботи ще бъдат свързани към AI системи.
IDC очаква през 2020 г. интерфейсите човек-компютър да станат по-разнообразни, благодарение на което една четвърт от техническите специалисти и ИТ служителите ще използват технологии за допълнена реалност. Почти в половината от новите мобилни приложения основният интерфейс ще стане гласов.
Engels
20 Дек 2017 17:12
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Anet E10 – „направи си сам” 3D принтер с голям размер
3D печатът става все по-достъпен за масовия потребител, благодарение на намаляващите цени на т.нар. 3D принтери. Несъмнено, това е една от най-перспективните и бързо налагащи се технологии, с всевъзможни приложения, вкл. печатане на прототипи.
Комплектът за 3D печат от типа „направи си сам” Anet E10 3D Printer DIY Kit изглежда много обещаващ и същевременно е достъпен на поносима цена за крайния потребител – около 315 долара в момента (със специален талон) от онлайн търговеца Tomtop.

Подобна цена е изключително конкурентна, предвид качествата на 3D комплекта. На първо място, той може да печата предмети в обем 220х270х300 мм, по-голям от предишните DIY устройства на Anet, и освен това предлага повече възможности от тях.
Anet E10 e класически 3D принтер с голям размер и лесен за употреба, с рамка от алуминиева сплав, който работи по адитивна технология FDN, с нанасяне на материала слой по слой. Конструкцията на комплекта позволява бърз монтаж.
Впечатлява конзолната кутия на Anet E10 3D Printer DIY Kit, в която се намират LCD екранът, основната платка и захранващият блок (PSU 240W). На нея е монтиран и рулонът с нишката. Предвиден е също захранващ контакт с превключвател, какъвто липсваше при предишните 3D комплекти на производителя. Друг полезен елемент са предварително инсталираните обтегачи на осите X и Y, благодарение на което отпада нуждата потребителят да прави собствени подобрения.

Принтерът работи устойчиво при висока температура – 240°C максимална за дюзата и 105°С максимална за леглото – и печата прецизно, с дебелина на слоя 0,1-04 мм и скорост 40-120 мм/сек. E10 може да работи непрекъснато в продължение на 48 часа и е сравнително тих. Предвиден е и охлаждащ вентилатор за намаляване на топлината, когато е необходимо.
3D принтерът е оборудван с Боудън екструдер, но липсва пълен метален край, което не позволява печатане при температура над 240°C (добавянето на по-мощно захранване в модела може да реши този проблем). Не се споменава за наличие на предварително инсталирани MOSFET, които загряват и поддържат постоянна температура на леглото над 60°C.
Като цяло, E10 се явява значително родобрение спрямо предишните DIY комплекти Anet и най-доброто от всичко за тази цена. Голямо предимство е наличието на собствен захранващ блок (PSU), какъвто липсва в предходните модели. В допълнение, принтерът може да работи и офлайн, като за целта е предвиден слот за TF карти.
Anet E10 3D Printer DIY Kit се предлага в момента за $315,7, като тази цена е валидна при въвеждане на код (купон) за отстъпка YYM3DP, с който устройството може да се купи с $15 по-евтино. Доставката е от склад на Tomtop в Германия ($10,71 до България, в рамките на 1 до 4 работни дни, по данни от онлайн магазина).
Engels
20 Дек 2017 17:19
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
3D сканирането е новата вълна при смартфоните
Значи скоро ще можем да принтираме снимките от смартфона на 3D принтер.
Ентусиастите бързо ще напишат нужните програми.
А и 3D принтерите поевтиняват.

Huawei, Xiaomi и Oppo потвърждават, че ще интегрират 3D датчици в своите нови смартфони, очаквани на пазара през следващата година.
Могъщи брандове от ранга на Apple могат да инвестират неограничено в разработката на технологии за 3D сканиране, но вместо това разчитат на доставчици на интегрирани решения, които позволяват бързо внедряване на 3D сензори, отбелязва Digitimes.
Така например, Qualcomm, Himax Technologies и Truly Opto-electronics разработват съвместно интегрирани решения за 3D скенери и ги достанят на производителите на смартфони.
Oppo и Xiaomi потвърждават, че ще използват решенията за 3D сканиране, разработени от Qualcomm и нейните партньори. Компанията Largan Precision, голям доставчик на модули за камерите на Apple, също планира разработка на триизмерни скенери.
sim4o
20 Дек 2017 18:48
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Engels 18 Дек 2017 02:50

Може ли Tesla Roadster да спази обещанията си?
Скептицизмът обзема повечето хора, когато Илон Мъск твърди, че новият Tesla Roadster ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди и ще изминава 1000 км с едно зареждане. А също така и ще вдига 400 км/ч. Всичко това изглежда невъзможно. Какво обаче мислят експертите?
Към момента в света няма сериен автомобил, който да вдига 100 км/ч от място за по-малко от 2 секунди. Tesla Model S прави това за 2,4 секунди, което е съвсем близо до обявените 1,9 секунди за Roadster. Но преодоляването на тази разлика от половин секунда е доста сложна задача.
Накануне Шанхайского автосалона китайский премиум-бренд Qoros и шведский производитель суперкаров Koenigsegg представили совместный проект .. .. Заявленная мощность четырехместного электромобиля — 960 кВт (1305 л.с.), емкость 800-вольтовой АКБ — 107 кВт·ч, запас хода на одной зарядке — порядка 500 км, разгон до 100 км/ч занимает всего 2,6 с,

В октябре на военном аэродроме в Дании Koenigsegg Agera RS побил рекорд Bugatti Chiron в разгоне с места до 400 км/ч с последующей остановкой: шведский гиперкар выполнил это упражнение за 36,44 с (результат Широна — 41,96 с). Пятого ноября шведы повторили замеры в американском штате Невада неподалеку от городка Парамп на перекрытом прямолинейном участке автострады 160. Заводской пилот Никлас Лилья смог выполнить упражнение 0-400-0 км/ч за 33,29 с — новый мировой рекорд!

Но главным в американской сессии стало все-таки другое достижение: побит принадлежащий Bugatti Veyron 16.4 Super Sport рекорд максимальной скорости для серийных машин в 431,072 км/ч: достижение Агеры RS — 446, 97 км/ч, это среднее значение двух заездов в противоположных направлениях. Абсолютный же максимум машины в одной из попыток составил 457,49 км/ч.
... ................. ...
Новый мировой рекорд Koenigsegg Agera RS — 0–400 км/ч за 26,8 сек.


Kитайците - иди ги стигай ...
sim4o
20 Дек 2017 18:58
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Engels
19 Дек 2017 19:06

BMW успя да продаде 100 000 електрически коли

През 2017 г. BMW успя да изпълни предварително заложената цел и да продаде 100 000 автомобила с пълно или частично електрическо задвижване.
Вече писахме в статията за "Короната на Тесла" :
sim4o 20 Апр 2017 23:19
.
"Koроната на Тесла" и преходното знаме за 2015 пък е на Нисан-Рено, BYD комай са едва втори :

2015 year brought a total of 85,000 EV sales worldwide (including Twizy) ..

"Короната на Тесла" за цялостно творчество, пак е там ..
The Renault-Nissan Alliance announced a milestone of 302,000 all-electric cars cumulatively sold through the end of 2015.


ЛАДА-Нисан–Рено ОТДАВНА минаха 300 000 (в 2015) а с хибридите са още по-напред!

Да се стяга БМВ в кръста, че то един BYD прави ЗА ГОДИНА , почти 100 000 леки електрокара .. а с лекотоварните - двойно!

Китайците - иди ги стигай..!


sim4o
20 Дек 2017 19:07
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Но за електормобилите писахме неколкократно..
Даже моите любимци - Руската Група на Форума (РГФ) успяха да поотклонят дискусията към любимата им дестинация ..
Естествено - подкрепих ги с факти и данни за изоставането на руската автопромишленост, сравнена със световните лидери..

Споменах и #кой , според мене е виновен за това ..

Овчаря 17 Юли 2017 19:09
Според ватни учЕни научно-техническият прогрес в Света е определен като опасен за националната сигурност на Бензиноколонката.
Абсолютно така твърдят ватните учени ..
Овчаря 17 Юли 2017 19:09
Но Китайската Народна Република върви с огромни крачки напред и не обръща внимание!

Говорили сме:

КНР, благодаря стимулированию со стороны властей и фантастической гибкости местного бизнеса, счет транспортным средствам на электрической тяге уже идет на миллионы. В прошедшем году одним из самых динамично развивающихся стал сегмент LSEV - низкоскоростных электрических транспортных средств.....
... За год на них пересели более 300 000 китайцев. Причем, не только в мегаполисах, но и городах «третьего эшелона», поселках и округах по всему северному, восточному и центральному Китаю.
Лидером в производстве... ... стала провинция Шаньдун, где в прошлом году было произведено около 172 900 LSEV...Крупнейшей компанией, специализирующейся на штамповке маленьких «уродцев», стала Shifeng Group, наклепавшая и продавшая за год более 60 000 таких машин. Еще по 50 с лишним тысяч таких авто продали Hebei Yogomo Special Vehicle Manufacturing Co и Lujo EV R & D Co.
"В 2014 году рынок электрокаров (Electric Vehicles или EV) вырос в продажах в 4 раза... В городах Шанхай и Гуанчжоу жители смогут бесплатно получить номерные знаки . .. Масштабнейший план подразумевает за 5 лет (то есть до 2020 года) выпустить на дороги 5 миллионов электрокаров и гибридов. Подъем должен составить 669% ежегодного прироста.
China is the growth motor for plug-in sales, +85 % compared to 2015. 351 000 "New Energy Vehicle" were sold in the passenger car category, on top of that nearly 160 000 commercial vehicles (not shown in this chart), mostly all-electric buses.
Китайская компания BYD продала почти на 30 тыс. электромобилей больше, чем американская Tesla Motors, сообщает Greentech Media со ссылкой на отчет Bloomberg New Energy Finance. Согласно отчету, BYD поставила на рынок в 2016 году 102,5 тыс. электромобилей, в то время как этот показатель у Tesla составил 75 тыс.


Ватнишките учени - скърцат със зъби .. ама китайците - иди ги стигай ..
Ще излумкат 5 000 000 , като стой та гледай!

Ама тях ги води Комунистическата Партия .. а ватниците по едно време си я бяха забранили ..

.. а СЕГА Зюганов е опозиция срещу Путин и единственото, дето може би ще успее - да спаси малкото останали електрически возила - московските тролейбуси , от путиновото антиелектрично мракобесие ..

Engels
21 Дек 2017 14:47
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Китай просто доказва старата истина, че правилната и компетентна регулация от стана на държавата, дава забележителни резултати.
Engels
22 Дек 2017 16:57
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Qualcomm получи разрешение да тества автономни коли в Калифорния
През септември Qualcomm обяви 9150 C-V2C чип, който позволява на колите да си комуникират с други коли, както и с инфраструктура като сетофарите. Тази технология може да работи заедно с чиповете, свързани с автономността, за да подобри сигурността, коментира още вицепрезидентът.

В Сан Диего Qualcomm започна полеви тестове на коли на Ford, които включват въпросните чипове. Подобни тестове ще се състоят и в Мичиган, в Китай, Германия, Италия и Япония, твърди Дюгал.

Припомняме, че Nvidia получи разрешение за тестове на автономни коли в Калифорния преди година, а по-рано през 2017 г. Samsung също получи разрешение от властите. Nvidia има няколко партньора от автомобилния сектор, включително Tesla, Toyota и Volvo. Intel изрази интерес към технологията на Qualcomm, но няма разрешение в Калифорния.
Engels
23 Дек 2017 01:19
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Volkswagen би още един рекорд.
Германците са първият производител, продал за 1 година над 3 млн. коли в една държава.

Германският автомобилен концерн Volkswagen записа ново рекордно постижение, след като стана първият в историята производител, който в рамките на една календарна година е продал 3 млн. нови коли в една държава, съобши Deutsche Welle, цитирана от Automedia.bg.

Очаквано постижението е регистрирано на най-големия автомобилен пазар в света – този в Китай. Във Volkswagen са убедени, че дори с настъпването на „епоха на електромобили”, продукцията на концерна ще продължи да бъде конкуретноспособна в Китай.

Само за ноември германският производител е реализирал в цял свят 995 900 продажби. Най-голямата част от тях – 457 800, се падат именно на Азиатско-Тихоокеанския регион. Следват Европа – 364 700, Северна Америка – 84 500 и Южна Америка – 47 800.

За 11-те месеца на 2017 г. глобалният резултат на концерна е 9 743 400 продажби, което е с 3,9% повече от същия период на 2016 г. От тях на Китай се падат 3 724 000 продажби, на Европа – 3 991 000, на Северна Америка – 884 900 и Южна Америка – 483 100.
Добави мнение   Мнения:699 « Предишна Страница 25 от 35 23 24 25 26 27 Следваща »