Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
In Technology We Trust
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:699 « Предишна Страница 27 от 35 25 26 27 28 29 Следваща »
Engels
11 Яну 2018 10:03
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
CES 2018: Показаха най-малката 1TB USB-C флашка
Най-малката в света флашка с капацитет 1 терабайт (T и интерфейс USB Type-C демонстрира на CES 2018 в Лас Вегас производителят на сторидж решения SanDisk.

Технически характеристики на устройството не бяха обявени, но SanDisk изтъква, че новият й продукт се явява най-малката USB-C флашка с капацитет 1TB. Подобна памет може да се ползва не само с компютри, но и със смартфони под управление на Android.

Безпрецедентната флашка на SanDisk се очаква на пазара в най-скоро време. Цената не е известна, но несъмнено тя ще бъде висока, а с огромния си капацитет USB-C устройството едва ли ще се позиционира като масов продукт.
D4D5
11 Яну 2018 10:04
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Безпрецедентната флашка
Engels
11 Яну 2018 10:04
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Tesla започва производството на соларни керемиди в Ню Йорк
Дългоочакваният продукт, с който Tesla планира да революционизира соларната индустрия, вече е в продажба, според съобщение на компанията. Tesla заяви, че е започнала да произвежда соларни керемиди за фотоволтаични покриви миналия месец в своята гигафабрика в Бъфало, Ню Йорк.
Случайно или не, Tesla казва също, че тънкослойните (HIT) фотоволтаични модули на Panasonic също се произвеждат в тази фабрика – от миналото лято.
Наред с всичко това Tesla започва инсталирането на соларни покриви за собственици на жилища, които не са служители на фирмата. Компанията отбелязва, че това включва проверка на надеждността на стъклените плочки и тестването на атмосферните влияния върху тях.
Продължава конфигурирането на оборудването в гигафабриката, за която Tesla има амбициите да достигне 1 GW годишно производство на соларни клетки и модули. Това ще q направи най-голямата PV фабрика в Западното полукълбо.
Компанията също така търси да наеме нови кадри – отвъд 500-те служители, които понастоящем работят в завода.
Engels
11 Яну 2018 10:12
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Чипмейкъри без заводи правят $100 млрд. годишно
Бизнесът на разработчиците на чипове без собствени заводи се разраства. През миналата година оборотът на т.нар. fabless-компании за първи път е превишил 100 млрд. долара, бележейки ръст от 11%, сочи доклад на анализаторската компания IC Insights.
Над 70% от общите приходи в размер на 100,61 млрд. долара се падат на 10-те най-големи чипмейкъри без заводи. Техният сумарен оборот се е покачил с 12% спрямо предходната година и възлиза на почти 74 млрд. долара.

Лидер по обем на продажбите сред разработчиците на чипове е американската компания Qualcomm. Нейните приходи през миналата година са нараснали с 11%, достигайки 17,08 млрд. долара, според данните на IC Insights.

На второ място се нарежда Broadcom с приходи в размер на 16,07 млрд. долара (16% повече на годишна база), следвана от графичния разработчик Nvidia, който е направил 9,23 млрд. долара през годинита. Именно Nvidia демонстрира най-висок ръст от водещите 10 fabless-чипмейкъри – продажбите й са нараснали с 44%, благодарение на което се придвижва с две места напред.

Анализатори от тайванската агенция CNA отбелязват, че Nvidia е изместила от третото място MediaTek – един от основните производители на SoC за смартфони. Приходите на тайванската компания през 2017 г. са намалели с 11% до 7,88 млрд. долара, спрямо $8,8 млрд. през 2016. В резултат на това MediaTek слиза на четвърто място.

Спадът при тайванския поизводител се дължи на намаляването на продажбите в Китай. През настоящата година обаче MediaTek ще се опита да възвърне загубените си позиции на пазара на чипове за смартфони, който генерира около 60% от приходите на компанията.
На пето място се нарежда Apple с 6,66 млрд. долара през 2017 г. и ръст от 3% спрямо предходната година. ИТ гигантът попада сред чипмейкърите, тъй като сам си разработва процесорите за своите смартфони и таблети.

Останалите места в Топ 10 заемат компаниите AMD ($5,25 млрд.), HiSilicon Technologies ($4,72 млрд.), Xilinx ($2,48 млрд.), Marvell Technology ($2,39 млрд.) и Tsinghua Unigroup ($2,05 млрд).

Най-силна динамика сред чипмейкърите демонстрират AMD и HiSilicon – техните приходи през 2017 г. са нараснали съответно с 23% и 21%. Marvell пък е едва втората (след MediaTek) fabless-компания в Топ 10, която регистрира спад на приходите през миналата
Бай Дан
11 Яну 2018 17:53
Мнения: 1,899
От: Bulgaria
Енгелс,
Преди десетина година едни унгарци бяха разработили такива керемиди. Едно наводнение им развали основите на завода, който строяха и те фалираха. Трябваше да продадат патента си на индийци.
Щях да се пробвам да им стана дистрибутор за България. Много елегантно решение. Единственият проблем тогава беше, че нямаше подходящи акумулатори за да съхраняват натрупваната енергия. То и сега ги няма, но се мержелеят на хоризонта.
Engels
11 Яну 2018 23:45
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Преди десетина година едни унгарци бяха разработили такива керемиди.

Интересно е да се види как точно ги свързват с кабелите.
Вероятно е смесено свързване, паралелно и последователно.
Бай Дан
12 Яну 2018 09:56
Мнения: 1,899
От: Bulgaria
Извинявай Енгелс - малко не ми достига времето.
Идеята на унгарците е в стандартни керемиди да се вложат фотоволтаични елементи (при самото производство се влагат в материала заедна със свързващите елементи - кабели и клеми). Всяка керемида се свързва със съседните на блокове в зависимост от търсената мощност. Трябва да проверя дали в схемата на свързване имаше и паралелен момент или само пследователно.
Скоро се местих в ново жилище и не можах да намеря материалите.
Дори и за мощността на един елемент (цигла) не мога сега да ти кажа числа. Ще потърся в събота или неделя.
Engels
13 Яну 2018 09:33
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Трябва да проверя дали в схемата на свързване имаше и паралелен момент или само пoследователно.

Предполагам че се използват и двата варианта, така можеш да получиш точно каквото напрежение и сила на ток ти е нужна.
Между другото при включването на инверторен климатик към фотоволтаик е за предпочитане да се свърже директно.
Използването на касическия подход, при който правия ток от фотоволтаика се преобразува в променлив, който в инверторения климатик отново се преобразува в прав, е скъпо и неефективно. С малко модификации захранването може да се подаде директно след входния блок на инверторения климатик.
Engels
13 Яну 2018 11:20
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Водородният Nexo изминава 600 км с едно зареждане
Hyundai планира да въведе най-малко 18 нови модела екологични автомобили до 2025 г. Производителят вече започна серията с Hyundai Nexo – SUV с водородни горивни клетки, който дебютира на изложението CES в Лас Вегас. Nexo е вторият SUV с горивни клетки на Hyundai, следвайки Tucson FCEV, който се сдоби с куп подобрения наскоро.

Hyundai Nexo се базира на изцяло нова платформа. Тя е не само е по-лека, но и позволява по-добро комплектоване на компонентите на горивните клетки и големия набор батерии. В сравнение със стария Tucson FCEV, Nexo е по-голям във всяко отношение. Той има повече вътрешно пространство, но новата и по-лека платформа в съчетание с по-мощния задвижващ блок от водородни горивни клетки дава на Nexo много по-добри резултати навсякъде.

По-конкретно, Nexo се задвижва от електрически мотор с мощност 120 кВт. Има и по-голям комплект батерии: 40 кВт. Nexo може да достигне 100 км/ч три секунди по-бързо от Tucson FCEV. Но най-добрата му характеристика е шофирането на дълъг път: Nexo може да измине близо 600 км наведнъж и може да бъде напълно зареден за пет минути.

Когато Nexo „пристигне“ на пазара в идните месеци, той ще представи и няколко нови технологии за подпомагане на водача, които са нови за марката Hyundai. Новият монитор за наблюдение на т нар сляпо поле „Blind Spot View“ подобрява конвенционалния монитор чрез камерите, които показват изглед от двете страни на автомобила върху централно монтирания екран. Системата използва широкоъгълни камери за оглеждане на всяка страна на автомобила, което дава на шофьорите по-добра представа за онова, което иначе не може да се види с традиционното огледало за обратно виждане.

Новият асистент за движение в лентата и асистентът за каране по магистрала автоматично настройват кормилното управление, за да центрират Nexo в избраната лента. Системата работи при скорости между 0 и 145 км/ч и на магистрали, и на градски улици. Системата за шофиране използва сензори и картографски данни за автоматично регулиране на скоростта на автомобила.

Най-сетне Nexo има и нова „Remote Smart Assist Parking“ система, която позволява на автомобила да се паркира самостоятелно или да се измъкне от паркомястото си със или без шофьор в колата.
Engels
13 Яну 2018 11:22
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Нова термална батерия попива жегата като гъба
Учени от MIT са създали нов неконвенционален материал, който е много ефективен при съхраняването и освобождаването на топлинна енергия и може да се използва като батерия. Наречен AzoPMA, новият пластмасов полимер може да задържа 100 пъти повече топлинна енергия от водата. Ако се доразработи, новият материал може да революционизира слънчевата енергия.

Изследванията върху AzoPMA са ръководени от д-р Джандапани Венкатараман, химик от Университета в Масачузетс. Те бяха публикувани в списание Nature. Материалът получи своето име заради състава си от азобензенов полиметакрилат. AzoPMA може да задържа много топлинна енергия, защото превключва между две конформации или форми, в зависимост от топлината. Когато материалът се нагрява, молекулите в него се пренареждат и заемат „високоенергийна“ позиция, която се сочи като много ефективна при съхраняването на топлинна енергия. Когато материалът се охлажда, те се връщат в нискоенергийната си форма и освобождават топлинната енергия.

Потенциалът на топлинната батерия изглежда безкраен. „Термалните батерии днес са там, където електрическите батерии са били преди век“, казва професорът от MIT д-р Джефри Гросман, който е ръководил подобни проучвания с термо батерии, пред NBC News. „Има вълнуващи приложения, които тепърва започваме да разбираме.“

Венкатараман вижда приложението на материала в генерационни системи, които са отдалечени от електропреносната мрежа. „Представете си, когато отидете на къмпинг, да зареждате батерията, докато се разхождате, и после да използвате енергията, за да приготвите вечерята си“, каза той.

AzoPMA може да се използва и като негоривен материал в соларни термични пещи, като компонент на големи батерии на ниво домакинство или разпръснати в мрежа от малки дялове, например за стопяване на сняг след буря без нужда от електричество.
Engels
13 Яну 2018 11:26
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Nissan предлага управление на автомобила с мисъл
Иновативна разработка за управление на автомобила със силата на мисълта показа японската компания Nissan по време на изложението за потребителска електроника CES 2018 в Лас Вегас.
Brain-to-Vehicle, или просто B2V, представлява технология за телепатично управление на автомобиля. Тя позволява автоматично прочитане и интерпретиране на сигнали, постъпващи от главния мозък на водача. Технологията съкращава времето, необходимо на колата да реагира на една или друга команда.
Nissan твърди, че B2V е първата по рода си система в света. По думите на вицепрезидента на компанията Даниел Шилачи, повечето хора си представят автономното шофиране като деперсонализиран процес, в който водачът напълно предава на автопилота контрола над ситуациите, докато Brain-to-Vehicle реализира противоположна концепция.
При японската технология водачът не стои встрани от процеса на шофиране, а напротив – неговият мозък помага управлението да стане по-безопасно и по-приятно. B2V се явява част от по-широка програма за умно шофиране, наречена Nissan Intelligent Mobility.

Телепатичната връзка на водача с автомобила се осъществява чрез специален шлем, към който са свързани контакти, способни да улавят активността на мозъчните вълни. Системата за автономно шофиране открива в мозъка на водача зараждащите се намерения за иницииране на различни действия – например, завиване надясно или натискате на газта – и заставя колата да изпълни по-бързо тези команди.
Според разработчиците, технологията може да спести от 0,2 до 0,5 секунди при изпълнение на всяка от командите. Нещо повече, системата е способна да разбере дали водачът изпитва дискомфорт и в съответствие с това да промени стила на шофиране.
Технологията B2V може да намери и други приложения, смята старшият изследовател Лучан Георге, ръководител на проекта в R&D центъра на Nissan в Япония. Според него, системата има потенциал да направи интериора на автомобила по-приятен за водачите чрез използване на допълнена реалност.
https://youtu.be/oCi6taII6Yo
Engels
13 Яну 2018 11:28
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Sony преследва лидерство в безпилотните коли
Sony има амбиция да стане световен лидер в технологиите за безпилотни автомобили, става ясно от интервю на CEO-то Казуо Хираи пред японското издание Nikkei.
По думите на топ мениджъра, Sony притежава необходимите технологии, за да стане водещ играч на пазара на системи за самоуправляеми автомобили. Компанията вече си сътрудничи в тази сфера с производители на автомобили и части за тях. Sony обаче не възнамерява сама да произвежда автомобили, уточнява Казуо Хираи.
„Ние даваме своя принос в разработката на безпилотни автомобили, доставяйки датчиците за изображения. Можем също да се заемем с разработката на съпътстващ софтуер и системи, но не и да участваме пряко в производството на автомобили”, пояснява той.
Очаква се бизнесът с автомобилни сензори да донесе значителни приходи на Sony, но Казуо Хираи не разкрива точни стойности. В момента японската компания е водещ доставчик на сензори на изображения за мобилни устройства, като именно това е най-доходоносният й бизнес.
Междувременно, Sony планира да пусне своя робот-куче Aibo на международния пазар и да засили бизнеса си със смартфони. На CES 2018 в Лас Вегас компанията демонстрира за първи път извън пределите на Япония обновена версия на робота.
В допълнение, Sony ще предприеме мерки за възстановяване на своя смартфон бизнес. Компанията контролира значителна част от пазара на смартфони в Япония и планира да усъвършенства устройствата си с нови, привлекателни функции за потребителите. Освен това Sony ще се съсредоточи върху сегмента на устройствата от висок клас.
Финансовите показатели на Sony се стабилизираха напоследък, отбелязва Казуо Хираи. За последната финансова година, приключила през март 2018 г., японският производител очаква оперативна печалба в размер на 630 млрд. йени (5,57 млрд. долара), което е с 26% повече от резултата за миналата година.
Engels
13 Яну 2018 23:13
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
GM пуска автомобил без волан и педали през 2019 г.
Автомобилният концерн General Motors (GM) е поискал от Министерството на транспорта на САЩ разрешение за експлоатация на самоуправляеми превозни средства от ново поколение, съобщават от компанията.

Става въпрос за робомобила Cruise AV, проектиран на базата на електрическия модел Chevrolet Bolt. Още от самото начало Cruise AV е замислен като автомобил за напълно самостоятелно движение, без традиционните волан и педали.
С други думи, в конструкцията на Cruise AV не е предвидена възможност за движение в ръчен режим, а всички хора в салона се разглеждат като пътници. GM планира да пусне първите модели Cruise AV още през 2019 г.
Предполага се, че подобни автомобили ще решат няколко проблема. На първо място, самоуправляемите машини ще направят шофирането по-безопасно, второ – градовете ще станат по-чисти и трето – ще бъдат разтоварени пътищата.
В момента около 94% от всички пътни инциденти стават по вина на хората, отбелязва GM. При робомобилите човешкият фактор ще бъде напълно изключен. Освен това преходът към електрическо задвижване ще подобри качеството на въздуха в мегаполисите, а благодарение на самоуправляемите автомобили, транспортните потоци ще станат по-ефективни.
Развитието на безпилотния транспорт и умните градове се явява основа за появата на нова икономика на пътуване. Освободените времеви и интелектуални ресурси на хората ще доведат до трансформация на съществуващите индустрии и появата на нови, посочват от GM.
Engels
15 Яну 2018 19:55
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
В Европа Toyota залага на хибрида като алтернатива на дизела
Японският производител Toyota ще залага на модели с хибридно задвижване, които да се превърнат в алтернатива за европейските клиенти, търсещи заместител на дизеловите мотори. Това обяви президентът на европейското подразделение на компанията Йохан ван Зил пред Automotive News.
„В момента 40% от продажбите ни на континента са на хибридни автомобили. Целта ни е през 2020 г. те да бъдат повече от 50%. Впрочем дялът ни в Западна Европа и сега е толкова, а в страни като Франция, например, надвишава 60%”, коментира Ван Зил.
Топ мениджърът допълни, че Toyota ще разшири гамата от предлагани хибридни модели с по-мощни модификации. Целта пред компанията е тези машини да бъдат на нормални цени, за да не бъдат отблъскани клиентите. Всичко това обаче не означава окончателно отказване от дизела, предава Automedia.bg.
„Положението е различно във всеки един сегмент. Когато стартирахме продажбите на кросоувъра C-HR, решихме да не предлагаме дизел. Днес 77% от неговите продажби в Европа са на хибридната версия, като във Франция този показател е 90%. Явно това е бъдещето, но в същото време дизелът е необходим за модели като Land Cruiser, който се предлага с двигател, отговарящ на стандарта Euro 6.2”, обяснява Ван Зил.
Директорът на Toyota за Европа допълни, че именно за по-големите модели е лесно да се осигури цялата технология, пречистваща дизеловото гориво. За малките обаче е трудно, тъй като тя ще повиши цената им и ще ги направи неконкуретноспособни. Затова и Ван Зил е на мнение, че Toyota няма да предложи нов дизелов двигател за малките си автомобили.
„През 2015 г. дизеловите ни модели заемаха 25% от пазара ни в Европа. Година по-късно техният дял е 15%, а в страните като Италия, например, е едва 7%. Изискванията за екология също става по-строги, така че дизелът постепенно остава на заден план”, каза още топ мениджърът.
Ван Зил разкри също, че първият изцяло електрически автомобил на марката най-вероятно ще бъде SUV или премиум модел, тъй като в тези сегменти печалбата е много по-висока, докато за малките коли тази технология все още е много скъпа.
„Трябва да създадем нов бизнес модел за малките автомобили (сегмент А), тъй като при тях всичко е фокусирано върху разходите. А това може да стане само, ако сегашните технологии поевтинеят”, коментира още шефът на Toyota за Европа.
Engels
15 Яну 2018 20:01
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Ford влага 11 млрд. долара в развитието на електрически коли
Залагаме всичко на това, казва изпълнителният председател на Ford Бил Форд
Американският автомобилен производител Ford Motor Co. ще увеличи повече от два пъти разходите си за електрифицирани превозни средства, като подсили инвестициите си в сегмент, за който автомобилната индустрия счита, че ще нарасне значително спрямо това, което сега е само малка част от пазара.
Ford планира да инвестира до 11 млрд. долара в развитието на електрически коли. До 2022 г. концернът трябва да разполага с общо 40 такива модела, които ще са или напълно електрически, или ще са задвижвани с хибридни двигатели, предава Bloomberg, цитирайки Джим Фарли, президент за световните пазари, по време на презентация на автомобилното изложение в Детройт. В края на 2015 г. концернът заяви, че ще инвестира 4,5 млрд. долара до края на десетилетието, припомня агенцията.
„Тези 11 милиарда долара, които виждате, това означава, че залагаме всичко", заяви пред репортери в Детройт изпълнителният председател на Ford Бил Форд. „Единственият въпрос е дали клиентите ще са с нас, а смятаме, че ще го сторят".
След като пионерът на електрическите превозни средства Tesla Inc. надмина Ford през миналата година по пазарна стойност, вторият по големина автомобилен производител в САЩ смени тогавашния главен изпълнителен директор Марк Фийлдс. Заместникът му Джим Хакет обеща да намали разходите и да премахне някои модели автомобили от серията, за да пренасочи бъдещето на компанията към пикапи, SUV и електрификация.
С намаляването на разходите за батерии и завишени изисквания на регулаторите по целия свят за двигателите с вътрешно горене автомобилните производители засилват залозите си по отношение на изцяло електрическите модели. И въпреки че сегментът обхваща по-малко от 1% от годишните продажби в САЩ, очаква се глобалното търсене да нарасне, тъй като правителствата постепенно налагат забрани върху бензиновите и дизеловите двигатели, а батериите достигат ценови паритет с традиционните мотори.
Ford очаква стандартите за икономия на гориво и замърсяване да станат по-строги „и с право“, казва Радж Наир, ръководител за северноамериканските операции на Ford.
„Вярваме, че създаденият от човека въглероден диоксид допринася за изменението на климата и имаме какво да направим по въпроса", казва той.
От планираните 40 електрифицирани модела, 16 ще бъдат изцяло електрически. Компанията идентифицира само един модел по име, който ще излезе през 2020 г. и е наречен Mach 1. Той ще бъде електрически SUV.
Majorov
15 Яну 2018 20:30
Мнения: 10,360
От: Slovakia
Радваме се че ние данъкоплатците финансираме световния прогрес и колите на богаташите.
Аз до сега си мислех че прогреса е прогрес понеже е ПО ЕФЕКТИВЕН и сам си пробива път.
Но сега се оказва че оазни чичковци ни казват кое е прогресивно и с нашите парички го лобират.
Engels
15 Яну 2018 20:39
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Аз до сега си мислех че прогреса е прогрес понеже е ПО ЕФЕКТИВЕН и сам си пробива път.

Това беше едно време.
Сега дали е прогрес или не е прогрес, се решава от това, дали има далавера и за кого.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Engels
Amazon
15 Яну 2018 21:12
Мнения: 5,842
От: Congo, the Democratic Republic of the
GM пуска автомобил без волан и педали през 2019 г.

Чакам с нетърпение всички автомобили със закон да станат такива. Ако искаш автомобил с възможност за ръчно управление - специални курсове, психо тестове, свидетелства от колеги и приятели, труден изпит и подновяване всеки няколко години, или при смяна на местоживеенето - точно както е за оръжейните лицензи.

П.П: А Шеви Bolt е невероятна машина.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Amazon
Engels
17 Яну 2018 17:26
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Google прокарва частни междуконтинентални кабели
Google разширява с ускорени темпове своята облачна инфраструктура, изграждайки нови центрове за данни и междуконтинентални подводни кабели, съобщи американското технологично издание ZDNet.
Плановете на компанията предвиждат прокарване до 2019 г. на три подводни кабела: Curie – между Чили и Лос Анджелис; Havfrue, който ще свърже САЩ с Дания и Ирландия; и Hong Kong-Guam – за връзка между главните комуникационни центрове в Азия.
В момента на мрежата на Google се пада една четвърт от световния интернет трафик.С реализацията на проекта Curie, компанията ще стане първият голям телекомуникационен играч с частни междуконтинентални кабели.
Същевременно, още през първото тримесечие на 2018 г. Google ще отвори нови центрове за данни в Холандия и Монреал (Канада), а по-късно интернет гигантът ще реализира подобни проекти в Лос Анджелис, Финландия и Хонконг.
Това ще бъдат не просто центрове за данни, а т.нар. зони за достъпност. Идеята е близко разположени дейта центрове да взаимодействат помежду си, като помагат на клиентите бързо да преместват работно натоварване от една изчислителна площадка на друга, ако възникне проблем в някой от тях.
Google оперира в момента 44 такива зони, разпределени в 15 региона. Компанията препоръчва на клиентите да разгръщат системите си в различни зони и региони, за да бъдат защитени от непредвидени аварии.
Engels
17 Яну 2018 23:56
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Hyundai насочва вниманието си към електромобили и автономни автомобили
Hyundai Motor Group ще инвестира 23 трилиона вона (21,5 млрд. долара) в следващите пет години в сектори като електромобили, автономни автомобили и развитие на иновации, съобщава Ройтерс, позовавайки се на информация на Министерството на финансите на Южна Корея.
Като част от плана за фокусиране върху нови технологии компанията ще развива и проекти за производство на батерии и водородна енергия.
Hyundai е решила да поправи грешката си от миналата година, когато продажбите започнаха да намаляват заради грешни решения за пазара в САЩ и обтегнати отношения с Китай, посочва още Ройтерс.

Автомобилната компания планира и да наеме 45 хил. души през следващите пет години.

Говорител на компанията е потвърдил плановете да бъдат наети още служители, но не и размера на цитираните инвестиции. "Глобалните тенденции се променят бързо. Ще наемем най-талантливите в тези нови области", обясни още вицепрезидентът Еуисун Чунг.

По-рано от автомобилната компания коментираха, че планират експанзия в региона на Югоизточна Азия и ще опитат да намалят зависимостта си от Китай.
Добави мнение   Мнения:699 « Предишна Страница 27 от 35 25 26 27 28 29 Следваща »