Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
In Technology We Trust
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:699 « Предишна Страница 26 от 35 24 25 26 27 28 Следваща »
Engels
24 Дек 2017 18:41
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
NanoRing транзистори обещават по-добри смартфони
Американският разработчик на мобилни процесори Qualcomm планира да създаде смартфон на базата на абсолютно нов тип транзистори, известни към момента като NanoRing, стана ясно през седмицата.
Транзисторите са основен градивен елемент на цялата съвременна електроника. Но въпреки бурното развитие на технологиите, принципът на работа на транзисторите остават почти непроменен. Qualcomm обещава малка технологична революция с новия тип транзистор NanoRing.
По-рано тази година специалисти на Qualcomm, Applied Materials и Synopsys разработиха математически модели на пет нови типа транзистори от следващо поколение. За разлика от сегашните електронни транзистори, в които основен елемент е силициевото „ребро”, пропускащо ток във включено състояние, NanoRing работи по друг начин.
Новият транзистор представлява „сандвич” от три силициеви правоъгълни канала. Всеки такъв канал е заобиколен от слой диелектрик, покрит с метален слой на управляващия електрод – затвора. Подаването на електричество към затвора променя напрежението на електрическото поле в силиция, което позволява на тока да тече през него.
Но въпреки отличните резултати, получени в математическите модели, за пълноценен успех все още е рано да се говори. Първите изпитания на NanoRing ще започнат през 2018 г. и ако са успешни, Qualcomm ще разработи смартфон на базата на новите транзистори.
Очаква се подобни телефони да консумират няколко пъти по-малко енергия, в сравнение с актуалните в момента устройства, като същевременно запазят същото високо ниво на производителност.
Engels
24 Дек 2017 18:44
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
В Холандия вече строят ветроенергийни паркове без субсидии
Холандското правителство реши да проведе първия търг за изграждане на офшорни ветроенергийни мощности без субсидия. Вчера кабинетът съобщи, че има достатъчен брой кандидати и проектът ще бъде разработен без държавна подкрепа.

Миналата седмица шведската компания Vattenfall разкри, че е подала оферта в търга, който търси разработчици за 700 MW вятърни мощности на брега на югозапад от Нидерландия. Това бе последвано от потвърждение от холандското правителство, че ветроенергийният парк Hollandse Kust I и II ще бъде построен без никаква субсидия, след като вчера аукционът бе закрит за участниците в търга.

Победителите в търга ще бъдат избрани през следващите няколко месеца. Фермата следва да бъде пусната в експлоатация до 2022 г. Тя ще осигурява чисто електричество за един милион домакинства електроенергия. Победителят в конкурса ще получи разрешение за разработване на проекта, но няма да получи държавна субсидия.

“Това е прекрасна новина за енергийния преход“, заяви в свое изявление холандският министър по икономическите въпроси и политиката по изменение на климата Ерик Уайб. “Ако тези кандидатури действително доведат до изграждането на офшорна вятърна централа без субсидия, това ще бъде огромен пробив. Това също така показва, че можем да запазим ниски разходите за енергийния преход, ако се справим с тези въпроси интелигентно и ако пазарът и правителството работят добре заедно”.
Engels
24 Дек 2017 18:58
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Хуманоиден робот прави лицеви опори
Инженери от университета в Токио разработват хуманоидни роботи със скелети, подобни на човешкия. Последните достижения на учените с роботите Кенширо и Кенгоро, публикувани в Science Robotics и на видео в YouTube, са респектиращи.
Екипът, ръководен от Масаюки Инаба, цели да създаде роботи, които имитират точно човека не само по отношение на физическите способности, но и от гледна точка на анатомията. Така например, скелетът на Кенгоро се състои от порести части, които му позволяват да се „поти” и по този начин да се охлажда при нагряване на електродвигателите.
Скелетите на двата робота, високи съответно 160 и 167 см, максимално съответстват на скелетите на хора със същия ръст. В допълнение, създателите на роботите сравнително точно възпроизвеждат мускулите и ставите.
Въпреки че броят на степените на свобода на ставите на двата робота е значително по-малък, отколкото при човека (64 и 114 при Кенширо и Кенгоро срещу 419 при човека), роботите могат да възпроизвеждат много от движенията и активностите на хората.

В една видео демонстрация роботът Кенгоро прави характерни за човека упражнения и действия, вкл. лицеви опори, изправя се на пръсти и симулира натискане на педала на газта и спирачките в колата.
Според създателите на Кенширо и Кенгоро, техните постижения могат да подобрят други хуманоидни роботи и дават възможност на хората да научат повече за функционирането на човешкото тяло.
https://youtu.be/WMSINb5yZq8
Engels
31 Дек 2017 13:36
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Шънджън първи в света мина на електробуси
Китайският град Шънджън първи в света мина на изцяло електрически градски транспорт. Общо 16 359 електробуса обслужват хората в 12-милионния град, който е второто по големина пристанище за контейнеровози в Китай след Шанхай, съобщи People’s Daily Online.
В значителна степен са електрифицирани такситата – 62,5% от целия парк, или 12 518 броя, са електромобили. Управата на града вярва, че до 2020 г. всички таксита ще минат на електричество. С въглеводородно гориво в момента работят само 634 автобуса на спешните служби.
За да функционира транспортната система без прекъсване, в града е изградена огромна мрежа от електрически зарядни станции. Твърди се, че в резултат на електрификацията на обществения транспорт, Шънджън е станал по-чист град – преходът към електромобили е намалил съществено отделянето на въглероден газ.
sim4o
31 Дек 2017 13:51
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Департамент по транспорту Лос Анджелеса остался очень доволен испытаниями электробуса Proterra Через некоторое время машину усовершенствовали и она смогла пробегать уже 960 км. А вскоре на ней установили еще один рекорд – электробус прошел на одной заряде 1770 км в идеальных условиях.


Казахстан изгради съвместно предприятие с Китай ..


Электрификация общественного транспорта в крупных городах, похоже, становится новым направлением развития ..
Не так давно мы рассказывали про опытный электробус, который построила Группа ГАЗ. Разработки в этом ключе есть и у КАМАЗа, и у белорусского МАЗа. Теперь свой электробус появится и в Казахстане. Но специалисты из казахстанского ... холдинга Парасат пошли собственным путем и создали в Алматы предприятие по сборке электробусов совместно с китайской компанией Higer.

Китайцы сейчас стали законодателями моды в постройке электрического общественного транспорта. По расчетам казахстанских инженеров, 99% всех электробусов производится в КНР. И, кстати, именно китайцам из Higer принадлежит контрольная доля (51%) в совместном с казахстанцами предприятии.
BuboLechka
01 Яну 2018 00:56
Мнения: 4,484
От: Bulgaria
Футуристичното вече е факт. 2017 г. донесе цяла вълна от иновации във всякакви области - от транспорта до здравеопазването, логистиката и развлеченията. Ето част от тях, които под една или друга форма могат да променят индустриите и начина, по който живеем. Независимо дали става дума за общуване с роботи или за борбата с изчезването на пчелите, човечеството търси пътеки към новото и полезното.
Чувствителна “кожа” за роботи
На фона на непрестанните статистики колко точно работни места ще бъдат засегнати от автоматизацията група от учени се опитва да придаде по-човешки облик на роботите. За целта беше създадена чувствителна изкуствена “кожа”, която може да помогне на роботите да усещат допир. Проектът е дело на екипа на д-р Цундзян Ю от Университета на Хюстън. Той е проектирал материала така, че подобно на човешката кожа да усеща натиск и температура, а освен това може да се разтяга. Екипът, който стои зад изкуствената кожа, твърди, че тя може да има множество приложения - от биомедицински импланти до носими технологии и дигитализирано облекло.
Онова, което развълнува най-много научната общност обаче, е възможността за “обличане” на роботите, което пък може да ги направи по-близки до хората и да изтрие част от страховете, които имаме в момента. Рехабилитация чрез игри Глобалната индустрия с технологии за здравеопазването вече достига 400 млрд. долара според Statista. Всичко това се случва благодарение на огромните иновации в сферата благодарение на налагането на 3D принтирането, изкуствения интелект и анализа на големи обеми от данни.
Едно от най-впечатляващите изобретения за тази година се оказа Rapael Smart Glove - умна ръкавица, чиято задача е да помага за рехабилитацията на хора, получили инсулт. Устройството е свързано с мобилно устройство, а идеята е целият процес да бъде превърнат в игра, така че пациентите да се увличат. В ръкавицата са вградени множество сензори за движение, а игрите изискват извършването на ежедневни задачи, като рязане на зеленчуци например. В приложението всичко е анимирано, за да бъде по-интерактивно. Но онова, което е особено важно както за пациента, така и за неговия лекар, са статистиките, които софтуерът предлага относно напредъка на терапията. Тук, разбира се, отново е замесен изкуствен интелект.
Дронове пчели
През последните три години дроновете непрестанно присъстват в медийното пространство, като част от все по-невероятни проекти. Националният институт за напреднали индустриални науки и технологии в Япония реши, че може да помогне за справянето с един огромен проблем - изчезването на пчелите, използвайки специални дронове, с които да се опрашват растения. Всъщност изобретението разчита на добре познатите ни летателни апарати, към които се прикачват малки системи, разполагащи с конски косми, чрез които се извършва вземането на полен и прехвърлянето му на други растения. Всичко това се случва, без да се нарушава структурата на клетките, което е и основното предимство. Освен за справяне с проблема с измирането на пчелите, проектът може да помогне и в селското стопанство.
Лицевото разпознаване
Тази технология не е никак нова, но американският технологичен гигант Apple се постара да я превърне в една от най-горещите новини, свързани с иновации, за тази година. След като направи екран, покриващ цялата предна част на iPhone X, компанията реши, че активирането на телефона може да стане по начин, който е едновременно удобен и достатъчно сигурен. Функцията FaceID определено попадна под светлината на прожекторите през септември. Идеята е, че тя използва изкуствен интелект и технология за инфрачервено изграждане на образи, за да сглоби 30 хил. точки от лицето ви и да създаде математически модел, чрез който да ви разпознава. Целта на FaceID е да отключва телефона, но плановете са да служи и за далеч по-сериозни неща като разплащания. Източник: Инвестор.бг

Engels
04 Яну 2018 01:36
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Пекин гради AI парк за 2 млрд. долара
Високотехнологичен парк, посветен на развитието на изкуствения интелект, ще бъде построен в Пекин. Изграждането му ще отнеме пет години, съобщи агенция Синхуа.
Паркът ще бъде разположен в крайградския квартал Ментогу в западната част на Пекин. Той ще се простира на площ от 54,87 хектара.
Очакваната инвестиция в изследователския център за изкуствен интелект е 13,8 милиарда юана (около 2,1 милиарда щатски долара). Очаква се паркът да привлече около 400 предприятия. Прогнозната годишна продукция на фирмите ще е около 50 милиарда юана (около 7,7 милиарда щатски долара).
Паркът ще се фокусира върху разработването на съвременни технологии като супер високоскоростни „големи данни”, изчислителни облаци, биометрична идентификация и т. нар. „дълбоко учение”. Технологичната инфраструктура включва пето поколение мобилна комуникационна мрежа, суперкомпютър и облачни услуги.
Разработчикът на парка – Zhongguancun Development Group – ще търси партньорство с китайски и чуждестранни университети, изследователски институти и големи компании, за да създаде различни изследователски центрове в парка. Той ще включва и лаборатория за изкуствен интелект на национално ниво.
BuboLechka
06 Яну 2018 00:24
Мнения: 4,484
От: Bulgaria
Китай ще създаде мини екосистема на Луната до края на 2018-та година

Китайската лунна програма Чанг вече изпрати два орбитъра и един ровър на повърхността на спътника ни. Но по-късно през тази година мисията Чанг 4 ще се отправи към отдалечената страна на Луната, където ще започне да изучава местната геология и ще тества ефектите на лунната гравитация върху насекоми и растения.
Мисията ще се състои от релеен орбитър, който ще се изстреля с ракета-носител Лонг Марч 5 през юни тази година. В допълнение на високо-технологичните инструменти за изследване на лунната повърхност ровърът ще носи и контейнер, който ще е пълен със семена и насекоми, пише сп. "Обекти", цитирайки Science Alert.
Д-р Жанг Юанксун, дизайнерът на контейнера, обяснява: “Контейнерът ще занесе картофи, различни семена и яйца на копринени буби, които ще произвеждат въглероден двуокис, докато картофите и семената ще отделят кислород чрез фотосинтеза. Идеята е заедно да установят една просто екосистема на Луната”. Мисията ще бъде и първата мисия, която човечеството е пращало на далечната страна на Луната. Районът, където ще се прилуни мисията, е от особен интерес за учените, защото съдържа големи количества от воден лед. Той е дошъл след сблъсък с метеори и астероиди и не се е разтопил или дезинтегрирал, защото се намира в дълбоката сянка от далечната страна на Луната.

Engels
07 Яну 2018 17:46
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
„50-те най-големи производители на автомобили заедно днес представляват само 20% от пазарната капитализация на 15-те най-големи технологични компании, спрямо дела от 40% през 2010 г."
sim4o
07 Яну 2018 18:36
Мнения: 8,463
От: Bulgaria
Engels 07 Яну 2018 17:46

„50-те най-големи производители на автомобили заедно днес представляват само 20% от пазарната капитализация на 15-те най-големи технологични компании, спрямо дела от 40% през 2010 г."
Че каква пазарна капитализация?
"Пазарната капитализация или пазарната стойност е общата стойност на издадените акции на публично търгувана компания. Обикновено пазарната капитализация е произведението от броя емитирани акции при среднопретеглена цена за акция към деня на борсовата сесия."
А доста от най-големите производители на автомобили в момента са ДЪРЖАВНИ .. както се знае, най-голям световен производител е Китай, който има по-голям обем, отколкото САЩ и Япония ВЗЕТИ ЗАЕДНО и по-голям от всички в ЕС, взети заедно ..

http://avtokitai.com/vidy-mashin/kitajjskie-marki-avtomobilejj.html
Majorov
07 Яну 2018 19:03
Мнения: 10,360
От: Slovakia
Русия готви мощен удар в Космоса !
ЧАСТНА руска фирма има плаваща космическа платформа която може да плува между Владивосток и Екватора в Тихия Океан откъдето ще изстрелва ракети в космоса. ( Защо от Екватора няма да обяснявам, сетете се сами )

После Русия взема своята част от МКС и я вдига на по - високо ниво. Японските , канадските, американските и европейските лаборатории ще бъдат изхвърлени в океана като ненужни .

От Екватора РУСКИ ракети отиват на по - високо въртящата се МКС. От там от МКС летят из Вселената !

Този руски проект просто унищожава всички конкуренти.

Мъка ..... тормоз....
Engels
08 Яну 2018 05:31
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Toyota показа автономен автомобил от следващо поколение
Японската автомобилна компания Toyota представи тестови прототип на автономен автомобил от следващо поколение. Публичната премиера на машината ще се състои на предстоящото изложение за потребителска електроника CES в Лас Вегас.
Безпилотният автомобил е построен на базата на предишната генерация на хибридния седан Lexus LS 600hL. Той е оборудван с усъвършенстван LiDAR, който може да сканира пространството в радиус от 200 метра около колата. Новите фотоелектрически сензори позволяват да се разпознават обекти в тъмната част на денонощието и при лошо време.
Машината е оборудвана и с LiDAR-сензори, настроени за работа в ограничен и по-близък диапазон. Те разпознават малки обекти – например деца, намиращи се на близко разстояние на пътя.

Специално за допълнителното оборудване инженерите на Toyota са разработили и специален обтекаем модул, разположен на покрива на колата. Освен с подобрена аеродинамика, тази конструкция се отличава и с компактните си размери.
В компанията предвиждат направата на поне два работни прототипа, чиито изпитания ще стартират през пролетта в Мичиган. Там японския производител е създал полигон за тестове на автомобили с автономно управление.

От Toyota твърдят, че за да бъде завършен проектът и да се получи пълноценен безпилотен автомобил, трябва да се навъртят милиарди километри. По-голямата част от тях ще бъдат направени в режим на компютърна симулация, а останалите – на обществени пътища.
Engels
08 Яну 2018 13:08
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Технологии от бъдещето на Олимпиадата в Пьончан
Южна Корея ще се опита да смае света с технологии от бъдещето по време на Зимните олимпийски игри в Пьончан тази година, става ясно от предварителните информации за най-голямото спортно събитие.

Необикновени говорещи роботи, 5G комуникации, виртуална реалност в 360 градуса, ефект на присъствие на зрителите на самото спортно поле – това са само част от технологичните чудатости, които очакват посетителите на игрите в Пьончан.
Пълният списък на всички разработки и технологии от бъдещето, които ще бъдат представени на Олимпиадата, все още се пазят в тайна, но за някои от тях вече има достоверна информация.
Умни говорещи роботи HUBO, разработени от LG Electronics, ще носят олимпийския огън, ще помагат на гостите и участниците в събитията по време на игрите. Към момента роботите могат да общуват с хора на различни езици, да изпълняват ролята на екскурзоводи, да намират едни или други обекти от инфраструктурата, предмети и информация, да копират и изразяват човешки емоции.
Друг вид роботи пък ще почистват след състезанията и завършване на Олимпиадата. За тях е разработен специален софтуер, който не изисква контрол от страна на хората.
Комуникационната технология на бъдещето, 5G, ще представи най-големия телеком в страна – Кorea Тelekom. Докато в света все още се използват стандарти за 3G връзки и само ограничен брой държави внедряват 4G, в Южна Корея още през 2020 г. ще има масово достъпни 5G комуникации. Тази технология позволява предаване на 40 пъти повече данни от мрежите 4 G LTE за същото време.
Освен това Кorea Тelekom обещава на всички гости и участници в Олимпиадата възможност да пробват технологии като 360-градусова виртуална реалност, „двойни екрани” и ефект на присъствие на самото поле на спортните битки. Зимните олимпийски игри в Пьончан ще се проведат от 9 до 25 февруари тази година.
Engels
08 Яну 2018 18:35
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Немски робот е готов за колонизиране на Марс
Робот, който в бъдеще може да помогне за колонизиране на Марс, е едно от чудноватите творения на германския Център за авиация и космонавтика (DLR). Justin се разработва от 10 години, като постепенно се усъвършенства и придобива нови умения, пише Wired.com.

Така например, Justin може да борави ловко с инструменти, да прави и изпраща снимки, да улавя летящи обекти в условия на безтегловност, да разпознава и преодолява препятствия, разкриват от инженерният екип, ангажиран с проекта в DLR.
Поредното подобрение на робота е обновена версия на софтуера, която повишава степента на самостоятелност на Justin. За разлика от много други роботи, Justin е способен да формира самостоятелно алгоритмите си за действие, изхождайки от поставените задачи, т.е. не е необходимо предварително програмиране на всичко.
По време на последните изпитания само за две минути немският робот е успял да ремонтира слънчев панел, монтиран в лаборатория в Мюнхен. Нещо повече, контролът на действията на Justin е извършван от Космоса – по-конкретно, от борда на Международната космическа станция.
Justin, бъдещият колонизатор на Марс, е висок почти два метра и тежи около 200 килограма. Всяка ръка на робота може да повдигне предмети с тегло до 15 килограма.
Amazon
08 Яну 2018 19:00
Мнения: 5,842
От: Congo, the Democratic Republic of the
Ако това е реалната снимка, робота повече ми прилича на загрижена детегледачка.
Engels
09 Яну 2018 13:57
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Голямата изненада на китайския пазар на електромобили
Въпреки по-ниските субсидии пазарът не се е сринал, а изглежда развива свой собствен, устойчив импулс

Силният ръст на пазара на електрически автомобили в Китай се обяснява от скептици предимно с високите държавни субсидии в страната. Все пак според рейтинговата агенция Fitch няма друга държава в света, освен Норвегия, която толкова силно да субсидира покупката на електромобили като Китай. От януари 2017 г. обаче Пекин сви субсидиите си с 40%. Означава ли това край на бума?

Първоначално изглеждаше точно така. Компанията BYD, най-големият в света производител на електромобили, обяви през август спад от 20 на сто на продажбите си за първото полугодие. Причината: заради по-слабите субсидии в Китай BYD е била принудена да повиши цените си.

Към края на годината обаче стана ясно, че това е по-скоро изключение. Продажбите на електрически автомобили в Китай се повишават до нови рекордни стойности въпреки по-слабата държавна подкрепа. Само през ноември продажбите са се увеличили с 80% на годишна база, както пише Wall Street Journal, като се позовава на данни на CEIC Data. През първите 11 месеца на 2017 г. както производството, така и продажбите са нараснали с 50%. Така общият брой на продадените електромобили за цялата година вероятно ще мине границата от 500 хил. броя.
Пазарните анализатори са съгласни, че централното правителство в Пекин положи много усилия, за да увеличи търсенето. Местните и централни органи плащаха през 2016 г. субсидии в размер на до 15 хил. долара за автомобил, припомня Financial Times.
Дори при разпределението на регистрационните табели приоритет имат купувачите на е-коли. Докато собствениците на конвенционални автомобили получават своите регистрационни номера отчасти чрез търгове, лотарии или чрез заплащане на високи такси, в най-малко шест града няма такси или часове за изчакване за притежателите на електрически автомобили. В тези райони са били пласирани 70 на сто от всички електрически автомобили в страната.

И по отношение на инфраструктурата за зареждане на автомобилите Китай доста напредва. В цялата страна вече има над 171 хил. станции за зареждане. Освен това до 2020 г. държавата възнамерява да вложи около 25 млрд. юана (3,21 млрд. евро) в изграждането на други десетки хиляди станции. Броят им е доста над около 17-те хил. зарядни станции или 47 хил. зарядни пункта в САЩ. В Германия засега пък има почти 4 хил. зарядни колонки, които в повечето случаи са с по два пункта. Действителният брой на обществено достъпните зарядни обаче вероятно е по-висок.

Субсидиите в Китай все пак остават сравнително високи. А и засега Пекин не планира нови ограничения. Наскоро данъчното облекчение при закупуването на електрически автомобили бе удължено с три години. Също така властите продължават да бъдат призовавани да купуват електрически автомобили за своите нужди.

Въпреки това последните тенденции показват, че китайският пазар на електрически автомобили не се е сринал въпреки по-ниските субсидии, а изглежда, че развива свой собствен, устойчив импулс.
Engels
09 Яну 2018 15:16
Мнения: 9,067
От: Bulgaria

Конкуренцията при асемблера става все по мижава.
Всеки търси на хляба мекото.

Добра новина за малките пирати.
Колкото по непопулярен е асемблерът, толкова по малка става конкуренцията в Reverse engineering бизнеса.
Engels
09 Яну 2018 15:22
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
CES 2018: Intel демонстрира летящ автомобил
Прототип на летящ автомобил е една от атракциите на започналото днес изложение CES 2018 в Лас Вегас. Иновативният Volocopter е разработка на процесорния гигант Intel.

„Летящ автомобил” обаче е по-скоро маркетингово послание за машината, която наподобява като конструкция познатите дронове, коментира Gizmochina. Все пак летящият апарат е достатъчно голям, за да превози един човек.
В бъдеще подобно устройство, задвижвано от 18 двигателя и витла, би могло да се използва в ролята на безпилотно такси за превоз на пътници.
„Представете си, че отваряте приложение на смартфона и извиквате въздушно такси”, пояснява шефът на Intel Брайян Крзанич. По неговите думи, научно-фантастичното бъдеще е по-близо, отколкото изглежда.
Двигателите на Volocopter се захранват от 9 батерии. Устройството може да лети стабилно, дори ако 1-2 батерии излязат от строя, уверява разработчикът. Летящият автомобил е оборудван със система за навигация и балистичен парашут за критични ситуации.
Комерсиален вариант на Volocopter ще се появи на пазара едва след като получи одобрение от Федералната служба за гражданската авиация на САЩ (FAA), уточниха от Intel.
Engels
11 Яну 2018 05:44
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Китайци представиха конкурент на Tesla Model X
Китайската компания Byton използва изложението за потребителска електроника CES 2018 в Лас Вегас, за да представи концептуален прототип на електрически всъдеход. Моделът се казва Byton Concept, като серийната му версия се позиционира като конкурент на Tesla Model X и Jaguar E-Pace.

Стартът на продажбите на автомобила с повишена проходимост е насрочен за края на 2019 г. Машината е получиха стилен дизайн, който донякъде повтарят редица елементи, които по-рано видяхме при някои нови модели на Nissan и Land Rover.

Интериорът на кросоувъра обаче е напълно уникален и оригинален. Например, там където трябва да бъде стандартният приборен панел и информационно развлекателната система, е поставен един широк екран. В самия център на волана се намира 8-инчов таблет, а седалките могат да се въртят на 12 градуса.

От компанията са категорични, че серийната версия ще повтори 85% от решенията, представени при концепта, но все пак трябва да се очакват и някои „приемливи промени в оформянето на салона”. Големият екран обаче ще оставе и при серийния всъдеход. Екстериорът няма да бъде променян, с изключение на камерите, които при концепта заменят външните огледала.

Представеният кросоувър се задвижва от електромотор, който генерира 272 к.с. Пробегът с едно зареждане ще е 250 мили (402 км). В същото време компанията ще предложи на клиентите си версия с два електромотора, развиващи 476 к.с. При нея пробегът ще е около 325 мили (520 км).

Цените на модела стартират от 45 хил. долара.

Серийният вариант ще поучи и системи за автономно управление от трето и четърто ниво, но това ще стане едва след 2020 г. За тогава Byton планира пускането на пазара на още два модел, единият от които ще е седан. Те ще бъдат изградени на платформата на представения Byton Concept.
Engels
11 Яну 2018 09:18
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Panasonic показа събиращ домати робот
Робот передвигается по рельсам, установленным на ферме. Используя камеру и дальномер, он определяет расположение плодов, его цвет и форму, срезая подходящие для употребления плоды.

В настоящее время скорость сбора составляет 10 помидоров в минуту, что, по словам представителей компании, сопоставимо с производительностью рабочего.
Добави мнение   Мнения:699 « Предишна Страница 26 от 35 24 25 26 27 28 Следваща »