Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Сбърканата поза на Станишев
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:171 « Предишна Страница 5 от 9 3 4 5 6 7 Следваща »
Христо Тамарин
01 Фев 2004 00:03
Мнения: 160
От: Bulgaria
Разнищване на случая. Пълно оневиняване на Станишев. Първанов също не е направил кой-знае какво. За импичмънт изобщо не може да става и дума
Първи факт: Официален иракски вестник обвинява политици и политически партии от много страни в приемане на подкупи от Садам Хюсеин през 1998 г. Дава се списък кой колко е взел. Числата са в натура. Раздавани били купони за определеното количество петрол. Купоните се осребрявали някъде из Арабиите, но по какъв точно курс и досега не е ясно.

Първо обяснение на първия факт: Ако на някого Господ даде много, той е религиозно задължен да раздава иждивения. Едно време не е имало пенсии и стипендии, социалното подпомагане се е основавало на доброволните дарения. Дал Аллах на Садам много-много петрол, и Садам давал на тоз-оня иждивения. Е, давал и на БСП. По 12 милиона. От иждивенеца нищо не се изисквало - достатъчно е било да изрази почитта си. Иракският вестник няма основание да твърди, че физическите и юридическите лица от публикувания списък са били на заплата при Садам, пази Боже! Те просто са си били на иждивение при него.

Второ обяснение на първия факт: Макар и назначени от окупаторите, Ирак си има министри. Има си и държавни чиновници. Естествено е те да си вършат работата. И те непрестанно мислят само за това как да напълнят държавната хазна и как да намалят външния си дълг. Нали и нашите министри непрестанно за това мислят. Намират чиновниците от иракското министерство на петрола някакви списъци. И си поставят програма-минимум и програма-максимум.

Програма-минимум на чиновниците от иракското министерство на петрола: Ред по ред да прегледат списъка. Сигурно някои сделки са неправомерни. Например, на редица редове фигурират политици и политически партии. Що щат те сред фирми, търгуващи с петрол? Чиновниците се надяват да си върнат парите от незаконните сделки. Значи, списъкът няма как да е фалшив. Но за да дадат шанс на програмата си максимум, публикуват само частта за 1998 г.

Следствие от първи факт: БСП е уличена, че през 1998 г. е получила подкуп от Садам в размер 12 милиона в натура. По-горе разясних, че това ще да е било просто иждивение, а съвсем не подкуп.

Втори факт - първо изявление на Президента г-н Първанов: "Ако БСП беше взела тези милиони, сега нямаше да е цяла затънала в дългове!". Когато някой е уличен в нещо, най-важни за следователя са първите му реакции. Тогава човек казва първото, което му хрумне. После вече вещи адвокати се намесват да му дават съвети, че и свидетели за всичко могат да се намерят на пазара.

Трети факт - първа реакция на г-н Станишев: "БСП никога не е сътрудничела с партията БААС на Садам! Ние даже им отказахме предложение за сътрудничество!" И показва писмо от юли 2002 г., написано от него в отговор на официално запитване от иракска страна. Станишев тогава ОТГОВОРИЛ на иракчаните, че г-н Захари Захариев не е упълномощаван да представлява БСП, както и че партията не е подписвала протокол за сътрудничество с партията на Саддам БААС.

Първо обяснение на трети факт: Сред достъпните за него и оставени на Позитано 20 документи Сергейчо Станишев вероятно не е намерил друг, който да се отнася до Ирак. "А намереният, си мисли той, все пак нещо показва - не сме сътрудничели със Садам!" И го показва, макар че писмото не е от 1998, а от 2002г.

Третият факт "под лупа": Щом така отговаря Сергейчо на Садам, какво го е попитал той? Ами, попитал го е: "Упълномощен ли е г-н Захариев да представлява БСП?" или "Има ли г-н Захариев пълномощно да представлява БСП?". За да пита Садам това, значи че г-н Захариев е претендирал пред Садам, че представлява БСП. Дори може да е представил в Багдад пълномощно, във валидността на което иракчаните са се усъмнили. Ако не е така, Садам щеше да пита: "Искам да обсъдя нещо с Вашата партия. Бихте ли изпратили Ваш упълномощен представител?" или "Бих искал да обсъдя някои партийни въпроси с намиращия се в Багдад г-н Захариев, но той казва, че не е упълномощен. Бихте ли го упълномощили?".

Първи извод от третият факт: Захариев е предявил в Багдад претенции, а може би и нередовен документ, че представлява БСП. А за какво би могъл да претендира Захариев, а иракчаните да гледат под лупа неговото нередовно пълномощно? Вероятно, искал е да прибере иждивението от Садам (12 милиона), полагащо се на БСП. За друго не се сещам. Е, Захариев не е успял. С писмото си Станишев предотвратил това.

Четвърти факт - първо изявление на г-н Захариев: "През 2002 г. ставаше дума за 1 милион!". Жалко, трябваше просто да каже: "Бях там в служебна командировка от Машиноекспорт по бизнес дела. С БСП това нямаше нищо общо!"

Обяснение на четвърти факт: Да, Захариев си спомня, че не е успял да прибере 12-те милиона. Прибрал е само своя милион, за който е бил редовно упълномощен. Вероятно става дума за иждивението на неговото русофилско дружество. (Той често му мени наименованието на това дружество, че човек не може да го запомни точно.) За какво друго може да съществува едно такова дружество, освен за да получава иждивения. Винаги съм предполагал, че ги получава от Русия. Явно, руските приятели на Захариев са ходатайствали пред Садам да включи и дружеството на Захариев (или лично него, още не се знае) в списъка на иждивенците. Това ще да е станало след 1998г., защото в публикувания списък го няма.

Пети факт - още бримки по чорапа: Шефът на Захариев във фирмата Машиноекспорт бил някой си Манджуков, който освен това бил издател на някакви си вестници и бил кавалер на някакъв орден. А пък г-н Захариев много пъти бил ходил в Ирак и може и сам, без руско ходатайство, да е молил да го впишат сред иждивенците.

Работна версия на следователя: Станишев е напълно невинен.

БСП си е получавала редовно иждивенията от Садам, и през 1998 г., и след това, а може би и преди това. Може би Захариев ги е прибирал, може би самият Манджуков, може би някой друг. Но винаги с редовни пълномощни от Позитано 20. Както казахме, в това няма нищо лошо.

Едва ли Садам е намалявал иждивения. Заплата или иждивение не се намалява. Или се увеличава, или се нулира. Получаваш пенсия, може да я увеличат, докато гушнеш букета. Получаваш заплата, може да я увеличат, докато те уволнят. Нямаме основание да предполагаме, че известното от данните за 1998 г. иждивение на БСП (12 милиона) е било увеличено.

Имайки пред вид факта, че другарката на Сергей е известна устата журналистка, при това смела до безразсъдство и лишена от задръжки, в началото на 2002 г. старейшините посъветвали г-н Георги Първанов, когато му сдава председателския пост в партията, да не доверява всичко на Станишев. Сергей, разбира се, заслужавал пълно доверие, но е млад и ако през някоя нощ в леглото се разприказва например за иждивението от Садам, друг изход освен нещастен случай за журналистката старейшините няма да имат. Вслушал се в съвета др. Първанов, не посмял да довери на Сергейчо такава опасна партийна тайна, а именно, че иракският социалистически лидер е основен спомоществовател на антиимпериалистическите сили по света.

Както и да е, и през 2002 г. събира в Багдад Садам иждивенците си ТЕ ДА МУ ЦЕЛУНАТ РЪКА и ТОЙ ДА ИМ ДАДЕ МИЛОСТИНЯ. Там е г-н Захариев, редовен представител на русофилското дружество. Очаква иждивение от 1 милион. Може би, той е пратен от някого да представлява и БСП, но ако е така, то автентичен подпис на Станишев на пълномощното му липсвал. Може би, Захариев едва в Багдад е видял, че няма представител на БСП да получи 12-те милиона и нали е член на висшия съвет, поискал той да ги прибере. И в двата възможни случая иракчаните искат от Станишев потвърждение, че Захариев е упълномощен представител на БСП. Сергейчо обаче не знае за какво става дума. Той не е в час и отговаря неадекватно на иракчаните. (Обяснение на третия факт). Проваля усилията на Захариев да усвои 12-те милиона, той прибира само своя милион (Обяснение на четвъртия факт). След писмото от Станишев, Садам вероятно е заличил БСП от списъка на иждивенците си. Е, затова БСП понастоящем е много бедна и цяла е затънала в дългове. За успокоение, БСП е загубила само тези 12 милиона, за които въздишаше г-н Първанов (Обяснение на втория факт), понеже през 2003 г. Садам се криел из миши дупки и не е раздавал повече иждивения.

След това изясняване на историята, за истерии изобщо няма място. Пък и какво толкова е станало: имал Садам бол петрол, раздавал иждивения. Станишев вероятно едва наскоро е научил как точно е станало всичко. Не е виновен той за пропуснатите ползи. А БСП е изгубила само 12 милиона. Видяхте ли бе, седесари такива, за какво точно става дума: БСП е изгубила милиони!

Все пак, най-сериозно е засегнат авторитетът на Негово Превъзходителство Президента на Република България г-н Георги Първанов. Някой може да го обвини, че със спомоществователството на Садам е спечелил той президентските избори. И тъй да е, какво значение има това? Пък и едва ли е така. Например, мога да ви уверя, че моят глас на президентските избори не се е повлиял от никаква пропаганда и агитация, платена с петролни милиони. Допускам, че повечето избиратели могат да кажат същото.

Програма-максимум на чиновниците от иракското министерство на петрола: Иракчаните, естествено, искат да им се опростят всички задължения. Преди няколко месеца САЩ излязоха с такъв призив, но получиха срамно малка подкрепа. Дори някои най-верни съюзници не ги подкрепиха. Вземете за пример България: ние се съгласихме да пратим войски и да дадем жертви, но не се съгласихме да опростим някакъв си милиард долара дълг на Ирак. Ако питате семействата на жертвите, те ще ви кажат, че е било по-добре да опростим дълга, а да не пращаме войски. И в Господнята молитва нали изричаме: "Опрости ни, Отче Небесен, дълговете, както и ние прощаваме на длъжниците си!".

И тъй, програмата-максимум на иракчаните в този случай е опрощаване на всичките им дългове по политически съображения. Затова публикуват списъка само за 1998-99 г. Там вероятно има предимно бивши политици, вече без влияние. В развитите страни политиците не се задържат дълго на върха.

Садам добре е знаел, че военната му сила е просто блъф. Реално можел да разчита само на политическа подкрепа от някои страни. Затова през следващите години той ще да е разширил дейността по раздаване на иждивения на политици от цял свят. А повечето от тях (тези във списъците за 2000-2002) все още са влиятелни. Е, те сега ентусиазирано ще подкрепят инициативата за опростяване на всички иракски дългове. И повече списъци няма да се публикуват.

Имат ли САЩ, днешните властелини на света, интерес от дестабилизация на България точно преди приемането й в НАТО? Не, разбира се. Затова забравете за всякаква възможна оставка на президента г-н Първанов.

Пък и заслужаваме ли ние, българите, по такъв лесен начин да се отървем от президент-комунист? Не, разбира се. Като сме си го избрали, трябва да си го чуваме.
paragraph39
01 Фев 2004 00:08
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
paragraph39
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 3323
Скрий: Име, IP
БЕЗ ТРУП ОТ НАСИЛСТВЕНА СМЪРТ- НЯМА УБИЙСТВО!
БЕЗ УБИЙСТВО- НЯМА УБИЕЦ !!!
ПИТАМ:
1.Къде са 12 милиона барела "Садамов петрол"подарени от Садам на БСП?!?
2.Къде са 200 милиона долара "Садамови пари"подарени от Садам на БСП ?!?
3. Какво казва Садам по въпроса- питат ли го арестувалите го?!?
Докато не се открият "предметите на престъплението" по т.1 и т. 2 или следите от тях- НЯМА нарушаване на Ембаргото на ООН срещу Ирак! САМО по "улики"никой не може да бъде съден при Демокрацията!!!
Значи, НЯМА и "нарушители на Ембаргото на ООН срещу Ирак"-във връзка с т.т.1-2 !!!
ИМА само един малкоизвестен АРАБСКИ вестник!
Дано да е от по-мека хартия!?!Редактирано от - paragraph39 на 31/1/2004 г/ 23:55:34

Създадено: 31.1.2004 г. 23:54:44

nesnaecht
01 Фев 2004 00:25
Мнения: 15,180
От: France
Параграфе , я иди там където казах във предния си постинг , има нещо още по шибано от Петрола ! И не се гевези знаем се !
Gan(ю)гоТрий
01 Фев 2004 00:50
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Незнайко, прекалил си с мастиката. Най-добре направи си ИМПИЙЧМЪНТ и си лягай като къпан
FL
01 Фев 2004 00:52
Мнения: 6,942
От: Canada
Раичев пак обфускира!Пак лъска имадге'а на свръхкорумпираната БСП(БКП)!Но поне е кратък за щастие на изтощения и оскъден форум!
Съветвам Раичев да се промени!Или по раичевски да "започне да се променя"!Или съвсем по Раичевски: да се опита да започне да се промения!
Раичеф, обяви се за независим!
В България социалдемократическа партя няма и неможе да има!
БСП, ранг анд филе, са "наи привилигерованата"класа в исторята на човечеството!
Наследиха го от загнилата руско феодална империя!
БСП е съставен от бивши велможи, важни функционери, виши офицери, ДС, академици, професори.....!Привелигерована зган!
Къде е пролетарията?Къде са бедните?Къде са онеправданите?
Наи отвратителни са "артисти","поети","писатели".........(всички от1944 г.насам).Некадърна и подкупна шаика!
(Някои мои съмишленици в форума ще възразят!)


FL
01 Фев 2004 00:56
Мнения: 6,942
От: Canada
Раичев пак обфускира!Пак лъска Image`а на свръхкорумпираната БСП(БКП)!Но поне е кратък за щастие на изтощения и оскъден форум!
Съветвам Раичев да се промени!Или по раичевски да "започне да се променя"!Или съвсем по Раичевски: да се опита да започне да се промения!
Раичеф, обяви се за независим!
В България социалдемократическа партя няма и неможе да има!
БСП, rang and file, са "наи привилигерованата"класа в исторята на човечеството!
Наследиха го от загнилата руско феодална империя!
БСП е съставен от бивши велможи, важни функционери, виши офицери, ДС, академици, професори.....!Привелигерована зган!
Къде е пролетарията?Къде са бедните?Къде са онеправданите?
Наи отвратителни са "артисти","поети","писатели".........(всички от1944 г.насам).Некадърна и подкупна шаика!
(Някои мои съмишленици в форума ще възразят!)The Bulgarian
01 Фев 2004 00:58
Мнения: 17
От: Bulgaria
Published on Saturday, January 31, 2004 by the lndependent/UK
http://www.commondreams.org/headlines04/0 131-01.htm

Inquiry Demands Over WMD Intelligence Fiasco
by Rupert Cornwell and Ben Russell

Tony Blair and the Bush administration were facing growing demands yesterday for independent inquiries into the intelligence debacle over Iraq's alleged weapons of mass destruction.


The pressure intensified this week with the admission by David Kay, the outgoing chief weapons inspector, that "we were almost all wrong" in the belief that Saddam Hussein possessed chemical and biological weapons.

Downing Street brushed aside calls for an independent inquiry into the approach to the war in Iraq. But the clamor for answers mounted yesterday when the Conservatives joined anti-war MPs in demanding an investigation.

Mr Blair is likely to face renewed questioning from MPs when he faces members of the Commons Liaison Committee on Tuesday, while the Parliamentary Intelligence and Security Committee was said to be planning to examine the intelligence used in the run-up to war.

Robin Cook, the former foreign secretary, appealed to Mr Blair to admit the intelligence was "wildly wrong". He said: "Now that even the White House has admitted they may have got it wrong, it's getting embarrassing to watch our government still trying to deny reality. The game is up."

In the United States, even some influential Republicans in Congress say only a full-scale and non-partisan investigation can provide the answers. For the White House such an investigation might open an election year Pandora's box, and for the moment it appears to be stalling, a tactic that may be helped in the short term by the apparent rejection of a similar exercise in Britain by Mr Blair.

Condoleezza Rice, Mr Bush's National Security Adviser, said this week that, although the President was determined to get to the bottom of the matter, the Iraq Survey Group, which Mr Kay used to head, must finish its work first.

Michael Ancram, the shadow Foreign Secretary, said: "Condoleezza Rice's comments show once again that a full independent inquiry into the circumstances surrounding the lead-up to the Iraq war and its aftermath is absolutely essential."

"I want to know the facts," Mr Bush told reporters yesterday, refusing to commit to an independent inquiry. But such delay may no longer be possible.

In a blistering criticism of the CIA, Pat Roberts, the Kansas Republican who chairs the Senate Intelligence Committee, described events as "a runaway train". The result was "a world-class intelligence failure".

The case for an outside independent investigation is strengthened by the likelihood of deadlock on the Senate and House intelligence panels which are due to finalize draft reports on the WMD fiasco. Mr Roberts left little doubt that his report would be highly critical.

Even so the Democratic minorities on the two committees are likely to issue dissenting reports, claiming the White House deliberately exaggerated claims about Saddam's weapons.

© 2004 Independent Digital (UK) Ltd

###
The Bulgarian
01 Фев 2004 01:21
Мнения: 17
От: Bulgaria
"Според мене Първанов не е достоен да застане там до другите държавни глави от НАТО, особено Блеър, който постави кариерата си на карта заради идеите си"
Браво, ЧФ! Троцкист си беше, и такъв си оставаш! Комунист-интернационалист до дупка, и си го признаваш даже, гордееш се с идеите си! Удивени сме от искреността ти!
paragraph39
01 Фев 2004 01:29
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
NEZNAESHT,
ВЕЧЕ БЯХ ТАМ !!!
Трудът ти трябва да бъде уважен !!!
УВАЖИХ ГО !!!
FL
01 Фев 2004 02:33
Мнения: 6,942
От: Canada
Спешна тема за дискусия....!
Държавен предател ли е Парванов?
Обвиненята му срещу ЦРУ?Срещу Америка?Съюзник на България?
Държавен глава които саботира решенията на парламент и правителство за присъединяване на България към НАТО?
За мене отговора е един:
Парванов трябва да бъде импийчт!
Автоцензор
01 Фев 2004 02:55
Мнения: 1,824
От: Bulgaria
Като се изнасят списъци, колкото и да внимаваш, рано или късно се получава засечка с някой друг списък. Благодарение на nesnaecht виждам например, че Републиканската партия на САЩ също си има своя Захари Захариев. Казва се Samir Vincent. Водят му се цели 10.5 млн. барела, но нали е на власт, полагат му се.
На крайнодесния форум откъдето nesnaecht е взел английският превод на откъси от Ал-Мада, е приведена отправка към сайт на известния Джак Кемп, бивш десен сенатор, десен, та дрънка. Мисля, че беше и кандидат за президент. http://tinyurl.com/2h4pk
В обръщение към почитателите си Кемп обяснява, защо няма да се кандидатира за губернатор на Калифорния. Бил зает и т.н.. Следва откъс:
"Аз също страстно се стремя към голямо начинание. Започнах заедно с влиятелни лица от публичния и частния сектор да изграждам Комитет за фонд Маршал на 21 век. Комитетът е възглавен от Ted Forstmann of Forstmann Little & Co. И включва … Iraqi-American businessman Samir Vincent...", следва изброяване - виж накрая лепнат откъса на английски.
Та същия този Самир Винсънт фигурира в списъка , по-точно в откъсите, които Институтът MEMRI /Също крайнодесен, между другото/, е избрал да преведе.
"United States: Samir Vincent received 10.5 million barrels. In 2000, Vincent, an Iraqi-born American citizen who has lived in the U.S. since 1958, organized a delegation of Iraqi religious leaders to visit the U.S. and meet with former president Jimmy Carter."
Въпросният Самир е американски гражданин, роден в Ирак, живеещ в САЩ от 1958 и е организирал посещение на иракски духовници в САЩ и им е уредил среща с бившия президент Джими Картър
С една дума - Къде гледат съставителите на списъци в Багдад!? Колко всъщност имена отсавят и скриват?
Вижте по-долу компанията на саддамовия лобист Самир.: Джеймс Бейкър, външен министър при Буш-старши, Франк Карлучи, м.на правосъдието при Рейган и днешен съдружник на таткото, Холбрук, че даже и брата на Карзай.
JACK KEMP: " I also have a passion for a rather huge undertaking I?ve begun with influential private and public-sector people to create a 21st-Century Marshall Plan Committee. The Committee is led by Ted Forstmann of Forstmann Little & Co. and includes Peruvian economist and writer Hernando de Soto, Iraqi-American businessman Samir Vincent, Afghan-American businessman Mahmood Karzai, Former Secretary of State James Baker, Former Defense Secretary Frank Carlucci, Former Trade Representatives Bill Brock and Charlene Barshefsky, Ambassadors Ed Djerejian, Richard Holbrooke, Jim Jones and others who want to work on helping to bring economic freedom and democratic self rule to Afghanistan, Iraq and Central Asia and the Middle East."
http://tinyurl.com/2h4pk

Нека все повече такива имена услаждат слуха ни в подобен контекст!
Чичо Фичо
01 Фев 2004 02:56
Мнения: 24,838
От: United States
Нищо подобно, Волог - Първанов бе избран с лъжата, че щял да бъде "социален президент" - един абсурд, разбира се, какъвто той не е. Какви конкретни "социални" действия на президент си забелязал и възможни ли са такива изобщо?
*
Първанов бе избран и с лъжата, че за България "не била здравословна" командата "бегом марш към НАТО" (израз на неговия running mate ген. Марин). След което се оказа, че БСП и Първанов все пак е за НАТО, само дето вдигна орталъка на главата си със "земетресенията" от разрушаването на ракетите и др. п. През януари м.г. (вж. темата ми за Ирак) БСП и Първанов се обявиха за войната "дори само със САЩ", след което организираха антивоенни демонстрации, а при първите ни жертви (жертви на некадърността на червеното командване, което в добавка се постара да забърка и дипломатически скандал с поляците и американците) БСП и неговите трапезни "интелектуалци" изпаднаха в още незабравена медийна истерика.
*
Първанов награди с първия си орден "Стара планина" никому с нищо неизвестения "бизнесмен" - а не напр. Йордан Радичков (комунист), или Валери Петров (комунист), или дори Нешка Робева (комунист) - каква изобщо е биографията и заслугите на Пешо Манджуков - знае ли някой? Видях го на фото с глиганската му партийна муцуна и олигофреничния му наследник. Награден за принос към "българо-руската дружба". Ако е за това, Първанов трябваше да награди най-първо себе си - не Манджуков, а той се среща осем пъти с Путин, вкл. в частната му дача, а нито веднъж - с Буш (отказа му среща).
*
Първанов и БСП разочароваха, излъгаха и се погавриха сто пъти с избирателите си. Но хората на БСП въпреки всичко се държат за нея, защото за тях БСП не е идея или обществена кауза, а е спасителен сал - финансово-кариерен за някои, спасение от затвора - за мнозина, духовно-компенсационен - за повечето. Без БСП те са нищо.
*
Първанов обаче не е само лидер на БСП, а и наш президент. Той може да е добър за първото (то зависи само от членовете на БСП), но не е добър за второто. Той не е мой президент. Възможно е дори и да бъде преизбран, но въпреки това е недостоен. През последната седмица освен това излъга, опита се да пусне антизападна интрига, показа, че смята НАТО за враг, и натопи другарче. Затова отсега нататък настоявам за оставката му - независимо от резултата от проверката (не вярвам в проверките на НРС и НСС и смятам, че те трябва да бъдат закрити, а новите служби на тяхно мясно да имат основна задача за разкриват престъпленията на ДС). А ако излезе и замесен със Саддам през 1998 г., което вярвам, ще настоявам да бъде и съден. Интернета е свободно място.
Чичо Фичо
01 Фев 2004 03:13
Мнения: 24,838
От: United States
Д-р Бжежински е демократ, съветник на Картър, отдавна е пенсионер. Д-р Кисинджър, известен държавен секретар преди 30 г., също отдавна е пенсионер, а Буш си има свои капацитети по външната политика. Освен това нефтеният скандал засяга над 50 страни.
*
Оклеветена е не България, която вече технически е приета за член на НАТО и е съюзник на САЩ, а е обвинена партията БСП (според мене напълно основателно, т.е. не е оклеветена), която не е тъждествена на България - поне от отмяната на чл. 1 насам. БСП не е част от пейзажа на нова България - в НАТО и ЕС. Първанов не е президента на България - член на НАТО и ЕС.
*
Приемането на БСП в ПЕС и в Социнтерна беше груба грешка на тези две огранизации, която ще струва много на истинската бъдеща левица у нас. Разобличаването на истинското лице на БСП пред ПЕС и Социнтерна ще да стане приоритет на всички истински български леви демократи. Ще следя внимателно развитието на нефтената история на БСП и ако (и щом) назреят нещата, ще пусна проект за писмо до ръководствата на ПЕС и Социнтерна, които да се редактират и пращат по мейла от колегите, които така решат. Колегите форумци в западна Европа ще могат да пращат писма и до своите евродепутати от ПЕС. Международният отдел на БСП няма абсолютно никакъв шанс да ни противопостави каквото и да е - ще е гавра с...
Автоцензор
01 Фев 2004 04:03
Мнения: 1,824
От: Bulgaria
Г-н Фичо,
- Валери Петров, Нешка Робева и Радичков вече са наградени
- петимата убити в Ирак са жертва на идиотите, които ги подготвиха и изпратиха за умиротворителна мисия, а после допуснаха да бъдат използувани като окупатори. Сам се сети, кои са тия идиоти. Поради което се оказаха вързана мишена за атаки отвсякъде. Първанов беше прав в изявленията си, че акция срещу Саддам е допустимо да се прави само в истинска международна коалиция, притежаваща легитимност и поради това приемлива за иракчани. Ако беше станало така, нямаше да бъдат възприемани като окупатори и изобщо вероятно кризата щеше да се реши без война.
- Първанов няма нищо общо с опасенията на старозагорци за взривяването на ракетите. А въпросната гражданска активност изигра полезна роля, защото още първите взривявания наистина изхвърлиха вредни вещества. Ако не бяха протестите, властите нямаше да вземат мерки за свеждане на замърсяването до минимум. Дори СДС укори тогава правителството за липса на диалог, само ти виждаш зад гражданската активност конспирации.
- Не можеш да бъдеш разочарован от Първанов, защото не си бил очарован. Ти си европейски либерал, което ще рече американски консерватор, както установихме в по-ранен обмен. Грижи се за чистоплътността на десните си представители, запитай се, защо още не са в затвора, пиши челобтни до десните интернационали, ако искаш. Оплачи се на Джеимс Бейкър, в края на краищата (виж предишния ми постинг).
Чичо Фичо
01 Фев 2004 04:22
Мнения: 24,838
От: United States
"Грешка-грешка", както казваше Робот всезнайко по телевизора - американски либерал, т.е. европейски с.-д. (от Блеъров тип). Както е известно, съдбата на новата, неродена българска демократична левица ме интересува живо (вж. темата ми за "Времето на партията на промяната" и коментара за януарските тезиси на Т. Дечев в "Още.инфо" ). Не признавам БСП за левица - тя е партия на едрия червен капитал.
*
Писах, че Първанов разочарова избирателите си, а не мене. Но въпреки това те пак ще гласуват за него - посочих защо. Затова единственият начин да е сигурно, че комунистът, русофил и убеден противник на НАТО (и очевиден евроскептик) Първанов няма да бъде наш президент в НАТО и ЕС, е да се настоява за оставката му. Имаме отличен повод - лъже, обвинява ЦРУ, топи другарчето. А ако се докаже, че е получавал и партийно финансиране от Саддам (в Ирак сега се създава нова разузнавателна служба! - каквато трябва да се създаде и у нас), за което имаме всички основания да предполагаме, тогава хептен. Искането на оставката на Първанов е задача първо на истинската българска левица, и после - и на другите сили на промяната.
Angel Kandiloto
01 Фев 2004 04:31
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Vreme e Bulgaria da budat izdadeni karti za igra po podobie na izdadenite ot USA armiata za nai-tursenite i opasni .Predlagam Stanishef da bude Dama Pika. Neshto losho?
The Bulgarian
01 Фев 2004 05:03
Мнения: 17
От: Bulgaria
Bush OK's Independent Probe of Prewar Intelligence

By Dana Milbank and Dana Priest
Washington Post Staff Writers
Saturday, January 31, 2004; 8:45 PM
http://www.washingtonpost.com/ac2/wp-dyn/A1723-2004Jan31?language=printer

President Bush has agreed to support an independent inquiry into the prewar intelligence that he used to assert that Saddam Hussein was stockpiling weapons of mass destruction, Republican and congressional sources said today.

The shift by the White House, which had previously maintained that any such inquiry should wait until a more exhaustive weapons search has been complete, came after pressure from lawmakers in both parties and from the former chief U.S. weapons inspector in Iraq.

There was no official confirmation from the White House today, but several sources in the government said Bush's announcement of support for an independent commission is imminent. Vice President Cheney has begun to call lawmakers on the intelligence committees, who have encouraged the administration to proceed with an inquiry.

Bush's shift in position represents an effort to get out in front of a potentially dangerous issue that threatens to cloud his reelection bid. An independent commission would not necessarily absolve Bush politically, congressional officials said, but it could quiet the current furor and delay calls for top-level resignations at the CIA and elsewhere until after the election, diluting the potency of the issue for Democrats.

Kay, who resigned his post nine days ago, testified Wednesday that "we were almost all wrong" about Iraq's weapons programs. He said it was unlikely that stockpiles would be found in Iraq.

Sen. Pat Roberts (R-Kan.), chairman of the Senate intelligence committee, said today that convening a blue-ribbon panel is important because "we're in danger now of seeing the politicization of the whole intelligence issue."

The panel, Roberts said, would have to be bipartisan and include only recognized experts whose recommendations could "leapfrog" over the current debate and quickly tackle the issue of how to fix intelligence deficiencies. "It would be helpful not only politically, but also for the nation," Roberts said.Sources said Bush intends to endorse a commission in the coming days while remaining publicly agnostic on the accuracy of the intelligence that the administration used to take the nation to war in Iraq. Though some in the White House favor a frank admission that the intelligence was wrong -- something lawmakers and inspectors have given -- Bush and his aides have so far concluded that would only increase the pressure on them.

The details about the commission are not yet firm, including how much authority it would have to investigate not just the intelligence gathering apparatus but also how the administration used the intelligence it was given.

By joining the effort to create the commission rather than allowing Congress to develop its framework on its own, Bush will likely have more leverage to keep the focus on the CIA and other intelligence organizations rather than on the White House. Democrats have asserted that Bush exaggerated the intelligence on Iraq to justify going war, a theory that was boosted by recent allegations from former Treasury secretary Paul H. O'Neill that Bush had been contemplating the ouster of Hussein long before the Sept. 11, 2001, attacks.

Politically, the decision to back an independent probe contains substantial risks for Bush. It means the White House will have to surrender some control over the timing of the investigation, raising the possibility that such a panel could release information about the intelligence failures before the Nov. 2 elections.

But the pressure on Bush to accept an independent inquiry became intense after Kay, in testimony on Wednesday, said it is "important to acknowledge failure" and that his own view is that "it is going to take an outside inquiry, both to do it and to give yourself and the American people the confidence that you have done it."

Six separate panels -- the House and Senate intelligence committees, a CIA internal review team, the President's Foreign Intelligence Advisory Board, the newly refocused CIA-led Iraq Survey Group and an Army team -- are already investigating the prewar intelligence process.

Robert's committee is likely to be the first to conclude its work, which is scheduled to be completed by the end of March. According to congressional officials, it will also likely be the most hard-hitting, calling into question the competency not only of mid-level CIA analysts but also of the top CIA leadership, including that of Director George J. Tenet.

Roberts and other congressional officials said they believe any independent panel should not begin its work at least until after the Senate report has been issued. "We are going to answer a lot of questions," he said.

Rep. Porter J. Goss (R-Fla.), chairman of the House intelligence committee and a former CIA case officer, said even when his committee report is issued, which may not be until the end of the year, "I expect there will be yet another investigation, for years to come . . . and there should be."

But Goss and Roberts said they believe partisan politics would make it impossible for the new commission to get any real work done before the elections. "Not this year," Goss said. "You couldn't get the members together, or even the rules set up. This is not easy because nobody trusts anybody."

A spokeswoman for Sen. John D. Rockefeller IV (W.Va.), the ranking Democrat on the Senate intelligence committee, said the senator would support the creation of an independent commission only if the committee, which is controlled by Republicans, does not agree this week to expand the scope of its own inquiry into the possible misuse of intelligence by administration officials. There is virtually no chance that expansion will happen, members of the committee said recently.

A member of Congress said the administration can be expected to deal with the intelligence failure "by moving the boxes around" and giving more authority overall intelligence matters to the Department of Homeland Security.

Though they did not explicitly rule out an independent probe, Bush and his aides were dismissive of the notion last week even after the former chief weapons inspector, David Kay, backed the idea. They said the Iraq Survey Group should first complete its search, a process that could take a year or more. Asked about an independent inquiry on Friday, Bush said: "I want to be able to compare what the Iraq Survey Group has found with what we thought prior to going into Iraq."

The administration has generally resisted probes of this nature. The White House long objected to an independent inquiry into the Sept. 11, 2001, attacks, ultimately relenting under congressional and public pressure. Bush insisted on tight control over the intelligence material to be viewed by the commission, causing a constant struggle with the panel and leading to a dispute last week over whether commission members would have access to their own notes.

With the creation of the new commission, the White House will have two outside probes underway that could prove politically dangerous. The Justice Department has given semiautonomy to an inquiry into who in the administration leaked the identity of CIA operative Valerie Plame after her husband, former ambassador Joseph C. Wilson IV, criticized the administration's assertion that Iraq had sought nuclear material in Africa.

Angel Kandiloto
01 Фев 2004 05:38
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Rumen Petkov - Pop Kupa?
volog
01 Фев 2004 06:08
Мнения: 3,826
От: Reunion
Чичо Фичо, в постинга си прекалено много омесваш БСП и Първанов (след избирането му). ЗА БСП може би наистина набързо е приеха във Втория Интернационал. Четвъртият би и подхождал повече
Първанов не е обещавал пенсии и големи заплати (за разлика от нЕкои други). Той каза какво е неговото виждане за социален президент: че ще напомня за някои глави от Конституцията. И го прави, върна няколко закона. Орденът за Манджуков и всички други идват по предложение на правителството.
Първанов не твърдеше, че командата "Бегом" е вредна за България, (забравяш, че Марин е каза по отношение на армията) и самият той не парадираше с тази фраза. Ясно заяви, че е за НАТО. Можеше да направи много по-големи зулуми, ако искаше да саботира членството ни.
За лупингите на БСП си прав, а колкото до Змейево , за много по-малки "евентуални заплахи за околната среда" се правят много по-големи протести в някои страни. (въпросът е защо само за Змейево) И време е накрая някой да обяснява защо се вършат нещата : каква е ползата от закриването на АЕЦ, защо се режат ракетите, защо сме в Ирак.
В този смисъл именно правителството е източник на евро- и нато-скептицизъм. Сал един чичо Фичо по форума на СЕГА не е достатъчен. Не става с: така казаха, така прайм. Ако Първанов успее да предизвика аргументации за всеки един акт на правителстовото : е това ще е най-големият му принос. (+ естествено и той ще трябва да се обЪяснява, но засега на него аргументации не му липсват)
Чичо Фичо
01 Фев 2004 07:16
Мнения: 24,838
От: United States
Волог, не виждам разлика между политиката на БСП и Първанов (след избирането му). Станишев беше поставеник на Първанов без никаква собствена база. Радвам се, че сме на едно мнение за социнтерна. БСП няма място там и ще им стане ясно. Върнатите закони не знам дали са помогнали на бедните, но не са помогнали за премахване господството на червения капитал. Първанов не помогна и за остраняването на ДС-кадрите - напротив, назначи Кирчо и Чобанов и ги направи генерали. И сега им разчита да го измъкват от киреча.
*
Не съм поклонник на правителството, наистина имат голяма нужда да се аргументират, но с или без Първанов, не могат. Дори и по-"некомунистически" министри като Паси (е, и той е от комунистическо семейство). Причината е в тях, не в липсата на предизвикателство.
*
Орденът за Манджуков идва най-напред по загатване от президентството до МС, а и президентът би могъл да не даде, ако не е искал. Сега става ясно защо е награден. Н. Робева е награждавана с титла, която не съществува вече, а Радичков и Петров не помня да са били герои, но и да са, и техните не съществуват вече. Първанов награди още и Ламбо (също май бивш герой и н.а.) и Джимо - пак негов избор, не на МС.
*
Марин беше кандидат за вицепрезидент и казаното от него е според мене казано и от Първанов. Едва ли се е отнасяло само за армията - да е имал предвид само политическо членство. Познавам добре НАТО-мимикрията на БСП. Сегашният дипсекретар на Първанов Г. Димитров беше експерт по НАТО. По времето на Виденов, когато Жоро Д. беше всесилен, лозунга за НАТО беше "все по-засилен диалог" (вече бяхме в "Партньорство за мир" ), без членство (зер може ли да си в "диалог" с организация, чийто член си). БСП беше желязно против членството (и досега е, освен на думи) по причините, по които други искахме да сме член - вътрешнополитически причини. "Скъпи другарю Милошевич!" (sorry) - В. Вълканов и И. Генов, дипломат, - официални гости на конгреса на СПС, преизбрал Милошевич за председател! Станишев беше тогава международен секретар на БСП! Сендов също ходи да прегръща Милошевич! Всички тези хора нямат място в политиката на натовска България.
*
Първанов лицемери за НАТО - ето тази седмица изфабрикува "заговор на запада" за компрометиране на великата му идея за референдум за ЕС. Само за тая малка фабрикация дори Първанов няма място в президентството.
*
Е, а кой ще иска точно сега референдум за ЕС? и от какъв зор? Само който е против ЕС. Иначе всички са "за", влизаме - против волята на народите на ЕС! Вярвам, че в себе си Първанов е против ЕС, както е и против НАТО.
*
Ракетите не бяха реален проблем - в Монитор преди години Oracle изясни със слънчева яснота тяхната безполезност и вредност - неточни оръжия, с нападателно предназначение, поддръжката скъпа. Е. Дайнов уместно изтъкна фалическо-кастрационните аспекти на ракетната истерика на БСП (умишлено нагнетявана, а не "спонтанна" - та какво става спонтанно у нас?). АЕЦ е проблем, но на форума е изяснявано от знаещите колеги, че част от проблема иде от енергийната ни номенклатура и от руското ни лоби, т.е. от БСП.
*
Първанов възпроизведе противния навик на номенклатурата да лиже и маже, да лицемери безсрамно, да говори кухи, но политически коректни фрази, да се държи за пеша на Русия и да се бои от запада. Разбирам, че сравнението му с премиера много му помага да запази лице, но пък гледан оттука е много противен и жалък. Вреден е за България точно колкото и премиера. Вреден е и за бъдещата ни левица.
Добави мнение   Мнения:171 « Предишна Страница 5 от 9 3 4 5 6 7 Следваща »