Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Сбърканата поза на Станишев
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:171 « Предишна Страница 7 от 9 5 6 7 8 9 Следваща
paragraph39
01 Фев 2004 22:30
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ORACLE,
В ГРЕШКА СИ !
АЗ, бавно и полека/от десетина години насам!/ , ставам АНТИантикомунист !!! ИМА разлика, нали! Питай "Професора по Математика" и ще ти каже, че: два минуса ВИНАГИ правят един ПЛЮС !!!

fierce
01 Фев 2004 22:36
Мнения: 10,605
От: Bulgaria
На мен като на по-проз ми изскачат
неколко вопросчета от целио тоз "Гейт"!
-сумата на "подаръците" надхвърля поне
два билиона барела, което като количество, на
нервен пазар като петролния ще светне с червена
лампичка и ще доведе до падане на цените, а не на
тази тенденция към постепенното им вдигане!
-за страна под ембарго на ООН ще и се наложи да
действа като Хари Худини и Мистер Сенко взети заедно,
за да успее да изнесе незабелязано от никого/какво ли да е истина/
такова количество петрол-това не са ви ЮАР диаманти да
си ги сложите в джоба!
-и последно стои въпросът с преработката му!

Редактирано от - fierce на 01/2/2004 г/ 22:40:44

SultanBg
01 Фев 2004 22:39
Мнения: 5,458
От: Bulgaria
Стоян Ганев бил агент на Саддам.
Чичо Фичо не беше ли негов сътрудник по Близък изток.

Редактирано от - SultanBg на 01/2/2004 г/ 22:41:24

Геновева
01 Фев 2004 22:41
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Обаче забелезАхте ли, как главния редактор на тойзи вестник, иракския НЙ таймс, де, даде категорична препоръка на българския парламент да състави комисия за разследване не на нещо друго, а на БСП?
Не ни стигаше Пардю, ами и тая арабеска да ни командва, въй, аман, аман...
И понеже по-проздичко от Пардю, момчето, кара направо, без заобикалки.
Недей така бе, момче, ти пусни само димката, другото от само себе си ще дойде, недей бърза!
paragraph39
01 Фев 2004 22:57
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
FIERCE,
На мен и друга лампичка ми свети вече: КАК ТАКА, такова огромно количество петрол ЩЕ ДА Е преминало през "клещите" на "американския военен кордон", който контролираше спазването на Ембаргото на ООН ?!? Тези американски военни, те "ЗАЛУПЕНИ" ли са били толкоз години , или са били ПОДКУПЕНИ- та да пропускат НЕОБЕЗПОКОЯВАНО и НЕЗАБЕЛЯЗАНО /?!?/ покрай себе си "Великата Петролна Армада на Великия Садам" ?!? Туй: самолетоносачи, атомни подводници, военни спътници, "Стелтове", марсоходи, агентура, банков надзор, комуникационен надзор и т.н. , или са ГОЛА ВОДА, или са "Гола Лъжа" / че са следели и пазили против Садам ?!?/. АБЕ има нещо ГНИЛО в Иракската страна и в нейните днешни ОСВОБОДИТЕЛИ-ОКУПАТОРИ ?!?
Да не говорим пък, че Буш вече дава ОТБОЙ и за страховитите ядрени и други оръжия на "Тиранинът Садам" - за които той твърдеше, че със 100% сигурност ги има и , че всеки момент ще бъдан използвани против най-демократичната държава в Света-САЩ ?!?...

Редактирано от - paragraph39 на 01/2/2004 г/ 23:02:10

paragraph39
01 Фев 2004 23:00
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
paragraph39
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 3338
Скрий: Име, IP
ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА !!!
САЩ СА ЗНАЕЛИ- СЪС 100 % СИГУРНОСТ !- ЧЕ В ИРАК НЯМА ОРЪЖИЕ ЗА МАСОВО ПОРАЗЯВАНЕ! ИНАЧЕ НЕ БИХА НАПАДНАЛИ ИРАК !!!
Задачата, която е била поставена на американските разведки, е била именно такава: да установят, че в Ирак американските войски НЯМА да бъдат заплашени от атака с ядрено , химическо или биологично оръжие ! И, ОЧЕВИДНО, данните на американските разведки са били такива, че ЮС-армията е могла НЕобезпокоявано да нападне Ирак- без опасност, че ще бъде контраатакувана с ОМП ! Това го доказва и начина , по който бе проведена военната операция на ЮС-армията в Ирак, вида на екипировката й, използваните оръжия и т.н.
Знае се, че ядреното оръжие е, преди всичко "ВЪЗСПИРАЩО СРЕДСТВО" !!! БЛАГОДАРЕНИЕ /какво лицемерие!/ на това и такова оръжие, "Студената война" НЕ се превърна в ТОПЛА !
И именно ЛИПСАТА на "ВЪЗПИРАЩИЯ фактор"- ядрено оръжие на Ирак, ПОЗВОЛИ на САЩ да осъществят сегашната военна агресия срещу тази суверенна страна- членка на ООН! Както, впрочем, и на "Войната в залива-1991 г." !!! А именно НЕлипсата на ядрено оръжие в Сев. Корея и Иран СЕГА ВЪЗСПИРА за военна агресия на САЩ срещу тях!!! Да му мислят Либия, Сирия, Куба и т.н. КАЗАХ!

Създадено: 01.2.2004 г. 21:29:20

Oraсle
01 Фев 2004 23:11
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Браво, така те искам.
Остава само да уточним какво според теб са комунистите. Не познавам историята и политиката на иракската комунистическа партия затова няма да си позволя да давам оценки за тях. Все-пак тези хора имат ако не подкрепата, то поне съчувствието и симпатиите ми, като подложени на преследване и унищожаване хора. Не защото са комунисти, а защото са опозиционери - преследвани и унищожавани както и представителите на всички останали политически партии в Ирак освен БААС. Саддам нееднократно е заявявал откровено че опозицията трябва да се изкорени. Иракските комунисти може да имат потенциал да се развият в нещо по-уродливо и от БСП, но засега не са имали такава възможност, ето защо нямам нищо против тях.
-
Така, за съжаление обаче познавам достатъчно добре историята и политиката на БКП и БСП за да мога да си съставя мнение. Има все-още живи свидетели на идването им на власт, аз самият съм свидетел на част от тяхното управление когато бяха ръководна сила хем по конституция, хем след избори , свидетел съм и на периода след като (официално) сдадоха властта. Това параграфе по никакъв начин не може да е нито комунистическа, нито социалистическа партия. Партия на най-богатите хора в страната, създадени от БКП, съществуващи единствено благодарение на БСП. Паритя на "леви бизнесмени", лицемерно говорещи за "намаляване социалната цена на прехода" с основна цел - блокиране на действителния преход и преминаване на партийния елит в икономически със съответните последствия за останалите граждани на България, включително собствените им гласоподаватели. Чиято съдба разбира се никак не ги интересува.
-
Нямам нищо против първия вид комунисти макар че едва ли бих гласувал за тях. Напротив, дори предпочитам да има такава партия, поне докато е в опозиция. Виж, за втория вид нашенски комунисти виждам само едно решение - вън от икономиката и политиката на страната, вън от управлението на държавата.
Та ти какъв точно антианитикомунист беше?
-
Колкото до "недоказаните" обвинения - има докуменити оставени от хората на Саддам за сделки по програмата "петрол срещу храни", или както се превеждало това на арабски "меморандум за разбирателство" . В самите сделки естествено няма нищо незаконно, те са одобрени от ООН. Обаче се оказва че са одобрени и от Саддам, понеже фирмите закупили петрола са били препоръчани от "видни приятели на иракския народ" и като такива разбира се "пацифисти". В документите естествено не пише дали фирмите на свой ред са се отблагодарили на въпросните приятели и с колко. Макар че това някак си се подразбира според мен. Точно това трябва и да се разследва. Не в Ирак естествено.


Редактирано от - Oraсle на 01/2/2004 г/ 23:23:07

FL
01 Фев 2004 23:12
Мнения: 6,942
От: Canada
Комуниста Парванов не е наясно с морала и законите на свободният свят!
Комуниста Парванов мрази свободният свят!
Затова Парванов е недостоен да е президент на България!
Недоказани обвинения не увреждат престижа на България!
Престижа на България се уврежда с прикриване и защита на кражба, корупция и демонстрираната симпатия на БСП и Парванов към държави-терористи и диктатори-убйици!
Finn
01 Фев 2004 23:45
Мнения: 391
От: Bulgaria
Истерията е за отвличане на вниманието от базите, приватизацията на БТК и гилотината за земята. Изобщо не ги интересуват никакви сделки с нефт. Представяте ли си, оглеждат дори летището на Горна Оряховица, което е гражданско. Никога не е било военно. Става явсно защо досега блокираха използването му, за граждански нужди. Планират не само Велико Търново да остане завинаги без летище, но също и американски самолети да се реят непрекъснато на стените на Царевец.



Idem per idem...
paragraph39
02 Фев 2004 00:52
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
"...параграфе по никакъв начин не може да е нито комунистическа, нито социалистическа партия. Партия на най-богатите хора в страната, създадени от БКП, съществуващи единствено благодарение на БСП. Паритя на "леви бизнесмени", лицемерно говорещи за "намаляване социалната цена на прехода" с основна цел - блокиране на действителния преход и преминаване на партийния елит в икономически със съответните последствия за останалите граждани на България, включително собствените им гласоподаватели. Чиято съдба разбира се никак не ги интересува"...
......................................... .............................

ORACLE,
АЗ- СЪГЛ-Ь-Я-СЕН !!!
НИКОГА не съм твърдял тук /а и не само тук!/, че съм ФЕН или пък ЧЛЕН на БСП !!! Дори и когато тази партия започна да се САМОопрезеля като социалдемократическа!Нещо повече- винаги съм ТВЪРДЯЛ, че:
ДЕМОКРАЦИЯТА Е ЛИЦЕМЕРНА!
ДЕМОКРАТИТЕ-ДВАЖ ПОВЕЧЕ!
СОЦИАЛДЕМОКРАТИТЕ- ТРИЖ ПОВЕЧЕ !!!
За новите "възкръснали" с американска помощ ПРОамерикански "иракски комунисти"- които стоят зад в. "Ал Мада" , ще ти кажа мнението ми: те са толкова комунисти, колкото и ти !!!
Нищо лично!

.
paragraph39
02 Фев 2004 00:54
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
FINN,
Отговорил съм ти !!!
Oraсle
02 Фев 2004 01:16
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Е, както казах не смятам да давам оценки за иракските комунисти. Не виждам обаче основание да ги смяташ за "проамерикански" само защото са публикували едни кирливи ризи, които САЩ биха се радвали да бъдат развяти. Преди малко говореше за доказателства май. Не съм ли прав че вярваш на нашите "комунисти", които естествено отричат, макар твърде несинхронизирано и нескопосано. Дай ми една причина да вярвам повече на нашите, отколкото на иракските.
-
Пак продължавам да се учудвам на лекотата с която никнат нови "антикомунисти" - стига някой да каже нещо за БСП и са като гъби след дъжд.
paragraph39
02 Фев 2004 01:57
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ORACLE,
НЕ съм казвал /нито доказвал!/, че вярвам на "нашите комунисти" /твои думи/. Аз казах, че парче от вестник НЕ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО за нищо друго, освен за хартия, върху която някой е напечатал нещо !!!
ОСВЕН това, бесепарите НЕ са комунисти, а БСП не е нито БКП, нито е комунистическа партия !!! АЗ НЕ ВЯРВАМ на "комунисти", които ВЯРВАТ в Бог или в Аллах !!! Дори само заради тази им РЕЛИГИОЗНА вяра- те, според мен, НЕ са и НЕ могат да бъдат реално КОМУНИСТИ !!! Те могат само да бъдат наричани или да се самонаричат "комунисти" ! ТОЛКОЗ !!!

Редактирано от - paragraph39 на 02/2/2004 г/ 01:58:43

Светло Пиво
02 Фев 2004 02:16
Мнения: 2,124
От: Bulgaria
Параграфе не съм съгласен. Тези които са в БСП са комунисти, точно като тези от БКП. Те вярват обаче и се "трудят" най вече за "Държавния капитализъм" който градиха 45 години, и сега мечтаят за същото. Останалото, идеологията е за народа, за да може да се подържа мита за равенството при разпределянето на благата....... Оказа се, че не сме еднакво равни. Некои са по-равни.............
Hugin
02 Фев 2004 02:44
Мнения: 8,461
От: Bulgaria
Едно време имаше Международна Димитровска Награда за Мир. Лауреатът на тази награда Джаафар Нимейри изпокла Суданската компартия. Нашият приятел и брат Гамал и т.н. Насър ликвидира Египетската компартия. С Арафат - същата работа.
Дет са вика - да ви имам приятелите, таваришчи.
Дружбата с тези вождове се плащаше с твърд отказ от подръжка на левите партии в арабския свят. Вакуумът бе успешно запълнен от чичковците с брадите...
P.S. Аз само излагам факти. Яло ли се е - да, пило ли се е - да(Батето Славков потвърди, а Вашият човек Жирик го показваха кьор-кьотук пиян по телевизията от Ирак). Значи - ядено и пито. Комунистите в Ирак клани ли са и измъчвани ли са от вашия приятел - да. Кво се възбуждате тогава?
paragraph39
02 Фев 2004 02:49
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
СВЕТЛО ПИВО,
КОМУНИЗМЪТ е ИДЕОЛОГИЯ /философия, мироглед/, с две основни теоретимчни "съставки": "Диалектически материализъм" и "Исторически материализъм" ! "Капиталът" на К.Маркс НЕ съдържа само истини за Комунизма, а , най-вече, за Капитализма !!!
В ГОЛЯМА ГРЕШКА СИ и когато твърдиш, че Комунизмът и комунистите твърдят /?!?/, че хората са равни и , че благата трябвало да се разпределят между хората ПОРАВНО ! НЯМА ТАКОВА НЕЩО !
"Формулата" на Комунизма е: "От всекиго-според ВЪЗМОЖНОСТИТЕ! Всекиму-ЗАСЛУГИТЕ!" /Социализъм/ и "От всекиго- според възможностите! Всекиму- според ПОТРЕБНОСТИТЕ/Комунизъм/.
При това, под ЗАСЛУГИ се разбира НЕ привилегии, а ИНДИВИДУАЛНОТО /количествено и качествено/ участие на всеки в общия труд по създаването на блага !!!
Ето, дано сега си разбрал, че: Комунизмът НЕ приравнява КАЧЕСТВАТА на холата, а приравнява ПРАВАТА на хората !!!
НЕ се изказвай НЕподготвен! Поне от любопитсгво, прочети горните книжки! Ще са ти полезни и когато ГРОМИШ комунистите и Комунизма ! Аз, например, затова съм прочел няколко пъти Библията и 4-те Еватгелия - понеже съм АТЕИСТ, и за да бъда подготвен в евентуален спор с религиозновярващи !!!
Бъди жим и здрав !
"ОТЛИТАМ" !
paragraph39
02 Фев 2004 02:52
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
HUGIN,
Ясер Арафат е носител на НОБЕЛОВА "Награда за мир" , а НЕ на "ТОВАРИШСКА" !!!
ЧЕТИ повечко и не се изказвай тук /а и навън/ НЕподготвен !!!
Нели
02 Фев 2004 04:20
Мнения: 5,661
От: United States
Оракле, няма какво да допълня. Само моите усмивки.
*
Параграфе, защо не се опиташ да бъдеш наясно със себе си? Не е срамно да си ляв. Срамно е да се опитваш да оневиняваш БСП/БКП. Можеш спокойно да спреш - те не са лявото у нас. Лявото тепърва ще се ражда. Както и дясното.
Светло Пиво
02 Фев 2004 05:39
Мнения: 2,124
От: Bulgaria
Параграфе и аз съм изучавал дисциплините и познавам идеологията. Ти ми кажи нещо за практиката. Не съм чул някъде по света да има реализация. Ако ти ми подскажеш, ще си първият и ще си Нобелов лауреат............по комунизъм..........
paragraph39
02 Фев 2004 06:41
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
НЕЛИ,
Аз НЕ се опитвам да ОНЕВИНЯВАМ БСП/БКП. НЕ съм им адвокат, НИТО фен или член !!! ЯСЕН ли съм ?!?
Аз се ОПИТВАМ да оборвам тези, които ВИНЯТ БСП/БКП и "Лявото", но с "НЕГОДНИ средства"- т.е. с улики, а не с доказателства !!! Просто, такъв съм си- от малък- имам положителна слабост към "ДОКАЗАТЕЛСТВАТА", и ОТРИЦАТЕЛНА слабост към ТИНТИРИ-МИНТИРИТА!!!
В този смисъл, АЗ още от малък съм НАЯСНО СЪС СЕБЕ СИ !!!
ЯСНО ?!? Изяснихме ли се?!?
Добави мнение   Мнения:171 « Предишна Страница 7 от 9 5 6 7 8 9 Следваща