Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Европейският любовник
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:227 « Предишна Страница 8 от 12 6 7 8 9 10 Следваща »
milcho
05 Окт 2005 17:39
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Ама Нели ти кога стана българка, преди или след като Форца Нато влезнахте в Европа... и те наопакиха... Лапешки брътвежи и измишльотики. Нищо имате време и за меда и за жилото...на мирмидонците и европейците...
Captain Buddy
05 Окт 2005 17:49
Мнения: 3,294
От: Bulgaria
Евронюз е доста скучен канал с програмна схема близка до тази на BBC World, само че по-скучна. - през половин час повтарящи се новини, а между тях спорт, времето, бизнес и т.н. и естествено за почивка чат пат от мястото на събитието кратък филмов материал без коментар.
Винаги съм твърдял, че майсторлъкът е детайлите, иначе се стига до конфузни положения като настоящата статия за т.н. Европейски любовник.
По време на летния семинар на ЕНП в Португалия, където беше поканен и Бернар-Анри Леви, журналистът от Евронюз Серджио Кантоне взе кратко интервю. Но да не бъда голословен ето цялото интервю: Натиснете тук, а по-долу е откъса, за който става въпрос:

BHL : Il y a deux choses qui me semblent é videntes. La premiè re c'est que la Turquie n'est pas prê te aujourd'hui pour une adhé sion à l'europe. C'est é vident. La Turquie, qui ne reconnaî t pas le gé nocide armé nien, la Turquie où un livre comme "Mein Kampf" est un best seller, la Turquie où on assiste à des regains d'islamisme modé ré (dit-on) à l'interieur de la socié té civile, cette Turquie là n'est pas prê te pour l'entré e dans l'Europe, incontestablement. En revanche, ce que je crois, c'est que comme pour le Portugal, l'Espagne ou la Grè ce autrefois, le projet europé en peut ê tre un extraordinaire aimant vertueux, un extraordinaire attracteur du meilleur. C'est à dire que la perspective de l'entré e dans l'Europe peut fonctionner comme un opé rateur de mé moire, un opé rateur de dé mocratie et un opé rateur de bonne modernité pour cette socié té turque qui hé site entre le chemin des té nè bres et le chemin de la dé mocratie.

Беглите ми познания по френски ми пречат да дам прецизен превод, но и невъоръжено око се вижда че става въпрос за “AIMANT” (МАГНИТ), а не както авторът си измисля за ЛЮБОВНИК! Явно ДИ е чул недочул “наостряйки” ушите си или лоша шега му е изиграл английският превод, където “AIMANT” е преведено ЩЕДЪР ЛЮБОВНИК. В немския съпровод става въпрос за “притегателна сила” и “катализатор”. Освен това Румъния, България, Хърватия въоще не са цитирани, а Португалия, Испания и Гърция.
Нищо лично, просто държа на истината и я пиша, колкото и да ме трият!
Кракра Пернишки
05 Окт 2005 18:07
Мнения: 144
От: Bulgaria
Бех до Цариград миналото лято при един приятел. През деня жени освен туристките и ония дебелогъзи скумрии с фИрИджьетата почти нямаше. Една от вечерите бяхме на концерт на известна английска електронна група. Само ще отбележа, че около нас смърдеше на пот и чесън, щото толкова им струва ивропейския манталитет. Когато си тръгвах единствено съжалявах, че не сме си взели европейската част, толкова по-добре щеше да бъде както за нас, така и за света. Явното турцизиране на България започна при Иван Костов с комбинацията от антируска, про-американска и неевропейска политика; новини на турски по Б"Н"Т; незаконни строежи на джамии; закриване на военното поделение в Кърджали на връх 2000-та година и т.н., и т.н. Турцизацията в България, Нелке, е сериозен икономически проблем. Набий си го в празната глава и не дрънкай глупости, а слушай какво Джимо ти реди! Със здраве
Нели
05 Окт 2005 18:09
Мнения: 5,661
От: United States
милЬчо, плати си дълга на Каруцаря. До тогава не се вясвай в този честен форум и не определяй кой бил българин и кой не.
BTW, добре, че не всички българи сме като теб иначе България нямаше да съществува дори в сегашните си размери на приседнало на лапи лъвче.
KNIGHT TEMPLAR
05 Окт 2005 18:10
Мнения: 723
От: United States
Българите сме много по-близко по манталитет до турците. Съветвам Джимо да отиде до Турция на почивка за да види, че веднага след границта започват едни много хубави и поддържани нивички. Гледката е много по-приятна от пущинаците около Свиленград със сергиите с локуми и фъстъци. Парадокс е, че България изглежда много повече Турция от самата Турция. Асфалта е чудесен до Измир, който пък е е един много чаровен град. Американските консерватории и университети са пълни с талантливи турски певци и инструменталисти. Турците са скромни и гостоприемни хорица и аз като българян се чувствах много по-добре отколкото в Гърция. Респекта и уважението към културата е близко до това което имаме ние. В Гърция няма нито една опера, а в Турция има пет. Много български музиканти, преподаватели и певци се преместиха да работята в Турски университети, оркестри, и опери, където се чувстват отлично. В края искам да кажа, че Турция в Европа е добре за България. Това е моето мнение. Не Турция, а българската комунистическа мафия е заплахата за България.
paragraph39
05 Окт 2005 18:14
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
/:/ "...Не Турция, а българската комунистическа мафия е заплахата за България. "
..................
А пък китайската "комунистическа мафия" е заплаха за Китай !!!
Кракра Пернишки
05 Окт 2005 18:20
Мнения: 144
От: Bulgaria
Гръцко, не мога да ти чета романитe, но гледам пак се изказваш неподготвен и най-вероятно си зациклил на тема нямаща нищо общо с есето на Джимо. Никога няма да разбера как мога да седя с приятели турци и да дискутирам с тях свободно това, което видях и не ми хареса в турция и това, което не ми харесва като политика на турция спрямо съседите си и те вместо да скачат като програмирани морозовци на виртуален пост - мислят и дискутират?! Харабия брато, а не фичуфизми!
milcho
05 Окт 2005 18:23
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Уау, Нели, клъцнахли те, ама аз само питам бе, не съм те определил, е ли си българка, това ти го правиш от две години с родоотстъпните си писания. А ако си модератор на форума сори, действувай...апропо писанието ти е в типичен стил: "а ти кой си бе?" Дерзай...
2pee
05 Окт 2005 18:28
Мнения: 2,613
От: Bulgaria
Какво значи РЕтурцизира? Нещо не се сещам - помогнете, SVP!

Кракра Пернишки
05 Окт 2005 18:33
Мнения: 144
От: Bulgaria
Парадокс е, че България изглежда много повече Турция от самата Турция.


Ей, затова иде реч! Не парадокс, а отвратителен факт. Поправим слава Богу!
риж
05 Окт 2005 18:34
Мнения: 2,075
От: Bulgaria
Грациане,
ти хубаво ги редиш тия и почти няма за какво да ти противореча, ама - приятелю! Много отдалече гледаш някак. Откъмто Канадата.
А ние тук се сблъскваме и с други мурафети. Как една партия, основана на етнически признак, назначава полуграмотни свои активисти, как общински и даржавни поръчки се дават само на "наши фирми", може и на българи да са собственост - но само ако тия станат членове на ДПС, как ДПС поощрява един друг етнос да не спазва законите, защото това било негово "човешко право", как лидерът и има наглостта да се хвали, че отдавна е милионер в зелено, без една-единствена фирмичка да е управлявал някога, как сега се хвали, че си имал "обръч от фирми"...
Дълго мога да изреждам.
Прав си, нищо не са ни направили обикновените турци и повечето от тях са много готини хора. Не, не могат да са виновни за дедите си, както ние не сме виновни за нашите. На празника за всички мюсюлмани искам да им пожелая много здраве и щастлив живот в България и съвместно с българите. И още нещо - да се отървем по-бързо заедно от мизерията и от политиците, които станаха милионери от страховете, предразсъдъците и невежеството ни.
Амин!
Олег Офренов
05 Окт 2005 18:36
Мнения: 961
От: Bulgaria
""Освен това към 2008 г. ЕС ще трябва да вдигне ограниченията за вноса на китайски текстил.

Вдигнат, не вдигнат, без нас нищо няма да направат китайците.
Българи и китайци ще пробиват заедно пазара за облекло в Европейския съюз. Заедно с Пекин готвим съвместна стратегия за износ на дрехи в ЕС.
риж
05 Окт 2005 18:47
Мнения: 2,075
От: Bulgaria
Милчо,
аз се чудя що си толкоз надъхан против рижите, щото - нали твоят цвят е това, бе, драги, "нас червеното знаме роди ни" и прочее, рижеволосие са и немалко братя руснаци, тоест и по тая линия го докарвам да съм ти симпатичен, пък то к`во било - ти си ме смятал за каруцар някой си! В грешка си , дорогой, не плашой ся, не съм аз този, с когото си се басирал и после , като си изгубил безславно баса, си се бил покрил като храчка под обществен килим. Не ти искам парите / сто евра ли бяха, колко?/, да му бере гайлето тоя, дето се е басирал с теб, като няма акъл - хак му е.Че кой нормален човек с акъла си ще допусне дори мимолетна сянка на съмнение, че ти няма никога да си платиш джентълменски борча? Т`ва думи като "чест" и "достойнство" - бошлаф!
Meto ot Interneto
05 Окт 2005 18:51
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
За съжаление и сведение на Грациан, изглежда цяла Европа е пълна с внуци на Балканджи Йово дето четат христоматия. Във Великобританя – страната, чието правителство най-много подкрепя кандидатурата на Турция - допитванията по телевизията показват, че 80% са против членството на Турция в ЕС. Антитурските настроения стигат дотам, че има и песничка "I'd rather be a Paki than a Turk". Подобна е картината и в други страни от западна Европа. Не знам защо. Да го обясни некой от турските университети или опери
Нели
05 Окт 2005 19:05
Мнения: 5,661
От: United States
Рицарю, Граци . Не може форумното братство да не забелязва, че българските емигрантите не страдат от каквито и да е националистически и етноцентриски зарази, за разлика от някои събратя вътре в България. Защо ли е така? Турция, България, пък и целия Балкански полуостров, в ЕС е отлично за нас. Да не говорим какъв морален удар за осамовци ще е това. Турците са единствените мюсулмани в Европа от чиито среди не се рекрутира пушечно месо за арабския тероризъм. И това не е случайно.

МилЬчо, наистина не мога да си представя как леке като теб (и форумен бай Ганьо) има наглостта да се пише патриот и по-българин от останалите. Плати си борча на каруцаря и следващия път внимавай какви ги пишеш и какво залагаш. Време е българина да научи пак, че дадената дума е хвърлен камък.

Редактирано от - Нели на 05/10/2005 г/ 19:07:17

seaside
05 Окт 2005 19:12
Мнения: 82
От: Bulgaria
К а к х у б а в о с е г о в о р и з а р е л и г и о з е н ф а н а т и з ъ м н а п ъ л н о ш к е м б е а , Г р а ц и а н ч о ?
Кракра Пернишки
05 Окт 2005 19:20
Мнения: 144
От: Bulgaria
Турците са единствените мюсулмани в Европа от чиито среди не се рекрутира пушечно месо за арабския тероризъм.




Нелке, ти кога за последно си чела европейски новини? Гола вода си!Разбити терористични "клетки" имаше в Германия и Италия наскоро. (В България ги изловихме и разстреляхме още до 1988г., а потенциалните ги пратихме вкъщи поживо-поздраво). Терористите бяха турци. А в самата турция миналата година едни фенове на ислямския тероризъм ебаха майката на една синегога барбар с инглизката банка деби и тъпите инглизи!
Кракра Пернишки
05 Окт 2005 19:23
Мнения: 144
От: Bulgaria
А за капак миналия сезон - набралия голяма популярност сериал "24" по ФОКС, бистреше турския тероризъм в прайм-тайм.
Meto ot Interneto
05 Окт 2005 19:35
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Уважеми форумци, живеещи в БГ,
Когато некои емигранти в отпуска се прибират по родните си села, моля слагайте им повече чесън в шкембе-чорбата.
За да не се заразят от етноцентризъм
Зевзека
05 Окт 2005 19:43
Мнения: 7,255
От: Bulgaria
Етническта омраза беше насаждана съзнателно в крехките мозъчета на децата през комунистичеко време. Учебниците по история и литература бяха пълни с кървави истории за насилствено помохамеданчване, палежи, грабежи, изнасилвания, извършвани от турския башибозук и еничари, спрямо нас българите. Демек, мили дечица, вижте от какви ужаси са ни освободили братята руси. Бъде им благодарни во век и веков. Да живее българо-съветската дружба. Такава беше политиката на БКП и любимата КПСС. Brain washing. Разбира се, учебниците по история не напомняха на децата, че това е ставало преди 150 години когато насилието е било европейско ежедневие и когато Турция е била само една малка част от Отоманската империя, която е включвала всички днешни арабски страни, както и че аскерът на отоманската армия се е набирал главно от арабските страни. Не, разбира се, защото арабите бяха наши политически прятели, а турците - не. Важното беше за комунягите да се изопачи историята и да се покаже колко ужасни са били нашите съседи - турците, и колко велики са руските ни освободители. Този образователен процес се е оказал доста ефективен за по-тъпичките измежду децата. Същите тези по-тъпички деца вече са порастнали, станали са глави на семейства, някой са се образовали и много от тях пишат днес във формума срещу турците с гърдички пълни с омраза.
Добави мнение   Мнения:227 « Предишна Страница 8 от 12 6 7 8 9 10 Следваща »