Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Европейският любовник
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:227 « Предишна Страница 4 от 12 2 3 4 5 6 Следваща »
Иванов
05 Окт 2005 02:40
Мнения: 2,891
От: Bulgaria
Който не се е сетил още трябва да помисли. Бомбардировките на белградските мостове и на Сърбия изолираха България от запада. Насилственото прекъсване на връзките и с Русия и издигането на русофобията в ниво държавна политика хвърлиха първите пиратски куки върху безпомощния ни кораб. Сега привидния капитан получава инструкции за всяко движение на кораба. Посоката обаче е ясна, към Стамбул.

minuvach ot stranstvo
05 Окт 2005 03:11
Мнения: 40
От: USA
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си

Редактирано от - bot на 05/10/2005 г/ 10:03:11

Карамфилов
05 Окт 2005 03:35
Мнения: 2,535
От: Bulgaria
Гледам, Д. Иванов си позволил да се отклони от политическата коректност и веднага го подпукали. Мисля, че такива малки провокации са много полезни специално за форума, някак си служат като лакмус, веднага се вижда кой какъв е.
Аз самия не знам кое е по-добре за България - Турция да се приближава към Европа или да стои отстрани. Едно нещо обаче знам със сигурност, и турския ни проблем, и циганския, могат да се решат благоприятно за нас само ако се реши нашия си, българския проблем. А това е да си оправим държавата. Четох някъде (не в националистическо четиво), че малко под половината новородени бебета в България са от малцинствата. Чак не ми се вярваше. Може да се правим на слепи, но от това статистиката не се променя. Това е положението, и по-лошо ще става, ако не се оправим.
Нели
05 Окт 2005 03:45
Мнения: 5,661
От: United States
Господине, Ms е политически коректно обръщение към жена чиито статус (омъжена или не) не ви известен. Употребява се също дори, ако знаете, че дадена жена е омъжена или не, за да не я засегнете по някаква нейна причина.
Зую
05 Окт 2005 05:05
Мнения: 3,322
От: Bulgaria
Карамфилов,
това е един истински български проблем, че близо половината бебета са от малцинствата. Приемам го на доверие от теб. Друг истински български проблем, също в напреднал стадий е, че масово българите напускат страната. България отдавна се обезбългарява. И седнал господина ти Димитри, та избарал една статия, за да ни хвърля в оня ъгъл, където я няма топката. Щатите и ЕС продали България на турците. Когато турците ще влязат в ЕС, ще са направили над 50-годишна борба за влизане. И те са в подем. Тяхната експанзия ще засегне не само България, но нас може би най-чувствително. Защото ние се самоунищожаваме. И хора, като Димитри, ни объркват още повече.
Чичо Фичо
05 Окт 2005 05:06
Мнения: 24,838
От: United States
Грацко, лъжефичките и другите лъже- са от един дол дренки - и фактически, и според принципа за икономията на мисленето.
*
Бат Джимо се изложи с последното изречение. САЩ едва ли желае "турцизирането на България" повече от "българизирането на Турция" и във всеки случай няма хабер. Приемането на Турция в ЕС е от стратегически интерес не само за САЩ, а и за Европа и запада изобщо. Изцяло е в наш български интерес. Хората, които раздухват страх от Турция и враждебност към нея, вредят на България и обслужват користните интереси на престъпниците възродители и "националноотговорни известни бизнесмени" и атакаджийските им марионетки.
*
Бернар Анри Леви е симпатяга, наскоро превеждах негови интервюта за в. Диалог (Хага), само малко множко се увлича в любовта си към чеченците и русофобията си, познато явление и от форума. По Ирак и близкоизточните въпроси е железен.
Advokat33
05 Окт 2005 05:36
Мнения: 1,907
От: Bulgaria
Господ Бог е проявил финния си хумор, като е събрал словоблудствашите на Арабския полуоствов, за да бягат от там по света...; -)
СветлоПиво
05 Окт 2005 05:44
Мнения: 8,839
От: Canada
"...ретурцизирането на България? " Много добре си го е казал Джимо.
И да не сте съгласни, това е положението. Стройте джамийките, купувайте фесове и учете корана, че лошо.........
А пари .......... за пари не мислете. Те не са предназначени за българите. Те си имат предназначение в Турция........
gudjonsen
05 Окт 2005 06:12
Мнения: 885
От: Bulgaria
Не е чудно, че авторът нарича Евронюз стилен канал. Там секи ден, секи час ни обясняват колко лоши са американците и че ние, европейците, като интелигентни хора требе да разберем колко тъпи и недемакритични са те. Не като нас, които, пак да подчертаем, сме ентелигентни. И сфащаме как те искат да турцизират Бг и изобщо да таковат таковата на сичко поради злодейството си.
IO
05 Окт 2005 06:14
Мнения: 97
От: Bulgaria
Мила Нели,
Извинявам се че ще ви опонирам обаче от вашето разсъждение за омъжените и неомъжените жени се получава един нерешим за мен парадокс. Вие казвате че ако една жена е неомъжена трябва да се обръщаш към нея с "мис" за да не я засегнеш че не е омъжена даже ако не знаеш това. По същия начин би трябвало да се обръщаш към омъжена жена за да не я засегнеш че е омъжена даже и да знаеш това.
Всичко това ми е напълно ясно, обаче аз не знам например какво трябва да правим с госпожиците които са неомъжени и не знаят това както и с омъжените жени които също така не знаят това.
Кое ще бъде политически коректното обръщение към тях?
Мисля че към неомъжените госпожици които не знаят това трябва все пак да се обръщаме с "мисис" за да им вдъхнем кураж и увереност. Също така към омъжените госпожици които знаят това би трябвало да се обръщаме с "мис" за да не засегнем вътрешното им чувство на свобода и неприкосновеност.
Гореизложеното ми изглеждаше до преди минута напълно изчерпващо всички политически коректни категории докато пред мен не блесна въпроса: Ами вдовиците?
Те към коя категория принадлежат? Към тези които са знаели че са омъжени или към тези които сега знаят че не са омъжени?! И от друга страна - какво знаем ние изобщо за тях?!
Ами парясниците? - Същият въпрос!... За тях изобщо не ми се мисли, защото при тях вариантите са най-разнообразни, те биха могли да бъдат и госпожици, и омъжени, даже и вдовици, защото живота е пред тях.
Както виждате, мила Нели, всичко е значително по-сложно от простичкия и ясен начин по който сте го изложили вие.
Но не забравяйте че в този форум няма само умни хора които разбират нещата от едно ваше кратко обяснение което помествам по-долу за нагледност. Бих могла да го поместя и най-отгоре, но вие не се обиждайте, безпокоях се да не загубя нишката на разсъжденията си ако го чета докато пиша.



Нели
[Златен]
от USA

Общо мнения: 1675

Господине, Ms е политически коректно обръщение към жена чиито статус (омъжена или не) не ви известен. Употребява се също дори, ако знаете, че дадена жена е омъжена или не, за да не я засегнете по някаква нейна причина.
Създадено: 05.10.2005 г. 03:45:55



Редактирано от - IO на 05/10/2005 г/ 06:16:30

Мимата
05 Окт 2005 06:17
Мнения: 9
От: Bulgaria
Не разбрах съвсем какво влага Джимо в подхвърленото "ретурцизиране на България". Но и самото влизане на България е двусмислено и поне в едно отношение несправедливо: Хърватия е далече пред нас, Сърбия е по-долу от Хърватия, но доста по-горе от нас. Ретурцизирането обаче ще напредне, когато НИЕ сме в ЕС, а Турция не. Заради прекия износ в ЕС южната съседка ще развие мощна промишленост у нас. А за последствията, ако изобщо някой чете форума, би могло да има всякакви мнения и хипотези.
Zomby
05 Окт 2005 06:19
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Димитри си е Димитри. Всички се опитваме да влезем в чуждия дискурс, а той следва своя. И постепенно създава нормите.
gudjonsen
05 Окт 2005 06:24
Мнения: 885
От: Bulgaria
Споко, Зомби, създава норми само за вече зомбираните!
Zomby
05 Окт 2005 06:41
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Аз не съм зомбиран, а Зомби! В смисъл, че така съм се родил...
gudjonsen
05 Окт 2005 06:56
Мнения: 885
От: Bulgaria
Зомби, тва е ясно, ма викам, че ти подбиват цените!
Zomby
05 Окт 2005 06:57
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Абе на кого му пука!
(На един дъмпинг ако не можем да издържим, закъде сме?)
Zomby
05 Окт 2005 06:59
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Извинявай, напоследък все забравям за портокала (или май-беше портокола, знам ли?). Та:
Zomby
05 Окт 2005 07:00
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Сетих се! Протокол беше!!!
STARSHI
05 Окт 2005 08:00
Мнения: 812
От: Bulgaria
Дмитри -
1)"признаването на арменския геноцид, въпреки че там, поровиш ли се, стигаш до ролята на немските военни съветници"- аз смятам, че доста съм се ровил и това е просто една изключително долна лъжа.
2)с риск да изглеждам тЪп на някого, ще задам, може би тЪпия, въпрос:
за чии чеп им е на турците турцизацията на БГ?Да не би да могат да се сместят тука 70 млн???И то при положение, че те отдавна си "турцизират" далеч по-благи места на Запад от нас??
paragraph39
05 Окт 2005 08:07
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
STARSHI,
/:/ "...за чии чеп им е на турците турцизацията на БГ?Да не би да могат да се сместят тука 70 млн???"
....................................
КАК "за чий чеп", бе, ?! Ами ясно е: заради ПРАВАТА и СВОБОДИТЕ/разбирай, ПРИВИЛЕГИИТЕ!/ на българските граждани от турския етнос в България, бе!!! Питай Доган- той е НАЯСНО!

Редактирано от - paragraph39 на 05/10/2005 г/ 08:07:59

Добави мнение   Мнения:227 « Предишна Страница 4 от 12 2 3 4 5 6 Следваща »