Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Европейският любовник
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:227 « Предишна Страница 5 от 12 3 4 5 6 7 Следваща »
STARSHI
05 Окт 2005 08:12
Мнения: 812
От: Bulgaria
Това по-скоро ми звучи като поредния етюд от Световната конспирация против българите.Впрочем, параграфе, обърни на предната статия за Турция, че съм влезнал в задочен спор с теб.
rego
05 Окт 2005 08:47
Мнения: 1,846
От: United States
Карамфилов, !
Много точно казано от теб!
rego
05 Окт 2005 09:15
Мнения: 1,846
От: United States
Това е един шанс за Турция и ако го използва, след 15-20 години ще влезе в ЕС.Турците имат страхотен прозападен елит, който отлично разбира проблемите в собствената си страна.А те са дълбоки и структурни-високо ниво на неграмотност спрямо западните стандарти, икономическа изостаналост, пропаст между проевропейският елит и закостенелите азиатски порядки на по-голямата част от хората там, изостанала инфраструктура, корупция.И колкото по-рано разберат, че техният път към Европа минава през създаване на независима кюрдска държава(от която те самите биха имали полза като един буфер към Азия), толкова по-добре за тях!
Успех!
Gasparini
05 Окт 2005 09:20
Мнения: 4,425
От: Germany
Джимо подплювква ама няма да признае че руския любовник шиба на сухо с наган в ръка, пък европейския слага крем Нивеа и подава шоколад.

За турския любовник питайте Душко/Марозков, той е експерт.
Krydderi
05 Окт 2005 09:42
Мнения: 2,761
От: Bulgaria
Ислямизацията на балканите е започнала отдавна с активната помощ на САЩ.
milcho
05 Окт 2005 09:49
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Да, турския външен министър също говори за 40 годишна любов с Европа и сега се чуди дали ще се стигне до сватба, а нас ни либят едностранно по турски, направо ни паркират в европейския харем. Това дава повод на грацко и гаспарини да си мислят и се аргументират само сексуално . Както и да свърши този европейско- турски любовен романс, ние все ще бъдем от към такованата страна и което е най-сигурно ще се превърнем във вилает Булгаристан, от туй го е страх Димитри... и мен особено.Още в началото на "дивВократичните" промени Доган беше споменал, че европейския път на Бългерия минава през Босфора...No komment Bulgaristan
Антибиотик
05 Окт 2005 10:00
Мнения: 2,905
От: Bulgaria
"Човек за едното достойнство живее бе, Джимо. Що пръскаш, питам, отрова с псевдопроблеми в жилите на нищите духом?"...Ебати нахалството..
Ама Нело, ти имаш ли нещо останало в главата или там дето се намира според докторите. Само питам...По превили гръб от вас няма в този форум..
Димимтри може да е превивал гръб, може и като всеки преводач да е писал доноси, ама точно сега с тези думи той не би превил гръб пред никого, защото това, което е написал, е срещу политиката на силните на деня.
А вие сте превилите гръб и лаете без да осъзнавате какво сте излаяли до сега - ама тое останало....
Както и да е и за умните и за наглите има един съдник - и най радостнотое че е един и за вярващите и за невярващите...
Сега по същество - абе някой задавал ли си е въпросът, защо САЩ подкрепят толкова ревностно Турция за ЕС? Предполагам че е, но въпреки всичко ще ви кажа.
САЩ има два съюзника в източното полукълбо, по интереси, за целите си които са си поставили за глобално влияние, и това са Турция и Израел.
Точка.
Израел е възпираща сила срещу мюсюлманския свят, а Турция е естествено противостоене срещу Русия, която умните аналитици знаят, че съюзник няма да стане на щатите по простата причина, че между велики сили с еднакви задни мисли съюз не става.
Точка.
ЕС ще изглежда по един начин с Турция вътре в него и по съвсем друг без Турция. Това изглежда го знаят само в щатите, щото до сега от европейските страни , само Австрия се сеща за какво става дума.
Сега слушайте какво ще ви кажа и го запомнете, защото няма да е дълго времето когато това ще стане:
ТУРЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ОНЯ КОНТРАГЕНТ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ КОЙТО ЩЕ ГО НАПРАВИ ВЪВ ВИД УДОБЕН ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА САЩ.
Защо ли?
Ами защото друг изход няма от елементарното поставяне на нещата по логичен и хронологичен ред. То дори не се нуждае от обяснение!
И така - заключение - след петнадесет години ще назреят съвсем други проблеми пред света и Турция пак ще остане извън него - ето това не предвиждат докрай американските аналитици( силно казано аналитици щото в САЩ тия неща се решават от затлъстели мозъци, които знаят да бомбардират, а не от логични схеми които да изведат света към по-доър край.)
Точка.
Dedovec
05 Окт 2005 10:05
Мнения: 3,803
От: Bulgaria
Все пак, браво на Димитри. От висотата на годините, житейския и всякакъв друг опит, той има правото, а и задължението да казва и неприятните истини.
Според старата немска поговорка: само бълхата скача случайно.
Някой да не е разбрал за какво бяха дългогодишните напъни за разсипване и декапитализация на нашата икономика?
milcho
05 Окт 2005 10:10
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Точка, точка, запетая, минус, скоба закривая и кво се получава: Антибиотик...!
theSaint
05 Окт 2005 10:12
Мнения: 420
От: Burundi
Винаги съм знаел, че евронюз, ББС и .. са като дупката зад гардероба, която ежесекундно разсейва праволинейните помисли на отличника-общественик, с гледката си на курветините от съседната стая
Ма чак пък толкоз.
Очевидно, длъгогодишната закалка в лаф-калабура, и здравите идейни позици на ** му помагат, отвращавайки се от наблюдавания с неохота стерилен чисто спортен секс на професионални партньори, отблизо да съзре и разбие в зародиш коварните планове на идеологическия враг. А именно - здравословното съешване в основната клетка на социалистическото общество - семейството, с цел създаване на нов член на работническата класа, да бъде нагло подменено от източни гевезлъци за пошла наслада, като шадраван-секиша и прочие. Още повече! Кой стои зад това - чичо Сам разбира се и бизнеса с презервативи.

извинявам се приведох се по правилата

Редактирано от - theSaint на 05/10/2005 г/ 10:32:55

Старшината
05 Окт 2005 10:37
Мнения: 20,650
От: Bulgaria

(снимка: натиснете тук)
XYZxyz
05 Окт 2005 11:00
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Този път някак си по-странно написано, липсва нещо, някак си бледнее. Стилът си е същият, но ...
Ретурцизация ли, аз бих казал по-скоро циганизация на България. Много вероятно европейския любовник да не си води любовниците в къщи, а да предпочита да им ходи на гости. Ние ще си мислим, че сме у ЕС, а всъщност ще турчолееме и циганееме. Щото иначе тези ще наводнят Европата и европеец ще стане синоним на циганин.
Пламен Кафадаров
05 Окт 2005 11:00
Мнения: 901
От: Bulgaria
Браво Димитрий,
"Пък аз все си мисля, че и демокрацията, и всяка друга система е толкова добродетелна, колкото са добродетелни хората, които я правят. Но никого не задължавам да мисли като мен. "
Може в някой пещери да се родило робството, но може и някой пещери да са построили "комунизъма". Лошото е че" ДЕМОКРАЦИЯТА", "ФАШИЗЪМА","КОМУНИЗЪМА","КАПИТАЛИЗЪМА" и прочие в днешно време са деца на онова "РОБСТВО" , победило някога в пещерите, и накарало пещерните сапиенс, да излязат от тях.
Прощавай , че озарен от твоя блясък искам и аз да задам няколко въпроса , под твойте редове, не че искам да се правя на съвременен герой на Алигери/макар и да съм , на жизненото поприще в средата/:
Прав ли е бил Киплинг , като си е мислел , че Америка е "необходимото зло", и ако е бил прав , да не би "необходимото" да е мутирало в "абсолютното"?
Защо Хемингуей е пратил стареца да се мъчи като идиот, за лудо? Да не би да е бил неосъзнат садист?
Дюма към саморазправа ли ни подтиква, като неговия Граф Монте Христо цял живот търси своята "МЕРСЕДЕС"?
Кой е виновен за СКАРАМУШ и КАПИТАН БЛЪД на Сабатини?
Сервантес изперкал психар ли е, с неговия "Дон Кихот"?
Коя патка е по-добра , на Андерсен , на Вонегът , или от българската песен "Шат на патката главата"/някъде четох , че текста е плагиятстван от някакъв човек живеещ в Русия/
Защо им трябваше на янките да нападат "СИНОВЕТЕ НА ВЕЛИКАТА МЕЧКА"?
Вярно ли е , че с какъвто аршин мериш , с такъв ще бъдеш мерен?
Вярно ли е , че някакъв "бял епископ " , бил казал , че няма проблем , който не приема "НОВИЯ" , ще бъде отнесен към "СТАРИЯ ЗАВЕТ"?

P.S. Колкото за ЛюБОВНИцАТА / щот аз съм хетеро/, още древните гърци са знаели , че за да се възкачи на небето и трябва , яката гърбина на бял бик. Айде отивам да си сложа очилата , и след това на зъболекар.ХАУ.
Зе Мария
05 Окт 2005 11:02
Мнения: 2,227
От: Bulgaria
ИМАМ-БАЯЛДЪ(потпури от стратегически анализи)


Предлагам да помислим върху предположението: В ИРАК НЯМА ДА ИМА ВОЙНА. НИТО ДЕМОКРАЦИЯ.

Кокошката и...
Войната в Залива тласна цената на барел петрол на $ 42 - "северно" от $ 40, както казват.
Шейх Заки Ямани беше саудитски министър на петрола през седемдесетте, когато ОПЕК вдигна 4-кратно цените. Сега той каза, че ако САЩ нахлуят в Ирак, а Саддам удари Кувейт и Саудитска Арабия, цената може да хвръкне NORTH OF $ 100.
Забележителното на свободния пазар е, че няма такъв. ОПЕК (картелът на износителите) си знае урока: да продаваш скъпо е като да заколиш кокошката със златните яйца. Един барел (плюс разходите за предварителни сондажи) струва между $ 1 и $ 2 в Саудитска Арабия (първа по резерви), Ирак (втори) и в емирствата. При свободен пазар (немислим, разбира се) другите производители едва ли биха имали шанс да изнасят, а някои от тях - и да добиват нефт.
Сега САЩ внасят над половината от течното гориво, което употребяват. Те не могат да допуснат зависимост от някой износител или група износители. "Сигурността е множествеността."
Утрояването на петролните цени в кратък отрязък от време и обстановката в Чечения и Иран дадоха шанс на проекта за тръба Баку-Джейхан*(вж по долу) Той изключва Русия, но тя трябва да е благодарна за завишените цени Те предизвикват (не за $ 1-2, a за $ 10-12) увеличен добив от Аляска, под руската вечная мерзлота (the permafrost), от дълбоките води на Мексиканския залив, от плиткото, но студено море около Норвегия и от размирен Кавказ.
Ръстът на цените е противопоказен за страните с евтин нефт. Днес получават повече пари, утре виждат, че са заклали кокошката.
Един демократизиран Ирак, освободен от сегашното ембарго, ще се възстановява след американска военна интервенция чрез петролен износ. Това е опасно за цените, квотите и инвестициите. Вярно, рано или късно Ирак ще бъде върнат в "множеството"
Never eat yellow snow! (Никога не яж жълт сняг)."
" Толкова време минало, но и до днес понякога в ефира звучи старата песничка It's a long way from Tipperary (далеч е от Типърари, от най-сладкото момиче, което познавам). Вярно, че е далеч; Типърари е в Ирландия.
Вярно е и че НАТО ожълти Балканите
Под Шар планина, при Тетово трябва - трябваше - да мине коридор номер 8 с автомагистрала, жп линии и тръбопроводи от Варна и Бургас до Дуръс, Вльора и Тирана. Но елиминирането на Милошевич изведе на преден план коридор номер 10 от Солун през Белград към Западна Европа. 10 е конкурент на 8 за финансиране от ЕС, Пакта за стабилност и Европейската инвестиционна банка. Засега най-източното военно предмостие на САЩ е базата Бондстийл в Косово. Коридор 10 е удобен за снабдяването й.
До август 2000 начело на групировката "Холибъртън" беше сегашният вицепрезидент на САЩ, Дик Чейни. "Холибъртън" и филиалът й "Браун & Рут" са в консорциума АМБО (Албания-Македония-България). Ако се построи тръбопроводът Баку-Джейхан (1730 км през Грузия до средиземноморския бряг на Турция), Русия и Иран са заобиколени, шансът на 920-километровия АМБО не угасва, но помръква още повече. И ако албанските иредентисти дестабилизират нашите земи поне толкова, колкото чеченците и талибаните дестабилизират Кавказ и Средна Азия, Баку-Джейхан има увеличен шанс в титаничната битка, която консорциуми и правителства водят от 10 години . При азерите е стъпил консорциумът AIOC (в него начело е Бритиш Петролиъм; през февруари заяви интерес и Шеврон, който има 50% в казахското находище Тенгиз и 30% в азерското подморско находище). Баку-Джейхан е застрашен и от евентуално затопляне на отношенията на САЩ с Иран, който предлага долеч по-късия път до Персийския залив.

Русия изпревари с нов петролопровод Тенгиз-Новоросийск. Той ще влезе в експлоатация през лятото, (2001-б.м) но няма голям капацитет и е излишно да бъде блокиран чрез дестабилизиране на България и Румъния по сценария на Ричард Холбрук от 1998 (балканска война, която тръгва от Македония).
Ричард Холбрук написа две книги за Балканите: едната е "Помияри" (Junkyard Dogs; преводът ми не е съвсем прецизен). Другата е "Как да предотвратиш една война", но спокойно можеше да се озаглави "Как да предизвикаш една война".
Timeo hominem unius libri (бой се от еднокнижника)

В Ориента временните западни интереси открай време вземат връх над западното културно влияние. Идеите за демокрация, неконфесионална държава и права на малцинствата бяха разпространявани чрез американския университет в Бейрут, Робърт колеж в Истанбул, чрез духовно мисионерство. Но САЩ и Англия се съюзяваха с фанатици и феодали срещу вековния стремеж на Русия към топло море (през България към Егейско море и Дарданелите, през Иран към Персийския залив, през Афганистан към Арабско море).
Тази политика от времето на Кримската война (1853) е анахронизъм в света след 1989. Но тя рецидивира. След ембаргото и бомбардировките възможно е България да понесе още щети, ако я въвлекат в нова балканска война, разпалена от великоалбанците. (2000 г.)
Сегашната политическа коректност изисква да казваш, че повечето мюсюлмани не са терористи. Вярно. Но защо повечето терористи са мюсюлмани? И кой е виновен, че е така? Коранът? Не, разбира се. Както Новият завет не е виновен за християнския фанатизъм, нито Старият завет - за еврейския.
Отговорът е много, много стар. Timeo hominem unius libri (бой се от еднокнижника) Марксистите не са последните еднокнижници. Еднокнижници са и атлантиците, които се кълняха, че НАТО било национална сигурност. И пазарните фундаменталисти. И преялите с либерализъм.
Самозванците демократи, които всъщност са пазарни фундаменталисти, не разбират това.

Нито че:
надеждите на Турция за ЕС са попарени. Ако тя превърне България в свой подстъп към Европа, за нея това ще е по-добре от нищо. Но предозираното турско участие в българските дела е една от причините за изборния успех на коалиция "Атака". Турското преиграване може да създаде претекста, който някои влиятелни западноевропейци чакат, за да отложат българското членство в ЕС. От това Турция няма да спечели.
Gasparini
05 Окт 2005 11:10
Мнения: 4,425
От: Germany
Милче, само нема да се пуашиш....

Вазелина, ибрика и пешкира и нема страшно, като в Задунайская.
Опит имаш.
milcho
05 Окт 2005 11:30
Мнения: 13,257
От: Bulgaria
Гаспарини, този път право в десетката, а и като сложим базите мирмидонски, бетон: US armry bar...
Кракатау
05 Окт 2005 11:36
Мнения: 4,538
От: Indonesia
Пътя за Европа минава през Босфора!
Считам че страховете от европейския любовник са преувеличени. Три работни групи са представили в Journal of Sexual Medicine неоспорими доказателства, че карането на велосипед води до нарушения в ерекцията. Учените от САЩ и Италия открили, че 5% от активните любители - колоездачи получават средна до тежка импотентност, която вече е нелечима. Причината е че седлото притиска нерви и кръвоносни съдове по ташаците. Нарушеното им захранване води до тъканни промени в пениса.
Още преди няколко години медици от Кьолн разкриха, че повече от половината колоездачи страдат от изтръпване на чатала и ташаците, а около 20% имат периодично нарушена ерекция.
В новите изследвания се доказва, че ергономичните седла с нищо не помагат. Полза има само от кръгли седалки или велосипеди, които караш легнал. Урологът Ървин Голдщайн предупреди още през 1997 "Има само 2 вида мъже - велосипедисти : едните са импотентни, а другите ще станат"
GreenHawk
05 Окт 2005 11:45
Мнения: 1,367
От: New Zealand
Зарежете педалите, ако искате да сте мъже! И медицината стигна до това "откритие". А ватманите още не.
Старшината
05 Окт 2005 11:58
Мнения: 20,650
От: Bulgaria
... ДИ май се е изгаврил с началото на Рамазана .... простено да му е - от незнание е :-))
Апостола
05 Окт 2005 11:58
Мнения: 799
От: Bulgaria
Браво на Джимо!
И какво сте се разплюнчили толкоз. То сакън в БГ някой да нарече нещата с истинските им имена, на часа бива оплют.
Пука им на щатите за наш`та смотана държава. Те си гонят интереса и тяхната маша е Турция. Турция ще бъде щатската пета колона в обединена Европа и това ще бъде краят на Европата, за съжаление.
Добави мнение   Мнения:227 « Предишна Страница 5 от 12 3 4 5 6 7 Следваща »