Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Европейският любовник
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:227 « Предишна Страница 7 от 12 5 6 7 8 9 Следваща »
kara74
05 Окт 2005 15:11
Мнения: 2,982
От: Turkey
Мето от Керхането, всички родени в керхане атакаджии ли са като тебе?
Eisblock
05 Окт 2005 15:12
Мнения: 9,157
От: Iceland
Степният е умен мъж, Мето добре го пусна тук.

Никой не би могъл да се очаква подобни действия от "елита". Интересите му, най-вече себични, диктуват друга политика. Причините? От една страна е щампованото в съзнанието на по-голямата тяхна част, а и на Публиката, преклонение все пред някой Бащица - а от друга: хищническото тъпчене, та чак до посиране, на невидели и лакоми хора.

Едно незлобливо допълнение: Освен мис, мисисз има и ... Мистрис - означава Любовница (нечия естетвенно - поне така ми каза учителката ми по английски).
steppenwolf
05 Окт 2005 15:12
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Край, Мето! Вече си включен в черния списък на пръдлето и оттам директно в този на държавнио депърдимент.

Гиди атакист!
Meto ot Interneto
05 Окт 2005 15:14
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
кара74, не разбирам турски, не знам какво значи керхане.
dakiec
05 Окт 2005 15:18
Мнения: 915
От: Bulgaria
Meto ot Interneto
Зито "ТЕ" няма да го направят - ама "НИЕ" можем. А "ТЕ" да бъдат изхвърлени колкото се може по-далеч от границите на България или у дранголника. Когато това стане ( ако стане ) всички ще видят че не е трудно и ще се чудят защо толкова време сме ги търпели и как е станало така че толкоз време не сме разбрали колко е лесно.
ЗИТО
05 Окт 2005 15:22
Мнения: 2,864
От: Bulgaria
По добре в пандиза-там е по сигурно , пък и все ще има кой да им се зарадва.Ама ще доживея ли таз радост и аз нявга.
Азъ
05 Окт 2005 15:23
Мнения: 1,848
От: Bulgaria
Некои съображения:
- за геноцида в Армения: Турция следва да се извини и за клането у нас след Априлското възстание (30 години преди арменското);
- за европейския любовник: ако не щем да му слугуваме, време е да си подновим сътрудничеството на изток - Русия, Китай, Индия, Иран, арабите.
- за ретурцизирането: освен алъш-вериша и политическите чалъми, то има и друг аспект - ислямизиране, ислямски радикализъм, тероризъм. Анадънма?
kara74
05 Окт 2005 15:30
Мнения: 2,982
От: Turkey
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 05/10/2005 г/ 15:31:19

другаря Тодар Живков
05 Окт 2005 15:30
Мнения: 1,042
От: Bulgaria
Нели
[Златен]
от USA
Да не говорим, че ако тя ретурцизира България ние ще имаме шанса да ребългаризираме Беломорска Тракия.
След януари 2007 пък ще си върнем Кавала и македонците ще ни молят да си го вземем обратно.

Те за такива рационални идеи, ако ни са подават редовно от къде о-в Манахата, човек с кеф и пари ша даде и нема да му са свидат даже. Ама не да ни занимават с "алгонкините с пера".
Кат говорим за ребългаризацията на Беломорска Тракия не требва да забравяме и Източна Тракия. Да се надеваме, че от тия 150 хил. български турци, дето още не са са заврънали в България, се ша има неколко хиляди "рицари на плаща и кинжала", солидно обучени в наще заведения, демек с правилно мислене.

Досежно притеснението на Дмитрий, изразено в последното изречение на последната му позивна, мисла, че е неоснователно.
Ако Дмитрий беше прочел поне още 1 вагон книги, щеше да е по-спокоен, че миналите събития обикновено са не повтарят, а па тия от 20-ти век въобще нема никаков шанс вече да са повторат.
Простата му аналогия - "България и Турция отново Waffenbrueder" тоя път в НАТО и отгоре на всичкото в общ икономически съюз (ЕС) след петнаесе-дваесе годин, па и Румъния на техна страна - е просто неуместна и секакво повторение на "братската" патаклама в Добруджа през 1916 е немислима.
Така както е немислима вече и нова чужда военна интервенция както в Добруджа, така и в останалете български провинции.

А Дмитрий, место да бръка на старците акъла с клечка, за да ги плаши, по-добре да си дочете и 3-тия вагон с книги, както му подхожда като на дрът човек.
От как оная вече разкрихме даже и коронния фокус на Давид Копърфил, за Дмитриевите фокуси нема вече никакъв шанс.

steppenwolf
05 Окт 2005 15:52
Мнения: 4,887
От: New Zealand
Да се върнем все пак на темата. Айс, не мисля че някакъв "елит" има тук думата. По-скоро става въпрос за тези, които стоят на втория ред и се грижат споменатият елит да прави това, което пожелаят. Du verstehst was ich meine. Мое мнение.
Black Swans
05 Окт 2005 16:01
Мнения: 1,901
От: 0
Кавала е едно от малкото местенца в Македония, където българите са били нищожно малцинство, под 1%.
paragraph39
05 Окт 2005 16:08
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
"Атака" иска имунитета на още петима депутати
5 октомври 2005 | 16:02
Агенция "Фокус"
София. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска от Главна прокуратура да бъде свален имунитетета на още петима депутати, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Това съобщи самият Сидеров след среща със зам. главните прокурори Христо Манчев и Спартак Дочев. Поради здравословни причини на срещата не е присъствал главният пркурор Никола Филчев.
"Атака" иска сваляне на имунитета на народните представители Фидел Беев (ДПС), Венцислав Върбанов (БНС) и Атанас Атанасов (ДСБ), срещу които вече има спрени наказателни производства. “Смятам, че трябва да има и производство срещу депутатите от НДСВ Милен Велчев и Соломон Паси във връзка с приватизационните сделки и т. нар. шпионски скандал във външно министерство”, посочи още Сидеров. Той и депутатите националисти Павел Шопов и Стела Банкова подкрепяли прокуратурата в искането за свалянето на имунитета на бившия столичен кмет Стефан Софиянски (БНС).
...................................
"АТАКА-А-А-А-А!"...
Perkoles
05 Окт 2005 16:18
Мнения: 7,433
От: Australia
Здравейте на сички :-)
Ей, това му харесвам на този вестник и форум, че можеш да пишеш у една тема - пък да засегаш - три (да речеме). Това е много полезно за таквя като мене, дето хем искат да кажат нещо-хем ги мързи да говорят много. Пък тука, Под колонката на Джимо се чуствам толкова добре, като в стая с фототапет - репродукция на рисунка на Моне... (шарено е. :-)), в комбинация с рисувана камина, а на отсрешната стена е закачен оригиналът, до една истинска камина...
(Всъшнос', оказало се, че този художник както виждал нещата-така ги рисувал)
Гледам по темата- този път и дъгата бледнее. Отидено е толкоз надалеч... Като се почне от туи-онуи... та се стигне до онова, дето започва с "е" (не, че не мога да я кажа думичката. Не, че съм лош любовник. Не, че нямам демократичното право да я кажа или е забранено в случая, но пък като си помисля, че все пак има и такива, на които не им е приятно да слушат да се говорят такива неща, ще се опитам да се съобразя с тях и да не пуша, докато те се хранят в ресторанта)
Но, стига съм се увличал във филосовски отклонения за демократичните добродетели, ами да взема да си плювна здравата на ръцете и да напиша нещо свесно. "Плюв-плюфф".. Оппалааа(позабърсвам си брадичката), малко прекалих с плюмката, но нищо. Тя ще засъхне по клавятурата, както винаги е ставало...
.
""В този интервал е вероятно турският евроскептицизъм да надмине българския. Не толкова заради... А защото поне в две отношения турците бяха преди нас:""... ""защото те са несъвместими с правилата в ЕС. ""
(за да не копирам целия текст, който се интересува, моля да прочете (за) "отношенията" по-горе и да продължа нататък, стигайки до Китай. (абе, казах ли ви аз, че далече може да стигнеме:-)) ""Освен това към 2008 г. ЕС ще трябва да вдигне ограниченията за вноса на китайски текстил. Турският текстилец работи за $ 675 месечно, китайският - за $ 38 -$ 75. Киро на кирия."" Да, верно е за Киро, ама до сега, пък сега- това ще стане за Хасан*, както вече е за Ханс, Джон, Жан, Хосе...
.
Днес си купих едно земно кълбо... от пластмаса, де. Викало му се - Глобус (поне така ме увериха в Книжарницата). Като си го въртя ей тъй.. и гледам отгор, все едно че съм на совалката или в някой спътник :-))). Ето я Европата, тя е като че свързана с Азия, но само по суша (на този глобус не са отбелязани Културите и историите на хората обитаващи континентите)
Ето я Америка, тя е бая, бих казал - океано-отделена от останалите континенти, за които има претенции да поназнайва нещичко и в чиито работи има лошия навик да се понамесва. Но със своето знание-недознание** и простота, Те, нанасят само щети и Огромни, труднозаздравими рани на останалите.
.
Ретурцизирането на Европа е започнало отдавна (в т.ч. България), може би следва Китаизирането...
...#
*(не съм написал Бай, нали)
**Това е една дълга тема, по която дълго може да се пише. (Скоро попаднах на група американски студенти, при едно мое пътуване в Италия, с които се заговорихме.. и "откъде съм". (то не беше Прага, не беше Букурещ..) Толкова нямаха представа от Европа, че по едно време си помислих "дали пък не се бъзикат с мене:-)))". Така се питам и до сега: Дали пък не се бъзикат с нас???
С поздрави, към Задокеанските ни братя:
П.
П.С. Джимо, аз не пуша :-)

____________________________________
няма система, за сега, която да издържи толкова много прикрити: омраза, печал, ненавист и.. Беднотия
ЗИТО
05 Окт 2005 16:33
Мнения: 2,864
От: Bulgaria
Хич не са се базикали американците, не са знаели пък и защо да знаят такава "малка "подробност.
Нели
05 Окт 2005 16:46
Мнения: 5,661
От: United States
Но за това пък Кавала е бил наш и ни е давал излаз на море различно от Черното. Така ще бъде и в 2007.

За мен България в Европа това е осъществяване на българската национална мечта (без значение дали е била разумна, рационална или не). То е като вечната ни мъка по Македония, която се реши като с вълшебна пръчица при отпадането на визите за българи в Западна Еропа. Македонските ракли се отвориха, документите доказващи българския произход на дедите им се появиха на бял свят и опашките пред нашите консулства за подаване на молба за българско гражданство се заизвиваха. Българите сме доста опак народ. Никога не може да се насладим напълно на подобни звездни национални мигове.
Зевзека
05 Окт 2005 16:48
Мнения: 7,255
От: Bulgaria
Зе Мария,
Хубава и вярна история си ни описал за Джимарата и Херо. Предполагам че повечето от нас са минали през казарните и са имали по един комлексар Херо да се гаври с тях за да се чувства важен. Щото и Херо го ебавал някой друг Херо над него и си е избивал комлексите. И т.н. Херо над Херо.... Нация от Херовци. Масово ебаване та чак до най-големия Херо. Но гаврата не ти правят чипа да стане ляв или десен. Човек се ражда с ляв или десен чип. Гаврата само затвърдява левотата или деснотата на чипа ти. Генетика, братче, генетика. И аз навремето имах един тъп комплексар а ла твоя Херо, които ме караше да правя лицеви опори над дупката на кенефа и да търкам пода на спалното помещение с четка за зъби, но десния ми чип не стана по-ляв от това. Напротив стана още по-десен. А от моя Херо се отървах по много лесен начин. Един ден ни пуснаха в отпуска и аз заведох моя Херо в близкия ресторант и го напоих с ракия докато взе да се търкаля под масата. После извиках коменданта. Пиян Херо взе да налита на коменданта, в резултат на което замина за КЕЧ-а. Харктерно за левия чип е да си мисли, че Херовците са навсякъде по света и живеят само с едничката идея да те ебават и спасението може да дойде само "огоре". Характерно за десния чип да търси начини да се оправи сам с Херовците.
Пламен Кафадаров
05 Окт 2005 17:14
Мнения: 901
От: Bulgaria
PERKOLES , това е така защото Димитри е богат, и с малко може да каже много , а когато редовете са повече , форумът няма изчитане. Иначе за нещата трябва да се знае , че правилото е "ПОБЕДИТЕЛЯТ , НИКОЙ НЕ ГО СЪДИ" /ще си позволя да добавя само ,"НА ТОЗИ СВЯТ"/ . А щом са такива правилата , "ВЪЛКА СКАЧА, според тоягата", пък да ги видим "Тигрите "на океаните .
P.S. Като си прочетох горенаписанато , прецених , че явно нещо сдавам гетите , така, че ЧАО! Ке продължавам да чета форумо!
bgtopidiot
05 Окт 2005 17:19
Мнения: 11,702
От: Bulgaria
10q, people, 10q!
Азъ
05 Окт 2005 17:24
Мнения: 1,848
От: Bulgaria
Зевзек,
Едно е да се разправяш със стар войник - също срочнослужещ, долу-горе твоя категория, друго е с офицер - представляващ системата, властта. Някой път номерът с разбиване на стена с глава става, но като изключение.
А дали системата е станала по-хуманна през последните години - или само по-рафинирана - оставям на теб да прецениш.
Грациан
05 Окт 2005 17:29
Мнения: 4,060
От: Canada
ТУРЦИТЕ МУ КРИВИ
Чета, чета и не вярвам на очите си колко омраза се е напластила в съзнанието на някои хора към нашите сънародници от турски произход. Гледам, мразят ги, значи, тия ми ти фесове, та чак искри им излизат от очите.
Хубаво, бе, аркадаш, ай кажи ми какво лошо си видял ти от тия хора? Някой от тях да ти е смъквал десятък от гърбината, да ти е вземал рожбата за харем, да ти е изисквал с ятаган в ръка зъбен данък, ядейки баницата ти или пък да ти е отвличал първородното дете за яничар?
Ами, ами...гърбят се горките хора като джинове над тутуньо и като се върнат морни у дома ще пуснат там талавизоро да чуят нещичко по-така, в стил бавна румба ( ако разбираш тънкиьо ми намек), ще се проснат на килимчето и ще си завият техните си маанета и толкова. Нито погроми правят хората, нито ти крадат посевите от градините, нито ти горят нивите, нито ти колят добитъка. Битуват си там, в общи линии пасторално из сокаците и много, много гледат да не се изправят пред прожектора.
Да де, ама нали пусто, внукът на Балканджи Йово сякаш има кърлеж у гащите и гледа как така да отмъсти на отоманеца заради ония неща дето ги е чел из христоматиите. Стиска юмруци нашия, скърца със зъби и пее хайдушки песни с треперещо гласче. Па вечер като му седне у хоремаго, през целото време докато смуче проклетницата все тия ми ти пусти чалмалии му в устата.
Днес, начи, чухте ли го Волен, а? Си ебало майката. Ииииййй, 'начи, само да ми паднат тия ми ти гадове, че ги разплачем...той хубуу на времето бай Тошо...ама нали сме пусто меки...та...а бе да бех аз...кьорав фес немаше да оставим. Арееееее...там...гит, гит...да ебем и мърсолковците...бомби че ми слагат по влаковете да убиват невинни български жени и деца, проклетите му изроди. А бе, само да дойдем един път на власт, че видат те едни Соколи, едни Шишеджамове и Арди-Марди. Само един път да гепиме власта и стой та гледай.
И ти го слушаш, какви ги плещи тоя ми ти усеркьо и се чудиш от где се пръкна тоя ми ти башибузушки характер? А бе, путьо, явно че ти е гаден живота...явно че едвам свързваш двата края, ама тоя ми ти турчин дето му се каниш да го коляш...ами че той по-зле и от теб, бе.
Ама не. Ти като си си навил на пръста, че тия анадолци искат да те асимилират и толкоз. А бе то, знам, че всяка крушка си има опашка. Знам че баба ти, като дете е слагала люти чушки в ибриците на комшийските турчуля, знам че татко ти е спукал от бой в казарамата някакъв си таушан от Кърджали, знам че ти плюва като ги гледаше как ти изнасят кашкавала през 1988. Знам...тази неприязън и омраза към "инаквия" ти се наталожва, като холестерол у вените и при теб като при кучето на Павлов светват ламбичките:
ТУРЧИН - КОФТИ
БЪЛГАРИН - ГОТ
Ей те това е, етничната проказа разяжда мозъчните ти кори...баш като на братята сърби, босанци и хървати. То тяхната, да си признаем, беше бетер. До вчера си поркаха заедно и изведнъж - ти си кофти, защото се казваш Ибрям...и хайде бум - куршума у главата.
Чакай сега...аз знам че има и при нас тъпи копелета. Ей ги на, само тук, колко много се навъдиха напоследък. Знам че има там някаква си историческа памет, ама ей го бе: Четете го Левски. Ами какво искаше дякона, а? А припомнете си. Как може, Джин Гиби да иска да живее в мир и равноправие с брат си турчин, а ти - баровеца - искаш да го масакрираш?
То не че няма и между тях, гяволета, дето гледат да искарат някакъв масраф от цялия тоя цирк. Ей ги, колко от тях гепиха вълната на недоволството и "кашират" и те дивиденти от цялата тази конфронтация.
И ако се запиташ: Какъв е проблема? Кой ми ебава маменцето? Защо съм зле?
ще видиш, че в отговорите ти няма и кьорав фес...а все разни тарикатчета с костумчета и борчески прически...ама виж па колко по-лесно е да кажеш: Тия друговерците мамата ни че разкатаят...и разбира се, след като ти го изолираш, нагрубяваш постоянно, сменяш му името, искаш да му забраниш да си слуша новините и да си гледа гювезлъците на свой си език, искаш да го натикаш в миша дупка и да му отмъстиш за това ми ти ПРОСЛОВУТО ПРИСЪСТВИЕ ( като че ли той е заклал пра-пра-пра-дядо ти) ти какво очакваш като ответна реакция? Да дойдат и да ти кажат: Сакън, аркадашлар, аз таковата...прави с мен каквото си искаш...аз виноват...бий ме, оскърбявай ме...аз ще си трайкам, защото тази ми ти вина за това какво са направили моите прадеди ме гори душата...Туй ли очакваш, бе, Гуджо? А?
Ами, съвсем в реда на нещата си е след като видят такава една недоброжелателност хората да се опитат да се свият в пашкула на своята си сигурност. Ще гушнат там религията, културата, езика и даже някои от тях ще се запътят към РЕЛИГИОЗНИЯ ФАНАТИЗЪМ...
Тия дни гледах един македонски филм, в който именно се разглеждаше подобен антагонизъм...набъбнал от комитски времена в който един такъв глупав християно-мохамедански конфликт ескалира до наши дни и как наследника на турчина ходи чак до Белгия за да освитка наследника на македонеца...ужким се влюбиха с дъщеря му, която пък беше профсъюзен активист на всичкото отгоре, като лирическо отклонение...ама пусто тоя ми ти "бушон" за ОТМЪЩЕНИЕ излезна по-силен...и си викам...гле'й сега... как вместо да си гледаме рахатя по нашите земи, да строим мостове между нас си, да гледаме как да стопим разликите ( или барем да извлечем оптимума от тях - а бе, нещо като... celebrate our differences, дето му викат тук в Канада)...хората се опиват от омразата си и са готови да кършат черепи.
А като погледнеш тия хора - турците родени и израстнали в България си обичат не по-малко от теб и ливадите по които са тичали като деца, и улицата по която са се натискали с момичетата, и учителката дето ги е учила на А, Б и "Аз съм българче" и изобщо имат всичките онези рефлекси които имаш и ти. Ама той е Халил, а ти си Христо...ми дреме ти на хуя, бе, капут. И той е човек като теб. Седнете там, хвърлете му една табличка и ще видите колко общи теми за разговор ще намерите...ще видите че нещата които ви сближават са многократно повече от нещата които ви отдалечават...и в края на краищата...ако ще се тепате...нито ти, нито той ще извлече някаква печалба, само дето ще си разкърварите чутурите, ще разплачете майките си и ще озверите децата си...бе бивали да сте толкова тъпи, а?
Тц, тц, тц, направо не ми го побира акъла.
Добави мнение   Мнения:227 « Предишна Страница 7 от 12 5 6 7 8 9 Следваща »