Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
В Америка станах по-голям патриот
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:128 Предишна Страница 3 от 7 1 2 3 4 5 Следваща »
Germanik
15 Сеп 2007 10:23
Мнения: 3,187
От: Bulgaria
Присъединявам се към прочелите внимателно и оценили по достойнство постинга на Otvorio4i, евала братко - ! Като гледам, май на нас в Б-я ни трябват по-скоро, завърнали се от САЩ хора като тебе, не толкова като Левчев, да ме прощава!
водач на МПС
15 Сеп 2007 10:37
Мнения: 681
От: Bulgaria
Значи да се уточним.Че да не стане нещо неизказано... И мен са ме преджобвали БЪЛГАРИ в Германия. И друг един колега пишеше, че когато към Кристо Явашев в САЩ се приближил БЪЛГАРИН , говорейки на български език, тутакси Кристо Явашев почнал да вика : ПОЛИЦИЯ, ПОЛИЦИЯ!!! Явно си е знаел чиляка с кого си има работа !
hamer
15 Сеп 2007 10:39
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
Крушата не пада по-далече от корена си!
Федаин
15 Сеп 2007 10:47
Мнения: 4,803
От: Bulgaria
Абе къде било по убаво за живеене, кой бил удърил шестица от тотото че заживял в Америката- тия са стари тъпни от началото на прехода.На кого му дреме къде си- в сащ ли, в испания ли, в германия ли?Всеки бачка като откачен и мечтае за времето когато ще е изплатил ипотеката.Ебати готиното Идиотите си намират повод да се гордеят с какво ли не.На някои единствената гордост е че са "левскари от 6 годишни", на други че са заживяли в америка.Добра статия.И още по добър повод за поста на Фичето
Bester
15 Сеп 2007 11:10
Мнения: 248
От: Bulgaria
"Много българи, които познавах във Вашингтон, започнаха да се връщат. Особено някои професии, например архитектите. Защото тук в момента те имат повече работа, отколкото там. Движещ е икономическият мотив, макар че и факторът носталгия не може да се пренебрегне. Още повече, че сега България е Европа. Ти се връщаш, но не се връщаш в България, а в Европа. Излязъл си от една България, която беше изолирана от света, и сега се връщаш в Европа. Какво по-хубаво от това?!"

Това според вас нуждае ли се от коментар?
Или само да допълним, че докато тези над 1 млн. следващи икономическия мотив чакаха България да влезе в ЕС, ДПС стана управляваща партия. По-голям лобизъм в "полза" на родината не бях виждал.
Потапов
15 Сеп 2007 11:15
Мнения: 1,220
От: Bulgaria
"В Америка станах по-голям идиот"
По ВлЛев и ЧарДарв
verislav
15 Сеп 2007 11:32
Мнения: 1,177
От: Bulgaria
Аз съм напълно съгласен с Федаин. Не е важно къде живееш и в коя държава си, когато пишеш във форума. По-важно е (естествено) как живееш. Никой не иска да е джебджия или просяк.
КОСТАДИНКА ИВАНОВА
15 Сеп 2007 11:43
Мнения: 12,799
От: Bulgaria
"Просто няма такива и затова се явяват някакви лумпени като партията на Волен Сидеров, които изземат това пространство, което би трябвало да бъде ляво"
***
...една друга кокошка от БСП крещяла на партийно сборище - "Тез искат да вземат НАШАТА власт"
***
С какво право обиждаш и квалифицираш бе, др.Левчев?
От 350 партии /95% в лявото пространство/, Атака ли ти е проблема? Атака ли те прогони от БГ? Атака ли скапа държавата, в която си решил да се ЗАВЪРНЕШ? Какво и кога научи за Атака, че с такава злоба се нахвърляш срещу нея и симпатизантите и? Или това е нормално за всяко дете /некадърник или неудачник/ на бившата номенклатура?
А може би си поредната отрепка, включена в мафиотско-управленската програмата "Убий местният патриотизъм".
Какво общо има Атака с "лявото", като идеология бе, патриот-лигльо?
Колкото до душевните ти терзания и обилни лигави излияния - на кой му пука. Както казва бай Петко от долната маала - "...и тоа изригна мощна душевна чикия".
Аре бегай да спретнеш некой пореден пасквил срещу Атака - нема начин да не те публикуват. Може щатен плювач да те направят. Пари дават за таз работа. Много пари.... абе, усетил си къде е "златното руно"...
Muktadasaxkoburgidiotski
15 Сеп 2007 12:24
Мнения: 14,528
От: Mali
Коце , що се палиш , не моа те разбера... И последният илитерат вижда , че вметката за Атака е кръпка в експозето на Левчев , без връзка с лайтмотива. Както например едно време , в предговора на учебника по Билогия , задължително се споменава ролята на Партията и др.Тодар... , макар че няма връзка с биологическата наука , ама - задължение ... Така и сега , Газетата е длъжна да вмъкне една дежурна храчка по Сидеров , па ако ще да е репортаж за птичия грип ... Пък и предизборно време е...
А_така
15 Сеп 2007 12:24
Мнения: 2,194
От: Bulgaria
Oтецът Любил Мирът и Левовете, а синът Владеел Мирът и Левовете Аз па предпочитам щерката, която е и сестра
Монтен 1
15 Сеп 2007 12:50
Мнения: 3,218
От: Bulgaria
Чичо Фичо
я пусни твоя английски превод на "Върви народе" да го видим
.
Вероятно Владо Левчев се връща, щото приятелчетата от номенклатурата - Станишев са на власт и има доста облаги.
Чавдар Маринов
15 Сеп 2007 13:12
Мнения: 101
От: Bulgaria
Отвориочи е прав: българите в чужбина или се автоанихилират като такива, или учат всичко живо около себе си на ръченица, народни песни и шевици в качеството на "посланици на България". Първите са добре описани от Отвориочи, а вторите минават за лунатици в очите на всеки нормален "местен". Това са, всъщност, отдавна дефинираните в антропологията два начина на адаптация на имигрант от по-бедна или, най-малкото, символно декласирана страна (наредена сред бедните, неизвестните, незначимите в господстващите mental mappings). Или отричаш страната, от която произхождаш, или изграждаш и се сграбчваш в някаква комунитарна структура, която по правило еволюира по посока на корени, традиции, хорА и тинтири-минтири (класически примери са огромна част от емигрантските общности в Америка: гърци, украинци и т. н., и т. н.). Същевременно, имигранти, които не се възприемат като дошли в символно по-престижен контекст (например, французи в Англия) нямат нужда от такива общностни структури за оцеляване или адаптация. Те могат да си разрешат просто да бъдат себе си като индивиди със собствен потенциал и ценност, а не като "посланици на държавата си", без да отричат или плюят своя произход. Такива хора често оставят и най-добри впечатления, включително за страната си. За жалост, този трети сценарий все още е невъзможен за по-голяма част от българите емигранти.
Sir_Lanselot
15 Сеп 2007 13:46
Мнения: 10,020
От: Bulgaria
Много кратка и точна оценка зо политическата ситуация в България. Изключително точно е разбрал ролята на жакерията Ахтака, това оръдие на БСП в борбата и срещу появата на каквато и да било лява партия у нас.
Умен човек.
kordova_03
15 Сеп 2007 14:56
Мнения: 2,081
От: Bulgaria
Много ми хареса интервюто. Без излишни "изхвърляния", всичко точно на място.А, най-много това - Ще го кажа патетично - мисля, че България е една прекрасна страна. Едно от благословените места на света.....,
Изложението на Отвори очи, си заслужава
Aranita
15 Сеп 2007 15:41
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Отвори очи прави доста точно описание на българите в чужбина. Наблюдавам нещо подобно в Испания. От фичо днес научих интересни неща и благодаря за музиката.
Годзамбо, къде точно те стяга мазола? Доста си злобничък.
Aranita
15 Сеп 2007 15:44
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Чавдаре
April
15 Сеп 2007 16:11
Мнения: 345
От: Bulgaria
OtvoriO4i, ти честно споделяш впечатленията си на мислещ човек. И пишеш убедително. Разбирам, че чувството за принадлежност е много важен компонент в съществуването на повечето хора, не само българи. Знам какво значи да се чувстваш отговорен за представата, която създаваш за националността си. Познавам влиятелни посланици на България, способни и морални емигранти, които са в senior management на големи корпорации или в бизнес сами по себе си. И колкото по-високо е един емигрант от България в социалната или корпоративната структура, толкова повече отговорност и влияние има по отношение на имиджа. (докато почитателите му не решат да отидат на екскурзия или бизнес във великата държава). Разбирам и чувството на неудовлетвореност от human relations и лична самоизява, което показваш.

Не приемам обаче генерализациите, които правиш - и за българите и за американците. Те обобщават твоето лично виждане в момента, а представите се променят непрекъснато. Всеки ден човек разбира нещо ново, което дава различна гледна точка. Взаимоотношенията на хората винаги са на персонално ниво, така че генерализациите, според мен, никога не отразяват цялата картина. Няма абсолютна истина, и според мен, STA е много по-точен в изводите си. Пак според мен, българите в америка не са еднозначни, има всякакви хора, и добри и лоши, и морални и неморални, и способни и неспособни. Така както има добри и лоши, способни и неспособни, лоялни и нелоялни англичани, американци, корейци, китайци, араби, французи, сомалийци и т.н...Аз лично подкрепям хората, в които виждам дух и добри помисли, винаги, когато мога. Така, както много хора, от различни националности, са ми давали доверие и подкрепа...
ХАРДКОР
15 Сеп 2007 17:16
Мнения: 28
От: Bulgaria
САЩ е прекрасна страна за разни лузъри и хора без образование които нямат никакъв шанс за реализация в Европа. Там те бачкат като разносвачи на пици и миячи на чинии и с това печелят достатачно за да си позволяват някаква скромна квартирка и един стар Шевролет. Това им дава възможност да оживеят но и да се чувстват достойно тъй като посредствеността и черната работа е масово явление в САЩ.
Пламен Пенев
15 Сеп 2007 17:21
Мнения: 4,894
От: Bulgaria
Уважаеми OtvoriO4i!
Не те разбрах! Май не ти харесва американското бездушие, а ни приканваш да им се хресаме на американците и дори да станем като тях?! Нещо не схващам. Призоваваш да сме си криели "насраните гащи", но къде? Нали те са си насрани? А дори и смъдят... къде да ги скрием от самите себе си?
Gozambo
15 Сеп 2007 17:36
Мнения: 7,892
От: 0
Отвори очички не е помирисвал Америка. Нито има контакти с американци. Толкова неестествено е написаното от него. Това, разбира се, може да бъде разбрано само от хора, живеещи в Америка и общуващи с американци. Гомнишът просто е решил да я напюе.
Америка е суперсила или империя, но единствената в историята, която няма претенции към чужди земи и не завзема земи. Тя може да воюва, но никога за земи. Докато Русия има териториални претенции към почти всичките си съседи. Неуважението към държавния суверенитет на останалите и свободите им е много по-присъщо за руснака, отколкото за американеца. А по принцип може да се каже за всеки друг народ.
Добави мнение   Мнения:128 Предишна Страница 3 от 7 1 2 3 4 5 Следваща »