Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Македония отнася еврошамар заради антибългаризъм
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:646 « Предишна Страница 15 от 33 13 14 15 16 17 Следваща »
Brightman
11 Мар 2012 13:09
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
dvama_drugari,
ако излезем извън теорията, то просто Фердинанд не трябваше да започва междусъюзническата война.
-
А иначе прави впечатление, че интересът към Македония странно съвпада със стратегически заложената посока за експанзия на Австро-Унгария към Солун.
Гладиатор
11 Мар 2012 13:12
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Brightman 11 Март 2012 12:46
През средновековието на балканите племената вече са изчезнали, а етносите нямат политическо значение и по никакъв начин общо с държавите. Имаш религията, като обединяваш фактор и феодална йерархия от владетели владеещи дадени територии, съгласно феодалното право.

И като как изчисли че са изчезнали и кои племена туряш в туй? И какво туряш в туй "етносите нямат политическо значение"? Народите и хората им си живеят, вадят прехраната си. Необходима им е сигурност. Тая сигурност се е осигурявала от водачите и - както искаш тъй си ги кръщавай - от племенен вожд до император. От всички организации, държавата е давала най-голяма сигурност на народите. Затова почти всички народи си създават държави. В пределите на тия държави винаги е имало и други по-малки народи. Те постепенно се сливат в едно. Затова и повечето под нация и народ разбират едно. Хора с обща история - от преди и от сега за напред.
Измислена нация на балканите това е македонската. Възникнала у сръбските глави, потвърдена от коминтерна и затвърдявана от такива като тебе.
Територията е на владетеля, а не на етноса
Казано по твоему - Англия е на кралицата а не на англичаните. И все ще е вярно - в предположенията ти всеки може да тури каквото си иска. Англичаните си имат държава и си живеят - кралица ли ще е начело, министър председате ли, за обикновения човек е важна сигурността.
Не се ли усещаш че джонглираш с думи, понятия и предположения, само и само да ги натаманиш по акъла си и да се самодокажеш ?
Няква необходимост от самодоказване да немаш ??
Brightman
11 Мар 2012 13:12
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Просто отговорих на въпроса ти кой им дава титлите. Когато фактите говорят и боговете мълчат.

Ти видно не си богиня, щом не само не мълчиш, ами даже и не си разбрала разликата между провъзгласил се (самопровъзгласил се, което ти си употребила) и признат в рамките и правилата на феодалната йерархия.
Brightman
11 Мар 2012 13:20
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Англичаните си имат държава и си живеят - кралица ли ще е начело, министър председате ли, за обикновения човек е важна сигурността.

Смесваш епохите. Средновековна Англия на келтите, англите или норманите е била ?
GreenEyes
11 Мар 2012 13:26
Мнения: 4,538
От: 0
В БЮРМ да припознаят не славянските си корени, а българските си корени. Тук е заровено кучето. Македонците би трябвало да признаят историческата истина,че нацията им започва да се създава едва след 1945 г., насилствено, по Титово време и че дотогава техните деди са имали българско самосъзнание.
Като гледам колко форумци са загубили дни и нощи да дискутират нещо с човек, който няма и грам понятие от история (май е бил завършил такава) и си спомням как аз си късах нервите с него. Отдавна не се занимавам с този фамозен образ тук по форумите, защото няма смисъл. Но както казва един мой приятел, никога не е излишно да напомниш на безпаметния, че няма памет.
Pisi Misi
11 Мар 2012 13:29
Мнения: 4,602
От: Bulgaria
Brightman


Тъй като не ми даваш отговор за генетичните изследвания, аз отказвам да ги призная за валидни. Приемам, че са поръчкови, за да обслужат дадени интереси.
Aranita
11 Мар 2012 13:31
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Прав си зеленооки. С радио и стена не се спори. Същата тема я има и раздел чужбина. Отивам там. Дано не я е о.кал.
Brightman
11 Мар 2012 13:33
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
генетичните изследвания на база на колко изследвани са били. Какъв е бил подходът, каква е била методиката?

Има много изследвания, правени от различни хора и в различни формати и обхват, но те показват едно и също. Две са най-медийно известните - на Кременски и на швейцарският институт "Игенеа". Смятам, че ако влезеш в сайта на "Игенеа" Натисни тук или ги питаш, то ще получиш най-точно информация на всички интересуващи те въпроси.
-
Това, което е важно, че всички генетични изследвания дават сходни резултати. При разширяване на извадките и още изследвания резултатите могат да се прецизират, но няма съществено да се променят. Така например може да се окаже, че с тракийски произход са не 49 % от българите, а 50 или 48%, че не 30% от македонците са с античен македонски произход, а 29 или 31 %, но данните ще са сходни.
-
Ето клип, който е базиран на "Игенеа", а не измислен от авторът му. Натисни тук
Brightman
11 Мар 2012 13:37
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Приемам, че са поръчкови, за да обслужат дадени интереси.

Швейцарските интереси да завладеят Европа.
-
Генетичните изследвания, колкото и кусури да им се измислят, почиват на обективна основа и са милиони пъти по-достоверни от всяка хипотеза, макар и наложена, като стереотип.
Pisi Misi
11 Мар 2012 13:49
Мнения: 4,602
От: Bulgaria
Brightman


Явно умишлено четеш без да разбираш. Никъде не съм казала, че генетичните изследвания не са важни. Напротив - те дават много отговори. Казвам, че ти не можеш да ми обясниш методологията и броят на изследваните, което прави цитираните от теб изследвания- СПОРНИ.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Pisi Misi
Гладиатор
11 Мар 2012 13:50
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
До виждане и до скоро форумци.
Не вярвайте и не вземайте насериозно брайтмановите писания. Лъжовни са те и мътят ума. Единственото истинно нещо е че България си е била тука много преди 681.
Другото дето говори са долнопробни, нечистоплътни и оставящи съмнение за платени лъжи. Лъжи целящи да сринатъ духа на народа ни.
- Не е вярвайте на брайтмановите фантасмагории, че руснаците създали българската нация. Тя си е съществувал повече от хиляда години. Колко повече засега не знаем точно. Има карта на Балканите от 4 век в която има надпис България. На един от църковните събори, към 632 г. е документирано ядосаното изказване на един от византийските духовници "Кога ви казвах миналата година да не започвате война с България, вие не ме послушахте." (Бързам и нямам време да ви го показвам точно кога е).
- не вярвайте на фантасмагориите брайтманови че е имало само Византия а през останалото време ний сме имали само феодали които са и били като подчинени. Никой от водачите на народа ни не е еб_авал никва Византия и не им е пукало ни от византийци, ни от латинци ни от араби и всякаква сган от изток и запад , север и юг. Такива дето се впечатляват, ги има сега. Те са свикнали друг да им е водач. Такъв, робски им е ума и такива робски и брайтмановски са им разсъжденията и манталитетът. Таквиз имат нужда да се изфукат "Вече сме в Европа", "Вече сме европейци". Все едно досега са били нисши същества а ето - вече сме от висшите същества. Такива, подобно Брайтман, все си търсят господари и се самопоставят в положение нищожества. Нормалните хора нямат нужда да се репчат. Ние сме си българи и толкоз - никой не е по-велик от нас и ние нямаме необходимост да се правим на по-велики от никой.
- не вярвайте на фантасмагориите брайтманови, че имало няква македонска нация. Тя е създадена от сръбските мозъци, за да я отделят народа ни, от България, да промият умовете и сърцата на народа ни, живеещ край Охрид. После тая измислена нация е потвърдена от коминтерна. А историята т.н. македонци си я пишат изсмуквайки си я от пръстите - по брайтмановски.
В борбата за възвръщане умовете и сърцата на сънародниците но от Македония не трябва да отстъпваме. Това е грях. Най-малко заради дедите ни загинали във войните.
Громете винаги родоотстъпниците. И не вярвайте на фантасмагориите му браитмановски. (Нещо мътно има... няколко пъти му бе казано да обясни що е нация и народ според него - всеки път бяга по тъча. И да е неориентиран, горкичкият, това не го оправдава - той сее зло в "народната нива". Той е от оная гнилата интелигенция пръскаща "гнилото семе"

Brightman
11 Мар 2012 13:55
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
което прави цитираните от теб изследвания- СПОРНИ

Колкото и да са спорни са милиони пъти по-безспорни от най-безспорната хипотеза, на която по инерция робуваме.
-
Във всеки случай генетичните изследвания ще стават все повече и все по пълни. Нямаме основания, обаче да считаме, че ще дадат някакъв значително отличаващ се резултат от този, който са дали всички проведени дотук.
Pisi Misi
11 Мар 2012 14:00
Мнения: 4,602
От: Bulgaria
Когато едни данни са спорни, те не могат да бъдат вземани като доказателство. След като не можеш да ми цитираш колко хора са изследвани, по каква методика е правено изследването и т.н, данните ти не са спорни, а манипулативни. Пак ще повторя - с пари можеш да си поръчаш всякакво изследване.
letec55
11 Мар 2012 14:10
Мнения: 10,701
От: Bulgaria
...И като казваш, че някой ми плащал за това, което пиша, то кажи кой е...
Не съм се и опитвал да посочвам кой конкретно ти плаща. Ти сам каза за какво не ти плащат. Аз пък направих извод за какво ти се плаща. Това е. А про по - титлите. А случвало ли се е сюзерен да плаща данък на васал?
Brightman
11 Мар 2012 14:10
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Пак ще повторя - с пари можеш да си поръчаш всякакво изследване.

като например експедиция до Памир, дето огледала местните хора и преценила, че приличат на българи.
-
А ако искаш абсолютно безспорни тези, то май от историята ще останат само кориците.
---
В началото на дискусията казах - Решението е просто, като формула, но сложно, като реализация поради крехкостта на митологиите, а от там и засилената чувствителност към тях. И дискусията по темата го показа - на фактите се опонира с вяра и лични нападки в отбраната на вярата.
letec55
11 Мар 2012 14:13
Мнения: 10,701
От: Bulgaria
И пак за гените... Преди да цитираш генетични изследвания и да ги подреждаш на първо място по приоритет кажи какво е общото между гените и индивидуалното съзнание и усещане за принадлежност към някаква общност - наречи я както искаш?
Brightman
11 Мар 2012 14:17
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Не съм се и опитвал да посочвам кой конкретно ти плаща.

Е аз от де да си търся парите, като не казваш ?

Ти сам каза за какво не ти плащат. Аз пък направих извод за какво ти се плаща. Това е.

Желязна логика. Същата, като тази, че като не ти плащат да миеш улиците, значи ти плащат да ги метеш. Та теб плащат ли ти да миеш улиците ?

А случвало ли се е сюзерен да плаща данък на васал?

Постоянно. Нарича се субсидия за местната власт.
Pisi Misi
11 Мар 2012 14:30
Мнения: 4,602
От: Bulgaria
http://history.rodenkrai.com/files/dnk_na_bulgarite.pdf

Не знам дали ти си историк по образование, но аз живея с лекар, който е доста наясно с генетиката. Той лично ти препоръчва да прочетеш ТОВА и да знаеш следното. Хора като теб, които хал хабер си нямат от генетика, твърде нагло говорят за нея и я цитират. Твърде малък брой са все още генетичните изслезвания. Има различни методики. И не на последно място - дори и всички да сме тръгнали от Африка, защо ли днес живеем с различно национално съзнание, говорим различни езици. Гени, народност и нация са руска рулетка в съзнанията на хора като теб, която са лаици, но същевременно и мегаломами като теб. И точно те биха дали в ръцете на безумците голямата наука, наречена генетика. Чао от мен и благодаря. Даде ми още по-силен мотив, аз като учител да предпазвам учениците от манипулатори като теб. Да им обясня как хора попрочели това онова, са способни да го използват съзнателно срещу цял един народ.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Pisi Misi
Brightman
11 Мар 2012 14:32
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
кажи какво е общото между гените и индивидуалното съзнание и усещане за принадлежност към някаква общност

Гените, в смисъл на произход, са съзнанието за това кой е баща ти, дядо ти, прадядо ти и т.н. назад във времето. Той ти дава исторически континуитет, опора, а от там влияе и на светоусещането ти и действията ти плод на това светоусещане.
-
Гените, в смисъл на произход, са и културен континуитет, най-вече на базисно културно ниво. Онова битово и светогледно ниво, което се предава от майка на дете в ранното детство и което колкото и после да го шлифоваш в машината на образованието си остава, като културна мая.
-
Относно колективната идентичност, то колкото по-назад във времето е общият признак, толкова е по единна. И не само чисто прихологически, а по простата причина, на пряката роднинска връзка. Знаеш, че предците назад са в геометрична прогресия но в ограничено множество, което означава неизбежни кръстоски на всеки с всеки от една общност, средно през най-много през 400 години.
-
Да ти го поясня - майка и баща 2, баби и дядовци 4, прабаби и прадядовци 8, 16, 32, 64, 128, 256 и т.н. е т.н.. Сложи го средно на поколение 25 години и виж след колко поколения назад ще изчерпиш цялото население, което участва в това. Около 400-500 години назад.
Aranita
11 Мар 2012 14:36
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Да им обясня как хора попрочели това онова, са способни да го използват съзнателно срещу цял един народ.


И което е още по-опасното и морално жалкото, срещу собствения си народ.
Добави мнение   Мнения:646 « Предишна Страница 15 от 33 13 14 15 16 17 Следваща »