Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Македония отнася еврошамар заради антибългаризъм
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:646 « Предишна Страница 14 от 33 12 13 14 15 16 Следваща »
Aranita
11 Мар 2012 12:02
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
обясни, прозренията си за нация и народ и недей да бягаш а отговори като създали според акъла ти руснаците българската нация, те преди чии книги преписваха


Не го претоварвай пък ти, че ще се поболее. Той на преки въпроси не отговаря.
Brightman
11 Мар 2012 12:02
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Симеон Дамянов ли наричаш келеш или мен?

Теб те знам форумно, а мисля, че ясно казах, че става въпрос за неизвестни ми. Трябва ли да съм го чувал ? Трябва ли да съм чувал всеки келеш, който си мисли, че трябва да е известен, а не е ?
-
И като казваш, че някой ми плащал за това, което пиша, то кажи кой е. Не за друго, а да ида си ги взема. И нямам нищо против да ми плащат за да пиша, това което мисля. Ама за съжаление плащането е само в твоето въображение.
Brightman
11 Мар 2012 12:05
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
обясни, прозренията си за нация и народ

Не са мои прозрения, а общоприети доказани постановки. Ама нека Aranita да ти ги обясни. Нали уж ги знае и много ги разбира.
Brightman
11 Мар 2012 12:13
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
всичките ни царе са били феодали на Византия,

Я да ти дам жокер - кой дава титлите на българските царе ? Титлата цар, (цезар, кесар) каква е по ранг ? И ако е втора (а тя е втора), то защо защо владетелят не носи първата по ранг ? Кой носи първата по ранг ? След като имаш, първа, втора и т.н., то имаш ли йерархична система ? Имаш ли единна система ? Какво изразява ?
Да си чувал за Диоклециан ?
Aranita
11 Мар 2012 12:13
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
От национален интерес разбирам. Кой ти плаща? Според мен или поредното НПО или се домогваш до това да ти се обръща внимание, защото след 1998г. си зад борда. Защо си зад борда. Може би са преценили, че си некадърен дори за елементарни задачи. Нямам представа. Ужасното е, че с този промит мозък си заемал постовете, които пише, че си заемал. Хубавото е, че поради неизвестни за мен причини вече не заемаш тези постове. Толкова от мен.
Гладиатор
11 Мар 2012 12:17
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Aranita 11 Март 2012 11:42
Да, обща плява.... Аз те питам конкретно обаче за българския интерес. Ти пак вървиш към някакъв хипотетичен общобалкански интерес. Разбрах ти пойнта. Обосновката обаче куца.
Обосновка ?? Богоравните знайковци трябва ли им обосновка - Brijgtman каза.точка.
Решил някой си някъде да измисли държави и да създаде нации, в т.ч. и българската. Тя преди това не била нация, ами.. не знам ... обясни още веднъж мъдрий. И нямала държава ами се шматкали насам -натам, разни феодали подчинени на Византия. Е отвреме навреме е имало кютеци и то яки, ма тва заради непокорните цар... о-пп-с.. феодали.
О, Светещи мъжкарю, все едно указания са ти дали онез великите мъже на светлината - баш излъчвателите на светлината. Нещо някво ново просветление ни мъдриш - брайтманова история , няква..
Aranita
11 Мар 2012 12:17
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Я да ти дам жокер - кой дава титлите на българските царе ? Титлата цар, (цезар, кесар) каква е по ранг ?



target=_blank id=url>Натисни тукНатисни тук
През 917 година цар Симеон се самопровъзгласява за император на всички ромеи. Това е сериозен удар върху престижа на Византия и върху претенциите на нейния император, че заема господстващо място сред владетелите на ранносредновековния християнски свят.
malinas
11 Мар 2012 12:21
Мнения: 1,374
От: Bulgaria
Брайтмане, ти направо ма разби, бе човек. То бива профанщина, ма твойто на нищо не прилича. Васали, васали ма марсиянци ли са що са. Ако нации нема, то племена и етноси все има. Та кви са тез хора бе. Та не разбрах Константинополския владетел той пък какъв е от Луната ли , има ли произход или етнос тоз човек или ей тъй е паднал от небето, без корени, без нищо!
Гладиатор
11 Мар 2012 12:31
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Я да ти дам жокер - кой дава титлите на българските царе ? Титлата цар, (цезар, кесар) каква е по ранг ?
И кво значение има титлата на владетеля или водача на народа. - хан или кхан, каназ или княз, цар или император или кесар, президент или министър председател и прочие. Рекъл да се нарече някой си цар на българи и власи или на българи и ромеи или само на ромеи, може и за пениз да го й направил. Щот че е на българите цар - то е ясно.
Ще обясниш ли на нас простосмъртните, Ти, Светещи мъжаго, що е то народ и нация. Горе Ти цитирах речника по Нац. и международна сигурност. Я па ти цитирай Твоя, Светлий - озари ни с другата, сияйната свеетлина - истинската брайтмановата ...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гладиатор
Brightman
11 Мар 2012 12:31
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Brightmane, на бас че си от комисарите на някоя неправителствана организация (НПО)

Не съм.
Има едно нещо наречено argumentum ad hominem. На конкретни тези ми се противопоставят единствено личностни нападки, при това базиране единствено на заклинателни предположения. Единствено летеца се опита да изтъкне извори от 19 век, които не оспорвам, но и само потвърждават тезите ми. Акцентира на "българи" "български", "България" (уж, че аз бягам от тях) в изворите, като обаче разсеяно пропуска да уточни контекста в който са използвани - като нарицателно, като етноним, или като географско понятие и принадлежност. Особено за Архиепископията и другата им употреба в средновековието.
Aranita
11 Мар 2012 12:35
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Хайде пак: с какво допринася теорийката ти за българския национален интерес? Как ще привлечеш избирателя?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Aranita
Brightman
11 Мар 2012 12:38
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
И кво значение има титлата на бладетеля

Огромно, защото показва мястото му в единна феодална система. На кого е формално подчинен и на кого е господар.
Показва ти, че на Балканите имаш система начело с императора в Константинопол, а представата ти за независимите национални държави през средновековието е по-късна и невярна "модернизация" на историята. Нито преди Новото време имаш нации и национални държави, нито независими в днешният смисъл.
Brightman
11 Мар 2012 12:42
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Хайде пак: с какво допринася теорийката ти за българския национален интерес?

Казал съм го вече. И 10 пъти да ти го повторя няма да го разбереш. Снощи правилно предположих.
Гладиатор
11 Мар 2012 12:44
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
На конкретни тези ми се противопоставят единствено личностни нападки, при това базиране единствено на заклинателни предположения.
Ти цяла вечер обиждаш цял народ, че го възникнали руснаците. Па тях кой ги възникна. Или те са самовъзникнали. Висша раса, балабар с Рим и други висши раси и създават нациите. Па досега не си дал нито една "конкретна теза"... да нямаш в предвид загадъчните си постановки... тогава може, кръщавай си ги 'конкретъна теза".
Дай си определението за народ и нация, бе Брайтмане, що бягащ по тъча, да не е няква тайна, от тайна доктрина ли е що ли, та го не казваш ами само загатваш
dvama_drugari
11 Мар 2012 12:45
Мнения: 563
От: Bulgaria
Двама другари, просто приемете, че сте измислена държава с измислена нация

Malinas, очевидно имаш предвид некои други, като пишеш това. Я опитай пак, ама след като прочетеш какво съм писал.
Освен това, аз не споря с никого. Както казах, има ноторни факти, които не могат да са предмет на спор. Такива са: безспорните български земи в днешната Вардарска България са областите Струмица, Щип, Велес, Битоля, Лерин, Костур, Воден, Кукуш и Охрид /отделен е въпросът, че Охрид със "Свети Наум" и Преспа - може би най-българските - са и най-трудно защитимите, всъщност са форпостове; не е случайно, че по Галичица минава фронтовата линия през Първата, както не е случайно, че и тогава, и сега до Охрид се стига през албанските форпостове Тетово и Гостивар/; безспорните сръбски области в т.н. "БЮРМ" са Скопие /въпреки, че 20 години до 992 г. е било и наша столица, а след това съвсем наблизо е живял българският св. Прохор Пчински/ и Куманово.
Brightman
11 Мар 2012 12:46
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Ако нации нема, то племена и етноси все има.

През средновековието на балканите племената вече са изчезнали, а етносите нямат политическо значение и по никакъв начин общо с държавите. Имаш религията, като обединяваш фактор и феодална йерархия от владетели владеещи дадени територии, съгласно феодалното право. Територията е на владетеля, а не на етноса.
Гладиатор
11 Мар 2012 12:49
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Има едно нещо наречено argumentum ad hominem
Е таквиз като вземите да говорите така сте ми ясни. Що не го кажеш на български, да те разберем ами си придаваш ученост - аргументус на на не знам кво си... па и не ми пука. Нормалните хора си говорят на своя си език. От време оно. И нямат нужда да си придават важност и учаност, плещейки някви неясни звуци.
Brightman
11 Мар 2012 13:00
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
През 917 година цар Симеон се самопровъзгласява за император на всички ромеи. Това е сериозен удар върху престижа на Византия и върху претенциите на нейния император, че заема господстващо място сред владетелите на ранносредновековния християнски свят.

Това е култово. Значи Симеон хем се провъзгласява за ромейски император, хем нанася удар върху престижа на империята за чийто император се провъзгласява. Вероятно защото е недостоен за този пост ?
Pisi Misi
11 Мар 2012 13:03
Мнения: 4,602
От: Bulgaria
Brightman


Така и не ми обясни генетичните изследвания на база на колко изследвани са били. Какъв е бил подходът, каква е била методиката? Защото и аз мога да си спретна едно клипче, в което да покажа представите си за генетичната ситуация на Балканите. Ако имам достатъчно пари и лоби, повярвай, даже ще ме цитират и като авторитет.
Ако не си разбрал, пак да питам- кое гарантира, че генетичните "резултати" са истински?
Aranita
11 Мар 2012 13:09
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
През 917 година цар Симеон се самопровъзгласява за император на всички ромеи.


Просто отговорих на въпроса ти кой им дава титлите. Когато фактите говорят и боговете мълчат.
Добави мнение   Мнения:646 « Предишна Страница 14 от 33 12 13 14 15 16 Следваща »