Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Македония отнася еврошамар заради антибългаризъм
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:646 « Предишна Страница 16 от 33 14 15 16 17 18 Следваща »
Aranita
11 Мар 2012 14:40
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Мисля си обаче, че нашия форумен политикан ще се докара до момент, в който абсолютно никой няма да отговаря на постовете му. Аз лично спирам. Когато и останалите спрат ще сме го неутрализирали. Кел файда когато пишеш и никой не чете.
Brightman
11 Мар 2012 14:44
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Pisi Misi,
това изследване съм го чел. Проблемът му е, че използва възможно най-малката база данни.
-
А останалото ти са общи приказки плод на невникване и емоция. Генетиката в случая е важна, не сама по себе си, а единствено за да установи идентичност, съобразно някой маркер, между генетичен материал от погребение, археологически определено, като принадлежащо на определена култура и народ преди Х броя години и съвременен жив човек. Останалото е статистика. И изводи след това.
---
Даде ми още по-силен мотив, аз като учител да предпазвам учениците от манипулатори като теб. Да им обясня как хора попрочели това онова, са способни да го използват съзнателно срещу цял един народ.

Вече съм сигурен, че ако ти покажа жираф, ще кажеш същото.
letec55
11 Мар 2012 14:46
Мнения: 10,701
От: Bulgaria
...Е аз от де да си търся парите, като не казваш ?...
това си е твой проблем. Но даже и да не ти плащат, скоро тия, дето плащат за такива работи, сами ще те намерят. Както я караш активно...

...Желязна логика. Същата, като тази, че като не ти плащат да миеш улиците, значи ти плащат да ги метеш...
Ми да, какъв е проблемът? Може да ти плащат и да ги лижеш. Гледам те отстрани, гледам те какво правиш и какво пишеш, защо пък да не предположа за какво ти се плаща, след като знам от теб самия за какво не ти се плаща...

...Нарича се субсидия за местната власт...
Тъй, тъй... Точно се чудех какво означават едни текстове в хрониките... Пък то било "субсидии" ... Тъй, тъй... Но не се изненадвам от чувството за хумор... Страхотно е да имаш такова чувство за хумор. Дето ти позволява да наричаш Симеон Дамянов келеш... Да ти п*кам и на чувството на хумор и най-вече на самочувствието...

...на фактите се опонира с вяра и лични нападки в отбраната на вярата...
На кои факти? На някакви генетични изследвания? Нито за научността им (методика, изходна база за сравнение) не казваш нещо смислено, нито за това каква е връзката между гените и самосъзнанието след като поставяш второто в зависимост от първото. И твърдейки, че нацията ( респективно националното самосъзнание на всеки индивид ) е резултат само на държавнически усилия, се опитваш да кажеш, че населението във Вардарска Македония е аморфно и не се знае какво е (не е успяло да стане сръбско през двадесетината години между двете световни войни ). И значи си е станало направо македонско щото се е озовало в пределите на Съюзна република Македония. И значи упреците в кражба на чужда история и насаждането на омраза срещу всичко българско при националната си идентификация понастоящем (това е конкретния предмет на статията, под която разискваме ) са неоснователни. Ма това не са факти, бе Брайтмен! Това са твърдения! Михайло Апостолски навремето пишеше "Немам доказе, али тврдим!" Та и ти така. Вместо аргументи и факти - други твърдения, представяни за факти. И бягство от отговори на конкретни въпроси.
letec55
11 Мар 2012 14:47
Мнения: 10,701
От: Bulgaria
Аранита,
и аз спирам. Тук и сега.
Brightman
11 Мар 2012 14:59
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
letec55,
на всичко дето го пишеш съм ти отговорил вече, ама ква файда, като или не си го прочел или не си го разбрал или не ти отърва и съзнанието ти го игнорира. Все тая. Няма да повтарям - върни се и го прочети.
-
Тук ще отбележа само едно нещо, което явно не съзнаваш - грубата агресия към Македония и македонците. Вземай пушката и отивай с бой да ги убеждаваш, че са българи, щото те се считат за македонци. Ама то щото сигурно са тъпи и сърбите са ги излъгали само за да им направят мръсно да не се пишат българи.
-
Ако нямаш г.з за панаир, то си седни на д.то и позволи на обективната истина да регулира отношенията между балканските нации и държави, като им позволи да градят бъдещето.
letec55
11 Мар 2012 15:02
Мнения: 10,701
От: Bulgaria
Съжалявам - да не остане Брайтмена с впечатлението, че не съм го забелязал:
Гените, в смисъл на произход, са и културен континуитет, най-вече на базисно културно ниво. Онова битово и светогледно ниво, което се предава от майка на дете в ранното детство и което колкото и после да го шлифоваш в машината на образованието си остава, като културна мая.

Разбрахте ли какво са гените? Разбрахте ли? Браво! Добре, че го написа! Да улесниш диагнозата, която ти поставят...
И още:
...Вземай пушката и отивай с бой да ги убеждаваш, че са българи, щото те се считат за македонци...
В собствената си заслепеност не помниш кой какво е писал по тази тема, която не за първи път чоплим. Ще ти припомня.
Така, като ние трябва да осъзнаем и да приемем реалния факт, че днес, 2012 год. голяма част от населението на Бивша югославска република Македония има македонско национално самосъзнание, така и те трябва да осъзнаят реалния факт, че процесът, в резултат на който е формирано това македонско самосъзнание, е започнал през 1945 год. само на територията на тази съюзна република и е провеждан силово в условията на терор и насилие, прилагани към всички, които са имали смелостта да изразят по някакъв начин българското си самосъзнание. И да признаят еднозначно, че този процес е съпроводен с нагло присвояване на чужда история, извършвано чрез фалшификации и лъженаучни "теории". Никога и по никакъв повод не съм говорил за пушки. ако нямаш друг аргумент, и този не го приемам. Защото не е аргумент.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: letec55
Brightman
11 Мар 2012 15:02
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Аз лично спирам.

Спираш с простотиите с които единствено търсиш личен конфликт с мен ? Това е добра новина.
Brightman
11 Мар 2012 15:03
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Разбрахте ли?

Във всеки случай видно ти не си го разбрал.
Aranita
11 Мар 2012 15:05
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Не в голяма грешка си, ти като личност, съвършено не ме интересуваш. Ти си ренегат. Спирам да се занимавам с писанията ти. Прогнозата ми е, че постепенно така ще постъпят и всички останали.
Pisi Misi
11 Мар 2012 15:07
Мнения: 4,602
От: Bulgaria
letec55


Сигурен ли си, че Брайтито не е жена? Щото за нас- жените казват, че сами се опровергаваме и затова няма нужда да се спори с нас. Ама няма да е жена, щото аз пък съм сигурна, че съм жена, но не съм се опровергала сама. Брех, видя ли сега какъв кахър ми сложи тоз Брайти добре че съм наясно с половата си принадлежност, щото ако даден човек не е, Брайтманът като едното нищо ще го пощръкли
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Pisi Misi
Brightman
11 Мар 2012 15:10
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
съвършено не ме интересуваш

Бих се радвал да е така, но почти всичките ти постинги са опити за лични заяждания, квалификации и обиди към мен.
Не че не ми е забавно, но елементарността и простотията на моменти ми става досадна.
Brightman
11 Мар 2012 15:12
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Pisi Misi,
женските ти терзания ги разбрахме, ама поне една дума да беше написала в какво съм се опровергал, че ми стана любопитно, какво не си доразбрала и как си си го извъртяла.
Brightman
11 Мар 2012 15:15
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Ти си ренегат.

Това съм го пропуснал.
Май използваме мръсни думички, чието съдържание не знаем, а ?
AzUrAL
11 Мар 2012 15:18
Мнения: 4,451
От: Bulgaria
Колеги не ме ли прочетохте сутринта какво написах за умственото състояние на Брайтмена?Цял ден се морите да угасите туй що не гасне.И само си представете,че този индивид(трудно ми е да го нарека човек) е бил 3 години народен представител смятайте какви хора са ни управлявали(и не се чудете защо сме на този хал) пък и какви ни управляват и сега,каква каша му е в болното съзнание!Ето това е нивото на българския бивш и настоящ средностатистически български депутат(въпреки,че се съмнявам Брайтмена да е българин и като етнос и като самосъзнание)!!!Има ли смисъл да споменавам и армията ни какво дередже е след като Брайтмена е работил и в министерството на отбраната?Ей такива като него и преди и сега работят там.Работят ама не за българските национални интереси,а за по-прозаични неща-собствената си банкова сметка!И накрая ние му плащаме депутатската пенсия с парите на данъкоплатците той си позволява да се гаври и да се изхрачва в лицата ни!
Aranita
11 Мар 2012 15:20
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Сигурен ли си, че Брайтито не е жена?


Така или иначе, полезният момент е, че когато се даде на някого достатъчно дълго въже той сам си се обесва. Оставяйки господина настрана, темата за Македония и предложението ти по-горе са симпатични. Струва ми се, че липсва цялостна национална стратегия по проблема Македония, а тя е под носа ни. Питам се и друго, дали при това поголовно промиване на мозъци е добра идея да им се дава българско гражданство така лесно.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Aranita
Brightman
11 Мар 2012 15:21
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
AzUrAL,
пропуснал си да завършиш с Зиг Хайл.
letec55
11 Мар 2012 15:21
Мнения: 10,701
От: Bulgaria
[size=3]Гените, в смисъл на произход, са и културен континуитет, най-вече на базисно културно ниво. Онова битово и светогледно ниво, което се предава от майка на дете в ранното детство и което колкото и после да го шлифоваш в машината на образованието си остава, като културна мая[/size=3].

Аз разбрах за какво иде реч. Просто попитах другите дали са разбрали. Ето го пак, за да го видят още по-добре!
Brightman
11 Мар 2012 15:23
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Ето тезата ми отново. Ако някой иска да спори по същество да заповяда. На лични нападки няма да отговарям, колкото и да ми се иска да се избъзикам с отправящите ги.
-
1. В античната епоха на Балканите, вследствие на няколко вълни преселения на земеделци през по няколко хилядолетия се е оформила културна общност от сродни племена, но политически разпокъсани. Такива са гръцките, тракийските, илирийските, македонските племена.
В момента в който тази сродна културна общност е заплашена от външна, културно различна заплаха (Персия), осъзнава своята общност и се обединява под различно лидерство. Такова лидерство успява да наложи Филип Македонски, а синът му Александър постига легендарни успехи успявайки да създаде империя и разпространи тази балканска култура на огромни разстояния задавайки последвалата епоха на елинизма.
-
2. Римската империя, освен, че черпи активно от балканската култура и формиралата се по-широка елинистична, завладява Балканите и дори пренася столицата си тук.
Религиозният плурализъм, взаимно проникване и отъждествяване на боговете един с друг, гражданският универсализъм успяват да зададат нова основа на политическа самоидентификация, която с приемането на християнството подменя гражданският с религиозен универсализъм. По-скоро ги съчетава.
-
3 . Така имаме една цяла епоха на балканите на централен владетел в Константинопол и подчинени му във феодалната йерархия мастни владетели. Племенните различия са заличени, а регионалните имат по-скоро политическа окраска, като територия владяна от някой владетел.
-
4. Османският период продължава да бъде донационален и дели жителите единствено по религията им. Единствено религията определя дали си от господарите или от раята. Не напразно в управлението на османската империя почти няма турци.
-
5. 16 век. Османската империя преваля мощта си и почва да губи територии във войни с католиците. Епохата е предмодерна и религията все още играе съществена рола. Затова и пътя на католическото настъпление трябва да бъде и идеологически подготвен. Тогава са папските мисии епископи, съчиняването на ватикански "документи" (винаги "преписи" от по-стари), писането на "забравени" истории. Измислянето на гербове.
Нещата явно не са достатъчно още концептуално изчистени, защото се появяват "стари" гербове и на Мизия и на Тракия и на Македония, като държави.
Любопитното е че тогава тези названия се възраждат. До тогава Мизия отдавна вече се нарича България, а Тракия - Романия. България се използва понякога и, като название на Македния.
-
17-18-19 век. На запад се създава националната идея, която е призвана, както да осигури народното единство на държавите зад монарсите им, така и претенциите на монарсите.
Последното не закъснява и на Балканите. Австро(-Унгария), а от 18 век и Русия започват активно да моделират балкански нации, съчинявайки им удобни им истории, финансирайки и възпитавайки техни интелигенции в този дух, променяйки езика им.
-
Така в началото на 19 век се появяват първите нации - сръбската и гръцката и респективно техните държави. Тези нации още не са зрели и достигнали потенциала си на интеграция на неориентираните "елементи", но чрез средствата на образованието и книжнината усилено работят и се разширяват формирайки национално самосъзнание на нови територии.
-
След гърците и сърбите, Русия се заема с българите. По същата схема. В резултат до следата на 19 век в северна България и подбалкана има вече здраво формирана българска нация. Не така плътно стои въпроса в Тракия и Македония. В Тракия, вероятно, поради по-централното й място нещата вървят по-бързо и лесно.
-
1878 г.. Националните държави на Балканите вече са факт и великите сили се опитват да ги използват за свои цели делейки вътрешната им политика на фили и фоби.
Една значителна територия, обаче е останала в Османската империя, която запазвайки донационалният си характер се мъчи да премине към националната епоха формирайки османска нация от цялото си население. Само дето е закъсняла. В нейната остатъчна територия се борят вече сръбският, българският и гръцкият национализми за вербуване на души към съответната нация. Само дето тази ожесточена борба взаимно ги обезсилва и пречи.
-
1913 г. Балканите вече са разпределени в основни линии, а Турция изтикана. Започват грубите сръбски опити за асимилация на населението в Македония. Точно грубата агресивност, а и закъснялостта създава македонизма, който през 1945 г. сдобивайки се с Република Македония започва да изгражда самостоятелна национална идентичност.
-
Така от 1945 до 1989 г. на територията на Република Македония с целенасочените й държавни усилия е създадена македонската нация. Нормално е тя да търси своята идентичност. Съвсем естествено е да я потърси в територията и в произхода на населението си, който в 30 % е антично македонски. Няма лошо. Това не ни разделя, а ни обединява, макар и на едно друго базово културно ниво.
Pisi Misi
11 Мар 2012 15:23
Мнения: 4,602
От: Bulgaria
AzUrAL


Аз вече се подигравам открито с него, ама той и за това сетива няма.
Те в коминтерна тъй ги учат. За такива случаи народът има поговорка: "Ти го плюеш, той си мисли, че дъжд го вали"
На мен ми е ясно, че каквито и аргументи да даваме на човек като него, на тях той ще противопоставя лични твърдения, убеждения и вярата, че е прав. А с трите последни не може да се спори.
Aranita
11 Мар 2012 15:27
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Много добре казано, летец. Предлагам да не даваме повече ненужен протагонизъм на индивид, който не го заслужава, а да се концентрираме в нещо друго. Цялата тази дискусия от снощи е много показателна та е резултат. Значи процесът е много сериозен и още не е излекуван. както каза и азузал, кашата е пълна и посвсеместна: аз съм оптимист. Дори, фактът, че в този форум отвсякъде надделява здравият разум показва, че войната не е загубена. В крайна сметка винаги ще има по някоя мърша в стадото. Мен лично ме интересува бъдещето на стадото.
Добави мнение   Мнения:646 « Предишна Страница 16 от 33 14 15 16 17 18 Следваща »