Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Македония отнася еврошамар заради антибългаризъм
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:646 « Предишна Страница 13 от 33 11 12 13 14 15 Следваща »
Aranita
11 Мар 2012 11:17
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Отговори ми с какво допринася за интересите на моя народ тази теорийка?
malinas
11 Мар 2012 11:18
Мнения: 1,374
От: Bulgaria
Брати, ми що не кажеш, че тоз нищо и никакъв феоделен владетел дето си писа БЪЛГАРН е единствения владетел които е победил императора и затова отмъщението при победата му над Самуил е жестока и в историческите записи на ВЗАНТИЙСКИТЕ летописци е известен като ВАСИЛИЙ БЪЛГАРОУБИЕЦ а не като македоно или гръкоубиец?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: malinas
Djok
11 Мар 2012 11:20
Мнения: 4,498
От: Bulgaria
Вместо да се радваме на еврошамара за Македонците е крайно време да разберем защо политиката ни към Македония почти четвърт век е погрешна. Защо ние ги признахме първи, въоръжявахме ги, правихме се на благодетели и отнасяме непрекъснато македонската ненавист? Гърция им създава непрекъснато проблеми и е уважавана, макар и недолюбвана, а ние сме и охулвани и унизявани и сме обект на подигравки и ненавист. Защо се поставяме в това положение и чакаме ЕС да ни бърше сълзите и да ни защитава от македонските нападки?
Гладиатор
11 Мар 2012 11:22
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Brightman 11 Март 2012 08:30
Гладиатор,
видно ти липсва познание за цяла поледица от факти и процеси - това няма как да компенсираш (ако имаш желание, де) за 5 минути, но поне можеш да отвориш речника и да видиш основни понятия които използваш - "идеология" и "нация". Идеологията е просто система от идеи, а нация е понятие съществуващо само в новото време. Преди 11 века няма нации
Ти използва думата идеология около историята.... Ей ти от речника Нация Народ, а също и племе (от лат.). При определянето на нацията са възможни три подхода и съответно три различни по тип определения: 1. Народ, който има своя държава и се идентифицира чрез нея. 2. Голяма група хора с общ произход, език и култура, но преди всичко общ стопански и политически живот. 3. Нацията е равнозначна на народ.
Е па ай да не си мерим пиш_ите кой кво знай. В твоя полза шие да не си ги мерим.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
letec55
11 Мар 2012 11:23
Мнения: 10,701
От: Bulgaria
...Ама императорът не го признава и го ступва, като бунтовник....
Пък после, терзан от угризения от проявената жестокост, дарява златотъкана плащеница, на която пише "българска охридска архиепископия"... Пък как са описвали хронистите от онова време събитията и кого как са наричали - не е важно... Нали са "преписвани"... Пък какво пише по каменните надписи - също няма значение. Каменните надписи се фалшифицират, нали така... Не са важни фактите, а кой как ги тълкува, кое е плява и кое съществено...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: letec55
Pisi Misi
11 Мар 2012 11:24
Мнения: 4,602
От: Bulgaria
Хахахахахахахаха. Тоз Брайтман чете историята и по-конкретно историческите извори, както му хареса. Както му пасва на духовния мир. Хахахахахахах. И аз съм завършила ВТУ и съм сигурна, че Брайти ако отиде там, ще го убият с камъни. Катедрата по Българска филология и катедрата по История ще свикат спешни конференции. А, да, ще поканят и генетици.
Брайтмане, а кажи тези генетични изследвания дето ги размяташ, на базата на колко изследвани хора са? За да знаем каква е "представителната извадка"
Aranita
11 Мар 2012 11:27
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Гърция им създава непрекъснато проблеми и е уважавана, макар и недолюбвана, а ние сме и охулвани и унизявани и сме обект на подигравки и ненавист. Защо се поставяме в това положение и чакаме ЕС да ни бърше сълзите и да ни защитава от македонските нападки?


Защото не са си на мястото елитите ни. Интересното за мен е нещо друго, при наличие на самоосъзнал се елит, за него политиката на присъединяване на наши земи е изгодно. В крайна сметка това са нови пазари.
malinas
11 Мар 2012 11:28
Мнения: 1,374
От: Bulgaria
Джок, това бе и моята мисъл, че е достатъчно да се държим на положение и да не се дава на Македония повече отколкото заслужава т.е. нищо. Нека да си заслужи мястото в света, което твърди, че и се полага.
malinas
11 Мар 2012 11:35
Мнения: 1,374
От: Bulgaria
Летец, благодаря за помоща( то не че имам нужа от такава и то срещу Ламби) ама все си е друго когато такъв глашатай на чужди интереси има по- голяма опозиция.
Brightman
11 Мар 2012 11:35
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
И да ти отговоря конкретно:
-
1. Единствено върху основата на фактите и обективната истината може да бъде построена нация и да бъде идеологически непоклатима. Единствено на тази основа, политическите отношения на Балканите могат да се оттърсят от рудиментарни амбиции и тези създадени за да ги обосноват. А без това няма път напред.
-
2. Това което установяват фактите - автохтоният и сроден произход на съвременните балкански народи, включително българският, дава поне три неща едновремено:
-
* променя отношението към обитаваната територия, не като към завоювано със сила временно местонахождение, което може и да бъде изоставено, а като изконно обиталище, населено в зората на човешката цивилизация. Разликата е, като да живееш под наем и в построено от теб собствено жилище.
-
* изтъквайки факта на люлка на европейската, а и човешка цивилизация, мястото си в основата й, дължината на историята и посоката на постиженията, нетрайността на обратите, дава друго усещане за място под историческото слънце, а от там и опора за нови постижения на попрището на цивилизацията.
-
* дава възможност не само за преодоляване на външнозададеното изкуствено противопоставяне, но и за геполитическо единство на балканската културна общност. Дава възможност Балканите да се превърнат от обект в субект на геополитиката.
Aranita
11 Мар 2012 11:38
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Кой попита за партийката на Брайти. Ето на какво попаднах с един небезивестен нами ник: Натисни тук
Brightman
11 Мар 2012 11:39
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
И какви са по националност останалите владетели в района, че не ми стана ясно?

Няма и как да ти стане ясно, защото въпросът ти е еднакъв с това да попиташ какви лаптопи са ползвали.
Brightman
11 Мар 2012 11:41
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Aranita,
благодаря ти, но партията си има сайт Натисни тук
gazov_posrednik
11 Мар 2012 11:41
Мнения: 1,733
От: Austria
Уффф..немам време, ъмъ като стане готова историята македонска - свирнете да съ ограмотя и аз...
P.S. Пък Луменосов да не си губи времето тукънка и да се помайва, ами да иде при Божо и да му вземе единият милион - за македонската нация и език - Още го дава, ъмъ нема мераклия да го вземе
Aranita
11 Мар 2012 11:42
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Да, обща плява. Между другото иСконно се пише. Оправи си правописа. Аз те питам конкретно обаче за българския интерес. Ти пак вървиш към някакъв хипотетичен общобалкански интерес. Разбрах ти пойнта. Обосновката обаче куца.
Aranita
11 Мар 2012 11:44
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Aranita,
благодаря ти, но партията си има сайт


Дискусията, която съм постнала е по-интересна от официалния сайт. Да знаят хората за кого да не гласуват
Pisi Misi
11 Мар 2012 11:45
Мнения: 4,602
От: Bulgaria
1. Единствено върху основата на фактите и обективната истината може да бъде построена нация и да бъде идеологически непоклатима. Единствено на тази основа, политическите отношения на Балканите могат да се оттърсят от рудиментарни амбиции и тези създадени за да ги обосноват. А без това няма път напред.


Какво е обективна истина? Предполагам, че за теб това е истина, която е удобна за теб?
malinas
11 Мар 2012 11:48
Мнения: 1,374
От: Bulgaria
Ами Брайти те затова ми беше въпроса? Както си тръгнал можеш да ни кажеш и кви лаптопи са ползвали.Толкоз ти е научна теорията!!
Гладиатор
11 Мар 2012 11:49
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Brightmane, на бас че си от комисарите на някоя неправителствана организация (НПО), разпространяваща ръководната роля на демокрацията. Дали все още е такава :
"... ще разгърнем огромна по мащабите си разложителна работа и ще изградим култ към секса, насилието, садизма, предателството. Простащината, наглостта, лъжата, измамата, пиянството, наркоманията, доносничеството и всички човешки пороци трябва да се раздвижат. Ще предизвикаме ерозия и развращаване на младежта, докато създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител" ...
на това ми приличат постановките ти, че е нямало Българска държава а феодали подчинени на Източен Рим.....
И ний сме взели да спорим с такъв като тебе... изфантазирал си теория измишльотина, въоръжил се с упоритост кат магаре на лед, вероятно подплатена със сума от някоя НПО и плещи ли плещи - като латерна.... като зомби фантасмагориите си ... личните ... ма моля ви се - той най-много знай. И неговото вярно е. Щот той ей така го е изчислил ..
Гладиатор
11 Мар 2012 11:49
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
"Луд човек умора няма" Народна поговорка, българска
Сега кат пробва да ни разкатаеш фамилията с твърдението че всичките ни царе са били феодали на Византия, обясни, прозренията си за нация и народ и недей да бягаш а отговори като създали според акъла ти руснаците българската нация, те преди чии книги преписваха ?
Ех да имаше някой в тоя форум да събира бисери ...
Ти си направо като древнитe форумци olo и FL - тяхно подобие - те си имаха своя си политнаука, ти си имаш своя си история
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гладиатор
Добави мнение   Мнения:646 « Предишна Страница 13 от 33 11 12 13 14 15 Следваща »