Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Македония отнася еврошамар заради антибългаризъм
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:646 « Предишна Страница 18 от 33 16 17 18 19 20 Следваща »
Brightman
11 Мар 2012 16:16
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
да не се обръща внимание на претенциите на Македония

На коя претенция ? За македонски малцинства ? И как ще стани това, докато някои имат насрещни претенции ?
Може да стане само при ясно експониране на припокриването на нация и държава, особено при положение, че това е факт, както при създаването на първите нации, така и при създаването на самата македонска нация, а и при доизграждането на останалите балкански нации. Македонска нация има единствено на територията на Република Македония и тя няма как да има малцинства извън нея.
Brightman
11 Мар 2012 16:19
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
при това с аргументи

Единствено някакви аргументи по същество се опита да даде летеца и аз ги приех. Клюкарките и "възмутени граждани" не надхвърлиха личните нападки.
malinas
11 Мар 2012 16:23
Мнения: 1,374
От: Bulgaria
Аранита, имам предвид да не се впускаме в дискусии за заяжданията на македанските власти, защото така се губи главното, което искаме да постигнем в отношенията си с тази страна (хаби се излишна енергия на обществото). Когато обаче прекали с действията си да бъде" плясната" през ръцете, и то сериозно за да не си мисли, че има работа с маладушни тъпири.
Aranita
11 Мар 2012 16:27
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Когато обаче прекали с действията си да бъде" плясната" през ръцете, и то сериозно за да не си мисли, че има работа с маладушни тъпири.


Абсолютно съгласна с тази ти формулировка, Малинас. Колкото до политическата ни класа, кандидат политици има и народът може да си позволи да ги сменя като носни кърпи стига да си направи труда поне да отиде и да гласува. Ако всичко им беше така сигурно, защо са така истерични, неубедителни и несигурни в себе си?
malinas
11 Мар 2012 16:34
Мнения: 1,374
От: Bulgaria
Само, че тази им несигурност не носи нищо добро на държавата. Както в случая, защо трябва да се чака ЕК да "плясне" шамар на Македония за нарушаване правата на другите етноси, населяващи територията и. Защо се мълчи и се снижаваме за да нямаме проблеми с международната общност. Какво правят гърците- не им пука за ЕС, отстояват принципите си и затова ги уважават.
генек
11 Мар 2012 16:38
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Аранита,
за съжаление - мисля, че е прав. Никой не му плаща, иде си му отвътре. Което е трагедията му - но не я сеща...
------------------------------------------------
Блогът на Генек
malinas
11 Мар 2012 16:42
Мнения: 1,374
От: Bulgaria
Не генек, не си прав. С таз тирада си търси кой да му плаща и там е проблема, щото винаги се намира кой да плаща на клакьори.
генек
11 Мар 2012 16:44
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Моля не определяйте някои хора тук като историци. Обидно е за истинските.
Прекалено много "юристи", "генетици", "историци" и т.н. се навъдиха...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек
Aranita
11 Мар 2012 16:45
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Аранита,за съжаление - мисля, че е прав. Никой не му плаща, иде си му отвътре. Което е трагедията му - но не я сеща...
.

Генек, проблемът не е наш. А и това е частен случай. Нашата задача е съвсем друга. Тук общо взето сме се събрали мислещи хора. Как и с какви инструменти ще възпитаваме младите да бягат като дявол от тамян от този нагледен пример за саморазрушителен нихилизъм. Наскоро обсъждах нещо подобно с моя позната журналистка. Малко сме позабравили ролята си на интелигенция. А ролята ни е и да възпитаваме и да даваме култура, да даваме насоки. Така се изгражда гражданско общество. Тухла по тухла. И при новите технологии този форум е част от процеса. Не си мисли, че не го четат повече хора от тези, които пишат.
Aranita
11 Мар 2012 16:47
Мнения: 3,339
От: Bulgaria

Не генек, не си прав. С таз тирада си търси кой да му плаща


Само ако доброволно се съгласиш да бъдеш негова публика. Както виждаш доста успешно дискусията може да се отклони и в друго русло. Всичко си зависи от нас самите.
Aranita
11 Мар 2012 16:49
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Защо се мълчи и се снижаваме за да нямаме проблеми с международната общност. Какво правят гърците- не им пука за ЕС, отстояват принципите си и затова ги уважават.


Много добър въпрос. Ами защото явно някой не си е на мястото или е седнал на чуждо такова. Така или иначе народът ги издухва за по един мандат и не им прощава, нито им подарява втори шанс.
Brightman
11 Мар 2012 16:52
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Както виждаш доста успешно дискусията може да се отклони и в друго русло.

Което си е същото - клюкарщината .
Brightman
11 Мар 2012 16:56
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Как и с какви инструменти ще възпитаваме младите да бягат като дявол от тамян от този нагледен пример за саморазрушителен нихилизъм.

Неграмотната претенция винаги е очарователна.
-
Къде видя нихилизъм, че даже саморазрушителен ? Ако нещо се разрушава, това са единствено стереотипите ти, плод на незнание дори на елементарни всеизвестни неща и понятия.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Brightman
malinas
11 Мар 2012 17:02
Мнения: 1,374
От: Bulgaria
Аранита, войнстващата некомпетентност е твърде гръмогласна и понякага затъмнява здравия разум.
бонго-бонго
11 Мар 2012 17:05
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Само дето извън емоциите ти, книжката на дядо ти вероятно описва или е плод на един процес започнал с католическите епископи през 16 век и подет после от Русия през 18 и най вече 19 век.

Защо пишеш дивотии?
Очевидно е, че хрониките на Теофан и Патриарх Никифор не са някаква мадерна фалшификация. Те са преведени на латински от Анастасий Библиотекар още през 9ти в, а техни запазени преписи датират още от 11 в.
Аз ти зададох съвсем конкретен въпрос - на какъв език Vurlares означат "общи" през 4 ти в. И можеш ли да обясниш защо в половината от запазените ръкописи на "Римския хронограф" прословутото "Ziezi ex quo Vulgares" липсва.
Rogatia
11 Мар 2012 17:09
Мнения: 8,949
От: Bulgaria
Тоа хронограф стана много модна дъвка, ама някой чел ли го е? Щото ако Зиези е баща на българите, Навуходоносор требва да им е дядо!
Aranita
11 Мар 2012 17:10
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Аранита, войнстващата некомпетентност е твърде гръмогласна и понякага затъмнява здравия разум.


Което според мен не дава основание на здравия разум така лесно да се отказва от важните неща. Кучетата си лаят, керванът си върви. Мен мен интересува ходът на кервана.
потребител,07
11 Мар 2012 17:28
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Освен това документът "изразява тревога от тенденцията страната(БЮРМ) да утвърждава своята етническа и културна идентичност за сметка на идентичността и културата на съседните държави".

И това ако е шамар....Искаме да кажем, че няма да търпим безмълвно подобно отношение. И толкова. На практика обаче, ако НМ получи инструкции от външните си ментори за приемане на Македония в ЕС без условия, външният м-р на Бг ще лобира одма за приемане на макетата. Видяхме как лобира за приемането на Сърбия без условия от страна на Бг. Видяхме как друг външен м-р- Дяконеску със съдействието на цялата политическа класа на Румъния защити правата на румънското малцинство в Сърбия. Съответно на 1-03-2012 г. в Брюксел бе подписан протокол за правата на румънското малцинство в Сърбия.

Protocol on National Minorities signed with Serbia
Date: 03/01/12
Натисни тук

Иначе през цялото това време докато румънската дипломация действаше активно в защита правата на румъните и власите в Сърбия, НМ "хвърчеше" към Близкия Изток, за да лобира за интересите на Израел.
пп
Всеки път щом стане дума за НМ и "външната ни дипломация" ще го цитирам този румъно-сръбски протокол.
Pisi Misi
11 Мар 2012 17:34
Мнения: 4,602
От: Bulgaria
Като решат да приемат скопяните в ЕС ще извикат да ги защитава видният генетик Брайтман. Ще научат за себе си неща, които и те не са подозирали, че съществуват. Нищо чудно Брайтманчето да ги убеди, че и той е наследник на Александър и като едното нищо ще го коронясат. И така Брайтманчето ще попадне на народ. И такъв македонски либартас ще им спретне, та пушек ще се вдигне.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Pisi Misi
Brightman
11 Мар 2012 17:40
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
на какъв език Vurlares означат "общи" през 4 ти в.

Vulgares означава общи на латински. Същото изписано, като Βουλγαρες, поради колебанието между старогръцки и новогръцки на бета и вита може да се прочете и с Б. Булгарес. На гръцки и до днес назването е с В.
-
Вероятно вулгари е преходно нарицателно за означаване на население, което не е ромеи, но не е и варвари. Такова нарицателно название е напълно подходящо за територията между Дунав и Карпатите, след оттеглянето на римляните. Още повече, че виждаме, че практиката е да се използват нарицателни, а не собствени етноними.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Brightman
Добави мнение   Мнения:646 « Предишна Страница 18 от 33 16 17 18 19 20 Следваща »