Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Македония отнася еврошамар заради антибългаризъм
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:646 « Предишна Страница 21 от 33 19 20 21 22 23 Следваща »
Aranita
11 Мар 2012 20:43
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Бонго, спорим с човек, който изобщо не се съобразява с езикознанието, а като му кажа, че не чини нищо от фолклор, ми казва, че съм се унесла. Той затова е способен да каже, че има Ъ дето прилича на


Спорете, като си нямате работа. Игнориране му е решението. Само си хабите енергията.
бонго-бонго
11 Мар 2012 20:58
Мнения: 26,313
От: Swaziland
робизи. Гетите са от двете страни на Дунав при Силистра. На ъгъла, (онгъла) му.


Че кробизите не са ли гети?
Brightman
11 Мар 2012 21:10
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Aranita
30 Ное 2004 14:17
Мнения: 1,792
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Да започнем с добрата домакиня Фани. Фани аз съм продукт израснал в чужбина като родителите ми са говорили на български. Не е проблем едно българско дете живеещо в чужбина да усвои перфектно майчиния си език.

По-скоро зависи от усилията на родителите. Сега говоря свободно писмено и говоримо 5 езика и това ми дава доста добра конкурентноспособност на трудовия пазар. Просто светът се глобализира, който желае адаптира, а който не желае се оплаква. Процесът обаче си тече.

Децата не се повреждат ако от малки научават два, та и повече езика - обогатяват се и начинът им на мислене се отваря към света. Доказано е че ако при дете от смесен брак единият родител подава само един език, вторият родител - втори език, а например една от бабите му говори на трети език, детето автоматично и безпроблемно научава и трите езика. В колкото по-ранна възраст започне процесът, толкова по-добре. Всичко е въпрос на добра организация.

Неграмотността е глобална тенденция, не е само наш патент, но за жалост и ние участваме.

Турците в България са меко казано разглезени от права и няма от какво да се оплакват. Когато ми пуснат новини на български език по турски национален канал, тогава можем да проведем дискусия по темата.

Колкото до интеграцията, може би най-добрият вариант би бил паралелното изучаване на официалния език и този на малцинството. Но не зная дали разполагаме с подобни финансови възможности.

Без коментар.
Нещата се изясняват. Прав беше летецът за ползата от архивите.
Brightman
11 Мар 2012 21:18
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Че кробизите не са ли гети?

Гети ли са ?
-
Какво е това самоцелно забиване в несъщественото от твоя страна ? Относно основното, съгласно бръсначът на Окам най-вероятният произход на днешният етноним българи е от латинското Vulgares.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Brightman
GreenEyes
11 Мар 2012 21:22
Мнения: 4,538
От: 0
Brightman 11 Март 2012 21:10


Наистина няма нужда от коментар. Българка с интелект и познания. И най-вече родолюбка. Неща, които не могат да се кажат за теб. Изписал си тонове неистини в последните дни. Надявам се, че все пак ще можеш да спиш спокойно. Това е важно за имунната система даже и на хора, които изопачават историята и се срамуват от Родината си.
Brightman
11 Мар 2012 21:24
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Айде още нещо:
Aranita
16 Мар 2005 11:30
Мнения: 1,792
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Чичо Минчо, моите увазения - даи ми доходи и сигурност и веднага ти раздам децата - тъзната истина е че много българки трябваше да се изпозенят в чузбина за да могат да осигурят минимума, йкакто и подчертавам мъже с чувство за отговорност а не оплакващи се БГ лиглйовци които все не могат да адаптират кам променящата се реалност.

Пиша ти всичко това от гледната точка на настоящата си напреднала бременност и 7 годише адвокатски опит на напално еманципирана жена.
Pisi Misi
11 Мар 2012 21:27
Мнения: 4,602
От: Bulgaria
Brightman


Хич не е вероятно да е от латински. Или ако искаш да съм по-точно- мааалко вероятно е.
Brightman
11 Мар 2012 21:30
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
GreenEyes,
Радвам се, че опоненти на тезите ми сте точно хора от небългарски произход, от смесени бракове, живеещи извън България .
Българската история ще бъде написана от българи и в България, колкото и да не ви харесва. И ще пише само истината, което видно още по не ви харесва.
Pisi Misi
11 Мар 2012 21:33
Мнения: 4,602
От: Bulgaria
Brightman


Чия истина? Защото ти това понятие за нищо го нямаш.
Brightman
11 Мар 2012 21:39
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Pisi Misi,
истината винаги е само една, защото тя е просто вярно отражение на фактите.
Казах ти - има доказани факти, има и добросъвестни хипотези, има и откровени лъжи, обслужвали и обслужващи чужди имперски интереси. Първите са безспорни, вторите, трябва да бъдат изброени заедно с аргументите им и уточнението, че са хипотези и да останат дискусионни, третите нямат място, освен като история на създаването им и в чий интерес са съчинени.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Brightman
GreenEyes
11 Мар 2012 21:43
Мнения: 4,538
От: 0
БЮРМ трябва да престане да пренаписва историята на България и Гърция. Историческата истина е известна на цял свят, не само на историците, а и на огромната чат от политиците. Участвал съм на конференции в Торонто, Мюнхен, Бостон и трябва да ви кажа, че в световната историография нещата са общо взето ясни. Политиката е друго животно, но македонистите в Скопие и техните приятели в Белград в последните десетилетия направо си биха дузпата. Общо взето нещата се обърнаха, когато Белград, а и Москва решиха, че скопските подлоги вече не им вършат работа. Гарантирам го със собствените си наблюдения на тези конференции в последните 2-3 години. Даже и СМК е станал съвсем за смях пред лобитата в съответните страни (забележете, говоря за лобистките кръгове, а не за партиите, пред които се лобира). Сега, след като Гърция е в криза, е наш ред да поемем щафетата и да покажем на света за какво иде реч. А иде реч че населението на Вардарска Македония до края на Втората Световна Война е с чисто българско самосъзнание. Неговото югомакедонизиране след войната е по заповед на Тито и е последица от решение. И като капак, БЮРМ е последната мракобесническа недемократична държавица в Европа.
GreenEyes
11 Мар 2012 21:45
Мнения: 4,538
От: 0
Брайти Велики, пиша ти двойка не само по история, но и по шпиониране. Смесени бракове, небългари??? Ти за себе си ли говориш?
Pisi Misi
11 Мар 2012 21:46
Мнения: 4,602
От: Bulgaria
Brightman


Хм, в историята истината няма как да е само една. Зависи все пак за какво събитие се отнася. Относно добросъвестните хипотези, ще попитам кой решава дали една хипотеза е добросъвестна или не. защото съвестта, драги ми Брайтмане е лично убеждение.
Та истината за формирането на българската нация не може да е едностранчива. Защото българите не са сами по тези земи. защото печелят и губат войни. Защото населяват територии, които не са били абсолютно пусти преди да се появи едно или друго племе.
И още една поправка. Нема такова нещо като македонски език. Видях го някъде из постовете ти. Няма. Това ти го казвам като филолог.
бонго-бонго
11 Мар 2012 21:50
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Какво е това самоцелно забиване в несъщественото от твоя страна ? Относно основното, съгласно бръсначът на Окам най-вероятният произход на днешният етноним българи е от латинското Vulgares.


Бръсначът на Окам не отчита, засвидетелствани факти и елементарни положения: например, че има омоними - сходно звучащи думи, с различно значение; също както в различни езици може да има сходно звучащи думи с коренно различно значение. Това, че в латинския има думичка "vulgus" - тълпа, която звучи близо до гръцкото и латинското звучене на "българи", не означава, че българите - определено народ, който не говори форма на латинския са приели наименованието си от някой неинформиран латински аналист.

Що се отнася до "основното ти доказателство" - "Римския хронграф", първо, че фразата за Зиези не фигурира във всичките (че дори и в повечето) запазени преписи, второ самото намесване на Зиези като Ноев внук и родоначалник на племе причислява въпросните "Vulgares" към семитските племена. Вменяването на въпросния Зиези, че е родоначалник на простолюцието (кое простолюдие - не може да се разбере при подобен "прочит" на извора) противоречи на цялата текстология и значение на въпросния хронограф.
Ти все още не си отговорил на чисто фактологическия въпрос: как така "изфабрикуваните" след 18 в. извори за идването на българите на Балканите се откриват в ръкописи от 10 и 11 век?
бонго-бонго
11 Мар 2012 21:56
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Казах ти - има доказани факти, има и добросъвестни хипотези, има и откровени лъжи, обслужвали и обслужващи чужди имперски интереси.

Ма какви имперски интереси има в апокрифната българска летопис от 11 в:
"Отлъчи третата част от куманите, наречени българи, и насели земята Карвунска, която опразниха римляни и елини.” Тогава аз, братя, по божия повеля дойдох от лявата страна на Рим и отделих третата част от куманите, и поведох ги по път, посочвайки с тръст, и ги доведох до реката, която се нарича Затиуса , и при друга река, наречена Ереуса. И тогава имаше три големи реки. И населих земята Карвунска, наречена българска; беше опустяла от елини за 130 години. "
Brightman
11 Мар 2012 21:57
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Смесени бракове, небългари???

Ами тя си го е написала. Няма нужда от шпионаж.
-
Нямаше да се ровя в архива, но ми стана любопитно, защо под всяка тема въпросното лице не се занимава с темата, а само с мен и само да плюе партията ми я влече. За момент си помислих, че е един познат, дето изгонихме от партията, а пък то работата се оказа, че атаката била от чужбина, от човек израснал там и вероятно чужд гражданин, адвокат със седем годишна практика, със смесен произход и смесен брак. Ами то си е направо световен заговор.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Brightman
Brightman
11 Мар 2012 22:06
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
и насели земята Карвунска, която опразниха римляни и елини.”

И коя земя опразват "рилмяни и елини" в 272 г. ?
-
А относно употребата "българи" 11 век е твърде късно за да може да даде някакви сведения за произхода на названието.
Pisi Misi
11 Мар 2012 22:11
Мнения: 4,602
От: Bulgaria
Brightman


То хубу викаш е късно, ама "македонците" никакви ги няма до 1945 година. Особено пък в 11 век. Доста документи и защо пък не ги споменават тез хора.
Aranita
11 Мар 2012 22:12
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Оххх направо съм поласкана. Чак до 2004г. е ровил за мои прастари мнения, което означава, че добре съм го ръчнала турчина с гръцките дядовци.
Лека Ви нощ и не се хабете излишно.
Aranita
11 Мар 2012 22:23
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Не мога обаче да не Ви развеселя с едно негово фамозно архивно изказване. Забележете, цитирам форумен смях след негово изказването, а не личността му:



Мисля, че не е зле да се въведе културен ценз за аспирантите-политици. Едно изпитче, да кажем... Иначе съвсем ще я забатачим. Ако наистина искате да се посмеете проследете цялата дискусия. Нонсенсът от последните два дни е повторен, но в по-комичен вариант.Натисни тук


Карамфилов
23 Май 2011 17:42
Мнения: 2,235
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Чета тук и ми стана смешно.
От Брайтмана политик няма да излезе.
Един политик като каже някаква щуротия, мине - не мине много, па я замаже, така че не се разбира какво е искал да каже. Главната тиква на републиката ми е най-добрия пример.
А Брайтмана изтърси величайшата глупост, че космическия прах затрупвал всичко на земята, при това днес ми се мярна май един см на година, и продължава да упорства!
Начи, прахът, обикновения земен прах (космическия е около няколко десетки хил. тона на година за цялата земя - едно нищо), покрива със скорост 1мм/година, което напр. дава, че ако нещо е било изоставено в началото на летоброенето ни, сега е под двуметров земен пласт.
Брайтмане, църквите по турско са били вкопавани, приеми го това и карай напред, че и други ти се смеят и тоя файтон хора, дет е вашата партия, ще те напусне вече.

Добави мнение   Мнения:646 « Предишна Страница 21 от 33 19 20 21 22 23 Следваща »