Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
In Technology We Trust
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:699 « Предишна Страница 29 от 35 27 28 29 30 31 Следваща »
Engels
03 Фев 2018 23:57
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Хората вече са изхвърлили на Луната 400 000 килограма боклук
Замърсяването вече не е проблем само на Земята. Въпреки, че все още не са заживели за постоянно на Луната, хората вече са успели да изхвърлят 400 000 килограма
там.
Голяма част от тези остатъци са оставени след дванадесетте пътувания на хора до Луната. Учените от Земята са преценили, че връщането на лунните посетители вкъщи би било по-евтино и по-просто, ако превозното им средство се отърве от възможно най-голямо количество ненужно оборудване. Като се добавят и остатъците, натрупани от безпилотните мисии до спътника на Земята, то може да се каже, че има цяло сметище в орбита над главите ни.
По-голямата част от боклука на Луната е резултат от разбиването на космически кораби, опитващи се да кацнат там – това са над 70 машини. Останалата част от боклуците е миш-маш от човешки инструменти, странно документиращи краткия престой на човееството на Луната.
Тъй като е по-лесно да се върне на Земята с възможно най-малко тегло, всяка лунна мисия е оставила по около 10 300 килограма ненужни предмети – модули, машини и разни материали, свързани с мисията до Луната. Наред стова има и 96 торби с органични човешки отпадъци върху лицето на Луната.
В името на справедливостта трябва да се отбележи, че хората не са оставили само отпадъци на Луната. Малък алуминиев паметник, оставен от екипажа на Аполо 15 в памет на загиналите астронавти, също разнообразява тихия лунен пейзаж.
Engels
04 Фев 2018 00:00
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Intel влага $100 млн. в летящо такси
Intel насочва инвестиции в размер на 100 млн. долара към малката компания Joby Aviation, за да й помогне да доразработи своята технология за електрически летящи таксита.
Микро-самолетът на Joby е в процес на разработване от 2015 г. Машината има няколко двигателя и използва усъвършенствана система за накланяне, която насочва роторите нагоре за вертикално излитане и кацане, но ги завърта напред за енергийно ефективен полет подобно на обикновено самолет с крила.
Убедени, че дръзката концепция изобщо не е шега, група нови инвеститори, водени от Intel, сред които е и Toyota, предоставиха на Joby 100 млн. долара във втори кръг на финансиране на разработката. Според фирмата, нейните летящи таксита вече са на етап изпитателни полети.
Микро-самолетчето на Joby е с 5 места. То може да лети над 240 километра с едно зареждане. Способно е да се движи по-бързо от съществуващите робокоптери и обещава да бъде 100 пъти по-тихо от конвенционалните самолети по време на излитане и кацане.
Engels
04 Фев 2018 00:02
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Изкуственият интелект може да спаси планетата
Има няколко начина, по които изкуственият интелект (ИИ) може да помогне за спасяване на планетата, според нов доклад на Forum-PwC, публикуван в Давос, Швейцария, по повод Световния икономически форум.
Използването на автономни и свързани електрически превозни средства е най-лесно забележимата от всички възможности. В тази сфера изкуственият интелект ще катализира прехода към „мобилност на поискване”, пише GreenTech.bg. Чрез оптимизиране на трафика по улиците, алгоритмите за екологично управление и системите за споделено пътуване транспортните системи ще могат значително да намалят своите вредни емисии.
При разпределените енергийни мрежи ИИ може да усъвършенства предсказуемостта на търсенето. Това на свой ред ще доведе до по-адекватно предлагане на енергия. Умните енергийни системи ще дадат ръст на системите за съхранение на енергия, ще подобрят ефективността на мрежите, ще усъвършенстват управлението на натоварването. Същевременно така ще се интегрират възобновяемите енергийни източници и ще се постигне по-добро ценообразуване.
Интелигентните селскостопански системи могат да се развиват чрез ИИ и роботиката. Тук роля могат да изиграят системите за събиране на данни, автоматизирано вземане на решения и извършване на корективни действия. Умните технологии в селското стопанство могат да откриват заболяванията при растителните култури с по-голяма скорост и ефективност от най-добрия фермер. Те могат да осигурят навременно хранене на животните във фермите – спестявайки вода, торове и пестициди и създавайки по-малко отпадъци.
Друг начин, по който ИИ може да помогне за опазването на планетата, според доклада, е чрез интелигентен отговор на болестите и епидемиите.
Анализите, симулациите и данните в реално време за природни бедствия могат да подобрят подготовката за реагиране при подобни извънредни ситуации и съответно реакцията при настъпването им, включително ранните предупреждения.
Интелигентните, свързани градове могат да се превърнат в следващата сфера на иновация с активното участие на ИИ. Технологиите могат да помогнат при зонирането, изграждането и управлението на градските ресурси.
Подобрената реалност и виртуалната реалност могат да се използват и за предоставяне на данни в реално време за енергията, потреблението на вода и трафика.
Въоръжени с изкуствен интелект, цифровите геопространствени платформи за управление могат да позволят екосистемите да бъдат наблюдавани и контролирани, моделирани. Това може да е предпоставка за справяне с проблеми като незаконна сеч и обезлесяване, добив на вода, риболов и бракониерство.
Разбира се, всичко това са потенциални приложения. Дали те ще бъдат приложени разумно и адекватно е въпрос на решение от страна на… естествения интелект.
D4D5
04 Фев 2018 00:09
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Микро-самолетът на Joby е в процес на разработване от 2015 г. Машината има няколко двигателя и използва усъвършенствана система за накланяне, която насочва роторите нагоре за вертикално излитане и кацане, но ги завърта напред за енергийно ефективен полет подобно на обикновено самолет с крила.


Само ми е чудно как ще се разминават самолетчетата из въздуха, когато небето се препълни с тях. И на къв принцип ще бачка въздушният КАТ.
rorik
04 Фев 2018 00:51
Мнения: 15,950
От: Bulgaria
И на къв принцип ще бачка въздушният КАТ.




Ми само ще ги снима.
D4D5
04 Фев 2018 00:52
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Ако шоферът е пиян, как ще го приземяват?
Engels
04 Фев 2018 12:29
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Airbus тества успешно безпилотно такси
Машината излита и се приземява напълно самостоятелно.
Пазарът на въздушни таксита може да изпревари този на самоуправляемите автомобили, съдейки по успешните експерименти с подобни машини, които вече извършват компании от ранга на Airbus.


Още през ноември миналата година авиокомпанията Airbus съобщи, че подготвя за изпитания летящ апарат Vahana, а тази седмица стана ясно, че тестовете са преминали успешно. Експерименталното летящо такси има размери 6,2х5,7х2,8 м и тежи 745 кг.
Към момента става въпрос за излитане и кратковременен престой във въздуха на неголяма височина – по-точно, за 53 секунди на височина 5 метра. Апаратът е излетял и се е приземил самостоятелно, без външно управление. Извършени са успешни тестове в два последователни дни.
Екипът на проекта Vahana продължава разработката и скоро ще проведе нови изпитания. Привлечен е и нов партньор в лицето на компанията Magicall, която специализира в различни компоненти и устройства, вкл. двигатели, генератори, индуктори и др.
Предполага се, че следващият прототип или серийните модели на безпилотното такси Vahana ще използват компоненти именно от Magicall. Все още няма яснота кога летящите машини ще влязат в комерсиална употреба.
Engels
05 Фев 2018 23:36
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Учени ни приближават до изкуствения мозък
Нов вид свръхпроводящ превключвател може скоро да позволи на компютрите да вземат решения подобно на начина, по който го правят хората. Ако това се случи, изкуственият интелект може действително да се превърне в „изкуствен мозък”. В бъдеще тази нова технология би могла да се окаже по-ефективна от човешкия разум в области като транспорта и медицината например.

Подобно на биологичния мозък, превключвателят „се учи”, като обработва електрическите сигнали, които получава, и произвежда подходящи изходни сигнали, обясняват изследователите от Националния институт по стандарти и технологии (NIST) в САЩ, разработващи системата. Процесът репликира функцията на биологичните синапси в мозъка, които позволяват на невроните да комуникират помежду си.

Изкуственият синапс, описан в публикация на Science Advances, има формата на метален цилиндър и е широк 10 микрометра. Той е проектиран така, че да може да се учи чрез опита или дори от околната среда.

Както става все по-често в областта на изкуствения интелект, синтетичният превключвател се оказва по-добър от биологичния си аналог. Той използва много по-малко енергия, отколкото мозъка на човека. Освен това „изстрелва” сигнали много по-бързо от човешките неврони – 1 милиард пъти в секунда. За сравнение, човешките синапси изпращат сигнали по около 50 пъти в секунда. Това има значително въздействие върху обработката на информация, тъй като колкото е по-голяма честотата на излъчваните и получаваните електрически сигнали, толкова по-силна става връзката между синапсите.
Иновативният комутатор има за цел да подобри възможностите на т.нар. „невроморфни компютри”, способни да поддържат изкуствения интелект, което някой ден може да се окаже от жизненоважно значение за подобряване на способността за възприемане и вземане на решения от интелигентните устройства – например, самоуправляващи се автомобили и дори диагностични инструменти за откриване и третиране на рак.

Най-големите производители на автомобили в света инвестират в технологии, които могат да заменят човека-водач, но все още са далеч от тази цел. Независимо от това колко безопасни са автомобилите без шофьор, в крайна сметка AI-водачът рано или късно ще се изправи пред моралната дилема – да реши дали да даде приоритет на безопасността на своите пътници или на други хора, които биха могли да бъдат замесени в потенциален сблъсък. Интелигентният превключвател би могъл да е основа на изкуствен мозък с много по-голям капацитет да се справи с подобни сложни решения с елементи на етични дилеми.

Комутаторът може също така да помогне за разработване на по-прецизен изкуствен интелект, който диагностицира сърдечни заболявания или ракови състояния. Например, лекарите от болница „Джон Радклиф” в Оксфорд, Великобритания, неотдавна успешно изпробваха изкуствен мозък, който надминава способността им да откриват животозастрашаващи сърдечни заболявания. В тази област новият превключвател може да изиграе критична роля.

Докато AI може да промени изцяло представите ни за медицината, конвенционалните компютри, които управляват тези системи за изкуствен интелект, все още се борят с привидно по-прости задачи като разпознаване на контекста. Това е така, защото – според изследователите от NIST – те не пазят спомените по същия начин като човека. Нашият мозък обработва информацията и съхранява спомените в синапсите едновременно. Компютрите обаче изпълняват двете задачи поотделно. Новият изкуствен синапс се справя и с този проблем, позволявайки на компютрите действително да наподобяват човешкия мозък.

Въпреки че превключвателят все още е в ранен етап на изпитания, изследователите са убедени, че той ще може някой ден да захранва ново поколение изкуствени мозъци, способни да подобрят съществуващите възможности на системите за изкуствен интелект.
Engels
13 Фев 2018 23:41
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
2 вида тънкослойни слънчеви клетки постигнаха рекордна ефективност – 18,72% и 17,88%
Соларните модули от медно-индиево-галиев селенид (CIGS) на производителите Solibro и MiaSolé постигнаха рекордна ефективност, обяви компанията-майка Hanergy. CIGS соларните модули с двойно стъкло са регистрирали 18,72% ефективност, а CIGS соларните модули върху гъвкав субстрат – 17,88%. Радостта на производителя идва от нарастващите възможности соларни клетки да се вграждат в съвременните автономни машини – самоуправляеми коли и автобуси, както и дронове – за постигане на енергийна самостоятелност.

Свръхефективните, тънки и гъвкави слънчеви панели са произведени с помощта на галиев арсенид (GaAs) – полупроводник, който е устойчив на влага и ултравиолетови лъчи. Панелите са изградени от тънък слой галиев арсенид върху монокрисална GaAs пластина, използвайки процес, известен като „отлагане чрез металоорганично химично изпаряване“ (MOCVD). След това тънкият слой се отлепва от подложката, за да се получи гъвкава, лека слънчева клетка.

Тези тънки слънчеви панели могат да бъдат приложени в различни ситуации, включително и на гърба на раница за зареждане на съдържащите се в нея електронни устройства със слънчева енергия.

Модулите на база GaAs постигат ефективност до два пъти по-голяма от тази на традиционните гъвкави слънчеви клетки, а в лабораторни условия са достигали дори до 28,8%. Компанията Hanergy вече работи в партньорство автомобилни производители за прилагане на такива ултра-ефективни соларни модули в панорамните покриви на автомобили, безпроблемно интегрирайки слънчевата енергия със стила. Леките и гъвкави слъченви клетки са още по-атрактивни за вграждане в дронове, тъй като могат да подпомогнат продължителността на полета, без да влияят на аеродинамиката.
Engels
13 Фев 2018 23:46
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Летящото такси Ehang минава изпитания с хора
Китайската компания Ehang напредва бързо със своя проект за летящо такси. Иновативното возило, показано за първи път на CES 2016 г., вече преминава изпитания с хора.

Изработен от въглеродни влакна и епоксидна смола в съчетание с алуминиева сплав, Ehang 184 развива максимална скорост от 130 км/ч. Автомобилът може да лети с круизна скорост в продължение на 25 минути, пише GreenTech.bg.
Презареждането на батериите, захранващи електрическите двигатели на Ehang 184, отнема около час. Летящото такси е способно дори да издържи на ураганни ветрове от седма степен.
Наскоро публикувано видео от компанията показва как в мини-самолета се качват множество пътници, включително главният изпълнителен директор на компанията Хуажи Ху и китайски висши държавни служители като заместник-кмета на Гуанджоу Уанг Донг.
Самолетът се справя добре в различни сценарии. Той лети при тежка мъгла и в условията на силен вятър, за който фирмата твърди, че е тайфун от седма степен.
Също така може да се види, че автомобилът е способен да лети през нощта, като се издига на височина от 300 м, и да извършва полети на дълго разстояние – до 8,8 километра. Компанията твърди, че е покрила разстояние от 15 километра в отделни тестове.
„Това, което правим, не е екстремен спорт – безопасността на всеки пътник винаги е на първо място. Сега, след като успешно тествахме Ehang 184, наистина съм развълнуван да видя какво ни обещава бъдещето по отношение на въздушната мобилност”, казва Ху.
Перспективите летящото такси скоро да влезе в действие са реални. Ehang вече има споразумение с щата Невада в САЩ да извърши тестове там, както и договор за изпитания с транспортната комисия в Дубай. Ако тестовете преминат успешно, возилото скоро може да заработи официално.
Engels
15 Фев 2018 04:43
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Робот на Boston Dynamics може да отваря врати
Той се справя и с други задачи като изкачване на стълби или миене на чинии

Boston Dynamics публикува нов видео материал, в който роботът им SpotMini демонстрира уменията си - да отваря врати и да ги задържа отворени, докато друг робот премине през тях. За целта Boston Dynamics са монтирали подвижна ръка в горната част на корпуса на робота.

SpotMini може да се справя и с други задачи като преноса на предмети, изкачване на стълби и дори миене на чинии. Теглото на робота е 30 килограма, а масата, която може да пренася е 14 килограма. Ориентацията в околната среда става чрез стереокамери, камери, улавящи дълбочината на помещения, сензори за позициите на крайниците и натоварването, на което са изложени.
Engels
17 Фев 2018 11:35
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Путешествия к Луне
Книга рассказывает о Луне: о ее наблюдениях с помощью телескопа, об изучении ее поверхности и недр автоматическими аппаратами и о пилотируемых экспедициях астронавтов по программе «Аполлон». Приведены исторические и научные данные о Луне, фотографии и карты ее поверхности, описание космических аппаратов и детальный рассказ об экспедициях. Обсуждаются возможности изучения Луны научными и любительскими средствами, перспективы ее освоения. Книга предназначена тем, кто интересуется космическими исследованиями, приступает к самостоятельным астрономическим наблюдениям или увлечен историей техники и межпланетных полетов.

http://torrents43.com/torrent/943628/АГ+Сурдин+ред+%7C+Путешествия+к+Луне+2011+DJVU
Engels
18 Фев 2018 14:53
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Пилотируемые полеты на Луну
Автор: Иван Шунейко
Название: Пилотируемые полеты на Луну
Год: 1973
Издательство: Государственный Комитет Совета министров СССР по науке и технике
Выпуск Итоги науки и техники из серии Ракетостроение, том 3, «Пилотируемые полеты на Луну, конструкция и характеристики Saturn V Apollo» является обзором и систематизацией работ, информация о которых опубликована в изданиях ВИНИТИ АН СССР в 1969—1972 гг. В томе 3 описываются конструкция, весовые, летные характеристики и космические летные испытания ракеты-носителя Saturn V и корабля Apollo. Рассматриваются системы управления корабля Apollo, принципы прицеливания траектории полета Земля-Луна-Земля, навигация, коррекция траектории полета, методы аварийного возвращения. Описываются полеты на Луну кораблей Apollo-11, 12, 13, 14, 15, 16 и 17, анализируется механика полета, посадка на Луну, взлет с Луны и возвращение на Землю. Библиографический обзор литературы и рефератов, опубликованных в изданиях ВИНИТИ АН СССР, приводится в конце каждой главы. Выпуск рассчитан на научных работников, инженеров-конструкторов, специалистов по испытанию и эксплуатации, преподавателей, аспирантов, работающих в области астронавтики, космической ракетной техники и авиации. Книга предназначается и для специалистов смежных с астронавтикой наук, интересующихся космической ракетной техникой, обеспечивающей полет человека на Луну.
http://torrents43.com/torrent/400166/Иван+Шунейко+%7C+Пилотируемые+полеты+на+Луну+1973+FB2
wreckage
18 Фев 2018 15:01
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Робот на Boston Dynamics може да отваря врати

fucking creepy dawg
https://www.youtube.com/watch?v=wXxrmussq4E
Дорис
18 Фев 2018 15:51
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
С небивал ужас гледам два кулокрана, накацани от гарвани, в градината на РККА - копат метродупки. Досущ нещо от филма "Война на световете".
Engels
18 Фев 2018 16:42
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
ЕС финансира проект с дронове и безпилотни подводници
Проектът „Океан2020” е в подкрепа на мисии за морско наблюдение и забрана, като за целта в операциите на флота ще бъдат включени безпилотни летателни апарати и безпилотни подводници. Получената информация заедно с данните от традиционните системи ще позволяват на командния състав да има цялостна представа за промените в ситуацията.

Проектът ще се управлява от консорциум, ръководен от Leonardo S.p.A, обединяващ 42 партньори от 15 държави от ЕС. Той ще бъде финансиран с безвъзмездни средства в размер на близо 35 млн. евро. През 2019 г. като част от проекта ще се проведат две практически демонстрации — една в Балтийско море, ръководена от шведския флот, и една в Средиземно море под ръководството на италианските военноморски сили.
Engels
18 Фев 2018 16:55
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Как да върнем големите технологични компании обратно от тъмната страна на силата
Преди си мислехме, че технологичните продукти винаги ще бъдат сила, водеща към добро. Бяхме примамени от удобството и лесната им употреба, от идеята за безплатен достъп до всичко и всички. Не виждахме тъмната страна – докато не стана твърде късно. Дотогава вече бяхме пристрастени, с ужасяващи последствия за публичното здраве, демокрацията и икономиката, пише за Financial Times рисковият инвеститор, участвал в ранните етапи на финансиране на Facebook и Google, Роджър МакНамий.
Технологичните компании провеждат психологически експеримент с милиарди хора.
В стремежа си към печалба интернет платформите нанасят удари върху умовете на децата. Правителства, учители и родители трябва да се намесят, за да решат тази криза.
Макар че Google премахна огромен обем неподходящо съдържание от YouTube Kids, все още не е взел адекватни предпазни мерки, за да не допуска публикуването на подобно съдържание. A YouTube се превърна в мястото за привличане и обучение на екстремисти.
Facebook наскоро въведе Messenger Kids – услуга за съобщения, чиято основна функция явно е да обучи децата за живот, изживян в екосистемата на продукта. За тийнейджърите Instagram се превърна в оръжие за психологически тормоз.
Западните демокрации се нуждаят от координиран отговор на манипулацията на техните населения от враждебни сили. Само Facebook се ползва от над 2 млрд. души.
В свят на неограничен достъп до информация дезинформацията се разпространява бързо. Резултатите от търсачката на Google могат да бъдат изманипулирани с конспиративни теории и абсурди. Facebook се възползва от страха и гнева на потребителите до такава степен, че мнозина са уязвими към манипулация от онези, които използват алгоритмите и архитектурата му, за да подкопаят демокрацията и да навредят на безсилните.
Кризата, пред която сме изправени днес, е резултатът от лоши стимули, създадени от рекламните бизнес модели, лошата преценка на мениджърите и неефективните регулации, допълва МакНамий.
Facebook и Google станаха толкова големи и мощни, че може би са нужни нови подходи към регулиране.
Engels
18 Фев 2018 16:58
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Във Ferrari вече работят върху електрическа суперкола
Ръководството на концерна Fiat Chrysler Automobiles в лицето на неговия генерален директор Серджио Маркионе реагира гневно на журналистически въпрос относно мнението му за динамичните качества на автомобилите Tesla, съобщава Autoevolution.
Босът на FCA буквално е изпаднал в ярост, след като бе запитан дали не се притеснява от факта, че Tesla Model S P100D ускорява от 0 до 96 км/ч по-бързо от Ferrari LaFerrari. Все пак Маркионе е успял да се овладее и да се измъкне с отговора, че първата истинска електрическа суперкола в света ще бъде направена именно от Ferrari и ще отговаря на всички стандарти на марката, предаде Automedia.
Мениджърът отказа да разкрие как компанията ще направи такъв модел, но от думите му става ясно, че Ferrari вече работи по подобен проект. Най свой ред изданието отбелязва, че италианският производител има солиден опит във Формула 1, където през последните години се развиват хибридни технологии. И някои от тях могат да се използват именно в тази посока.
Според информацията на Autoevolution бъдещата електрическа суперкола на Ferrari ще гони ускорение от 0 до 96 км/ч за по-малко от 2 секунди. Засега с подобен резултат може да се похвали Tesla Roadster, при чиято премиера беше обявено, че нейните показатели ще бъдат около 1,9 секунди.
Engels
18 Фев 2018 17:03
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Човечеството изостава от темпа на развитие на технологиите
Като цяло човечеството започва да изнемогва и все повече да изостава на темпото на развитие на технологиите. При това не става дума само за регулациите, човечеството като цяло се бори с това, че технологиите много бързо навлизат на различни пазари. Това мнение изказа в студиото на UpDate главният изпълнителен директор на Gradient Flow Георги Стоянов, когото познаваме и от приложението за снимки Lucid.
Той даде за пример президентските избори в САЩ от 2016 г. „Доста хора казаха, че понеже ние сме податливи на мнението на нашите приятели, ако те могат да бъдат ясно таргетиртани и да приемат по-лесно някаква идея, това влияе на цялото общество. Нашите мозъци са свикнали все още да имат по около 150 човека познати. Но в социалните мрежи доста от нас имат над 500, над 1000 познати“.
В това отношение според него има два аспекта. „Не вярвам, че прогресът може да се спре. Промените ще се случат. При това регулациите винаги действат малко репресиращо на иновациите, но са един вид нужно зло. Защото в противен случай някои хора може да бъдат изтласкани и да останат без работа, което не е добре, защото живеем в социален строй“, каза Стоянов. По думите му обаче е факт, че регулиращите органи като една голяма бюрократична система се движат бавно, а темпото на развитие на технологиите се забързва. Така че според него може би решенията за регулациите трябва да се забързат повече.
Експертът коментира и развитието на изкуствения интелект като една от „горещите теми“ в сектора на технологиите днес. Според него в скоро време ще станем свидетели на цялото преминаване на алгоритмите от сървъри на мобилни устройства, като това ще забърза процеса. „Това се забелязва и от години впрочем – например филтрите на Snapchat трябва да се изчисляват на телефона, за да става всичко в реално време“, каза Стоянов.
В по-дългосрочен план той залага на това, че индустрията ще се движи в посока невробиология и психология. Тези неща у хората ще се репликират към компютрите и това е правилният начин, каза Стоянов. „Вземането на решения от хората е сложен процес, но в същото време той може да се декомпозира на по-елементарни процеси“, коментира гостът.
Добави мнение   Мнения:699 « Предишна Страница 29 от 35 27 28 29 30 31 Следваща »