Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
...из мрежата - Антибългарите и нашата перспектива като народ
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:1676 « Предишна Страница 64 от 84 62 63 64 65 66 Следваща »
Banshee
29 Апр 2018 11:44
Мнения: 8,236
От: Bulgaria
... присяща ли съ за фалшификата Балканджи Йово в учебните ни програми?

Със същия успех можеш да наречеш фалшификат и ирландската "Johnny I Hardly Knew Yа". Или да обвиниш в плагиатство единия от двата шедьовъра защото много си приличат. И май са от едно и също време. Ма на тях нищо няма да им стане от това.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Banshee
D4D5
29 Апр 2018 11:47
Мнения: 7,438
От: Bulgaria
Ся ще припомня и за едни други плагиати:

https://www.youtube.com/watch?v=8KcHg5ZOIgU

Banshee
29 Апр 2018 11:58
Мнения: 8,236
От: Bulgaria
https://www.youtube.com/watch?v=wFUTHcjiZGo
И тук героят остава накрая без ръце, крака и очи., но какво е това в сравнение с неволите на тия дето не им давали достъп до "секретните" издания в библиотеката на института или в стола- до десерта за партийци.
Кайзер Созе
29 Апр 2018 12:21
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Нацията е съпреживяване стъпило на общи митове-какъвто е и измисляният фолклор, записани на език и граматика също толкова синтетични. Отказът от съпреживяване , да не използвам пак библейски, универсални паралели, ще наречем космополитизъм. Казват че е характерен за аристократи и други дегенерати. И колко да е автентичен стъпил на бюрократски еврофондове отпускани от меритоктати в брюксел-където са и нашите калинки? Колкото патреотарството на евродепутата Джамбазки кльопащ еврозаплата за да продава евроскепцтицизъм.
Кайзер Созе
29 Апр 2018 12:32
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Да не пускам Шушана

https://m.youtube.com/watch?v=E0jqZQrnTE0
Banshee
29 Апр 2018 12:37
Мнения: 8,236
От: Bulgaria
. Отказът от съпреживяване , да не използвам пак библейски, универсални паралели, ще наречем космополитизъм

В кавички обаче, защото един уважаващ се космополит не би трябвало да се отказва от нещо ценно, ако го е намерил наблизо, а не в някакъв център на вселената, защото не би трябвало да признава такъв.
wreckage
29 Апр 2018 12:38
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
ако българин се сблъска с антибългарин, дали ще се получи ено големо БУМММММ! както стаа ф науката?
Кайзер Созе
29 Апр 2018 12:43
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Вентърът на космополита е Аза. Само дето го е срам от произхода му. От там и диалектическите му противоречия. Нещо като срамЪ на патриотаря от бъдещето му и дезертация от мизерното настояще в измислен Златен век.
Тъй че анхилация няма-всъщност са с един заряд но различно конфигурирани.
Кайзер Созе
29 Апр 2018 12:51
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Кримският национализъм на Сидеров си е чист космополитизъм. Ако даваха йени и с флага на Империята на залязващото слънце ще се заметне. Божо Вампора кат кърлеж би се впил в еврокинти....национални специфики.
Еврокомисарките ни пък са си също толкова националистки.-голяма Германия и Франция им плащат не защото нямат собствени патки в излишък! а заради представителство на нациите в бюрокрацията.
wreckage
29 Апр 2018 12:51
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
начи и двамата са ненаучни. Кофти, по-добре да има БУМММММММ!
Кайзер Созе
29 Апр 2018 12:54
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Пронвай със сабото. Издебни ги на горещ ламаринен покрив кат искаш феерия.
Памфуций
29 Апр 2018 13:15
Мнения: 4,328
От: Bulgaria
Май никой не може да предложи смислен разговор за бъдещето - ни патриоти, ни национални нихилисти. Пък и не може да има смислен разговор за бъдщето, в който не участва миналото.
Всеки, който си въобрази, че може да раздава шамарчета, става накрая смешен.

Ма да, тя опозицията несъмено е "патриоти" - "национални нихилисти". Впрочем "патриоти" адресира родното място, докато "националисти" - квази-религиозната концепция за въображаемо братство , базирано на принадлежността към една общност (от типа "братя българи".
Хайде да адресираме един смислен въпрос - този за отношението към държавата и нейните институции. Националистическото обяснение (последно предложено ни от Сула) е, "дългите тъмни векове на робството". Но не дава обяснение за шестте поколения отрасли в свободната България на дядо Йоцо.
Ако през миналото - като социален опит , трябва да предлагаме смислен разговор за настоящето и бъдещето и то точно в опозицията "национализъм" - "нихилизъм", то неминуемо ще се сблъскаме с ролята на българския национализъм, националисти и националистически органзации за българската държава - от убийствата на Вълкович, Белчев и Стамболов, през прехваленото Илинденско-преображенско въстание (което доведе до началото на обезбългаряването на Македония и Източна Тракия), през трите войни, довели до две национални катастрофи, белия терор, до ВМРО и неговата държава в държавата и стигнем до убийството на генерал Луков, организации като "Отец Паисий", "хан Крум", "Бранник", "Ратник" и подобни, а в по-ново време и до Възродителния процес.
Като помощ в осмислянето на таз опозиция , помага осмислянето на това как една "национално нихилистична" организация като комунистите, които искаха да правят троцкистка съветска република от България, сетне застанаха зад македонизма, издигнаха лозунга за тракийска, мизийска, добружданска нации, денационализираха Пиринския край, юрнаха се да създават "турска", "помашка" и "циганска интелигенция" , а накрая стигнаха до покръстванията на цигани и помаци и до Възродителния процес и ОКЗНИ.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Памфуций
Кайзер Созе
29 Апр 2018 13:17
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Част от миналото несъвършено.
Кайзер Созе
29 Апр 2018 13:23
Мнения: 17,770
От: Palestinian Territory, Occupied
Трудно се постига сатори в претъпкан софийски трамбай. Но пътниците имат обща карма ако дерайлира. Дори и вонящият на шкембе и бира твой съсед да е предизвиквал гадене до преди миг. Нещо подобно е общата историческа съдба. Е, в момента май мотрисата и е изпушил мотора и по-нетърпеливите дцапат пеш към терминали едно и две.
sluncho6
29 Апр 2018 13:32
Мнения: 10,597
От: United States
>>><<<
Аз пък да пусна Кристиян да изпее една любима песен на Любе ...https://www.youtube.com/watch?v=pypr2Vv0N-A&app=deskto
Плътеник
29 Апр 2018 20:00
Мнения: 3,561
От: Bulgaria
Нацията е съпреживяване стъпило на общи митове-какъвто е и измисляният фолклор, записани на език и граматика също толкова синтетични. Отказът от съпреживяване , да не използвам пак библейски, универсални паралели, ще наречем космополитизъм.

Нацията е "въобразена общност". Тя не е даденост, тя е конструирана и съответно подлежи на реконструкция, а в определени случаи и на деконструкция. Отказът от съпреживяване на утвърдените митове не е задължително космополитизъм и "отказ от принадлежност", а различен поглед към същността на нацията. Впрочем утвърдената ни към момента митология определено не е основа за "съпреживяване", а за разделение и противопоставяне - примерите за това са безброй. В този смисъл "националната ни митология" е антинационална. Ако не си конструираме удовлетворителна за всички групи в рамките на нацията митология, нацията няма бъдеще и ще се разпадне. Ако искаме нацията да има бъдеще, митологията ни трябва да е възможно най-много отдалечена от миналото. Най-малкото защото нацията ни не идва "от недрата на времето", а е модерна конструкция (и далеч, далеч не е единствена в това отношение). Ако продължаваме по утвърдения и явно неработещ модел, ще се сочим с пръст, ще се делим на "българи" и "антибългари" до състояние на цялостен национален разпад.
TheBahurKing
29 Апр 2018 20:11
Мнения: 2,680
От: Bulgaria
Ако продължаваме по утвърдения и явно неработещ модел, ще се сочим с пръст, ще се делим на "българи" и "антибългари" до състояние на цялостен национален разпад.

Което прочее е в ход от години.
От Левски vs ЦСКА, през БСП vs СДС, до БСП vs ГЕРБ днес...
"Умрем да мразим" vs "Съединението прави силата".
Плътеник
29 Апр 2018 20:22
Мнения: 3,561
От: Bulgaria
Впрочем още по-важно от митологията е нацията да убеди членовете си, че за тях има смисъл (и полза) от нея. Само тогава тя има бъдеще, това би била основата и на привличането на нови (и стари) хора и общности към "националната идея". Иначе бъдеще няма. Ако ще да се "обезантибългарим" до степен на цялостна удовлетвореност на малцината "българи" от славното им минало, започнало още преди появата на човека.
Плътеник
29 Апр 2018 20:34
Мнения: 3,561
От: Bulgaria
Не ми е ясно с какво допринася за сплотяването на нацията тиражирането на откровени глупотевини и лъжи в днешните ни учебници и тестове по история като
- най-точният познат на света древен календар е прабългарският, който впоследствие китайците взаимстват
- "изобразените на картинката предмети са от гроба на кан (sic!) Аспарух", какъвто гроб, и да е имало, е напълно неизвестен на науката
и т. н.
С какво лъжите са народополезни, умът ми не го побира.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Плътеник
Стайнбек
29 Апр 2018 20:47
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Плътеник, значи трябва да забравим миналото си? Щото иначе не сме модерни?
Народ без минало е и без бъдеще, нали знаеш?!
На кого ли е изгодно това?...
Добави мнение   Мнения:1676 « Предишна Страница 64 от 84 62 63 64 65 66 Следваща »