Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Георги Господинов: У нас все още дремят социалистическият манталитет,
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:217 « Предишна Страница 4 от 11 2 3 4 5 6 Следваща »
Фрида
08 Окт 2005 17:50
Мнения: 971
От: Bulgaria
Ааа...а, ето от къде съм имала онези асоциации за онова място...той бил писал оди за к....а. Пък естествения му роман няма да го прочета, щото имам сериозни подозрения, че ще е нещо изкуствено и префърцунено.
генетик
08 Окт 2005 17:52
Мнения: 2,336
От: Bulgaria
Иванов ! Така си е, както казваш! Жалки са такива оплаквачки като господина, които не виждат блатото, в което плуват, но продължават да каканижат за онова, соц-блато, където било еди-кво си... Само че в онова време се е създавало, а сега хем се хули създаденото, хем се присвоява къде тайно, къде явно. По лицемерие, безочие и порочност сегашното блато значително "превъзхожда" соца.
Та ... за какво преодоляване ставаше дума, г-н Грибоедов?...


Ей го на икзампъл обобщающ, носещ нежно немско име, подобающо на хурикан повече.
Ми не се създава, либиге Фрида, оти все още плюваме и плуваме във въпросното комунистически оцветено блато.
Излез ма, мила, разпитай хората какво очакват и как си го представят туй държаата да функционира... ще срещнеш доста като тебе да мислят, ма вместо да ти светне, че туй е то блатото и вий сте му блатните молекули, ще се възгордееш по яташки, че "видите ли, права съм".
В туй време вашите идоли, вождовете-строители на онази митична България от преди 10.10. '89-та са капиталисти по-зверски и от американците. Богати по световни мерки, плуващи в гнилата капиталистическа икономика като рибки. Па ти си драпай клавиатурката, драпай си я, те имат нужда от уфсе да стрижат.
Shako
08 Окт 2005 17:56
Мнения: 1,638
От: Bulgaria
Нема как да изброиш купищата плява сътворена от соц реалистите, цуцурко.
Препрочиташ ли си Ст.Ц. Даскалов от време на време?
Имаше няколко добри поети по онова време и или бяха докарани да самоубийство или до просяшка тояга или забранени за публикуване навеки.
Не мое да не знаеш, че Политбюро заповядваше под страх от преследване, че и разстрел пренаписването на романи, ако нещо на другарите не им хареса образа на партийния човек.
цуцурко
08 Окт 2005 18:05
Мнения: 1,588
От: Bulgaria
Добре де, така е, но има и стойностни единици.
А сега как е, като го няма Политбюро?
Не инфлация, стагфлация му се вика...
цуцурко
08 Окт 2005 18:09
Мнения: 1,588
От: Bulgaria
Па май направо си е стагнация... Впрочем, в естествен роман, както и в цялото творчество на автора, се суче тънката нишка на носталгията... Ами да вземе да осмее героите на днешния ден, по-героично е някак си.
Фрида
08 Окт 2005 18:17
Мнения: 971
От: Bulgaria
Генетик, не са ми били любими комунистическите идоли, нито са ми любими капиталистическите /те съвпадат почти/. Но кажи, защо държиш толкова на сегашното миризливо блато повече, отколкото на предишното. С какво те "очарова" в сравнение с другото?...
Shako
08 Окт 2005 18:30
Мнения: 1,638
От: Bulgaria
Чекай, чекай, цуцурко. Ти на кои викаш „героите не днешния” ден?
Ако е за онез дет имат малко повече пари от другите, щот цапцардосаха тук-там или контрабанда врътнаха – мани. Тяхната е жалка история. Не си струва да се описва пък и не върви да осмиваш паднал човек.
Я, виж онез ДС генерали отколко време се натискат я в „обществени съвети” да ги пишат, а няква друга дейност по-престижна. Дарения правят на дечица.
Що пари харчат, а хората ги не щат. И у нас и по света никой не иска да си играе с тях. Е, кво кът имат пари или там някви си конци дърпали, а са омерзани во веки.
Гледах, преди време щерката на Софиянски, младо момиче, рече по телевизията: „Не искам да ме възприемат като дъщерята на кмета!”
Ми как ще иска, баща и зарина София в боклук, ама кво е виновно момичето.
Пораснала и разбрала, че парите, дрешките, дрънкулките нищо не струват пред името.

генетик
08 Окт 2005 18:36
Мнения: 2,336
От: Bulgaria
Защото имам избор, либиге, па дори избора да си яхна жезъла и да отпраша към друга държава. Защото мога да бъда различен без да съм "по-равен".
Не смятам да навлизам в подробности. Изгърбен съм от бремето да живея в тая държава не по-малко от всеки друг, бил той социалист или некакъв друг '-ист', Дал съм си срок, в който ако нещата не се подобрят в моята област, отпрашвам. До тук оптимизмът ми се стопява по-бързо, отколкото дори глобалното затопляне стапя по квото стъват белите мечки. Нагледах се как дребни хора със споменатия соц. манталитет развалят къде по-дребни, къде по-едри неща, как са окупирали позициите си...
Да не упоменавам, че и преди заветния 9.9. 1944 в България се е развивала промишленост и се е строяло и без плановата икономика на социалистите.
Абе я не ми разваляй бирата (която е с пари на кредит) с въпроси!
***
Каруций, ела, брате кажи някой мръсен виц, барем ми се прочисти душата...
Shako
08 Окт 2005 18:49
Мнения: 1,638
От: Bulgaria
Подобряванито на положението ти е само в твоите ръце, генетико. Ако имаш визия за подобряването на „цяла област” ти вече наполовина си успял. Остава само да я реализираш.
Нема смисъл да чакаш, ами действай.
Чичо Фичо
08 Окт 2005 18:50
Мнения: 24,838
От: United States
Интересно генетика колко ли американски капиталисти познава, та знае колко зверски са. Зверски капитализъм (ако не броим Третия свят) има само в бившите комунистически страни, защото според марксизма-прудонизма първоначалното натрупване е винаги престъпно, пиратско, и защото липсват механизмите, сдържащи алчността в развитите общества - върховенство на закона, независими медии, силно гражданско общество, липсва даже профсъюзно движение. Единствения начин да се направи първоначалното натрупване по-малко болезнено в бившите комунистически страни беше да се привлекат максимален брой западни инвеститори от големи корпорации, които да са под контрола на собствените си западни държави и граждански общества.
генетик
08 Окт 2005 18:56
Мнения: 2,336
От: Bulgaria
Брей, "Родната Америка" (всички да станат и да затананикат мириканския химн) на Фичо се почувства засегната. Духни го!
***
Шако, предмет на друг един разговор е туй, пък и спецификите на 'областта', която не споменах, надали са ти познати. Благодарско за добрата дума, де.
генетик
08 Окт 2005 19:05
Мнения: 2,336
От: Bulgaria
Фича, (айде да ти обръна малце внимание, да не да се съсухриш), та искаш ли да ти фрасна няколко линка към 'американски' форуми, в които извънредно свестни американци срещнах, ама са дивнали от системата??
Меркат се и свестни канадци и европейци, сравняват хората кво там и там...
***
редакцията се наложи поради бирен spelling
**
и втора се наложи поради аналогична причина Ама повествованието не е наранено, де.

Редактирано от - генетик на 08/10/2005 г/ 19:11:13

volog
08 Окт 2005 19:06
Мнения: 3,826
От: Reunion
Кой каза Делта, а СевероЗапад?
paragraph39
08 Окт 2005 19:17
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
16 ГОДИНИ ВЕЧЕ БЕЗ ТОШО,
А СТАВА, МАЙ, ВСЕ ПО-ЛОШО ?!

ЩО ТАКА-А-А-А?!...
***Който иска туй да разбере- вестник "Атака" да почне да чете!!!
......................................... ......................................... ......................
ДОБРАТА НОВИНА!... :
На 17 октомври 2005 г. ще излезе от печат ПЪРВИЯТ брой на националния ВЕСТНИК "АТАКА" !
Адресът на Редакцията на в. "АТАКА" е: София, ж.к. "Яворов", бл. 73 /за в. "Атака"/
......................................... ......................................... .............

"АТАКА-А-А-А"!!!
Shako
08 Окт 2005 19:17
Мнения: 1,638
От: Bulgaria
Плитко е тва чичка. Пак оправяне отвън се чака. Не става така, щото намирисва на „социален инженеринг”, а това както много пъти съм ти писал е лошо. Много лошо – фашизмите, комунизмите и разните му там садамизми и бушизми там им е корена. Уж си философ, пък прости неща не вдяваш.
„Мисли глобално, действай локално!” не съм го измислил аз. И сичките тамо „големи корпорации” играят според тоягата (закона). Наивно е да се надаме, че ние можем както си лежим и чекаме да доде „честния американец” и ни оправи положението. Че ний се едни селски тарикат кат Доган не можем да се справим, камо ли с американиците дека са къде-къде по изпечени от него.
Писна ми
08 Окт 2005 19:21
Мнения: 2,086
От: Bulgaria
Този сайт не е лош като идея. Не знам какво изпълнение ще излезе. Всъщност тези дето се смятат за писатели много често като се поизчерпят започват да пишат за себе си, случки разни преди години и като не можеш с своите, взимаш чуждите. А да си напишеш историята така както ти я виждаш или помниш би трябвало да се прави от всеки.
Единият помнел как храната му я носела кола на УБО - и май бе от създателите на сайта. Друга, пак от тях, помнела как като отрядна председателка, като избягала от у-ще и се случила случка и т.н. Случки, които се случват и сега на децета, че и къде къде по-особени или страшни. Тук за Гошко важното е политокраската при коментирането им - нещо до болка познато.
Доста спомени има на хора под 28 години, на практика повечето.

Ето една от последните истории, малко поорязана.
Николай Славов, 25г., администратор, Варна

Не че липсваха стоки от първа необходимост, но дефицит на пазара имаше. Помня как продавачките даваха да се взема по максимум два броя от дефицитната стока, която бяха пуснали. Най-често хората се редяха за банани, олио, кока-кола, плочки за баня, цимент и т.н.

Аз нещо не си спомням да имаше дефицит на олио, банани имаше за точно определени дати като Нова година и на практика всички си купуваха след редене на опашка, кока-колата също не беше дефицитна поне в София и по морето.
генетик
08 Окт 2005 19:23
Мнения: 2,336
От: Bulgaria
Параграфка, още малко ти е останало да ми кацнеш и ти на .... мерника.
Обърна се тоя форум на бунище, да му е... м....
Едно време тук пореха вълни интересни хора, макар и кошмарно различни в публицистично/политическо отношение... сега се е превърнало това място в някакъв... в някакъв ИНТЕРНАЦИОНАЛ, да му е... м....
paragraph39
08 Окт 2005 19:39
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
"Всичко тече, всичко се променя. И нищо не остава неизменно!"...
Някои вече , дори, са преминали от "да ти ...майката" - на "да ти...бащата" ?!?
И ти ще се промениш!
вЕрвай ми!-Работя по въпроса!!!
генетик
08 Окт 2005 19:44
Мнения: 2,336
От: Bulgaria
дърт сбърканяк си ти. не си го изкарвай на тукашната оскъдна аудитория, а?
И заеби воленчо, че е кукла на конци!!! казах!!


Редактирано от - генетик на 09/10/2005 г/ 15:55:35

volog
08 Окт 2005 19:49
Мнения: 3,826
От: Reunion
смятам, че ако имаш телевизия, вестник не ти трябва, или по-добре информационен сайт./за Атака/
Добави мнение   Мнения:217 « Предишна Страница 4 от 11 2 3 4 5 6 Следваща »