:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 258
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Варненци картотекират 2-ма сърби за реванша в неделя

УЕФА потвърди служебна загуба за "Спартак"

Украинският "Таврия" печели 3:0 срещу варненци заради Генади Симеонов
УЕФА потвърди вчера, че присъжда служебна загуба с 0:3 на "Спартак" (Вн) срещу "Таврия" (Симферопол) в 1-ия мач от II кръг на турнира "Интертото". Причината е в липсата на картотека на Генади Симеонов. Договорът на нападателя с "Марек" изтече на 30 юни, а с варненци е от 1 юли, когато бе и мачът с "Таврия". От УЕФА обясниха, че не са издавали картотека на Симеонов, въпреки че от Варна се кълнат, че не им е казано да не го използват.

"В "Спартак" знаеха, че Симеонов не може да играе, и това е съобщено на техническия им директор Благой Калфов - обясниха от международния отдел на БФС. - Футболистът е заявен за картотекиране на 20 юни, когато бе собственост на "Марек", а "Спартак" имаше мач с полския "Гроцлин". За бъде редовен срещу "Таврия", документите му трябваше да се подадат на 30 юни."

Цял ден вчера президентът на "Спартак" Николай Ишков и хора на БФС подготвяха жалба до УЕФА, която трябва да бъде подадена до полунощ на 7 юли. Варненци, които иначе биха с 2:0 в мача, не са извадени от "Интертото" и ще пътуват за реванша в Симферопол в неделя.

"Подиграха се с труда ни. На прага бяхме да постигнем нещо голямо и да мерим сили с ПСЖ", промълви нападателят Анастас Петров. Бившият национал Диян Дончев също бе шокиран: "Това ще тежи на съвестта на някой чиновник. Не виждам смисъл да пътуваме за реванша."

Това е втори подобен случай, след като през 1994 г. ЦСКА инкасира 0:3 служебно въпреки победата с 3:2 над "Ювентус" заради нередовни документи на Петър Михтарски.

"Спартак" обаче не се предава и привлече сръбския вратар на "Хонвед" (Унг) Саша Комленич и сънародника му Игнат Пера, които ще пътуват до Симферопол. "Таврия" пък не поднови договора на 36-годишния Игор Кислов.
635
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД