:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 251
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кой е Григорий Лучански?

В Книгата на рекордите на Гинес Григорий Лучански е записан като най-бързо забогателия човек в Европа. Според английското списание "Time" пък той е най-ловкият незаловен престъпник в света. Бизнесът на Лучански започва през 1985 г. За кратко време той не само натрупва огромно състояние, но и попада в полезрението на правоохранителните органи на 11 държави от Европа и Америка. Според Интерпол Лучански невинаги печели законно и се занимава с неща като търговията с оръжие или контрабандата на наркотици. До конкретни обвинения обаче никога не се е стигало. Все пак той е персона нонграта в САЩ, Великобритания и Канада.

Лучански е роден през 1945 г. Евреин. Заемал ръководни постове в ЦК на ЛКСМ в Латвия, работил като зам.-ректор в Рижкия университет. Кандидат на икономическите науки.

На 14 октомври 1982 г. е задържан по обвинение за злоутреби в особено големи размери и осъден на 7 години затвор. "Бях жертва на задкулисните интриги на тогавашния ръководител на КГБ в Латвия Борис Пуго", обяснява Лучански.

През 1985 г. е освободен предсрочно. Пътят му в големия бизнес започва в латвийската фирма "Адажимпекс", която е един от съучредителите на "Нордекс". Оттогава досега фирмата просперира, но и редовно е замесвана в политически и икономически скандали.
3234
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД