:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 227
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Игра

Отговори от бр. 210

Шах

Белите правят мат в четири хода. Ето тяхната комбинация: 1.Ое4 шах, Тб7. 2. Дб8 шах! Т:б8 3.Т:а7 шах О:а7. 4Кц7 мат - феерия от жертви.

Бридж

Очевидно е, че в каро взятка не правите - Изток ви е покачил с Вале, десятка и малка. Направили сте взятка в пика, в трефа и имате една почти сигурна на купа Асо. В трефа Изток е изработил втора взятка, по всяка вероятност, но за нея той трябва да има странично залавяне - Юг е играл силно, пропускайки първи рунд с трефа Асо, с което е прекъснал връзката с партньора в цвета.

Моментът е твърде критичен и е крайно време да се изброят вероятните взятки на Юг, ако сега не сте направили това. Или той разполага с: пет взятки в коз ( на ръка е сигурно шесткартова пика), 1 в каро, 1 в трефа и поне 2 в купа. Има ли купа Вале, както и 4 малки карти, то не може да му попречи нищо за направата на десетте взятки. Но той може да е с 3 карти без вале, при което ще изиграе двукратно Рига и Дама и ще отиграе все пак 3 взятки в цвета.т.е. купа Асо е нездравословна карта в ръката ви и трябва да го изчистите върху втория коз. Така Изток ще получи възможността да спечели на трети рунд и ще изтегли втората, вкарваща трефа!

Наистина Юг е можел да изпълни договора, като не играе втори коз, а след Асо трефа веднага отвори купата, която ще пуснете, да се качи на ръка с цакане в каро и продължи с втора купа, но навярно се е опасявал от цакане при 4:2 в цвета, като Изток е с две карти и има коз.
504
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД