:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 228
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Българският футболен съюз предлага:

Съд за хулиганите още на стадиона

Няма нужда да ходим на мач. Винаги има дежурни съдии и прокурори, обясняват магистрати
На всички стадиони да има съдии, които да съдят по бързата процедура футболните хулигани, ще предложи Българският футболен съюз на законодателна власт. Това реши вчера Изпълнителният комитет на БФС, който обсъдил нарасналото насилие по стадионите, особено след мача ЦСКА-"Левски", когато от бомбичка на 15 октомври загина 30-годишният Младен Младенов.

От години в закона има отработени процедури за бързото производство, напомни шефката на столичния районен съд Капка Костова. В районния съд и сега има дежурни съдии, които поемат спешните случаи, напомни Костова.

Опитите да се накарат магистрати да стоят по стадионите датира отпреди няколко месеца. При хулигански изстъпления през пролетта пак откъм футболния съюз дойде предложението да има дежурен прокурор по стадионите.

Още тогава стана ясно, че идеята магистрати да дежурят на футболните мачове трудно издържа.

(Продължава на 3-а стр.)

Освен това няма никакъв проблем, след като бъдат задържани футболни хулигани, да бъдат водени или при дежурния прокурор, или при дежурния съдия. Те обаче освен мачовете имат и друга работа - да съдят убийци, крадци, изнасилвачи, грабежи. Преди време пък имаше идея съдии да правораздават по нивите при спорове по връщането на земя, която също бе отхвърлена.

Ако парламентът одобри предложенията на футболния съюз, районните съдии ще трябва да са по стадионите и да правораздават на място. Освен това там трябва да стоят и дежурни прокурори, които по закон участват в процедурата.

Законът за съдебната власт в момента посочва, че съдебните заседания се провеждат "в съдебната сграда в седалището на съда". Съществува и алинея, която дава право на изключения, но за това трябва да има изрично разпореждане на председателя на съответния съд.

На вчерашното заседание на Изпълкома на БФС бе решено и от новия сезон в наредбата за провеждане на републикански първенства и турнири да залегне условието всеки професионален клуб да има щатен отговорник за сигурността и охраната. Всички клубове ще трябва да имат на стадионите си обезопасени сектори за публиката на гостуващия отбор. От следващото първенство по всяка вероятност клубовете ще бъдат задължени да монтират видеокамери, за да се следи поведението на запалянковците. В наредбата ще бъдат фиксирани и максимални наказания за действия с груб подстрекателски характер.

Членовете на ИК на БФС се обявиха против провеждането на мачове при закрити врати, защото не се знаело как би реагирала публиката.
453
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД