:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 242
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Всеки четвърти българин с носталгия по социализма

Само 30% от младите смятат, че при демокрацията и пазарната икономика се живее по-добре
В България цари общо усещане за несигурност и носталгия по миналото. Всеки четвърти българин не вярва, че някога ще дойдат по-добри времена, а 15% от младите (между 18-34 г.) не отричат, че при определени обстоятелства авторитарен режим би бил по-удачно решение.



Това показва изследването "Живот в преход" на Световната банка (СБ) и на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) в 29 страни от Централна и Източна Европа и от бившия ОНД, което бе представено вчера. То е правено чрез анкети на 29 000 домакинства от целия регион.

Дори в групата на 18-34-годишните българи, които имат бегли спомени отпреди 1989 г., само 30% твърдят, че сега се живее по-добре. При българите между 34 и 49 години този процент пада на 20%. Около 15% от хората над 50-годишна възраст виждат икономически напредък, а 25% считат, че политическата обстановка сега е по-добра от тази преди 1989 г.

Според изследването по-черногледи в това отношение са само в Черна гора, Сърбия, Македония и Хърватска.

В Румъния се забелязва по-голямо задоволство от живота, отколкото у нас, особено сред най-младите, а всички възрастови групи са изразили оптимизъм и убеденост, че идват по-добри времена.

Авторите на доклада твърдят, че заключенията дали преходът е свършил не бива да се правят само въз основа на икономическите данни. "За много хора в тези 29 държави демокрацията и пазарната икономика не вървят задължително ръка за ръка и мнозина си представят, че идеалното общество е някаква смес от свободен пазар и "желязна ръка", отбелязват те.

Така например 60% от младите в България и Румъния подкрепят демокрацията по принцип, но 15% от българите и 25% от румънците при определени обстоятелства биха предпочели авторитарен режим. Процентът на поддръжниците на демократичните промени намалява с увеличението на възрастта. При хората над 64 години само около 25% подкрепят демокрацията, а други 25% направо искат да се върне миналото.

Ипотечната криза в САЩ, която разтърси и финансовите пазари това лято, неминуемо ще се отрази и върху държавите от Източна и Централна Европа, пише в доклада. Това обаче ще стане косвено - повечето държави и фирми от нашия регион, които имат нужда от външно финансиране, съвсем скоро ще усетят, че капиталовите потоци в света намаляват като цяло, лихвите се увеличават, а условията по кредитите се влошават. Има голяма вероятност цените на недвижимите имоти в някои страни да паднат. От друга страна обаче, трябва да се има предвид, че цените на имотите в страните в преход, включително в България, са много по-високи спрямо доходите на населението, отколкото в развитите страни от ЕС, отбелязват анализаторите.
442
10167
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
442
 Видими 
21 Ноември 2007 23:38
Ами че има ли разлика между социализЪма и демократизЪма от сегашно време?
Май има - и това е, че тогава бяха бащите и дядовците на сегашните управляващи, а сега са техните СИНОВЕ и ВНУЦИ! Как да не приплаче чиляк за онуй време, кат' е бил млад, здрав, прав, к..рав! А пък и да не омагьосва по-младите балъчета!


21 Ноември 2007 23:39
Ми то с такова мислене как да не сме дупката на Европа. Покъртително прост ни е народа, а после се оплакваме...
21 Ноември 2007 23:41
Такаааааа! Търгуващите с виртуални пари, които никога не са били истински, които може и да не се валоризират предпочитат балона в ЕС да остане надут възможно най-дълго време. Там им е болката, не им пука за младите, старите, или за тези които им пълнят касичките; докато продължават да ги пълнят.
21 Ноември 2007 23:47
Другари, ами като е толкова хубаво при социализЪмЪ и бленувате за него, направете партизанско движение и си го върнете. Само че, ако го сторите, онези от БСП-БКП ще ви гръмнат колективно и отговорно, защото ще сте пречка в тяхното развитие напред към червения капитализъм, онзи - за който предупреждаваше и Георги Димитров в том 6 на пълни събрани съчинения.
22 Ноември 2007 00:01
На който му се иска комунизъм..да заминава за КУБА !!!
22 Ноември 2007 00:02
15% от българите и 25% от румънците при определени обстоятелства биха предпочели авторитарен режим.

Някой може ли да приведе статистически данни за процентите на идиотите в България и Румъния?
22 Ноември 2007 00:06
Като си спомня само ква мизерия беше 85-89 година .... Брррр..... За ква носталгия става въпрос. Празни магазини, опашки за хляб, за вестници, за месо, за риба... за всичко. Ток също нямаше. По тва време и Блейк направил грешка да се телепортила на Земята, защото попаднал в България. Тока спрял и той не можал да се телепортира обратно. А след 2 часа вече не бил Блейк, а Благой.
Та на който му е мъчно за това време да се телепортира. Аз не ща.
22 Ноември 2007 00:08
Чета писанията на някакви пишлигарчета със зелено край устата, за които понятие като социално общество е нещо неприемливо и неразбираемо и ме избива на съжаление. Съжаление по отношение тях, които виждат смисъла на съществуванието си в пари, коли, парцалки, егоизъм и безмерна лакомия за консумация. Въобще не виждам смисъл да коментирам безмозъчните им писания. Така може да разсъждава само едно тъпо животно. Та това сегашното въобще не може да се нарече демокрация. Но още преди 200 години Сент Жуст го е казал: "Демокрацията не е за хората, а за боговете, защото боговете са безгрешни, а хората-не !" Сигурно не знаете кой е Сент Жуст. Ами поинтересувайте се !
22 Ноември 2007 00:12
Зевзек, йети,
и другият път по-полека че ме заболява далака.
22 Ноември 2007 00:14
Born ... Сигурно не знаете кой е Сент Жуст. Ами поинтересувайте се !

Наивнико Born, . Те ако се интересуваха освен за стомасите си и под тях, нямаше да ги пишат тези неща.
22 Ноември 2007 00:18
Дали пък няма връзка с доходите и възможностите за социална реализация ?
22 Ноември 2007 00:22
Не носталгия, само числа:
-кисело мляко (само един вид) - 23 ст.
-кашкавал - Витоша - 4 лв., Балкански - 5 лв.
-хляб
- типов - 15 ст.
- Добруджа - 26 ст.
- България - 34 ст.
- сирене
- краве - 2.40 лв.
- овче -3.60 лв.
- детски пюрета - кайсии, праскови, тикви, моркови и т.н. - 18 ст. !!!!!!!!!!!!
- светло пиво - 23 ст. без бутилката - 7 ст.
- заплата на млад висшист, току-що завършил - 155 лв.
- мешана скара в механа "Евксиноград", Варна - 1.89, 2.19 ако е с гъби
- билет за градския транспорт - 6 ст.
- билет за кино - от 20 ст. до 35 ст. на балкона
22 Ноември 2007 00:24
Hamel,
22 Ноември 2007 00:24
Аз съм един от младите, които нямат носталгия за социализма. Какво беше социализма: диктатура, полицейска държава, всеки трябва да работи за мизерни пари, не можеше да си шеф на частна фирма, визов режим за "капиталистическите" страни и за всички останали(имаше страх, че социализма колкото и да беше хвален, хората можеха да избягат?!)
При социализма имаше тъй-нареченето преразпределяне на капитала, нямаше завист поради доходи. Всеки, искащ да печели повече, трябваше да член на "Партията", в случая БКП.
Сегашната демокрация не е одобрявам дотолкова, че само на хартия има съдебна система, в реалност която не функционира. Ако този проблем заедно с корупцията, която я имаше и при социализма но скрита, се преодолее, мисля че България може да стане една държава с висок жизнен стандарт.
Но както се вижда от статистиките, все още хората бленуват за комунизма и за бедността тогава. Спрямо Запада всички комунистически държави бяха бедни.
И само бедните и некадърните да работят при капитализма могат да искат връщане на социалзма обратно. Защо ли? Защото всеки, независимо че е абсолютно необразован и глупав имаше работа и някакъв сигурен доход. Социализма профитира тази част от населението, която е най-глупава и необразована.
22 Ноември 2007 00:26
Водка на Златните-60 ст., транспорт до Златните-16 ст., сега е 1, 80 лв., билет от София до Варна-7 лв, сега е повече от 18 лева. Вярно е , че при държавномонополистическия капитализъм живеехме по-добре.Аз лбично предпочитам неофашизма след Девети, октколкото демокрациата след 10.11.
22 Ноември 2007 00:26
Ей ги социалните, пак същата песен, това че сме искали да ядем значело че сме бездуховни диваци дето не ги е еня за културата. Е, ми такива сме младите вече никакви ценности, опропастихме тоя земен рай дето сте ни завещали.
22 Ноември 2007 00:28
Имаше недостък на много неща, Да -но имаше и опашки пред книжарниците ...Бяхме еднакво бедни и не ни тежеше толкова много!Всяка лятна вечер можеше да потанцуваш на жива музика някъде напълно безплатно!Във всяка квартална градинка имаше чешмички с чиста и безплатна вода за децата!Нямаше нищо по-лесно, следобед да се "самоотлъчиш"за 2-3часа с колежка...някъде в квартира на някой приятел!Абе друго си беше -по-млади бяхме...Тва е!
22 Ноември 2007 00:32
Егати племето сме.... ХЕМ БОЛИ, ХЕМ СЪРБИ ...
22 Ноември 2007 00:32
slan ...Социализма профитира тази част от населението, която е най-глупава и необразована.

Момче младо, имаш ли представа, какви глупости си написал?
22 Ноември 2007 00:35
Ето, всъшност той покерфейс си го казва човека, що си го спомянт времето на социализма по-старите с носталгия, щото тога още им е ставало, как няма да искат да се върне...
22 Ноември 2007 00:36
Всеки четвърти чип се чуди къде са го заложили
Натиснете тук
22 Ноември 2007 00:37
Я се вземете у ръце!На умрело куче кокал да подхвърляш .
22 Ноември 2007 00:41
Вижте, приятели!
Ще умра, но в социализма не бих се върнал. Заради липсата на свобода.
Тов предисловие - за да изкажа следващата еретична мисъл.
Онези, които като коне с капаци отричат, че в предишния живот е имало и хубави неща, автоматично водят до следните изводи:
1. Днес се живее 100 пъти по-хубаво отпреди.
2. За това все трябва да благодарим на някого.
Е, приятели, на кого да благодарим?
И като сме благодарни - какво още искаме?
22 Ноември 2007 00:49
hamel,
Знаеш ли разликите в подбора на персонал в социалистическите държави и капиталистическите държави. Ако беше чичо ми или някой от семейството министър или важна "клечка", ми се гарантира бърза кариера и високи доходи при комунизма. Но какво да споря с бивши комунисти. Аз не искам да го преживея отново. Комунизма за мен е едно черно минало, където където съм, няма да бъде никога въведено като държавна политика. В САЩ никога няма да бъде въведен комунизма, социализма и др. подобни идеологии.
22 Ноември 2007 00:52
Барон Портокал,
ми то с това май се изчерпват почти всичките стоки дето ги имаше по магазините тогава, и то чат пат.
А..., пропуснал си кибрит 4 ст.

Редактирано от - garamel на 22/11/2007 г/ 00:54:27

22 Ноември 2007 00:54
Само идиот може да заплаче по старото време!Както по-горе колегата ме е неправилно разбрал...тъгуват съвсем застарялите , изхабени , употребени хорица-които никога , ама наистина никога не беха разбрали, защо аджеба комшията си купил Джип, а техния Пенчо сина де!-не може да си купи регенерати за Жигулата!Уравниловката от "онова"време е като татуировка в мозъците и така и ще си отидатот този свят! На вниманието на zemi si-става още братле...и със натрупаните с годините знания и "техника"направо съм връхта -ша знайш!
22 Ноември 2007 00:58
Науката учи че одъртяването води до прогресивно оглупяване и деменция. Водката на Златните беше лев и триесе по почивните станции, а по нощните барове - три и пеесе. Правилното закупуване на бира в случай че изобщо я има включва отбиране само на кафяви шишета, вдигането им с дясна ръка , обръщане наопъки и разглеждане срещу ламба - ако вътре завалят парцали се връща обратно в касата.
Имота няма начин да поевтинее, защото е особен вид стока, на която цената никога не пада, но и всяка година пораства с дваесе %.
22 Ноември 2007 01:00
[quote]15% от българите и 25% от румънците при определени обстоятелства биха предпочели авторитарен режим.


Някой може ли да приведе статистически данни за процентите на идиотите в България и Румъния?[/quote]
Зевзек, нищо по-лесно. Вземи процента, който взе Атака на изборите. Вземи процента на изпитващите носталгия по социализма. Вземи процента и на тези, които искали авторитарен режим. Вземи и процента на идиотите. Защо ли ми се струва че все едни и същи числа ще излязат?
За съжаление винаги ще има хора, които вместо да са свободни, ще предпочитат живота на овца, когато има кой да ги води на паша и да ги стриже, но също така и да ги оножда и да ги дои. На мен не ми е смешна тази статистика - показва колко изпростял е българският народ. Дано с времето тия проценти да намаляват само.
22 Ноември 2007 01:06
garamel-Боб яхния + 2 филийки хляб+лимонада...в закусвалнята излизаше около 11 или 13 стотинки! 32ст.беше "Загорка"специално саваринките със сметанка отгоре -яко сиропирани-бяха точно 6 стотинки, само че като ги нямаш пустите -зяпаш с нос опрян на стъклото на сладкарницата!Столичная с количка беше около 0.80 лв в дискотека "Русалка"на Сънито! Това както си го пиех 82ра83-та година вечер там и си казвах...Запомни тази цена!..Ще дойде време да го разправяш, и никой няма да ти вярва! Кълна се , че така беше...вятъра а промяната го усетих много навреме, но ..млад бях и не можах като опитен сърфист-да яхна вълната!
22 Ноември 2007 01:07
Ех маамустара!
Става ми още, бе братя! И печеля добре.
Но само с майтап не става. Имаше и хубави неща. Ако не друго - това, че в три през нощта можеше човек да си ходи спокойно пеш от Младост до центъра.
22 Ноември 2007 01:10
Ниски цени-ниски заплати. Средната заплата тогава беше, без да твърдя че знам, то и тогава нямаше статистика, беше според мен 330 лв.По официалният долар-лев курс 1:1( неофициално 1:2.2) се равняваше на 330 $. В САЩ заплатата е била 2200 $, но и цените са били по-високи.
Въпроса, който е интересен: предпочитам ли да съм в страна с ниски доходи и ниски цени, или в страна с високи доходи и високи цени. При еднаква покупателна способност ?
22 Ноември 2007 01:15
За да казват хора/25%!/, че ПРЕДИ /при СоциализЪма/ им е било по-ДОБРЕ- това означава, че на тези хора СЕГА/ при КапитализЪма/ НЕ им е по-добре от Преди!?!
Да бъдат убеждавани тези хора, че ГРЕШАТ- това е все едно да убеждаваш човек, който пищи от болка, че НЕ го боли?! ВСУЕ!
Очевидно, обаче, е едно: [
b]ПРЕДИ, при СоциализЪма, Мнозинството от хората/УправляваНИТЕ/ беше против Малцинството от хората/ УправляваЩИТЕ/.
Сега, при КапитализЪма, ВСЕКИ е срещу всеки, всички- срещу всеки, и всеки- срещу всички![/b]
Демокрация е, де!
22 Ноември 2007 01:27
България ще тръгне напред, когато умре и последният, който си спомня комунизма. Дотогава всичко ще е извратено- политиката ще е социално-капиталистическа, икономиката - планово-пазарна, управлаващите коалиций ще са монархо-етнически-социалистически, а по места нацоинал -етнически. Абе смех голем!
22 Ноември 2007 01:28
Дамоклев меч е необходим за да разсече комунистическия възел !

22 Ноември 2007 01:37
Портокалчето Систова - продължение :
Москвич - 10 години чакане
Лада - 17 години
Цветен телевизор - 4 години
Апартамент ПАНЕЛЕН - цял живот
Място в детска градина - докато детето ти стане родител / все пак ще има място за внучето ти!
22 Ноември 2007 01:41
Параграфе, кой те е излъгал, че в България има капитализъм - не, има червена буржоазия създадена от любимите ти комунисти.
22 Ноември 2007 01:47
Уау!

Здравеопазване - безплатно.
Образование - безплатно.
Комплект учебници - на цената на 1 сегашен учебник.
Парното - вий го кажете.
Ел. енергия - срам ме е да кажа.
Водата - също.
Варна - София със самальот -22лв. Някой скоро да го е летял, че да каже за колко.
Варна-Бургас с "Комета" - 2лв. Сега Комети няма. А беше гот.

22 Ноември 2007 01:52
Комети имаше и много се пиеше - но имаше и хора които не повръщахме .

22 Ноември 2007 01:57
Последно пътувах с Комета, 87-ма. Имаше една тумба унгарки...
22 Ноември 2007 02:36
Жалбата по социализма не е само жалба по стандарта на живот (изключвам ония глупости с бананите за Нова година, гаче бабите ви все банани са яли на десерт) има едно друго измерение.
Знаем, че е жалба по младост.
Ама ако старостта не беше толкова неприятна, нямаше да жалим за младостта, нъл тъй?!?!
22 Ноември 2007 02:43
Ще си Омрете със спомените.
22 Ноември 2007 02:48
Добре, поиграхте, поскачахте, покряскахте. И какво. Това, че се облизвате взаимно не променя нещата.
Голяма част от хората в България са притеснени и отвратени защото загубиха социализма и тотално се разминаха с демокрацията. Тя им бе само размахана под носа и след това открадната. Точно от хора с подобен менталитет като вашия. Както някои посочиха, ситните радости, хранителната сигурност, безплатните образование и медицински грижи бяха подменени от мизерия и страх за огромна част от хората. Но повечето вероятно сте толкова млади, че май си нямате хабер за какво говорите, съдейки по тирадите. Другите, по-добре внимавайте поне за пломбите, то идеологическия цирей явно е отворен от подобно тресене и тропане. Разните пътешественици, попилени по света и чат-пат успели в учене, професия и занаят трябва да знаят, че демокрация, колкото и несъвършенна, не работи по този начин. Но тикви, в които някой налял, че обществени интереси, социални проблеми и социална политика е комунизъм и тука грачат за свобода и народопсихология трябва и там да са същите некадърници и неудачници каквито са били и у дома. Не си заслужава, напълно непотребно и излишно е дори човек да ви напсува на майка защото вие си го вършите перфектно сами. Ами това е вашия народ, бе чукундури. И особено е тъжно наистина че го управляват хора безскрупулни, алчни, продажни, ограничени и нерядко откровени невежи, в чието съзнание проекцията на собствения задник е далеч по-голяма от народ и земята му.
22 Ноември 2007 03:38
Ако се съди от форумо-май секи втори българин брише сополи за недалечното минало.
Както е казал уважаемият водач на МПС, на кой му се ще яхния с две филийки и лимонада за 13 стинки-да бега у Куба.
Ако ма питате мене-спасението на давещите се е у ръките на самите давещи се.
Не може на млади години да киснеш с часове по кафенетата и кръчми и да чекаш да ти се оправи положението.
Не може да се ръсят глупости за евтини билети и мешани скари/с гъби и без гъби/, а да се правиш на луд за двайсетгодишните чекания за кола и най-паче-за комунистическийот терор над собственийо си народ.
Та...пикам ви на социализъмо, сополанковци.
Стройте си го нейде другаде, но не и у майка България.
22 Ноември 2007 03:40
И които алчни, продажни и не-знам-кви си управници са огледална проекция на същия този народ. Свърши ли с покъртителната си тирада? Добре, сега вземи да четеш и не псувай на едро "младите" и "вие тук-там", понеже ставаш за смях. Не те знам на колко години си, с какво се занимаваш и колко сантиметра ти е оная работа, не ме и интересува.
За каквото става дума тук е лумпенизацията на този народ, чието отричане е най-лошото действие. Много по-лошо от червените дудуци дето са седнали да обясняват колко хубаво било едно време. Вие какво си мислите, че само вие имате спомени оттогава ли бре? Или просто става дума за селективна памет? Защото аз си спомням как ти отваряха досие, понеже си взел американско списание от библиотеката, как учителите ходеха да наблюдават и записват кой ходи на църква, как на границата с "капитализма" те разпитваха с кой си се срещал и къде си ходил. Най-покъртителни са хората, разправящи за "безплатно" образование и медицинско обслужване, а лайт-мотив е "държавата плаща". Вземе да научите поне основите на икономиката един път бе, комуноиди нещастни! Безплатни неща на този свят няма, въпросът е само кой ще е плащащият. А държавата - това сте вие, гражданите и никой друг; както казваше деканът ми: "Министърът на финансите няма да отиде да мие чинии, за да покрие разходите - ти ще ги покриеш, с данъците си".
Така че, другарю Хамел, "безплатното" образование се плаща, само дето за разлика от "платеното" образование, се плаща от всички вас/нас, без право на избор, а не само от тези които де факто избират да учат. Абсолютно същото важи и за сиренето, и за кашкавала, и за шибаната ти баничка за 3 стотинки и половина. С икономиката на глава не можеш да излезеш, Хамел, не повече, отколкото с гравитацията и другите физични закони. Но това комуноидното мислене си е неизлечимо - 'ем го е*ат, 'ем се радва че му дават и безплатно бонбонче. Вероятно наистина е прав онзи форумец, написал че докато това поколение не си отиде, няма да има оправия...
22 Ноември 2007 03:40
И особено е тъжно наистина че го управляват хора безскрупулни, алчни, продажни, ограничени и нерядко откровени невежи, в чието съзнание проекцията на собствения задник е далеч по-голяма от народ и земята му
..даааа, иапаиапа, па те през социализъма едни ми ти гении управляваха ... Бай Тошо с основното му образование, Милко Балев - самоук, Пеко Таков - нобелист, Пенчо Кубадински - ядрен физик....само си погледни политбюрото - па то нямаше и един с образование по-високо от средно - мутра до мутра, врат до врат...хора (цитирам) безскрупулни, алчни, продажни, откровено невежи - коя от тези дефиниции не се отнася за тях? А? И тия ще ти построят "социализъма". Ами, най много някое недоносче, да ти цитирам най-безскрупулния, алчен, продажен, ограничен и нерядко откровено невеж от тях. Объркал си се жестоко, япаяпа. Тия бяха мутри до един, все едно сик вис и тим да си направят политбюро и да си изберат най-свирепата мутра за министърпредседател....
22 Ноември 2007 03:46
Горното не е до бай Хасан, а до Япаяпа и всите други 'социалисти'. Както сам каза Тато "СоциализЪмът се оказа едно недоноШче". Мина, почина и да си стои в мавзолея во веки веков

Редактирано от - Dinain на 22/11/2007 г/ 03:48:22

22 Ноември 2007 03:49
Това всеки четвърти българин с носталгия ми звучи невярно, като прехвърлям форума на сега. Да няма грешка и всъщност три четвърти от българите да са с носталгия по социализма? Т.е. за времето, когато все още вис сик тим и т.м. бяха една партия и се наричаха БКП? А мутрите от бойните им отряди под гръмкото име "държавна сигурност" с бой, затвор и трошене на кокали се грижеха гражданята да гласуват с 99.9 за престъпната им организация и да не могат да напускат завладянат от мутрите територия. Е сега верно лошо - БКП се размножи на мутренски групировки, политически партии, "бизнисмени" - абе тука има, тука нема, дет се вика. Изгуби се в калабалъка, който сама създаде, за да се изгуби в калабалъка и да си замете следите. Бравос!
22 Ноември 2007 04:06
Аз имам няколко хипотези кои са тези 25 процента мераклии мутрите и уличните престъпници да се обединят отново в една единствена партия, да и върнат старото име - БКП, да сложат ръка отново на цялата собственост (а не самоп на част от нея, както е сега) и да забранят със закон всички останали и въобще всичко останало, а останалите да черпят с по една лимонада от пет стотинки и кило краве сирене от лев и петдесет. Чу се, че доносниците и специалните агенти в българия били около един милион. Един милион, които правел през социализма луди катерички останалите 8 милиона, имал власт над душите им, над децата им (правел ги "пионерчета" и ги карал да се кълнат, че ще станат същите мутри и доносници като тях, когато порастнат. И те станаха), над жените им, над гъзовете им, над професиите им, над местоживеенето им. А в отговор, между два доноса, ги черпел с по една лимонада от 5 стотинки. Та този един милион доносници несъмнено влиза в 25-те процента, защото му липсва влатта - над ближния - власттааааа....не лимонадата.....чрез донос да правиш с живота на този, когото клепаш, каквото си поискаш...примерно ти, мръсен, неграмотен доносник и долно нищожество, можеш да контролираш живота, имота, жената и детето на милиони по-умни, по-почтенни и по-образовани от тебе....какъв кеф, каква ...лимонада за душата. Ей тва са тия 25 процента соцносталгици - милионът доносници и специалните агенти.
22 Ноември 2007 04:07
Редник Юг от Запаса, нема грешка! Бит и *бан кандисване нямат.
22 Ноември 2007 04:16
Заглавието всъщност трябва да бъде:

Едва един от четирима българи все още съжалява за социализма
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД