:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Дават кметове на прокурор за далавери с пари за бедствия



Кметове и общински служители, злоупотребили с пари, отпуснати от постоянната комисия за бедствия и аварии, ще бъдат дадени на прокуратурата, съобщиха вчера от комисията. Между 14 и 30 май експерти на комисията са проверили 93 обекта в 20 общини. Констатирано е, че в отделни случаи е изпълнен по-малък обем строителни работи в сравнение с предоставените целеви средства. За някои разходи липсвали отчети или пък отчетите не съответствали на изпълнените работи. 3 743 241 лева отпусна вчера комисията на различни общини. Парите са предимно за довършване на започнати по-рано съоръжения. 109 нови заявки за целево финансиране са постъпили от 30 април до вчера.



Удължават срока за избор на директор на здравната каса



С 3 месеца се удължава срокът за конкурса за директор на здравната каса, реши УС на НЗОК. Новият шеф трябваше да бъде избран на 11 юни, но управата реши да удължи срока с 3 месеца заради промените в Закона за здравното осигуряване, които готви НДСВ. Няма смисъл да се избира директор, а веднага след това да се окаже, че той не отговаря на изискванията на закона, е мотивът на УС на НЗОК.





Издирват президент на частна фирма



Няколко институции в Кърджали търсят президента на частна фирма, заради разпиляна в града стъклена вата. Тя е опасна за очите и кожата, а при вдишване уврежда дихателната система на човека. От 2 седмици ватата се валя около паропровода от ОЦК до предприятие "Монек-ЮГ". Опасният материал се разпръснал, след като фирмата "Диян 2000" от Димитровград започнала да демонтира съоръжението, неизползвано от години. По-голямата част от стъклената вата е нахвърлена върху близките огради, стопански постройки, зеленчукови ниви. ГЗ и РИОСВ-Хасково са извършили две проверки на обекта. Президентът на фирмата Боян Боянов обещал да прибере опасния материал, но до момента това не е сторено. Сега няколко институции усилено издирват из страната Боянов.
985
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД