:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
РЕПОРТАЖ

Бойко Борисов се окъпа в детска обич в Слънчев бряг

"Ей заради тях ми е висок рейтингът и политиците не смеят да ме пипнат", каза генералът за обсаждащите го подрастващи българчета. После даде на репортерка да му пипне мускула и сподели някои мисли за бандитите, съдиите и клуб "Възраждане"
Късен следобед в Слънчев бряг. Спокойни туристи обикалят в търсене на подходящ ресторант за вечерта. Центърът на комплекса гъмжи от народ. В едно кътче обаче оживлението е по-особено. Някак даже напрегнато. Точно срещу летния театър, около ресторант "Вила Бора", чието име навява афганистански скривалищни асоциации, са заели позиции три групи. Деца, полицаи и репортери тъпчат от крак на крак и са в трескаво очакване. Всеки момент тук трябва да се появи генерал-майор Бойко Борисов.

По улицата се задават две тъмни лимузини. Пътят е отцепен. Стреснатите туристи се изтеглят към тротоара. Полицаите правят кордон около входа на "Вила Бора". Първата кола спира, предната врата се отваря. Оттам обаче излиза друг генерал - шефът на РДВР-Бургас Красимир Петров. На задната седалка дечицата най-сетне зърват



добрия бате Бойко



Той слиза. Леко набола брада, типична усмивка, тъмна тениска, черен спортен панталон. "Как сме? Къде е оня клепоушкото?" Малчуганите са примрели от кеф. Техният идол идва. Плътно до него е петролният бос Валентин Златев. Днес двамата ще дават прощална вечеря за деца на загинали полицаи, които десет дни са почивали по идея на МВР в Слънчев бряг. Златев се доближава до журналистите и се здрависва с някои от тях.

"Как сте, какво правите?", пита ги той.

"Ми дойдохме да ви отразим."

Петролният бос се усмихва и маха с ръка: "По-добре да не ме отразявате!"

Следва обиколка на масите и проверка дали всички са готови да хапват. Готови са. Бате Бойко бащински милва част от децата по главичките, други прегръща дружески. Мила генералска десница по рамото получават и някои майки и баби, дошли да придружат подрастващите.

Вечерята е сервирана. Генералите и петролният бос се настаняват в самия център на открития ресторант. Компания ще им прави и кметът на Несебър. Около е тях пълно с деца, журналисти и любопитни граждани. Охраната изпада в тих ужас как ще пази всичко това. Репортерите са насочени към две периферни маси. Те няма да бъдат нахранени - за тях безплатна вечеря не е предвидена.

В същото време на отсрещния тротоар тече малка лична драма. Продавачка на керамични кукли е фен на Бойко Борисов, а се притеснява да отскочи до ресторанта. Не може и да остави сергията си без надзор. "Минке, ще пазиш ли, докато се върна. Трябва да му подаря нещо!", не издържа сърцето й. След секунди вече е на генералската маса.



Главният секретар на МВР получава шарен палячо от гипс



"Сама съм го изрисувала." Генералът върти куклата и се чуди какво да каже. Мълчи.

"Харесва ли Ви?", пита момичето.

"Ами да, харесва ми", отвръща генералът.

Момичето се позавърта още малко и смутено се оттегля. Ресторантският певец подхваща "Странници в нощта".

Няма и десет минути откакто е започнала вечерята и Борисов зарязва компанията си. Насочва се към репортерските маси. "Почерпихте ли се добре?", пита той журналистите и сяда съучастнически при тях. Мигом се включват всички касетофони и започват да щракат светкавици. Две репортерки от столични издания се спречкват коя да седне до генерала. В крайна сметка сядат и двете. Едната обаче е недоволна: "Ген. Борисов, преди два месеца, като бяхте в Бургас, дадохте на колежка да Ви пипне по мускула. На друга няма ли да позволите?"

"Няма проблем. Всеки може да ме пипне по мускула", предразполага главсекът и ръката му извършва плавно движение към гръдния мускул. С длан той опипва какво е положението и всъщност показва на колежката къде трябва и тя да постави своята. "Много ми хареса предния път като написахте, че съм се правил на умряла лисица", доволно поклаща глава главсекът.

Две тъмнокоси момиченца с химикалки и листчета се подреждат за автографи. Генералът грейва още щом ги зърва: "Тази малката знаете ли как играе туист? Ако беше руса и малко по-голяма, пиши ме артисал!", споделя Борисов на колежката с мускулните интереси. Изрежда се цяла върволица от малчугани с листчета. "Ей заради тях ми е висок рейтингът и политиците не смеят да ме пипнат. Защото какво беше при старото министерство?! Извика го министър-председателят и му нареди - по тези теми ще работиш, по тези няма да работиш. Затова и като влязох в МВР, знаете ли каква разработка намерих за Косьо Самоковеца? Ми цели купища папки с глупости. Те му пуснали телефона на прослушване, ама и му казали, че ще го подслушват. И оня по двеста разговора навъртял на ден "Как си, муци? Добре ли си, муци? Хубава ли си както вчера? Оная работа ще стане ли?" И ей такива безсмислици. Те го свалили от разговорите и купища бумаги с глупости беше разработката срещу него." Тук



Борисов сменя леката усмивка с мрачно изражение:



"За бандитите трябва трибунал! Не съд! Какво е това равнодушие у съдиите, че да ги пускат!? Щом са известни бандити - в затвора! Какви доказателства ще им търсим? И какви са тия съдии - някаква пикла ми завършила миналата година и вече с имунитет. Ами аз нямам имунитет, а на нея за какво й е?"

Генералът е в стихията си. Приведен, с леко дрезгав глас, в този момент той олицетворява цялото възможно народно недоволство от лошите съдии. И не само от тях! Ами адвокатите, дето защитават мутри и после пращат делата в Страсбург? "Ние знаем как да се оправим с адвокатите, дето искат да ходят в Страсбург. Веднага им изкарваме нещата и те се отказват вече да ходят в Страсбург."

Момченце, придружавано от майка си, идва, за да се снима с любимия батко. За минути се подрежда огромна опашка от мераклии. Идват и деца извън ресторантската група. Докато текат фотосеансите, няколко репортерки се усамотяват по сепаретата, за да диктуват във вид на дописки току-що чутото.

След като децата са обгрижени и са направени всички възможни кадри, генералът пак се връща към репортерската маса. Този път темата е "държавен секретар". "Аз знам защо политиците се боят от тази длъжност. Защото е повече от министерство. И никой няма да може да пипа държавния секретар. Вижте, преди Десети ноември си имахме такъв пост и Григор Шопов изкара 34 години на поста!" "Ама Вие 34 години ли искате да стоите?", пита репортерка, но не се разбира радва ли я или не такава перспектива.

Темата се сменя. Идва ред на политико-бизнесменството. "Искате ли да ви кажа



как от "Възраждане" ми се извиниха един по един?



Абе разбирам аз, че пуснали декларация срещу мен. Взимам един западен посланик и отивам с него при тях. След малко да видите как идват и ми благодарят за работата. Абе ясно, че като бутнем Васил Божков, мястото му не може да остане празно. Все някой ще го замести, ще тръгнат и вътрешни преразпределения. Затова трябва много да се мисли преди това."

Тук репортерка пита дали действително МВР смята да се заеме с Божков. "А като ме гледате така и ме познавате какъв човек съм, как смятате, ще се заемем ли? Идваха моите хора оня ден при мен и ме питат:



господин генерал, какво да правим с Божков?



Да го работим ли? Защото, ако дойде БСП на власт, а той е близък с тях, какво ще стане?" Борисов секва мисълта си, защото пристига нова група за автографи. "Абе на теб нали ти дадох вече?", пита той учудено малко момченце. "Този е да си имам резерва, ако изгубя другия", гласи отговорът. Автографът представлява напътствие от рода "На хикс да е жив/а и здрав/а". Отдолу има дата и небрежен генералски подпис. Децата държат тази бележчица с автографа на екшънгероя на нашето време и й се радват така, както възрастните биха се радвали на стодоларова банкнота.

По масите вече сервират десерта. На генералската също донасят няколко чаши с крем. Борисов го няма там от близо час. За разлика от народния интерес към него към компанията от първоначалната му маса не се забелязва никакъв. Групата е леко раздразнена. Кметът на Несебър се оглежда разсеяно. Валентин Златев гледа как плуват рибките в езерцето на ресторанта. А бургаският генерал Петров става прав и започва да потропва на място. Това май е сигнал. Борисов също става и се сбогува с репортери и дечица. По-големите и майките тръгват с него на дискотека.
9
6020
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
11 Септември 2002 02:44
Hm ako ne go grymnat moje i da svyrshi niakakva rabota.
Ama niama da mu e lesno
11 Септември 2002 03:33
Прекрасен репортаж. Малко е пресолил манджата авторът, но като цяло си е свършил работата отлично. Искам повече такива материали да чета в този вестник, ама нещо напоследък станаха кът...
11 Септември 2002 05:41
Kultova statiq
11 Септември 2002 05:59
аааааааааааааааааа не е истина!!!
Какъв човек!!!!
11 Септември 2002 09:21
Работете по Черепа, щото ако остане цял "че ви праи на кълбета и че видите тогава кво е легни-стани"
11 Септември 2002 09:30
Искрени поздрави за автора на статията. Нищо лично срещу бате Бойко, ама не може да очаква доверие към съдебната система, наричайки съдия "пикла". Да си обучат ченгетата да събират по-качествени доказателства, щом не искат бандитите да са навън. И аз не искам, но почти никой съдия няма да наруши закона, за да угоди на бате Бойко.
11 Септември 2002 12:47
Е това на нищо не прилича!!! Довечера няма да смея да си отворя хладилника за бира, че и от там може да изскочи някоя статия за бате Бойко!!!
12 Септември 2002 02:41

E i ia sakam nekoia zasukana jurnaliska da mi pipne muskolo ama iako
pa da vidime na bash strajaro li e po golem ot moio.Inache pisanoto mnogo me
izkefi, abe jurnalia pishete po chesto takvia veslii i da okna na strajaro da ne dokacha
bai Vasil cherepo de oti tam buba api, sha zeme da doide pri meneka u usa nali
si ima imot da si pieme ichkiata, ta da ne se izxvarlue kat Tatarchev s chovalo i da
pogva drebnite aiduci i poveche s jurnaliata da xortuva za reklamata de, che ono bez
reklama na nishto ne miaza. Ade arlia da e i poveche veselii ei
04 Октомври 2002 13:07
bojkov, bojidare, ti si genii! dano ti plashtat dostatychno v sega! po-gotino neshto za bate Boiko ne biah chela! Da go pratish na Miroliuba Benatova ot bTV!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД