:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 249
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Софиянските кучета

***
Над Столичната голяма община от десетилетия тегнеше ужасно проклятие. По улиците бродеха призрачни глутници кучета от баскервилски тип. Борбата с тях се водеше упорито, но със съмнителни резултати. Общинската фирма "Екобаланс" поддържаше популацията им по един хуманен за счетоводните им баланси начин, опирайки се на принципа, че невидимата ръка на природата твърде добре поддържа равновесието между видовете. Но грижата за финансовото благополучие е лична грижа на всеки гражданин.

***

Към д-р Мърш - ветеринар и кастратор, тегнеха едни съмнения, едни подозрения... Парадокс - д-р Мърш кастрираше животните, те излизаха след това на улицата и продължаваха диво да се любят и възпроизвеждат.

Веднъж решиха да го попитат на какво се дължи този феномен: кастрати се размножават като нерези!

Той обясни следното:

- Въпросът е колкото дарвинистки, толкова и теософски, а има и други, не по-елементарни аспекти. С лейди Фандък решихме да подходим хуманно и се опитваме да решим проблема, без да отговаряме на насилието с насилие. Ние не сме Джак Изкормвача или някой благороден отмъстител като Яне Сандански. Ние сме като Махатма Ганди и Мартин Лутър Кинг. Решението е: просвета, просвета и пак просвета! Ето как действаме ние. Събираме кучетата и им четем сказки за греха на Онан, който в наши дни не е грях и се нарича на латински coitus interruptus, лорд Банкявил ще ви го преведе, той е знаменит латинист. Нека припомня житие-битието на Онан, на чието име в наши дни погрешно е кръстено съвсем друго явление - онанизмът. Съгласно Книгата на книгите на Онан брат му умрял бездетен и той по стария еврейски закон взел жена му, за да продължи рода на брат си. Онан обаче нямал шест апартамента и се притеснявал какво ще остави на своите си наследници. Затова, когато влизал при братовата жена, изливал семето си на земята. Така станал баща на контрацепцията. Всичко туй го обясняваме подробно на кучетата - те слушат внимателно и в топлите им очи чета разбиране. Но както казва лейди Фандък, нещата не се решават мигновено като с магическа пръчица. Инстинктите им все още са по-силни от просвещението, но аз вярвам, че разумът един ден ще надделее.

***

- Ако е въпросът, и аз мога да се размножавам! - обяви инспектор Цвък.

***

- Докато те не се научат на семейно планиране, нещата ще стоят по този примитивен начин - каза лейди Фандък. - Но аз няма да позволя дори един фандък да падне от козината им.

***

Призракът на софиянските кучетата бил забелязван по всички градски улици. Очите му светели като злато и бил маскиран в зелено. Понякога изпробвал с вой ехото: екоооо, екооо, екоо...

***

- Пак имаме труп - докладва инспектор Цвък. - Наше куче намери клетника в оглозган вид и състояние на необратима смърт.

- Да се дадат на кучето 3-4 телешки пържолки! - постанови лорд Банкявил. - И близките на трупа да се извинят на полицията.

1
1713
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
10 Април 2012 20:37
Автора!!!Автора!!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД