:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 233
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Това, което имаме, и другото, което е

Цецоу вижда в бъдещето тези орляци от статуквеници без генераторска роля

Жени Марчева, БНТ: През последната година изрекохте тежки, как да кажа, упреци към качеството на правораздаването у нас. "Съдебната система не отговаря на потребностите на обществото. Съдебната система се е сраснала с престъпността". Не искам да изброявам всичко. Дословни цитати съм извадила от ваши изявления, от ваши интервюта. Все пак съжалявате ли за всички тези тежки думи, които изрекохте срещу представители на съдебната система?

Цветан Цветанов, МВР: Понеже Иван Костов каза, че съм се откъснал от действителността, мога да му кажа, че той отдавна се откъсна от действителността на обикновените хора, защото аз ежедневно се срещам с хора от цялата страна. И проблемите, които ги поставят, по някакъв начин трябва да бъдат споделени публично, защото никой няма да ги чуе тях. Убеден съм, че и това, което в момента ви го показвам вече за трети път, никой няма да обърне внимание на това сдружение за престъпността и това, което те са понесли като лишение, като неприятности, като заплахи от тези лихвари, които са в Стара Загора. Но аз искам да им кажа на тези хора - държавата ще покаже, че е по-силна, отколкото тези, които се считаха за недосегаеми от правораздавателната система в България. Убеден съм, че ще стане това. Ще дойде и този момент и тогава ще видите какво ще говорите по тази тема. И ще видите дали съм бил прав в това, което съм ви казал в миналото!

ЖМ: Прозвуча силно, но не разбрах смисъла на това, което казахте. Кога ще видя и какво ще разберем?

ЦвЦв: Трябва да минат все пак години. Не може да стане всичко с магическа пръчка.

ЖМ: Питах ви за това дали съжалявате за тежките си думи, изречени срещу правосъдната ни система, защото помня, че няколко часа преди да излезе февруарският доклад, в началото на тази година премиерът Бойко Борисов стоеше на същия стол, на който вие седите, с него коментирахме очакванията на доклада, който трябваше да излезе след няколко часа, и той каза, че за констатациите в доклада вина носят съдиите, които бавят дела и не произнасят присъди, неправителствените организации, които често пъти ходят в Брюксел и говорят неща, които може би не са дотам верни, но вина носите и вие като вътрешен министър заради вашата война със съдиите, заради фронта, който отворихте със съдиите.

ЦвЦв: Къде е войната, ми кажете?

ЖМ: Цитирам премиера.

ЦвЦв: Да, но къде е войната, къде? За това, че искаме правораздаване, което да съответства на обществения интерес, воден от върховенството на закона. Това е демократичната държава с подобни институции, които са равно отдалечени една от друга. Съдебната система е независима. Но тя трябва да остане независима, а не да остава формираното в обществото за зависимости при решаването на трудни казуси, които са свързани с огромни пари и трудни казуси, които носят голяма щета за обществото и много болка и мъка за тези жертви на престъпността. Това е, което искам. Нищо повече! И това го искат всичките български граждани, които ви гледат в момента, убеден съм в това. А не тези, които имат интерес от запазване на статуквото, защото, понеже цитирате много от неправителствените организации, много цитирате например Съюза на съдиите, но Съюзът на съдиите от коя година е учреден? Мисля, че от 2000 или 2001 година. 2007 година България влезе в ЕС, нали така? Ако той е имал тази генераторска роля за промяната на съдебната система, защо не беше направена в рамките на тези седем години, защо не беше чуто от политиците? Защото всеки иска да запази статуквото и всеки иска да има ненаказуемост на тези, които имат много пари, на тези, които са много брутални, на тези, които са силни, на тези, които имат възможност да влияят в определени медии, за да могат да направят това, което може да замъгли всичките тези усилия, които се полагат от честните, трудолюбивите прокурори и съдии.

8
1870
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
16 Юли 2012 19:54
но не разбрах смисъла на това, което казахте.

Жени, спокойно. Не си само ти.
16 Юли 2012 20:13
Аз пък имам усещането, че и Цвинокио не разбира смисъла на изреченото от него!
16 Юли 2012 21:30
Прозвуча силно, но не разбрах смисъла на това, което казахте
,
звучи ми като подигравка, даже като гавра...
16 Юли 2012 22:47
Пак ще го напиша! Време е Цветанов да се занимава с това, за което е овластен. Да си оправя МВР, щото то е не нито-цъфнало, още по-малко вързало. Не е в неговия ресор да се заминава с правораздаването - има си Народно събрание за това, то да си прави здрави закони, а Цецко да следи за спазването им, а не да ходи от телевизия на телевизия. Аман от тъпи парчета. Не е хубаво публично да се изказват квалификации, но неговото е вече клиничен случай и не бива простотията да бъде оставена да се вихри ненаказана!
16 Юли 2012 22:53
Жени, спокойно. Не си само ти.


Смисълът, този вечно изплъзващ се скобар в цецовия поток на съзнанието.
17 Юли 2012 07:01
Напротив, Рекидж, този път си е съвсем смислено. Я виж:

всеки иска да има ненаказуемост на тези, които имат много пари, на тези, които са много брутални, на тези, които са силни, на тези, които имат възможност да влияят в определени медии, за да могат да направят това, което може да замъгли всичките тези усилия, които се полагат от честните, трудолюбивите прокурори и съдии.


Направо е дал точна (при това смислена, синтактически свързана и реторически издържана) характеристика на шефа си, на себе си и на цялата им шайчица. Не мислиш ли?
17 Юли 2012 08:15
Направо е дал точна (при това смислена, синтактически свързана и реторически издържана) характеристика на шефа си, на себе си и на цялата им шайчица. Не мислиш ли?


Верно. Четох го два пъти(вторият път контролно) и установих наличие на кохерентност и смисъл. Тоя идиот сигурно е бил нещо болен към момента на произнисането на горното.
17 Юли 2012 16:18
Абсолютно прав е Цветанов. И си върши работата както трябва. затова и плюят върху него аборигените. Нека си лаят кучетата. Керванът си върви.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД